Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γιά σας έχω μία ισημερινή και ένα μικρό τηλεσκόπιο αλλα δέν ξέρω να την χρησιμοποίω σωστά και την δουλεύω ως αλταζιμουθιακή θα το εκτημούσα πάρα πολύ αν κάποιος μου έδειχνε πώς είναι ο σωστός χηρισμός
Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα φιλε aktis, καλως ορισες στο forum. Θα μας βοηθουσε εαν μας ελεγες τι εξοπλιμο εχεις;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω extra εξοπλισμό είναι μια απλή ισημερινή χωρίς μοτέρ και ένα 70αρη τηλεσκ. με κανα-δυο προσοθάλμια απλά δεν ξέρω την φιλοσοφία της ισημερινής πώς; ευφιγραμήζεται τι διαδικασία εχει ώστε με το χέρη με μονο ενα κοχλία (αντή του μοτέρ)να ακολουθεις ενα ουράνιο σώμα

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;;;

Δημοσιεύτηκε
Δεν γνωριζω πιο μοντελο Ισημερινης εχεις, αλλα νομιζω οτι θα πρεπει να κανεις Πολικη Ευθυγράμμιση... τωρα αν ξερεις το μοντελο της Ισημερινης που εχεις, να μας το πεις να ψαξουμε στο Internet τιποτα....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Το σετ ειναι απο τα τηλεσκοπια του lidl bresser sky lux.

αλλα αν στο αμεσο μελλων που εχω σκοπο να παρω κατι καλητερο ,

Δεν ειναι ολες ιδιες οι ισημερινες στηριξεις θελω να πω με τον ιδιο τροπο δεν χρισημοποιουντε;;;

Δημοσιεύτηκε

Βασικα βρηκα αυτο Bresser Skylux (Lidl-Scope) δεν ξερω πιο απο ολα ειναι (αν ειναι) αλλα δεν πειραζει. Λοιπον, κανεις την Πολικη_Ευθυγράμμιση* και μετα αν θες να κρατησεις εναν στοχο απλα κουνας την τροχαλια, ειτε την μια ειτε και τις δυο, ωστε ο στοχος σου να παραμεινει στο προσοφθαλμιο.

Εχεις χαρτη του ουρανου;

Μπορεις επισης να κατεβασεις το Carte De Ciel ή καποιο αλλο απο Εδω : Αστρονομικό Software

Πολικη_Ευθυγράμμιση*

Search

Χοντρική πολική ευθυγράμμιση.

Πολικη ευθυγραμμιση με τη μεθοδο της διολισθησης

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Αρχικά, πρέπει να καταλάβεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ η ισημερινή στήριξη, σε ποιους άξονες γίνεται η κίνηση και το σημαντικότερο γιατί είναι έτσι φτιαγμένη και οχι πχ αλταζιμουθιακή. Ψάξε και διάβασε για αυτά τα πράγματα και θα δεις.

Επίσης διάβασε και το υποτυπώδες manual που έχει μαζί το τηλεσκόπιο, θα λύσει βασικές απορίες.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
σας ευχαριστώ για την θοήθεια , διάβασα και κάποια άρθρα στο astrovox σχαιτικά με την ισημερινή κάθε απορία λύθικε
Δημοσιεύτηκε

Μιας και βρηκα θεμα σχετικο: η ισημερινη απο τα τηλεσκοπια του lidl, αλλα μονο ο μηχανησμος τι βαρος μπρει να σηκωσει;, δηλαδη αν κανω ενα ειδος πυλωνα για σταθεροτιτα (αφινοντας στην ακρη τον φτωχο τριποδα) και επανω βαλω την ισημερινη μεχρι τι τηλεσκοπιο εχει την δηνατοτιτα να δεχτει;;; ενα 8''Dob με προσθετο αντηβαρο ισος;;; αν το εχει δοκημασει καποιος θα με ενδιεθεραι η αποψη του..( να δουμε και την πρακτικη πλευρα και οχι μονο την θεωρητικη :shock:

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε
Μιας και βρηκα θεμα σχετικο: η ισημερινη απο τα τηλεσκοπια του lidl, αλλα μονο ο μηχανησμος τι βαρος μπρει να σηκωσει;, δηλαδη αν κανω ενα ειδος πυλωνα για σταθεροτιτα (αφινοντας στην ακρη τον φτωχο τριποδα) και επανω βαλω την ισημερινη μεχρι τι τηλεσκοπιο εχει την δηνατοτιτα να δεχτει;;; ενα 8''Dob με προσθετο αντηβαρο ισος;;; αν το εχει δοκημασει καποιος θα με ενδιεθεραι η αποψη του..( να δουμε και την πρακτικη πλευρα και οχι μονο την θεωρητικη :shock:

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

Εχω απο πέρσι τό ίδιο τηλ/ποιο τού βάζω τήν D-100+200 tele,piggybak σύν 2 κιλα βάρος ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ](*,)

Περίμενα καιρό καί ο Αγιος Βασσίλης μού έφερε τήν HEQ-5 γιά τό dob.

Κάνε υπομονή μάζεψε λευτά γιά καλήτερη στήρηξη.

Καλή χρονιά :)

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης