Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Σκέφτομαι μετά από κάποιο χρόνο χρήσης του ΕΤΧ-70 να πάρω κανένα σοβαρό τηλεσκόπιο με μεγαλύτερες μεγεθύσεις...Θα ήθελα να ακούσω κάποιες προτάσεις.(καλό θα ήταν τιμή να μην ξεπερνά κατα πολύ τα 400ευρώ). π.χ.DOBSONIAN GSD 250C http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1236 .Λογικά με τον αντάπτορα που έχει οι προσοφθάλμιοι του etx θα τεριάζουν;;; Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Λογικά με τον αντάπτορα που έχει οι προσοφθάλμιοι του etx θα τεριάζουν;;;Ναι Ταιριάζουν.Δεκα ιντσες ειναι αρκετα καλα, τωρα για το συγκεκριμενω δεν γνωριζω να σου πω.Δες αν μπορεις να το μετακινεις, αν εχεις χωρο να το βαλεις μεσα στο σπιτι και αν χωραει μεσα στο αμαξι (αν θες να πας καπου μακρια) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Χτύπα το μην το σκέφτεσαι. Θα το έχεις για μια ζωή!Τα προσοφθάλμια του ετχ ταιριάζουν, αλλά θα έχει και δικά του το τηλεσκόπιο που είναι μέσα στην τιμή. Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Αυτό που φοβάμαι με τα Dobsonian είναι μήπως τα αντικείμενα τρέχουν γρήγορα (φεύγοντας μέσα από τον προσοφθάλμιο)και δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Αν αυτό υσχύει τότε θα πιάσω να σκέφτομαι για ρομποτικό ή για κατοπτρικό σε ισημερινή στήριξη ή κάτι άλλο...-θα υστεριθώ σε ίντσες αλλά μελοντικά θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω για αστροφωτογράφηση.Κι όλας θέλω να έχει Σταθερή στήριξη.Η "καλή" αστροφωτογράφηση δεν με ενδιαφέρει προς το παρών.Ποιά είναι η γνώμη σας στο συγκεκριμένο θέμα? Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
koyote Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Κοιτα,σε πολυ υψηλες μεγενθυσεις θα φευγει το ειδωλο,αλλα αυτο δν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα.Σπανια εξαλλου θα μπορεις να χρησιμοποιεις 300x και πανω... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Απ' ότι βλεπω θα καταλήξω σε dob 10ίντσες ή GSD ή σε αυτό της Sky-Watcher. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2007 Πάρε της Skywatcher. Έχει καλύτερη βάση. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2007 Ναι,τελικά της Skywatcher θα πάρω! Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 ΉΡΘΕ !!! Το συναρμολόγησα(μαζί με τον πατέρα μου που είναι expert στα μαστορέματα) και τώρα πάω στη ταράτσα για παρατήρηση.Το ανεμιστηράκι δεν περιλαμβάνεται ε?(Το collimation του εργοστασίου είναι έτσι κι έτσι αλλά θα προσπαθήσωνα το φτιάξω πιο αργά γιατί τώρα ανυπομονώ για την πρώτη μου παρατήρηση!) Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2007 Καλως το δεχτικες Καλες παρατησεις φιλε μου!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Καλως το δεχτικες Καλες παρατησεις φιλε μου!!!Ευχαριστώ ,καλές παρατηρήσεις και σ'εσένα Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 To 10ιντσο πήρες; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Ναι!!!!!!! Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Ωραίος! Είσαι 14 χρονών και πήρες 10ιντσο; Είσαι πολύ τυχερός. Έχει πολλά ψωμιά, ειδικά αν ασχοληθείς με βαθύ ουρανό... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Καλορίζικο το κανόνι! Δεν θα μετανιώσεις ποτέ για αυτή σου την αγορά!
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2007 Ευχαριστώ Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2007 Παρε και εναν χαρτη του ουρανου, ετσι?
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Παρε και εναν χαρτη του ουρανου, ετσι?Ναι , έχω Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Ποιον; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2007 Εχω αρκετά βιβλία (Ατλας του νυχτερινού ουρανού-"Ελληνικά γράμματα",παρατήρηση των αστρων-"Σαββάλας" που έχει επιπεδόσφαιρα)και το Cartes du ciel.Αλλά τώρα πήρα και το nightwatch και το μόνο που μου μένει ειναι να το διαβάσω.Άρα δεν έχω πρόβλημα στον εντοπισμό τουλάχιστον των βασικών αστερισμών.Σιγά-σιγά μαθαίνω. Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Οι χαρτες που εχεις δειχνουν τουλαχιστον τα Messier? Το nightwatch εφοσον δεν εισαι αρχαριος δεν εχει καλους χαρτες ωστε να σε βοηθησει στον εντοπισμο αντικειμενων... Εχεις και δεκαρι τηλε, οποτε μπορεις να δεις πολλα πραγματα.Για εναν καλο, φορητο και φθηνο χαρτη, προτεινω αυτον:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6446
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2007 Ο Άτλας που έχω είναι πολύ καλός.Δείχνει αρκετά αντικείμενα Μεσσιερ και πολλά NGC. Ακόμη έχει αναλυτικά χάρτες καποιων αρτερισμών και ρεαλιστικές εικόνες αυτών των μεγάλων κομματιών του ουρανού.Είναι πολύ εύκολα φορητός (δεμένος σπιράλ).Επιπλέων κάποιες φορές εκτυπώνω και τους χάρτες του Cartes du Ciel. Ευχαριστώ για την πρότασηαλλά νομίζω πως δεν χρειάζομαι άλλον (προς το παρόν) . Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα