Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σκέφτομαι :-k μετά από κάποιο χρόνο χρήσης του ΕΤΧ-70 να πάρω κανένα σοβαρό τηλεσκόπιο με μεγαλύτερες μεγεθύσεις...Θα ήθελα να ακούσω κάποιες προτάσεις.(καλό θα ήταν τιμή να μην ξεπερνά κατα πολύ τα 400ευρώ). π.χ.DOBSONIAN GSD 250C http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1236 .Λογικά με τον αντάπτορα που έχει οι προσοφθάλμιοι του etx θα τεριάζουν;;;

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Λογικά με τον αντάπτορα που έχει οι προσοφθάλμιοι του etx θα τεριάζουν;;;

Ναι Ταιριάζουν.

Δεκα ιντσες ειναι αρκετα καλα, τωρα για το συγκεκριμενω δεν γνωριζω να σου πω.

Δες αν μπορεις να το μετακινεις, αν εχεις χωρο να το βαλεις μεσα στο σπιτι και αν χωραει μεσα στο αμαξι (αν θες να πας καπου μακρια)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Χτύπα το μην το σκέφτεσαι. Θα το έχεις για μια ζωή!

Τα προσοφθάλμια του ετχ ταιριάζουν, αλλά θα έχει και δικά του το τηλεσκόπιο που είναι μέσα στην τιμή.

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που φοβάμαι με τα Dobsonian είναι μήπως τα αντικείμενα τρέχουν γρήγορα (φεύγοντας μέσα από τον προσοφθάλμιο)και δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. ](*,) Αν αυτό υσχύει τότε θα πιάσω να σκέφτομαι για ρομποτικό ή για κατοπτρικό σε ισημερινή στήριξη ή κάτι άλλο...-θα υστεριθώ σε ίντσες αλλά μελοντικά θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω για αστροφωτογράφηση.Κι όλας θέλω να έχει Σταθερή στήριξη.Η "καλή" αστροφωτογράφηση δεν με ενδιαφέρει προς το παρών.

Ποιά είναι η γνώμη σας στο συγκεκριμένο θέμα? :-k

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Κοιτα,σε πολυ υψηλες μεγενθυσεις θα φευγει το ειδωλο,αλλα αυτο δν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα.Σπανια εξαλλου θα μπορεις να χρησιμοποιεις 300x και πανω...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Απ' ότι βλεπω θα καταλήξω σε dob 10ίντσες ή GSD ή σε αυτό της Sky-Watcher. \:D/

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Ναι,τελικά της Skywatcher θα πάρω! \:D/

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

ΉΡΘΕ \:D/ \:D/ \:D/ !!! Το συναρμολόγησα(μαζί με τον πατέρα μου που είναι expert στα μαστορέματα) και τώρα πάω στη ταράτσα για παρατήρηση.

Το ανεμιστηράκι δεν περιλαμβάνεται ε?

(Το collimation του εργοστασίου είναι έτσι κι έτσι αλλά θα προσπαθήσω

να το φτιάξω πιο αργά γιατί τώρα ανυπομονώ για την πρώτη μου παρατήρηση!) :D

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Καλως το δεχτικες :mrgreen: Καλες παρατησεις φιλε μου!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Καλως το δεχτικες :mrgreen: Καλες παρατησεις φιλε μου!!!

Ευχαριστώ ,καλές παρατηρήσεις και σ'εσένα :D

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Ναι!!!!!!! :cheesy:

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
:D

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Παρε και εναν χαρτη του ουρανου, ετσι?

Ναι , έχω

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Εχω αρκετά βιβλία (Ατλας του νυχτερινού ουρανού-"Ελληνικά γράμματα",παρατήρηση των αστρων-"Σαββάλας" που έχει επιπεδόσφαιρα)

και το Cartes du ciel.

Αλλά τώρα πήρα και το nightwatch και το μόνο που μου μένει ειναι να το διαβάσω.

Άρα δεν έχω πρόβλημα στον εντοπισμό τουλάχιστον των βασικών αστερισμών.

Σιγά-σιγά μαθαίνω.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Οι χαρτες που εχεις δειχνουν τουλαχιστον τα Messier? Το nightwatch εφοσον δεν εισαι αρχαριος δεν εχει καλους χαρτες ωστε να σε βοηθησει στον εντοπισμο αντικειμενων... Εχεις και δεκαρι τηλε, οποτε μπορεις να δεις πολλα πραγματα.

Για εναν καλο, φορητο και φθηνο χαρτη, προτεινω αυτον:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6446

Δημοσιεύτηκε

Ο Άτλας που έχω είναι πολύ καλός.Δείχνει αρκετά αντικείμενα Μεσσιερ και πολλά NGC. Ακόμη έχει αναλυτικά χάρτες καποιων αρτερισμών και ρεαλιστικές εικόνες αυτών των μεγάλων κομματιών του ουρανού.Είναι πολύ εύκολα φορητός (δεμένος σπιράλ).Επιπλέων κάποιες φορές εκτυπώνω και τους χάρτες του Cartes du Ciel. Ευχαριστώ για την πρόταση

αλλά νομίζω πως δεν χρειάζομαι άλλον (προς το παρόν) .

S.P. Langley

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης