planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Από optcorp κάνεις κανονικά την παραγγελία και εκεί που σου λέει τρόπο αποστολής τους λες "Επικοινωνήστε μαζί μου". Οπότε μετά τους στέλνεις ένα μαιλ και τους λες priority mail ή first class international. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Και εχει και πληρεις σειρες απο οτι μαρκα προσοφθαλμια και εξοπλισμο θες...
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2007 Παιδιά πριν μπούμε και κάνουμε την παραγγελία στέλνουμε ένα mail πρώτα και ρωτάμε: Μπορείτε να μου στείλετε το ''τάδε'' με τον ''τάδε'' τρόπο; Αν σου απαντήσουν θετικά προχωράς με την παραγγελία και μετά τους ξαναστέλνεις mail με το id της παραγγελίας και τους ξαναλές τον τρόπο με τον οποίο θες να στο στείλουν (με USPS, με μειωμένη απόδειξη κτλ) αλλιώς αλλάζεις site και ξανά από την αρχή. Την πρώτη φορά επικοινώνησα με το Adorama και μου είπαν ότι δεν μπορούν να το στείλουν με μειωμένη δηλωμένη αξία, έτσι επέλεξα την Optcorp. Εγώ περιμένω ένα προσοφθάλμιο και δύο φιλτράκια. Μου είπαν ότι θα κάνουν 6-10 εργάσιμες μέρες. Είδομεν... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
jorge Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Ποιόν τρόπο προτείνετε για αποστολή;;;...Με Gift, με Warranty Replacement, με τιμή πακέτου στα $0 ή με lower declared value;;;; ...Μου λένε οτι για Warranty Replacement, πιθανός να ζητήσουν αποδεικτικά ότι έχουν πληρωθεί ήδη οι φόροι στην προηγούμενη παραγγελία...Σκέφτομαι να παραγγείλω τον Televue - 2X Barlow - 1.25"
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2007 USPS Priority International. Κάνει 6-10 εργάσιμες μέρες, παρέχει tracking (παρακολούθηση του δέματος) και ασφάλιση (αν χαθεί το δέμα σε αποζημειώνουν). Προσοχή όμως, αν τύχει η περίπτωση και χαθεί (πράγμα πολύ απίθανο με USPS) σε αποζημειώνουν με τη δηλωμένη αξία που τους έχεις πει να σου βάλουν πάνω στο δέμα η οποία θα είναι κάτω από 50$ για να αποφύγουμε Τελωνείο. Συνοψίζοντας οι παραγγελίες από Αμερική έχουν ένα σχετικό ρίσκο αν χαθεί το δέμα όμως με USPS δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
konpan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Λοιπον παιδιά ακούστε διαδικασία και βγάλτε συμπεράσματα.Οπως είχα προαναφέρει είχα παραγγείλει απο adorama έναν panoptic 24mm ο οποίος μαζί με τα μεταφορικά θα έρχονταν με 220 ευρώ και UPS "ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ". Μετά από 9 μέρες που έφυγε απο Αμερική μούρχεται σήμερα ένα "τηλεγράφημα" συστημένο με τα ΕΛΤΑ . Ηταν από UPS Αθήνας και μούλεγε ότι έχω μιά εισαγωγή από Αμερική και να επικοινωνήσω μαζί τους. Μην τα πολυλογώ στο τηλέφωνο που ακολούθησε μου ζήτησαν 160 ευρω να εκτελωνίσουν αυτοί ή αν έχω κάποιον δικό μου να κάνει την δουλειά 95 ευρώ. Η απάντησή μου ήταν ότι εφόσον δεν έχω κάποιον δικό μου να τρέχει στα τελωνεία γιαυτή τη μ.... να το στείλουν ΄πίσω από κει πού ήρθε. Αλλά κι εδώ δύσκολα μου τα είπανε . Θα επικοινωνήσουμε λένε μέ την εταιρεία αν το δέχεται πίσω και θα σας ενημερώσουμε σε μιά βδομάδα. Διαφορετικά λέει πάει στα αζήτητα στο τελωνείο. Με λίγα λόγια παιδιά εγώ δεν πρόκειται να το πάρω και άς πάνε στο διάολο τα 220...Θα κάνω και ένα email στο adorama να τους πω να κρατήσουν τα έξοδα ( αν δέχονται την επιστροφή) και τα υπόλοιπα αν θέλουν ας τα βάλουν στην κάρτα μου. Κάηκα...
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Φίλε μου το έχουμε πει πολλές φορές. Να παραγγέλνουμε κατά το δυνατόν μόνο με USPS όχι UPS (που είναι διαφορετικό) ή FedEx, DHL κτλ. Αν το κατάστημα στέλνει μόνο με UPS δε συμφέρει η αγορά αν κολλήσει στο τελωνείο. Γι'αυτό και προτιμούμε καταστήματα που στέλνουν USPS όπως το OptCorp. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 160 ευρω να εκτελωνίσουν αυτοί ή αν έχω κάποιον δικό μου να κάνει την δουλειά 95 ευρώ Μπορειτε να σκεφτειτε τι τα θελουν τα 160 ευρω για να εκτελωνισουν ενα πραγμα 220 ευρω???Τι διαολο, πλακα ειναι αυτη???Δηλαδη αν εχουν 500 δεματα να εκτελωνισουν την μερα ποσα λεφτα θα βγαλουν??? Ειναι τρελοι ή τι μπορει να συμβαινει???
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Σήμερα πρέπει να είναι γύρω στα 30-40 ευρώ για την έκδοση των χαρτιών του εκτελωνισμού, γύρω στα 10-20 ευρώ "διάφορα έξοδα" και το υπόλοιπο η πάγια αμοιβή του εκτελωνιστή. Ο τελευταίος παίρνει τα ίδια χρήματα είτε εκτελωνίσει κάτι αξίας χιλιάδων ευρώ είτε κάτι αξίας 100 ευρώ. Γι αυτό το λόγο αν κανείς την "πατήσει", αξίζει τον κόπο να κάνει τον εκτελωνισμό μόνος του.Φίλε Konpan είναι ακόμα χειρότερα - έχω την εντύπωση ότι δεν στα είπαν όλα: τα 160 ευρώ λογικά περιλαμβάνουν μονάχα τα έξοδα της UPS και του εκτελωνισμού αλλά όχι το φόρο που θα σου βάλει το τελωνείο υπολογισμένο επί της αξίας του αντικειμένου + μεταφορικά! Δεδομένου ότι το άθροισμα των φόρων είναι γύρω στο 25% της παραπάνω σούμας, υπολόγιζε γύρω στα 160+ περίπου 50 ευρώ...Αν παρόλα αυτά μπορέσεις εσύ ή κάποιος γνωστός σου να κάνει τον εκτελωνισμό θα επιβαρυνθείς μονάχα την έκδοση του φακέλου από την UPS και τον τελικό φόρο, τον οποίο ίσως έχεις την πιθανότητα να "διαπραγματευθείς" ...Στην περίπτωση της USPS - επίσημα και χωρίς "ψευδείς δηλώσεις" κλπ - θα ήταν 220 ευρώ + 6 ευρώ εκτελωνισμός + πάνω-κάτω 50 ευρώ φόροι.Με λίγα λόγια: USPS και πάλι USPS...
takis63 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Ο Ηλίας είναι σωστός. USPS και μόνο USPS. Στις τόσες αγορές που έχω κάνει, μόνο μία φορά πέρασα τελωνείο με κόστος 60 ευρώ για δηλωμένη αξία περίπου 280 δολλάρια ΗΠΑ. Τον εκτελωνισμό τον έκαναν τα ΕΛΤΑ και το δέμα ήρθε στην πόρτα μου σε περίπου δέκα ημέρες συνολικά. Μέχρι τώρα όσα δέματα έχουν έλθει με δηλωμένη αξία μέχρι 200 δολλάρια δεν έχουν περάσει τελωνείο. USPS και μόνο USPS Τάκης Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
pdomazin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Ο Ηλίας είναι σωστός. USPS και μόνο USPS. δέμα ήρθε στην πόρτα μου σε περίπου δέκα ημέρες συνολικά. ΤάκηςΠαιδιά πριν λήξει το έτος θα προβώ στην αγορά Nagler 12mm απο Optcorp με δηλωμένη αξία 45$ και USPS.Αύτό που ρωτάω είναι όταν έρθει το πακέτο σπίτι εγώ δεν θα είμαι σπίτι. Θα μου αφήσουν ειδοποίηση να πάω να το πάρω απο το ταχυδρομείο?? 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
takis63 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Παιδιά πριν λήξει το έτος θα προβώ στην αγορά Nagler 12mm απο Optcorp με δηλωμένη αξία 45$ και USPS.Αύτό που ρωτάω είναι όταν έρθει το πακέτο σπίτι εγώ δεν θα είμαι σπίτι. Θα μου αφήσουν ειδοποίηση να πάω να το πάρω απο το ταχυδρομείο?? Σωστά Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 και το υπόλοιπο η πάγια αμοιβή του εκτελωνιστή. Ο τελευταίος παίρνει τα ίδια χρήματα είτε εκτελωνίσει κάτι αξίας χιλιάδων ευρώ είτε κάτι αξίας 100 ευρώ. Γι αυτό το λόγο αν κανείς την "πατήσει", αξίζει τον κόπο να κάνει τον εκτελωνισμό μόνος του. Και αυτος αυτος ο εκτελωνιστης τι ειναι? Δημοσιος υπαλληλος? Ιδιωτικος? Και γιατι η αμοιβη του να ειναι 100 ευρω? ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΕΙ!!!!!!!!!Ποιος ειναι αυτος που πρεπει να τον πληρωσουμε 100 ευρω???Δεν ειμαστε καθολου καλα μου φαινεται.... Να παω να γινω και εγω εκτελωνιστης...Αν παρόλα αυτά μπορέσεις εσύ ή κάποιος γνωστός σου να κάνει τον εκτελωνισμό θα επιβαρυνθείς μονάχα την έκδοση του φακέλου από την UPS και τον τελικό φόροΑκους εκει και αμοιβη φακελου.... Ρε αντε απο εδω οι παλιοκλεφτες! Αλλα το καλυτερο και πιο αισιοδοξο:και τον τελικό φόρο, τον οποίο ίσως έχεις την πιθανότητα να "διαπραγματευθείς" ... Ελλαδα ειμαστε, ολα γινονται!!!( Κυριε τελωνειακε μπορειτε να μου κοψετε τιποτα απο την τιμη? Το Γιαννη απο την ανω πολη το ξερετε? Τα καλυτερα φιλαρακια ειμασταν τοτε στον στρατο κτλ)
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2007 Αυτά τα χάλια δυστυχώς ... Τα έζησα μια φορά στο παρελθόν, αλλά ο παθών ...μαθών
konpan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Φίλε Konpan είναι ακόμα χειρότερα - έχω την εντύπωση ότι δεν στα είπαν όλα: τα 160 ευρώ λογικά περιλαμβάνουν μονάχα τα έξοδα της UPS και του εκτελωνισμού αλλά όχι το φόρο που θα σου βάλει το τελωνείο υπολογισμένο επί της αξίας του αντικειμένου + μεταφορικά! Δεδομένου ότι το άθροισμα των φόρων είναι γύρω στο 25% της παραπάνω σούμας, υπολόγιζε γύρω στα 160+ περίπου 50 ευρώ... Σήμερα ξαναεπικοινώνησα με UPS Αθήνας και τους ρώτησα αν με τα 160 καθαρίζω και μούρχεται στο χέρι το δέμα. Μου είπαν ότι αυτά είναι όλα τα έξοδα, τους έστειλα εξουσιοδότηση και σε καμμιά βδομάδα (λόγω των εορτών) θα το έχω και θα πληρώσω αντικαταβολή. Ητοι αν τα πράγματα έχουν έτσι θα μου στοιχίσει 380 ευρώ, συν ταλαιπωρία καθυστέρηση νεύρα ρίσκο κλπ. Δέν τόπαιρνα από το Πλανητάριο με 377 συν μεταφορικά αντε 390 και να το είχα σε δύο μέρες? "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" και πατώντας πάντα πεπονόφλουδες.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Αντίστοιχη χαζόμαρα έκανα και εγώ......... Πήρα SPC900NC από Pixmania με μεταφορικά 60€, φίλτρο IR-cut Baader από Πλανητάριο 45€ και αντάπτορα από AstroShop.de 30€, σύνολο 135€. Τα έχω όλα στην κατοχή μου εκτός του αντάπτορα..... Η παραγγελία έγινε πριν από ένα μήνα, τα χρήματα από την πιστωτική χρεώθηκαν ΑΜΕΣΩΣ και ο αντάπτορας είναι χαμένος .... κάπου....... Ακόμα και αν έρθει σήμερα, αύριο,... κάποτε, έχουν σμπαραλιάσει τα νεύρα μου... και όλα αυτά για 15€..... Με 150€ παίρνεις όλο το πακέτο από Πλανητάριο ή Ακτίς........... "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" όπως πολύ σωστά έγραψε ο konpan... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Το Γερμανικο ταχυδρομιο αργει παρα πολυ, συμφωνα με τις προσωπικες μου εμπειριες... Καπου στην διαδρομη θα ειναι...
pdomazin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 Παιδιά το optcorp.com δίνει -13% έκπτωση στα nagler μεχρι 31/12/2007. Λέτε να ξαναβγάλει τέτοια έκπτωση μέσα στο 2008? Γιατί δεν θέλω να τον πάρω ακόμα χειμωνιάτικα. 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2007 Μολις σημερα παρελαβα εναν 13αρι απο την OPT με usps χωρις εξοδα! My Page:http://tinyurl.com/ukastroorhttp://arcadia.us.to/~sv1uk
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2007 Μολις παρελαβα απο optcorp με usps εναν hyperion zoom και εναν 24mm επισης χωρις εξοδα.
konpan Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2008 Σχετικά με την optcorp θέλω να σας πω την εξής περιπέτεια (τι διάολο μόνο σε μένα συμβαίνουν τέτοια?)Λοιπόν μετά την ιστορία που είχα με την adorama που σας αναφέρω παραπάνω και η κατάληξη της οποίας ήταν να πληρώσω για αντικείμενο 220ευρω 162 ευρώ φόρους κερατιάτικα και λοιπά και να κάνει να μου έρθει το δέμα στα χέρια 17 μέρες, είπα ο άνθρωπος να παραγγείλω απο optcorp το επόμενο αντικείμενο (nagler 7mm τύπου6).Εγινε λοιπόν με τον ενδεικνυόμενο τρόπο ή παραγγελία ώστε να μου τό στείλουν μέσω USPS και ή πληρωμή μέσω PAY PAL. Στις 19/12 πήρα απο PAY PAL την απόδειξη πληρωμής στην optcorp. Στίς 22/12 μου στέλνουν δευτερη ειδοποίηση να πληρώσω ξανά για την ίδια εντολή. Στέλνω email πίσω προς optcorp και PAY PAL και τους ρωτάω τι συμβαίνει και γιατί μου ζητάνε να ξαναπληρώσω. Η pay pal μου απαντάει αμέσως και μου λέει ότι ή πληρωμή έγινε κανονικά και το κατάστημα έχει εξωφληθεί για την εντολή αυτή, και να εποικοινωνήσω με το κατάστημα να δω τι έχει συμβεί. Παρόλα αυτά και αφού έχω στείλει 4-5 email προς την optcorp δεν παίρνω καμμία απάντηση ανταυτού μάλιστα παίρνω και τρίτη ειδοποίηση στις 28/12 να πληρώσω και πάλι για την ίδια εντολή. Εκεί είναι που τα πήρα και στέλνω email και στους δύο και τους λέω ότι τέτοια παιχνίδια να παίζουν με άλλους, να μου ακυρώσουν την συναλλαγή και να βάλουν τα χρήματα πίσω στο λογ/σμό.Την επόμενη μέρα 29/12 απαντάει η optcorp κάποιος Rayna και μου λέει συγνώμη για όλα αυτά αλλά είμασταν κλειστά λόγω Χριστουγέννων, και ή πληρωμή σας ήταν εντάξει, και θα δω στο λογαριασμό σας τι έχει γίνει και για πιό λόγο σας έστελναν νέες εντολές πληρωμής και να μην ανησυχώ και ή παραγγελία μου θα φύγει άμμεσα.Περιμένω ακόμη και όπως φαίνεται θα περιμένω αρκετά μέχρι να δω αυτό που έχω πληρώσει από 19/12Αυτά και θα ενηρώσω για την συνέχεια...Καλή χρονιά σε όλους
pdomazin Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 φιλε εγω τελικά που έλεγα να πάρω τον 12mm nagler απο το optcorp τελικά δεν το πήρα. Αν και βλέπω ότι ακόμα και σήμερα στο site υπάρχει ακόμα η έκπτωση 13%. Δε νομίζω οτι ισχύει όμως ακόμα. 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα