Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σημερα αρχισα να ξεφυλιζω το διαφημιστικο για τα lidl και ειδα κατι που ισως να ειναι πολυ ενδιαφερον για τους ντομπσοναδες.Θελω τη γνωμη σας.Τροχηλατες βασεις για μεταφορα επιπλων,3 στον αριθμο μαζι με εξαρτημα ανυψωσης.Με αλλα λογια,βαζεις το τηλεσκοπιο πανω στις βασεις,το μετακινεις μεχρι τη βεραντα πχ και μετα τις βγαζεις,χωρις να υποχρεουσαι να τις εχει μονιμα καρφωμενες πανω στη βαση.Τιμη,μονο 12 ευρω.Νομιζω οτι αξιζει!

Υ.Γ.:Μπηκα στην ιστοσελιδα του lidl για να σας δειξω την προσφορα αλλα δν την εχουν βαλει ακομα εκει.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Γιώργο, αξίζει. Εγώ την πήρα παλαιότερα την τρίγωνη βάση, όπου το dob 8" "κάθεται" σχετικά καλά. Είναι μόνιμα στην βάση του και με αυτή το κατεβάζω μέχρι το αυτοκίνητο για να το φορτώσω. Το μόνο που θα ήθελα είναι να έχουν στοπ τα ροδάκια που δεν έχουν.

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε
Καλο αυτο,οντως δεν εχουν στοπ οι βιδες,αλλα δν πειραζει.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Καλά τα ροδάκια ρε παιδιά αλλά αν γυρίζεις το τηλεσκόπιο δεξιά και αριστερά δεν κουνάει; Όταν βλέπεις ένα πλανήτη σε μεγάλη μεγ. και γυρίσεις το τηλ. δεν κουνάει η βάση;
Δημοσιεύτηκε
Γι'αυτο και αυτα τα ροδακια εχουν πλεονεκτημα,διοτι δεν καρφωνονται στη βαση.Βαζεις το τηλεσκοπιο πανω στα ροδακια,το μετακινεις οπου θες και μετα τα βγαζεις :wink: Δεν ειναι δεσμευση.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

τρελό off topic

Τηλέμαχε , αντε με το καλό κι εγώ κουμπάρος!! :D :D

Θα το συνηθίσεις δεν είναι τίποτα.

Επανέρχομαι.

Η βάση με ροδάκια απαραίτητο αξεσουάρ για κατόχους Dobsonian. Και η φορητότητα αποκτά πραγματικό νόημα!!!

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά εμένα τα ροδάκια δεν μου λένε κάτι. Κατά 90% παρατηρώ από σκοτεινό ουρανό οπότε το τηλεσκόπιο μπαίνει στο αμάξι και το υπόλοιπο 10% που γίνεται από το σπίτι για Σελήνη και πλανήτες, πρέπει να το σηκώσω και να το ανεβάσω στην ταράτσα. Τα ροδάκια δεν νομίζω να με εξυπηρετήσουν πουθενά!
Δημοσιεύτηκε
μ άρεσε πολύ αυτό το:

δεν είναι δέσμευση!!!! :cheesy: :cheesy:

δεν θέλω δεσμευσεις, δεν είμαι γω για σπίτι... :mrgreen: :mrgreen:

Αξίζει πάντως!!!!!

:mrgreen: :mrgreen:

Πισω στο θεμα τωρα,εξαρταται απο τον καθενα planetman.Εγω για παραδειγμα παρατηρω μπολικες φορες απ'τη βεραντα και με βολευουν πολυ τα ροδακια.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Planetman πιστεψε με ειναι μεγαλη υποθεση!!!

Δεν υπερβαλλω, εχω ξεχασει ποσο βαρυ ηταν στην αρχη το τηλεσκοπιο...

Για να καταλαβεις ειναι σαν να κανεις .... ηλεκτρικη σκουπα.. O:) O:)

Το βαρος πλεον δεν υπαρχει και αμα βαλεις και Stopper τοτε εισαι αρχηγος...

Το ωραιο είναι οτι καποιες στιγμες καθεσαι να δεις κατι και καταλαβαινεις οτι θελεις να μετακινηθεις λιγο. Κανεναν προβλημα. Απλα τσουλας λιγο τη βαση και αυτο δεν αντιστεκεται καθολου! Τσαναβαζεις το φρενο και συνεχιζεις...

Αν ομως ειχες τις ταπες μονο ειναι αρκετα πιο δυσκολο...

Ειλικρινα δοκιμασε το και μετα αμα δεν σου αρεσουν βγαλτες...

10 ευρω κανουν αλλα σε γλιτωνουν απο πολλα...

Και για τις εξωτερικες μετακινησεις δεν υπαρχει προβλημα. Το ιδιο ειναι και μαλιστα καθονται καλυτερα απο τις ταπες...

(Προσωπικη γνωμη παντα ετσι? O:) )

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Δείτε και το αλουμινένιο βαλιτσάκι με τα μικρά εργαλεία (13€), στο ίδιο διαφημιστικό. Το αναφέρω στο topic με τα βαλιτσάκια προσοφθαλμίων!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Θα το τσακωσω αν ειναι καλο!!

Πολυ καλη πληροφορια το βαλιτσακι!!!!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Ρε συ τι χαζομαρα ειναι αυτα τα ροδακια του Lidl??

Σορρυ για την αποψη μου :P :P :P αλλα ρε σεις αυτα δεν ενωνονται μεταξυ τους τα κομματια???

Αυτα ρε σεις αμα πας οπυθενα εξω και αμα εχει κανενα δυνατο αερα ή αν δεν προσεξεις και το σκουντηξει καποιος, αν φυγει ενα απο την γωνια του Dob, θα φυγει ολο κατω!!!!!!

Ειναι ριψοκινδυνο ρε παιδια, δεν ξερω τι να πω....

Δεστε εδω ρε γκλαμουρια, ποιοτητα, αξιοπιστια!!! :mrgreen: :mrgreen:

Το πραγμα μιλαει μονο του βρε!!!

Σταθερο σαν βραχος, και κλωτσια να φαει στεκεται εκει!!!

Λαστιχενια ροδακια (κοστος μονο 10ευρω) χωρις αερα, αθορυβη κινηση σε πλακακια, φρενο για να μην το παρετε παραμαζωμα, και πολυ ομορφη και διακριτικη αισθητικη....

Για ριξτε τα ρεστα σας μαγκες......! :cheesy: :cheesy:

t_dsc00201_940.jpg.14b70f70f8658eebe83de305c2b10d21.jpg

t_dsc00202_629.jpg.a185c44722d01eb7520dd8a330bb433a.jpg

t_dsc00198_342.jpg.f280792d5c605ffb22e683237af8c4b8.jpg

t_dsc00200_208.jpg.c729b322960389810aa4e7330b0f25a6.jpg

t_dsc00199_893.jpg.7b6b763d404cb0f2f5640c62fae08e8b.jpg

07_2208_b.jpg.7116a3f21b57f349805a3c1bf9db1a1a.jpg

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Μπορει αυτα να μην ειναι καλα,δν ξερω θα δουμε.Παντως μονιμα ροδακια δεν βαζω με τιποτα στο τηλεσκοπιο!Ασε που δν ειπε κανεις να εχεις τα ροδακια την ωρα της παρατηρησης.

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Σωστά! Είναι μόνο για τη μεταφορά του τηλ/πίου!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Λοιπον μαγκες τα πηρα τα ροδακια.Καλα ειναι αλλα υπαρχει ενα προβληματακι....Το τηλεσκοπιο ειναι πιο ελαφρυ απο οτι θα επρεπε και δεν εφαρμοζει καλα στις τροχηλατες βασεις και το ροδακια πολλες ορες δεν συγχρονιζονται προς μια κατευθυνση.Θα δειξει.....

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Πως τα τοποθετησες;Τα πηρα κι εγω,και τα εχω βαλει απλα κατω απο τη βαση.Πολυ ασταθες...Καποιες φορες που το κουναω γρηγορα,τα ροδακια φευγουν.Λετε να κανω καμια πατεντα;

161722522_rodakia2.JPG.dcab3678e41344cb1e274af813efb211.JPG

417571659_rodakia1.JPG.c89f97bcdc6755593ab235bd7719066a.JPG

Δημοσιεύτηκε
Αρχικα τα τοποθετησα οπως εσυ και ηταν ασταθη.Μετα το δοκιμασα αλλιως,να μην ακουμπανε τα πατακια πανω στα ροδακια αλλα το ξυλο,η κυκλικη βαση.Καλυτερα ετσι αλλα το προβλημα δν εφυγε τελειως...

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

αν θέλετε τα ροδάκια μόνο για προσορινή χρήση γιατί δεν φτιάχνετε μία ξύλινη βάση στην οποία θα είναι τοποθετειμένα τα ροδάκια.

Εγω βέβεα δεν έχω τέτιο τηλεσκόπειο γι αυτό θα σας το πω στο περίπου.

Κατρχάς φτιαχνετε μια ξύλινη βάση και στερεώνετε πάνω τα ροδάκια.Έπειτα ανοίγετε δύο ή τρεις τρίπες στη βάση του τηλεσκοπείου.Στερεώνετε ακόμα δύο ή τρία ξήλα ήδια με την διάμετρο της τρήπας. Κια κάθε φορά που θα θέλετε να το μετακινήσετε θα το βάζετε και όταν θα θέλετε να παρατηρήσετε θα το βγάζετε.

Ελπίζω να σας κατατόπισα

seagal.gif
  • 8 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

utr

εχω εδω και αρκετο καιρο βιδωσει ροδακια...3 σε αριθμο... στην βαση του Dobsοnian μου. Ειναι πολυ βολικα κατα την μετακινηση. Επιπλεον, 2 απο τα 3 ροδακια ειναι με στοπ οποτε ακινητοποιω τελειως το τηλεσκοπιο κατα την παρατηρηση.

Το προβλημα ειναι οτι οταν κανω παρατηρηση, με το παραμικρο αγγιγμα το τηλεσκοπιο τρανταζεται. Να φανταστειτε προσεχω να μην το ακουμπαω ουτε με τον ωμο μου, γιατι κουνιεται ολο το οπτικο πεδιο.

Εχει καποιος αλλος παρομοιο προβλημα?

Μηπως πρεπει να βαλω 4 ροδακια? (τα 3 ροδακια ειναι βιδωμενα σε συγκεκριμενες θεσεις, οχι τυχαια)

Ένα τηλεσκόπιο....

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης