Jump to content

Μαγιας, αστρονομικές προβλέψεις και το τέλος του κόσμου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνφωνώ μαζί σας.

δεν είναι ανάγκη να σταματήσουμε της Διαστημικες μας αποστολές και κάθε επιστημονική σπατάλη

για να γίνει κάτι καλό.

Μπορει να γίνει με οποιοδήποτε άλλο παράγοντα

Δεν τα έβαλα εχθες με την Νασα αλλα απλά ανήκει στην κατανάλωση χρημμάτων τα οποία δεν έχουν επιβάρυνση σε μας αλλα κάπου θα έχουν δεν μπορει

Τέλως πάντων δεν λέω έχετε δίκιο άλλοι πρέπει να δώσουν μερίδιο. αλλα αφου τους ανήκει ντσάμπα γράψιμο.

Και ξέφυγα του θέματος πάλι απο τους Μαγια.

Κανω πάυση παιδια.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 130
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Φιλοι μου,Κοσμοναυτες του Συμπαντος.

Για να βοηθησω λιγο την κουβεντα θα αναρτησω καποια στοιχεια που ειχα γραψει στις 18/6/08 και αναδημοσιευσα στις 18/8/09 στο post Διαστημικη Εξερευνηση(Διαστημα). =D>

 

Το Διεθνες Ινστιτουτο Ερευνων για την Ειρηνη της Στοκχολμης (Sipri) ανακοινωσε οτι οι Στρατιωτικες Δαπανες κατα το 2007 ανηλθαν σε 1339 δις $ η 851 δις ευρω(ισοτιμια 1,57 $/ευρω).Το 45% δηλαδη 602,5 δις $ αφορουν τις Η.Π.Α. Αντιστοιχα το 2006 ηταν 1262 δις $ η 804 δις ευρω.

Ο προυπολογισμος της ΝΑΣΑ το 2007 ηταν 16,79 δις $ και ο προυπολογισμος του 2008 (αρχισε 1 Οκτωβρη του 2007 οπως συμβαινει με τους προυπολογισμους στην Η.Π.Α.) ειναι 17,31 δις $.

Ο προυπολογισμος της Poskosmos (Ρωσικη Διαστημικη Υπηρεσια) ειναι για την δεκαετια 2006-2015 συνολο 13,50 δις $ η 8,6 δις ευρω.(Ισοτ.1,57)

Δεν γνωριζω τους προυπολογισμους της ESA η της Κινας.Αν γνωριζει καποιος ας το γραψει.

Δηλαδη οι Η.Π.Α. δινουν για την Διαστημικη Εξερευνηση εν σχεσει με τις Στρατιωτικες Δαπανες 602,5/16,79 δις $ ποσοστο 2,79%.

Δεν λεμε βεβαια αν τα 1339 δις $ παγκοσμια πηγαιναν για Παιδεια,Υγεια,Περιβαλλον,Διαστημικη Εξερευνηση κ.λ.π. τι προοδος παγκοσμια μπορουσε να επιτευχθει.

Υ.Γ. Παγκοσμιο Α.Ε.Π.2007 = 53.560 δις $ η 34.114,56 δις ευρω.(Ισοτ.1,57)

Υ.Γ.Σημερινο σημειωμα ΝΕΩΝ.

Δαπανες για αμυνα το 2006 σε δις ευρω.

Η.Π.Α. 348= Κινα 78,6 = Ρωσια 45,1 =Βρετανια 35,7 =Γαλλια 34,8 =

Ιαπωνια 26,5 =Γερμανια 24,4 =Ιταλια 19,7 =Σ.Αραβια 19 =Ισπανια 9,3 =

Ελλαδα 5,2.

Αυτα τα λιγα για να δουμε οτι υπαρχουν χρηματα και ειναι πολλα.Ομως το θεμα ειναι που πανε. ](*,) ](*,)

Οσο για το ημερολογιο των Μαγιας και τις διαφορες θεωριες για το τελος του κοσμου,ο πολιτισμος μας εχει φτασει στο τελος του δεκαδες φορες απο την εποχη που ο θανατος ενος Φαραω στην Αιγυπτο ετοιμαζε τα πληθη για το τελος τους αφου πεθανε ο επι Γης Θεος(Φαραω).

Ετσι μην φοβαστε και μετα το τελος μας στις 22/12/2012 θα εχουμε και και αλλες ημερομηνιες για να τελειωσουμε την δουλεια. ](*,) ](*,) ](*,)

Μια φωτογραφια ισως βοηθησει να αλλαξουμε μυαλα για τον πλανητη μας. :cheesy:

957185_b.jpg.75fe7a807279c59714f114b23e92fb31.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Η μπουρδολογία όντως δεν έχει σταματημό. Και δεν είναι Ελληνικό προνόμιο. Οι τύποι έχουν χ...στεί στο τάληρο με αυτές τις μπουρδολογίες. Μιλάμε για πολλά λεφτά Άρη....

 

Έτσι λοιπόν όταν προ διμήνου διάβασα ένα καταπληκτικό άρθρο για το θέμα αυτό στο Sky&Telescope, είπα ότι θα ήθελα να το μεταφράσω και να το ανεβάσω. Τελικά βρήκα χρόνο και το ανεβάζω.

 

Απολαύστε το..... :cheesy:

 

 

 

Sky & Telescope, November 2009, σελίδες 22-26

 

Συγγραφέας E.C. Krupp, Υπεύθυνος Αστεροσκοπείου Griffith στο Los Angeles

 

 

Ο Μεγάλος Πανικός του 2012

 

Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 αλλά οι φίλοι και συγγενείς σας προφανώς αναρωτιούνται μήπως τελικά γίνει. Εδώ θα βρείτε τι πρέπει να τους πείτε.

 

Το έτος 2012 συμπεριφέρεται σαν μία κακομαθημένη διασημότητα. Φήμες πανικού και κουτσομπολιό τριγυρνάνε παντού. Πάνω από έξι βιβλία στην αγορά πραγματεύονται, σε διψασμένους λάτρεις του είδους, αστρονομικούς φόβους για το τέλος του κόσμου το 2012. Παρασκευή 13 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα η ταινία καταστροφής 2012, μια παραγωγή 200 εκατομυρίων δολλαρίων η οποία σκοπό έχει να σπάσει κάθε ρεκόρ είσπραξης ταινίας καταστροφής - ήπειροι κοματιάζονται, αστεροειδής βομβαρδίζουν την Γη, φλεγόμενες πόλεις και ένα τσουνάμι το οποίο φέρνει στον κήπο του Λευκού Οίκου ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο! Το σλόγκαν της τανίας... «Βρείτε την αλήθεια»! Άλλες δύο ταινίες ετοιμάζονται με θέμα το 2012 (σ.τ.μ. ο φόβος πουλάει.... και πουλάει πολύ).

 

Οποιοσδήποτε σερφάρει στο δίκτυο ή είναι ακροατής ολονύκτιων ραδιοφωνικών εκπομπών (σ.τ.μ. πολύ διαδεδομένες στις ΗΠΑ) γνωρίζει γιατί. Οι αρχαίοι γηγενείς του Μεξικό και της Γουατεμάλα, οι Μάγια είχαν ένα ημερολόγιο το οποίο ετοιμάζεται να μαζέψει το κόκκινο χαλί του χρόνου, να ευθυγραμμίσει το ηλιακό μας σύστημα, τόσο το ίδιο όσο, το σημαντικότερο, με την καρδιά του Γαλαξία μας (Milky Way) και να μετατρέψει την Γη σε κορίνα του μπόουλινγκ με ένα βραχώδη πλανήτη να κατευθείνεται πάνω της για ένα στράικ!

 

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Βέβαια οι άνθρωποι φοβούνται ότι η μοντέρνα αστρονομία και τα μυστικά των Μάγια συνωμοτούν για να φέρουν το τέλος μας. Αν λοιπόν γνωρίζουν ότι είστε ερασιτέχνης αστρονόμος, σίγουρα θα αρχίσουν να σας ρωτούν.

 

Εδώ θα βρείτε αυτά που πρέπει να ξέρετε.

 

 

Η γέννεση μιας υπόθεσης

 

Στο παρελθόν είχαμε αρκετές παρόμοιες υποθέσεις φόβου και πανικού, αλλά καμιά σαν αυτή. Η τελευταία φορά που ο κόσμος ήρθε «τούμπα» φτάνοντας σε ημερομηνία καμπή κάποιου ημερολογίου ήταν η ψευδής αλλαγή χιλιετίας την 1η Ιανουαρίου του 2000. Μην λαμβάνετε υπ’ όψιν το πραγματικό πρόβλημα των υπολογιστών, το γνωστό Υ2Κ. Οι πιστοί (του θέματος) συγγραφείς και οι μιμητές τους εξέδοσαν είτε τρομακτικά είτε ελπιδοφόρα βιβλία για την προφητική δυναμική εκείνης της στιγμής (της αλλαγής χιλιετίας) ώστε να πιάσουν ένα τεράστιο κοσμικό κύμα και να αλλάξουν τα πάντα είτε για καλό είτε για κακό. Ο συγγραφέας Charles Berlitz δανειζόμενος μια πρόβλεψη του Νοστράδαμου, του Γάλλου αινιγματοποιού του 16ου αιώνα, προέβλεψε το τέλος του κόσμου στο βιβλίο του (έκδοση 1981) Καταστροφή 1999 (Doomsday 1999). Ο Berlitz (με προηγούμενα έργα του για την Ατλαντίδα και το Τρίγωνο των Βερμούδων) προειδοποιούσε ότι το 1999 θα φέρει πλυμμήρες, πείνα, μόλυνση και την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης. Επίσης ανάφερε την ευθυγράμμιση των πλανητώ που θα συνέβαινε στις 5 Μαΐου του 2000 και προειδοποιούσε ότι θα προκαλούσε Ηλιακές καταιγίδες, φοβερούς σεισμούς, «αναμόρφωση των ηπείρων» και «σεισμικές εκρήξεις».

 

Στην δεκαετία του '90 ένα κίνημα με όνομα «Η Γη Αλλάζει» διογκόθηκε όσο πλησίαζε το τέλος του αιώνα, περιμένοντας τα γνωστά φαινόμενα... - σεισμούς, λοιμούς, αναστροφή μαγνητικών πόλων, καταποντισμοί ηπείρων, την εμφάνιση της Ατλαντίδας και άλλα πολλά. Η Βρετανική φυλλάδα Sun προέβλεπε «μία υπέροχη χιλιετία χαράς, ειρήνης και ευημερίας».

 

Όταν ήρθε και παρείλθε η 1η Ιανουαρίου του 2000 χωρίς κάτι το ιδιαίτερο πέρα από τυπωμένα μπιλιετάκια των λιφτ στα χιονοδρομικά με ημερομηνία 1900, οι πιστοί έστρεψαν το βλέμμα τους στην «5/5/200» μερικούς μήνες αργότερα. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι η πλανητική ευθυγράμμιση θα φέρει καταστροφές, ξεχνόντας βέβαια ότι ανάλογες ευθυγραμμίσεις στο παρελθόν δεν είχαν τέτοια αποτελέσματα. Ο κατακλυσμός οτυ «Φαινομένου του Δία» που θα συνέβαινε στις 10 Μαρτίου του 1982 (όπως το είχαν ονομάσει το 1974 στο βιβλίο τους οι John Gribbin & Stephen Plagemann) γέμισε με τίτλους και πρωτοσέλιδα τα ταμπλόιντς αλλά δεν μετουσιώθηκε ποτέ.

 

Καθ' όλη την διάρκεια της Ιστορίας του ανθρώπου, κινήματα σχετικά με το τέλος του κόσμου έχαναν πάντα τις ημερομηνίες σταθμούς τους, όπως αναφέρει ο Ιστορικός τους Πανεπιστημίου της Βοστώνης Richard Landes. Αλλά οι άνθρωποι που διψούν για το τέλος του κόσμου δεν θα απογοητευτούν.... και προφανώς αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά.

 

 

Η ανατροπή

 

Τι ακριβώς θα συμβεί με το ημερολόγιο των Μάγια; Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 θα «δείχνει» το αντίστοιχο μιας ακολουθίας από μηδενικά, όπως ακριβώς με τον χιλιομετρητή του αυτοκινήτου που μηδενίζει, σηματοδοτώντας την λήξη κάτι σαν χιλιετία. Στο ημερολόγιο των Μάγια βέβαια δεν είναι το τέλος μιας χιλιετίας. Είναι το τέλος του 13ου Μπακτούν. Το ημερολόγιο των Μάγια ήταν βασισμένο σε πολλούς χρονικούς κύκλους και το Μπακτούν ήταν ένας από αυτούς. Ένα Μπακτούν αντιστοιχεί σε 144.000 ημέρες, κάτι περισσότερο από 394 έτη.

 

Οι ακαδημαϊκοί αποκρυπτογράφησαν τον τρόπο λειτουργίας του ημερολογίου των Μάγια από ιστορικά κείμενα και αρχαίες επιγραφές. Μάλιστα έχουν ανακαλύψει με ακρίβεια την αντιστοιχία με το δικό μας ημερολόγιο. Όπως εμείς μετράμε τα έτη από ένα σημαντικό ιστορικό και πολιτισμικό γεγονός (το υποθετικό έτος γέννησης του Χριστού), οι Μάγια μετρούσαν με βάση κάποιο θρησκευτικό και κοσμικής σημασίας γεγονός: την ημερομηνία της δημιουργίας του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Ο Μεγάλος Κύκλος (σ.τ.μ. Μακρά Μέτρηση; - Long Count) είναι το σύνολο των ημερών από εκείνη την ημερομηνία της μυθικής δημιουργίας. Οι περισσότεροι ακαδημαικοί συμφωνούν ότι αυτή η ημερομηνία αντιστοιχεί στο δικό μας ημερολόγιο με την 11η Αυγούστου του 3114 Π.Χ.

 

Τα περισσότερα ημερολογιακά υποσύνολα των Μάγια αντιστοιχούν σε πολλαπλάσια του 20. Το Κατούν αντιστοιχεί σε 7,200 ημέρες (360Χ20). Χρειάζονται 20 Κατούν για να συμπληρωθεί ένα Μπακτούν (20Χ7,200=144,000 ημέρες). Αν και κάποιοι στηριζόμενοι σε αρχαία γραπτά υποστηρίζουν ότι το 13ο Μπακτούν είναι κάτι το σημαντικό, άλλοι υποστηρίζουν ότι το ημερολόγιο απλώς συνεχίζει χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους Μάγια, χρειάζονται 20 Μπακτούν για συμπληρωθεί ένα Πικτούν.

 

Κανείς δεν έδινε σημασία για το τέλος του 13ου Μπακτούν μέχρι σχετικά πρόσφατα. Το 1975 ο Frank Waters, ένας ρομαντικός και συγκραφέας υποθέσεων, αφιέρωσε ένα μικρό μέρος για το θέμα στο βιβλίο του Mexico Mystique. Υπέδειξε ότι το διάστημα των 13 Μπακτούν αντιστοιχεί στον «Μεγάλο Κύκλο των Μάγια», υπερεκτιμώντας την διάρκειά του στα 5,200 χρόνια και ανέφερε ότι υπήρξαν πέντε θρυλικοί κύκλοι με αντίστοιχες θρυλικές εποχές, με την κάθε μία να τελειώνει με το τέλος, την καταστροφή του κόσμου και την αναγέννησή του. Φυσικά δεν υπάρχει καμία παράδοση των Μάγια που να υποστηρίζει κάτι από τα παραπάνω.

 

Ο Waters έκανε επίσης λάθος στον υπολογισμό της ημερονηνίας του υποτιθέμενου τέλους του ημερολογίου. Ανακοίνωσε ότι, «Το τέλος του Μεγάλου Κύκλου... θα συμβεί την 24η Δεκεμβρίου του 2011 Μ.Χ.» όπου ο κόσμος μας «θα καταστραφεί από βιβλικούς σεισμούς». Εκτός από την λανθασμένη ημερομηνία, για την υποτιθέμενη καταστροφή του κόσμου, το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι.

 

Άλλο ένα βιβλίο του 1975 έκανε αναφορά στο τέλος του ημερολογίου των Μάγια. Οι Dennis και Terence McKenna το ανέφεραν στο The invisible Landscape: Mind, Hallucinogens, and the I Ching. Αυτό το βιβλίο τουλάχιστον υπολόγισε σωστά την ημερομηνία τέλους του 13ου Μπακτούν: 21 Δεκεμβρίου 2012. Επίσης αναφέρει ότι η ημερομηνία συμπέφτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο, όταν ο Ήλιος θα είναι «στον αστερισμό του Τοξότη, μόνο 3 μοίρες από το κέντρο του Γαλαξία, το οποίο κατά σύμπτωση είναι 2 μοίρες από την εκλειπτική». Οι McKenna συνεχίζουν, «Επειδή το σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου προηγείται, μετακινείται όλο και πιο κοντά στο σημείο της εκλειπτικής το οποίο θα καλύψει το κέντρο του Γαλαξία». Στην πραγματικότητα αυτό το γεγονός δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά βέβαια αυτό δεν μετρά! Οι McKenna συνέδεσαν την όλη υπόθεση με το σκεπτικό της ανανέωσης και ονόμασαν το 2012 την στιγμή «της δυνητικής ευκαιρίας μετάλλαξης».

 

Το 1987 ξεκίνησε ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για το 2012. Στο βιβλίο The Mayan Factor: Path Beyond Technology ο Jose Arguelles («καλλιτέχνης, ποιητής και οραματιστής ιστορικός» σύμφωνα με το οπισθόφιλο του βιβλίου) συνέδεσε την περίοδο του 13ου Μπακτούν με μια αόρατη «δέσμη» που ξεκινά από το κέντρο του Γαλαξία. Σύμφωνα με τον Arguelles οι Μάγια ήξεραν πότε θα μπούμε σε αυτή τη δέσμη και πότε θα βγούμε και έτσι υπολόγισαν το 13ο Μπακτούν να συμπέσει με αυτό το πέρασμα. Η δέσμη, υποστηρίζει, λειτουργεί σαν «ένα αόρατο γαλαξιακό νήμα ζωής» που ενώνει τον άνθρωπο, τον πλανήτη, τον Ήλιο και το κέντρο του Γαλαξία. Ούτε η παράδοση των Μάγια, ούτε η σύγχρονη αστρονομία υιοθετούν μια τέτοια δέσμη. Προέρχεται βέβαια από προσωπική φιλοσοφία του Arguelles η οποία δίνει έμφαση «στην αρχή της αρμονικής αντήχησης». Ο Arguelles κατέληξε επίσης στο γεγονός ότι οι πλανήτες είναι «τροχιακά αρμονικά γυροσκόπια» και ότι «παίζουν σημαντικό ρόλο στις συντεταγμένες της δέσμης» η οποία βοηθά την εξέλιξη σε οτιδήποτε φέρει DNA. Το έτος 2012 λοιπόν θα φέρει μία ροδοφορεμένη έκδοση της αποκάλυψης.

 

Αν αυτό σας φαίνεται γνωστό, έχετε δίκιο. Το 1987 ο Arguelles και οι πιστοί του προέβλεπαν, με παγκόσμιες εκδηλώσεις, ότι στις 16 και 17 Αυγούστου αυτού του έτους θα συμβεί μια Μάγια-Γαλαξιακή «Αρμονική Σύγκληση». Το γεγονός αυτό έγινε παγκόσμιο φαινόμενο με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται στα «σημεία βελονισμού» της Γης ‘ωστε να δημιουργήσουν μία «συγχρωνισμένη και συλλογική βιοηλεκτρομαγνητική μπαταρία». Δυστυχώς, οι μέρες πέρασαν χωρίς να συμβεί τίποτα περισσότερο από αναφορικά άρθρα σε εφημερίδες και τοπικές σάτιρες.

 

 

Γαλαξιακά παιχνίδια εικασιών

 

Γρήγορη μετάβαση στο 1995. Εκείνη την χρονιά ο John Major Jenkins περιέλαβε αρκετά από αυτά τα θέματα στο βιβλίο του Maya Cosmogenesis 2012. Σύμφωνα με τον Jenkins το σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου και το κέντρο του Γαλαξία θα ευθυγραμμιστούν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Επιχειρηματολόγισε ότι αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που ώθησε τους Μάγια να τερματίσουν το ημερολόγιό τους ακριβώς σε αυτή την ημερομηνία, καταλήγωντας ότι θα είναι «μια τρομακτική μετάλλαξη και μια ευκαιρία για πνευματική ανάταση και μετάβαση από μια παγκόσμια εποχή σε μια νέα».

 

Στην πραγματικότητα όμως, η επιστήμη της Αστρονομίας δεν μπορεί να προσδιορίσει μια τέτοια «Γαλαξιακή ευθυγράμμιση» με ακρίβεια έτους, πόσο μάλλον με ακρίβεια συγκεκριμένης ημέρας. Η ευθυγράμμιση εξαρτάται από τον μάλλον αυθαίρετο μοντέρνο ορισμό του Γαλαξιακού ισημερινού και/ή την οπτική του Milky Way. Δεν υπάρχει ακριβής ορισμός των ορίων του Milky Way - είναι εξαιρετικά ασαφή και εξαρτώνται από την καθαρότητα της οπτικής σας. (Ο Jenkins αναφέρει ότι καθόρισε προσωπικά τα όρια του Milky Way παρατηρώντας τον από ύψος 11,000 ποδών, αρκετά ψηλότερα από την οπτική γωνία των Μάγια). Άρα δεν έχει νόημα το οπτικό κέντρο του Γαλαξία.

 

Ο Jenkins αναγνώρισε ότι ο Ήλιος του χειμερινού ηλιοστασίου περνά από το κέντρο του Γαλαξία οποιαδήποτε στιγμή από το 1980 ως το 2016. Σε άλλο σημείο αυξάνει την ζώνη αυτή σε μια περίοδο 900 ετών με θέτει αυθαίρετα την 21η Δεκεμβρίου του 2012 ως την ημερομηνία ακριβούς ευθυγράμμισης. Η πραγματική επιστήμη της Αστρονομίας δεν υποστηρίζει καμία σχέση μεταξύ του τέλους του 13ου Μπακτούν και μιας Γαλαξιακής ευθυγράμμισης. Οι πιστοί παραδέχονται αλλά και ταυτόχρονα αγνοούν αυτή την ανακολουθία.

 

Μοιάζει σχεδόν ως υποπροϊόν το γεγονός ότι το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν θα περάσει ποτέ μπροστά από το πραγματικό κέντρο του Γαλαξία, μια σημειακή περιοχή εκπομπής ραδιοκυμμάτων που προδίδει την μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία. Επιπλέον, ο Ήλιος του χειμερινού ηλιοστασίου δεν θα περάσει ούτε κοντά από αυτή την περιοχή για τα επόμενα 200 χρόνια.

 

Αλήθεια τι πίστευαν οι ίδιοι οι Μάγια για το τέλος του κόσμου; Δεν υπάρχουν καν ενδείξεις είτε για το ημερολόγιό τους είτε τον κόσμο, ότι θα τελειώσουν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Κάποια κείμενα των Μάγια για τον Μεγάλο Κύκλο αναφέρονται σε ημερομηνίες που τοποθετούνται πολλά Μπακτούν μετά το 13ο και μάλιστα κάποιες πέρα ακόμα και από το επόμενο Πικτούν. Για παράδειγμα ένα κείμενο του 7ου αιώνα Μ.Χ. από τον Βασιλιά Pacal της Palenque προβλέπει ότι θα γιορταστεί η επέτειος της στέψης του στις 15 Οκτωβρίο του 4772.

 

Από όλα τα κείμενα που βρέθηκαν και μεταφράστηκαν και σχετίζονται με τον Μεγάλο Κύκλο μόνο ένα αναφέρει το έτος 2012: Μνημείο 6 στην Tortuguero, μιά πόλη των Μάγια στην πολιτεία Tabasco του Μεξικό. Το κείμενο είναι κατεστραμένο, αλλά τα υπολείματα δεν υποστηρίζουν το τέλος του κόσμου.

 

 

Η μυστική συνομωσία της NASA

 

Μερικοί πιστοί της καταστροφής του 2012 λένε ότι η πραγματική αιτία που θα προκαλέσει την καταστροφή δεν είναι άλλη από την ευθυγράμμιση των πλανητών. Δεν θα υπάρχει καμία ευθυγράμμιση των πλανητών κατά την διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου του 2012 (δείτε την εικόνα). (σ.τ.μ. Υπάρχει μια εικόνα στο άρθρο που δίνει τις ακριβείς θέσεις των πλανητών για τις 21/12/2012. Για να μεταφέρω την εικόνα, φανταστείτε ένα ρολόι όπου η Γη βρίσκεται στις 2, ο Δίας στις 3, ο Ουρανός στις 4, ο Ποσειδώνας στις 6, ο Άρης στις 7, ο Πλούτωνας στις 8, ο Ερμής στις 9, η Αφροδίτη στις 10 και ο Κρόνος στις 11. Άρα για ποια ευθυγράμμιση μιλάμε;;;; ). Πάραυτα, οι καταστροφολόγοι συνδέουν την ψεύτικη ευθυγράμμιση με αστρολογικές προβλέψεις ή αβάσιμους ισχυρισμούς περί αντιστροφής των μαγνητικών πόλων της Γης και πρωτοφανείς ηλιακές καταιγίδες. Οι βασίκοι υπεύθυνοι αυτών ψευδών ειδήσεων είναι διάφορα posts στο internet και στις ολονύκτιες «αποκαλυπτικές» εκπομπές του ραδιοφώνου.

 

Συγκεκριμένα, αρκετά νήματα παράλογων σκέψεων στον παγκόσμιο ιστό έχουν δημιουργήσει ένα διαδικτυακό φάντασμα, τον μυστικό πλανήτη Nibiru. Αυτός ο πλανήτης είναι η μπάλα του μπόουλινγκ και η Γη η κορίνα. Δεν υπάρχει φυσικά τέτοιος πλανήτης, αλλά συχνά συνδέετε με την Έρις, ένα πλουτοειδή, του οποίου η τροχιά βρίσκεται με ασφάλει και για πάντα πολύ μακρύτερα σπό αυτήν του Πλούτωνα. Μερικοί βέβαια επιμένουν ότι μια μυστική συνομωσία της NASA έχει υφανθεί και ότι ο Nibiru έρχεται κατά πάνω μας. Μπορεί, λένε, να τον δείτε στο φως της ημέρας από το Νότιο Ημισφαίριο. Σύμφωνα με αυτούς θα τον βλέπαμε και από το Βόρειο από τον Μάιο του 2009, αλλά όπως μας στείνει ένα τυφλό ραντεβού, έτσι μας έστεισε και ο Nibiru.

 

Άλλοι στον ιστό, έχοντας μπερδέψει την ευθυγράμμιση του σημείου του χειμερινού ηλιοστασίου με το γαλαξιακό κέντρο, αναφέρουν ότι ο Ήλιος ταξιδεύει προς το κέντρο του Γαλαξία και μαζί του παρασύρει και τη Γη. Το προβλεπόμενο αποτέλεσμα; Η αναστροφή των πόλων της Γης.

 

Οι περισσότερες προβλέψεις για το 2012 βασίζονται σε αβάσιμες σκέψεις, ψευδοεπιστημονικά ψεύδη, ημιμάθεια στην Αστρονομία και μια παράνοια αντάξιας της Νύχτας των Ζωντανών Νεκρών.

 

Οπότε μάλλον οι Μάγια μας την έπεσαν.... Η ώρα πλησιάζει. Και βέβαια είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παρεπιμπτοντως παντως στο Stellarium δεν μοιαζει να γινεται τιποτα αστρονομικα ιδιαιτερο την λεγαμενη μερα

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

(σ.τ.μ. Υπάρχει μια εικόνα στο άρθρο που δίνει τις ακριβείς θέσεις των πλανητών για τις 21/12/2012. Για να μεταφέρω την εικόνα, φανταστείτε ένα ρολόι όπου η Γη βρίσκεται στις 2, ο Δίας στις 3, ο Ουρανός στις 4, ο Ποσειδώνας στις 6, ο Άρης στις 7, ο Πλούτωνας στις 8, ο Ερμής στις 9, η Αφροδίτη στις 10 και ο Κρόνος στις 11. Άρα για ποια ευθυγράμμιση μιλάμε;;;; ).

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ Βασίλη γιατί στο post σου είχα την ευκαιρία να διαβάσω όλη την ιστορία σύντομα και περιεκτικά κι έτσι να φωτίσω και πλευρές της που δεν ήξερα.

 

Σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγια είχα διαβάσει πριν από καμμιά 25αριά χρόνια νομίζω σ' ένα βιβλίο του Νταίνικεν.

Φυσικά δεν θεωρώ κι εγώ ότι το ημερολόγιο τελειώνει διότι υπονοεί το τέλος του χρόνου, απλά πάντα είχα την απορία, τι χρειάζεται ένας λαός σε τόσο πρώιμα στάδια πολιτισμού έναν τόσο μεγάλο ημερολογιακό κύκλο για το μέλλον. Και για να εξηγήσω τι εννοώ:

Είναι λογικό ένα ημερολόγιο να στηρίζεται σε ημέρες (ο ήλιος ανατέλει και δύει), σε μήνες (φάσεις Σελήνης) σε έτη (έστω ότι παρατηρούμε ότι η γη περιστρέφεται γύρω απ' τον Ήλιο, η το καταλαβαίνουμε απ' τις εποχές). Και αυτός ο κύκλος (μέρες-μήνες-έτη) να επαναλαμβάνεται επ' άπειρον. Άλλωστε τι άλλους κύκλους αντιλαμβανόμαστε και τους χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα;

Κατά μεγάλα διαστήματα μπορούμε να κοιτάζουμε πίσω και να ομαδοποιούμε περιόδους (αιώνες, χιλιετίες), αλλά τι έχουμε να παρατηρούμε για το μέλλον που να χρειάζεται 5.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί και να αρχίσει να επαναλμβάνεται;

Ξαναλέω δεν υπονοώ ότι τελειώνει ο κόσμος (ή ο χρόνος, ή ότι άλλο), απλά αναρωτιέμαι ξέροντας ότι 5 χιλιετίες για τους χρόνους του σύμπαντος δεν είναι και καμμιά ιδιαίτερα μεγάλη χρονική περίοδος, τι (άραγε αστρονομικές; ) γνώσεις μπορούσε να έχει αυτός ο λαός, ώστε να παρακολουθεί κάτι σε τόσο μακρά περίοδο. :-k

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

. Η εν λόγω ταινία βασίζεται στο σενάριο της μετατόπισης των πόλων, μιας μαγνητικής αντιστροφής των πόλων της γης, που συμβαίνει περίπου κάθε 400.000 χρόνια. Στη ταινία όμως, η θεωρία αυτή «ξεχειλώνετε» λιγάκι, καθώς η κρούστα της γης φαίνεται να μετατοπίζεται μέσα σε διάστημα ωρών, έτσι ώστε να προκληθεί ένα πελώριο τσουνάμι, που καλύπτει έως και τους πρόποδες των Ιμαλαΐων.Η άποψη της NASA είναι: «Από όσα γνωρίζουμε, μια μαγνητική αντιστροφή δεν προκαλεί ζημιά στη ζωή επάνω στη γη». (Αν όμως ήσουν κάποιο πουλί που βασίζεται στο μαγνητικό πεδίο προκειμένου να προσανατολισθεί…).

 

Γιατί δεν λέει η NASA ότι κατά την αντιστροφή των πόλων της Γής η μαγνητόσφαιρα εξασθενεί αφήνοντας περισσότερο εκτεθημένη την Γη στις Ηλιακές καταιγίδες ?

Γιατί η NASA έχει στήσει τόσους δορυφόρους παρατηρησης του Ηλίου ?

Γιατί δεν λένε ότι όλο το Ηλιακό σύστημα είναι θερμότερο τα τελευταία χρόνια?

(και τώρα θυμηθήκανε ότι και καλά υπερθερμένεται ο πλανήτης ... ε ας πουλήσουμε και κάτι καινούριο...όχι ότι δεν θα έπρεπε αλλά αυτοί σε λίγο το πάνε να πουλάνε και τεχνητά δνερα που παράγουν οξυγόνο)

 

Ξέρετε ότι μια τέλεια Ηλιακή καταιγίδα μπορεί να εξαφανίσει και το μισό όζον της ατμόσφαιρας ?.

Και νόμιζα ότι φταίνε τα αεροζόλ....Α ξέχασα βγάλανε καινούριο σύστημα ψεχαστικών που δεν βλάπτει...λένε... άντε να πουλήσουμε και κάτι καινούριο. έτσι για το καλό της φύσης...

 

Σίγουρα μπορεί να σαρώσει όλους τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχειά

 

Εάν γίνει το πρώτο , βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα και τις επιπτώσεις, εάν γίνει το δεύτερο

πάλι αναλογιστήτε τι χάος μπορεί να προξενηθεί, μπορείτε πλέον να ξεχάσετε ότι έχει σχέση με δορυφόρο , όπως και τραπεζικές συναλαγές , και άμυνες κρατών μιας και οι στρατιωτικοί δορυφόροι δεν θα υπάρχουν , το ίδιο ισχύει και για τις επικοινωνίες κατα μεγάλο ποσοστό....κάπου εκεί προσθέστε και τον πανικό του κόσμου (απ αλλού το περιμέναμε και αλλού μας ήρθε.....χεχε)

 

Εάν είναι μικρότερου επιπέδου τότε και οι ζημιές θα είναι ανάλογες.

 

Η περίοδος αλλαγής των εκατομμυρίων μαγνητικών πόλων του Ηλίου είναι κάθε 11 χρόνια.

στο διαστημα αυτό υπάρχει μια φθείνουσα 4-5 χρόνων (μετά το solar max) και μία άλλη περίοδος αύξουσας δραστηριότητας περί τα 4-5 χρόνια.(πρός το solar max)

Η κλιμακτήριος είναι σε μεγάλη ένταση και διαρκεί περί τα 2-3 χρόνια.

 

( άλλος ένας λόγος να αποκτήσουμε στην συλλογή μας και άλλο ένα καλό ηλιακό τηλεσκόποιο..χεχε.)

 

solarmax4.jpg

 

Το επόμενο Solar Max είναι το .... 2012 χμμμμμ. Οπότε από κάποιο σημείο και μετά το 2011 θα έχουμε αναμενόμενες μεγάλες ηλιακές καταιγίδες.

Καί όσο και να χοποπηδήξουν μερικοί αυτό είναι αναπόφευκτο.

 

Ανάλυση και συνδιασμός εικόνων από SOHO

 

solarmax6.th.jpg

 

Παρουσίαση μαγνητόσφαιρας κατά την δειάρκεια Ηλιακής καταιγίδας.

 

solarmax24.th.jpg

 

Από όσο έχω ακούσει ίσως και οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων

Μιας και οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι η δραστηριότητα του Ηλιου τελευταία είναι ποιό έντονη από την εποχη των παγετώνων (τελευταία φορά που έγινε αυτή η "Γαλαξιακή ευθυγράμμιση")

Και πάρτε και μία ματιά για το τί μπορεί να κάνει ηλιακή καταιγίδα ( solar flair )

 

http://science.nasa.gov/headlines/y2008/06may_carringtonflare.htm

 

( οι 900 δορυφόροι που λέει ίσως αναφερεται μόνο στους Αμερικάνικους, μιας και περί τους 2.000 δορυφόρους βρίσκονται στα εξώτερα πέριξ της Γής)

 

Μια Ηλιακή καταιγίδα CME (coronal mass ejection) φτάνει στην Γή περι τις 18-48 ώρες , τον Γενάρη του 2005 μία έφτασε σε μόλις 30 λεπτά.!

 

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ό Ήλιος μπορεί μέσω αυτών των καταιγίδων να επηρεάσει γεωφυσικά , η καιρικά φαινόμενα , οι γνώμες δυΐστανται αλλοι λένε ναι και άλλοι όχι ,πάντως αν εκραγεί το ενεργό υπέρ-υφαίστειο στο Yellowstone του Wyoming (βρίσκεται σε κόκκινη ζώνη=μπορεί να πορετοιμάζεται να εκραγεί)μπορούμε να ξεχάσουμε ένα το μεγαλύτερο μέρος ανθρώπινου πλυθισμού του πλανήτη , πολύ απλά. Μιας και το τελευταίο τέτοιου μεγέθους ηφαίστειο που εξεράγει πρίν καμιά 0αριά χιλιάδες χρόνια αφάνισε περι το 95% του ανθρώπινου είδους. (fact και όχι fiction)

 

Από την μια έχουμε μια μερίδα που προβάλει τον κύνδινο κατα πολύ ακραίο τρόπο , ισως για να τονίσει ότι υπάρχει.Αλλα ό κόσμος το παραμυθοποιεί (μιας και αρέσκεται στο έτοιμο και στο παραμύθι)....για παράδειγμα την τάδε ημερομηνία τελειώνει το ημερολόγιο , άρα και την τάδε τελειωνει και γίνεται μια καταστροφή.

Σιγά μην σου στείλει και ραντεβού για καφέ.

 

Και από την άλλη έχουμε και "ορθολογιστές" ,με την κακή ένοια, που νομίζουν ότι όλα είναι δεδομένα και όλα πάνε καλά κι επιδή το θέμα "παραμυθοποιήται" αρα είναι λάθος.

Υπάρχουν και επιστημονικές αλήθειες που είναι σημαντικές και αποκρύπτονται.

 

Καλό θα είναι να δούμε σοβαρά , με σεβασμό και σε βάθος τι ενοούν όλοι αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί

και ας σταματήσουμε να σκεπτόμεστε ότι βρισκόμαστε στο ποιό εξελιγμένο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας.

Ούτε Πυραμίδες μπορούμε να κτίσουμε, ούτε κατα φαντασία ένα Παρθενώνα μέσα σε 9 χρόνια.Ακόμα , ούτε την τελειότητα ενός σπαθιού εποχής της Τροίας είναι ικανός να αναπαράγει ο σημερινός "πλαστικός" πολιτισμός.

 

Πολλά εχουν καταστραφεί (εσκεμμένως = βιβλιοθήκη ΑΛεξάνδρειας), και γνώσεις και αντικείμενα ,έτσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς τι και πώς για τους Αρχαίους.

ΑΝ ανατρέξουμε στον χρόνο και την ιστορία και τους μύθους (που δεν είναι παραμύθια όπως πολλοί τους συμφέρει να διαδίδουν) Θα δούμε χρονικά διαστήματα που πιθανόν συμπίπτουν

Π.χ. Κατακλυσμός Ογυγίας πρίν περί 26.000 χρόνια , λοιώσιμο παγετώνων περί 12.500-13.000 κτλ.

Μέσες περιόδοι όπου γίνεται αυτή η ευθυγράμμιση.

Σίγουρα αυτό δεν αποδεικνύειο ότι ντέ και καλά οι ημερομηνίες και χρονικές περιόδοι συμπίπτουν ....αλλά λέμε υπάρχει μια σχετικη συμπτωσης

 

Πολλοί λένε ότι η Γή περιστρέφεται σαν σβούρα κάπως ,έτσι ώστε ο άξονας της διαγράφει μια κυκλικη τροχιά , και γι αυτό βλέπουμε αυτές τις εναλλαγές του Ηλιού σε σχέση με τα ζωώδια κάθε xxxχιλ χρόνια,αυτό όμως δέν έχει αποδειχτεί.

 

Υπάρχει και μια άλλη γνωμη που υποστηρίζεται με δεδομένα από τον Walter Cruttenden για τό ότι ο Ήλιος είναι τύπος διπλού άστρου και ότι υπάρχει μια περιστροφή του Ηλιακού μας συστήματος με το συγγενές άστρο ( http://www.consciousmedianetwork.com/members/wcruttenden.htm)

Εάν είναι έτσι τότε η αλλαγή θέσεων τών ζωωδιακών κάθε περίπου χχχ χιλ χρόνια μάλον δεν είναι έτσι επιδή μας φαινεται ,αλλά , επιδή όλο το ηλιακό σύστημα μετακινείται.

 

 

Κάπου ακουσα για τα επίπεδα αστρονομικής παρατήρησης των αρχαίων πολιτισμών.

Σας πληροφορώ ότι Οι Βαβυλώνιοι είχαν τόσο ακριβές καταγραφές Ηλιακών εκλειψεων που οι σημερινοί επιστήμονες τις χρησημοποιούν για να διαορθώνουν και να επαναπρογραμματίζουν τα τους υπολογιστές τους..

 

 

Ας μην γελιώμαστε λοιπόν και ας μην εξαρτώμαστε μόνο από ένα υπολογιστή , η οτιδήποτε μας δίνει έτοιμη γνώση. Ας εξετάζουμε από όλες τις απόψεις. Αρχίζοντας από τους αρχαίους μιας και αν και λίγα από οσα διασωθήκαν μας έχουν αφήσει αρκετά για να ξεστραβωθούμε από την αλλαζονεία της εποχής μας.

 

Δεν ξέρω άν το 2012 θα γίνει κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο κατ οποιονδήποτε τρόπο (αν και το θεορώ πολυ πιθανό για τα χρόνια 2011 μέχρι 13 ).

Πολύ απλά όμως σαν παρατηρητής και μελετητής, βλέποντας ότι ο άνθρωπος έχει ξεφύγει από την φύση, έχει ξεχάσει να εκτιμά τα πράγματα με βάση τους νόμους της φύσης τους οποίους αγνοεί εθελοτυφλών και δεν σεβεται , δεν νομίζω να φτάνει για πολύ μακρυά ακόμα ΑΝ συνεχίσει έτσι.

 

Ακόμη περισσότερο δεν θεορώ τίποτα δεδομένο και ότι όλα θα πάνε καλά ανα πάσα στιγμή ( και όχι μονάχα για ΄ενα συγκεκριμένο έτος), μιας και η ανθρωπότητα είναι μια κουκίδα μπρός στις τεράστειες δυνάμεις του ζωογόνου ¨Ηλιου , μια σταγόνα στο ωκεανό της φύσης,ένα φτερό τον άνεμο της αλαζονείας και υποκρισίας που σήμερα την διακατέχει.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατί δεν λέει η NASA ότι κατά την αντιστροφή των πόλων της Γής η μαγνητόσφαιρα εξασθενεί αφήνοντας περισσότερο εκτεθημένη την Γη στις Ηλιακές καταιγίδες ?

Γιατί η NASA έχει στήσει τόσους δορυφόρους παρατηρησης του Ηλίου ?

Γιατί δεν λένε ότι όλο το Ηλιακό σύστημα είναι θερμότερο τα τελευταία χρόνια?

(και τώρα θυμηθήκανε ότι και καλά υπερθερμένεται ο πλανήτης ... ε ας πουλήσουμε και κάτι καινούριο...όχι ότι δεν θα έπρεπε αλλά αυτοί σε λίγο το πάνε να πουλάνε και τεχνητά δνερα που παράγουν οξυγόνο)

Καλησπερα "Artman"

 

Μπορεις σε παρακαλω να ανεβαζεις τις πηγες σου ή την βιβλιογραφια σου;;

Σε Ευχαριστω

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατί δεν λέει η NASA ότι κατά την αντιστροφή των πόλων της Γής η μαγνητόσφαιρα εξασθενεί αφήνοντας περισσότερο εκτεθημένη την Γη στις Ηλιακές καταιγίδες ?

Γιατί η NASA έχει στήσει τόσους δορυφόρους παρατηρησης του Ηλίου ?

Γιατί δεν λένε ότι όλο το Ηλιακό σύστημα είναι θερμότερο τα τελευταία χρόνια?

(και τώρα θυμηθήκανε ότι και καλά υπερθερμένεται ο πλανήτης ... ε ας πουλήσουμε και κάτι καινούριο...όχι ότι δεν θα έπρεπε αλλά αυτοί σε λίγο το πάνε να πουλάνε και τεχνητά δνερα που παράγουν οξυγόνο)

Καλησπερα "Artman"

 

Μπορεις σε παρακαλω να ανεβαζεις τις πηγες σου ή την βιβλιογραφια σου;;

Σε Ευχαριστω

 

Πάνω σε ποιό ακριβώς θέμα ακριβώς?

 

Ηδη έχω αναφέρει καποιες πηγές. (περιληπτικά βέβαια)

 

Αλλά μισό θα σου γραψω και άλλα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχουν και επιστημονικές αλήθειες που είναι σημαντικές και αποκρύπτονται.

 

Καλό θα είναι να δούμε σοβαρά , με σεβασμό και σε βάθος τι ενοούν όλοι αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί

και ας σταματήσουμε να σκεπτόμεστε ότι βρισκόμαστε στο ποιό εξελιγμένο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας.

Ούτε Πυραμίδες μπορούμε να κτίσουμε, ούτε κατα φαντασία ένα Παρθενώνα μέσα σε 9 χρόνια.Ακόμα , ούτε την τελειότητα ενός σπαθιού εποχής της Τροίας είναι ικανός να αναπαράγει ο σημερινός "πλαστικός" πολιτισμός.

 

Αγαπητέ φίλε,

 

τα περί απόκρυψης γνώσης λόγω συνωμοσίας ή τα περί μυστικής τεχνολογίας της αρχαιότητας δεν είναι θέματα που αφορούν το site μας. Τα έχουμε συζητήσει στο παρελθόν και πάντα με... κακή κατάληξη οπότε ας το αφήσουμε. Εξάλλου στους κανόνες μας λέμε ρητά ότι δε χωρά η επιστημονική παραφιλολογία εδώ.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

... Πολλοί λένε ότι η Γή περιστρέφεται σαν σβούρα κάπως ,έτσι ώστε ο άξονας της διαγράφει μια κυκλικη τροχιά , και γι αυτό βλέπουμε αυτές τις εναλλαγές του Ηλιού σε σχέση με τα ζωώδια κάθε xxxχιλ χρόνια,αυτό όμως δέν έχει αποδειχτεί.

Δεν έχει αποδειχθεί η μετάπτωση των Ισημεριών;; Εδώ έχει μετρηθεί τόσο κατά απόκλιση, όσο και κατά ορθή αναφορά και λες ότι δεν έχει αποδειχθεί; Μήπως θες να αμφισβητήσεις την εξήγηση που της δίνουμε; Και πού την αποδίδεις;

 

Και εδώ που τα λέμε, δεν έχεις δώσει τις πηγές σου. Θα συμφωνήσω με τον Bi2L.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχουν και επιστημονικές αλήθειες που είναι σημαντικές και αποκρύπτονται.

 

Καλό θα είναι να δούμε σοβαρά , με σεβασμό και σε βάθος τι ενοούν όλοι αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί

και ας σταματήσουμε να σκεπτόμεστε ότι βρισκόμαστε στο ποιό εξελιγμένο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας.

Ούτε Πυραμίδες μπορούμε να κτίσουμε, ούτε κατα φαντασία ένα Παρθενώνα μέσα σε 9 χρόνια.Ακόμα , ούτε την τελειότητα ενός σπαθιού εποχής της Τροίας είναι ικανός να αναπαράγει ο σημερινός "πλαστικός" πολιτισμός.

 

Αγαπητέ φίλε,

 

τα περί απόκρυψης γνώσης λόγω συνωμοσίας ή τα περί μυστικής τεχνολογίας της αρχαιότητας δεν είναι θέματα που αφορούν το site μας. Τα έχουμε συζητήσει στο παρελθόν και πάντα με... κακή κατάληξη οπότε ας το αφήσουμε. Εξάλλου στους κανόνες μας λέμε ρητά ότι δε χωρά η επιστημονική παραφιλολογία εδώ.

 

Με συγχωρείς αλλά από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι μιλώ για επιστημονικη παραφυλολογία ?

Εγω απλά αναφέρω facts και όχι fiction

Το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ειναι γεγονός ιστορικό , και το ΄τι περιηχε μέσα θα μπορεί κανείς να το ξέρει αν μελετήσει Παυσανία και Λίγο Τίμαιο.

Και όχι βγάζοντας συμπεράσματα επιδή καποιοι θέλουν να βγάζουν παραμύθια βιβλία.

 

30 χρονια πιαδεύονται να διορθώσουν τον Παρθενώνα και ακόμα τίποτα.Και οι ιδιοι το παραδέχονται υπάρχει και σχεtικό ντοκυμαντέρ.

Το ίδιο και για τα υπολοιπα που αναφέρομαι και για την μεταλουργία βλέπετε και σχετικά ντοκυμαντέρ BBC.

 

Για τα υπολοιπα μελετήστε (τουλάχιστον) λίγο την σειρά Universe - Friedmann ISBN 13: 9780716795643 και το Discovering the Universe - Comins, Neil

για να θα αρχίσετε να αποκτάτε καποια γνώση στην αστρονομία από το ηλιακό σύστημα μέχρη και τις γεννέσεις των άστρνω και σταθερες Draco κτλ.

Για τον ¨ηλιο υπάρχουν πάνπολα σαν κάτι απλό προτείνω το SOLARMAX.

 

Υπάρχει μια πληθωρα βιβλίων (οχι από αυτα που πουλάνε στην τηλεόραση) που μπορώ να σας προτείνω αν θελετε συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Ο καθένας ίσως θέλει να κοιτάζεται στον καθρέπτη και να βλέπει αυτό που του αρέσει.

Τώρα άν κάποιος είπε κάτι που δεν μας αρέσει και θέλουμε να βγάλουμε τις πηγές του λάθος και τα ανάλογα πολύ καλά να σας αφήσω στην εθελοτυφλική θέση.

Δεν μου κάνει έκπληξη μιας και η Ελλάδα του σήμερα είναι η χώρα του ξερόλα μάλιστα και από τους ποιό σοβαρούς ξερόλες είναι αυτοί που ασπαζονται αναμασημένη τροφή από κλεμμένες στην κυριολεξία γνωσεις αρχαίων.

 

Το να προσπαθούμε με πονηρό τρόπο να ανφισβητουμε τις πηγές (από Αμερική το βρήκατε το κόλπο αυτό?) Για να αποδείξουμε κάποιον λάθος που με καλοπροέραιτο τρόπο και επιστημονικά δεδομένα στηρήζει την γνωμη του το θεορώ και είναι ΠΟΤΑΠΟ και ΝΤΡΟΠΗ.

Και το κάνεις δεύτερη φορά φίλτατε , την πρώτη ήταν με το PST αν θυμάσε , ντροπή φίλε.

Σας αφήνω να εθελοτυφλείτε στον ψέυτικο καθρέπτη σας, στο κλείστό lobby σας

Διαβαστε πρώτα να ξεστραβοθήτε από γνήσιες πηγές. και μην το παίζετε ειδήμονες σε κάποιον που καλοπροέραιτα αφιαρώνει και χρόνο και γνωση που με κόπο και προσοχή απέκτησε

 

Δυτυχώς και αποχορώ.

Πικροκολιάσματα και στενα μυαλά δεν μου αρέσουν ούτε τα έχω αναγκη.

.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχεις δικαίωμα να έχεις διαφορετική άποψη και φυσικά να αποχωρήσεις. Λυπάμαι, αλλά έχουμε περάσει διάφορα με τέτοια θέματα και θέλουμε να είμαστε πιο αυστηροί πλέον.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κάπου ακουσα για τα επίπεδα αστρονομικής παρατήρησης των αρχαίων πολιτισμών.

Σας πληροφορώ ότι Οι Βαβυλώνιοι είχαν τόσο ακριβές καταγραφές Ηλιακών εκλειψεων που οι σημερινοί επιστήμονες τις χρησημοποιούν για να διαορθώνουν και να επαναπρογραμματίζουν τα τους υπολογιστές τους..

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Κατσε να φωναξω κανα βαβυλωνιο να μου περασει τα καινουργια babyloniws 7...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυτυχώς και αποχορώ.

Πικροκολιάσματα και στενα μυαλά δεν μου αρέσουν ούτε τα έχω αναγκη.

Θεωδορε αυτη ειναι η 3η 4η ή 5η φορα που αποχωρεις;;;

 

για....θυμισε μου

την μια σαν Teo-007

την αλλη σαν Bomber

 

Ελεος δηλαδη ](*,)

 

 

 

 

Και το κάνεις δεύτερη φορά φίλτατε , την πρώτη ήταν με το PST αν θυμάσε , ντροπή φίλε.

Σας αφήνω να εθελοτυφλείτε στον ψέυτικο καθρέπτη σας, στο κλείστό lobby σας

[-X [-X

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε Artman,

 

Τον Παρθενωνα τον παλευουν 30 χρονια γιατι ειναι μνημειο, και αν ριξεις μια ματια θα καταλαβεις οτι τα κραματα που υπαρχουν σημερα μπορουν να φτιαξουν καλυτερα σπαθια απο των σουμεριων.

 

Θα ηθελα πολυ να μαθω πως κρινεις τις γνησιες και μη πηγες.

 

Επισης να υπενθυμίσω οτι στενο ειναι το μυαλο που δεχεται ακριτα τα δεδομενα και οτι η αμφισβητηση ειναι χαρακτηριστικο των ανοιχτομυαλων ανθρωπων, οποτε αν καποιος δεν δεχτηκε την δικη σου γνωμη ειναι επειδη δεν μπορεσες να του παρεξεις αρκετα βασιμα δεδομενα.

 

ΥΓ Αν θες οποιοσδήποτε ανθρωπος να παρει στα σοβαρα αυτα που γραφει, γραψτα σε παρακαλω με σωστη ορθογραφία

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν μιλάμε για το ίδιο άτομο (THEO-007, Bomber) τότε θα του επιστρέψω το σχόλιο που έκανε για κλειστό λόμπυ στο Astrovox. Αν λοιπόν είσαι αυτός τότε είσαι ο Theo Bakalexis στο www.sfak.gr moderator κιόλας στο εν λόγω forum. Εκεί γιατί δεν γράφεις τέτοια;;;;;; :-note :-note :-note Εκεί δεν είναι κλειστό λόμπυ;;;;;;;; Έχεις δει ποτέ τον Αντρέα Παπαλάμπρου να διαγράφει ποστ μελών;;;;; Ακόμα και αν αυτά είναι αντίθετα στο "καταστικό" του forum;;;;;;;; maxplank, raxxla, Dimitris, Βασίλης_Μ, τα ονόματα μερικών (πρώην;) μελών που κάποτε έγραψαν και τα ποστ τους άντεξαν μερικά λεπτά........ Βέβαια εκεί δεν είναι κλειστό λόμπυ, όχι ,ούτε υπάρχει εσωστρέφεια. Εκεί γράφουν οι christos, christos, εεεεεε και christos. Α και ο Theo Bakalexis, μόνο βέβαια για τον Ήλιο, για τους Μάγια, Βαβυλώνιους και λοιπούς..... κουβέντα.

 

Αν κάνω κάπου λάθος για τα παραπάνω, παρακαλώ να με διορθώσετε και βέβαια θα ζητήσω δημόσια συγνώμη. Δημόσια.... το τονίζω..... και όχι υπόγεια :-note

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βασίλη, πραγματικά δε θα ήθελα να ασχοληθούμε με το τι συμβαίνει σε άλλα forum διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε γεγονότα για να έχουμε άποψη και εξάλλου μας αφορά κυρίως το τι συμβαίνει εδώ, στο δικό μας σπίτι. Το θέμα πάντως με τον εν λόγω χρήστη τακτοποιήθηκε.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mea Culpa :oops: για το σχόλιο που αφορά στο άλλο forum :cheesy: :twisted:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παρεπιμπτοντως παντως στο Stellarium δεν μοιαζει να γινεται τιποτα αστρονομικα ιδιαιτερο την λεγαμενη μερα

 

ενταξει!τωρα παω για υπνο ησυχος...φιουυυ:P:P:P

 

χμμ νομιζω πως το θεμα εχει αρχισει να ξεφευγει...:/

ας κανει καποιος υπευθυνος κατι,προτου παρουν ασχημη τροπη τα πραγματα..ειναι κριμα να χαλασει τετοιο ωραιο thread...;):P

οταν πεινας απο ψηλα μοιαζει η γη με πιπερια... :-note

"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wild(e)

φιλικα γιωργος :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...
Den ksero ti lete eseis , ego pantos vlepo pos edo kai 1 mina exoun erthei sto xorio m kati periergoi anthropoi kai exoun parei ola ta ospria kai ta frouta kai ta laxanika apo ta mikrokatastimata kai ta valane stis spilies sto vouno ... Epeidi oi MAGIAS exan provlepsei posto 2012 tha ginei mia plummira kai to vouno mas tha einai ena apo ta meroi pou tha meinoun abuthista... Kai proetimazounte apo tora.. den ksero ti lena autoi ... ego ksero pantos ppos then exoun meinei alla frouta na fame .......LOL......[/b]

Καλησπερα Νικο, καλωσορισες στο Astrovox

 

 

επιδη δεν καταλαβαινουμε τα greekslish εδω εινα ενα λινκ για την μετατροπητους σε Ελληνικα.

http://services.innoetics.com/Greeklish/

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς , εγώ πάντως βλέπω πως εδώ και 1 μηνα έχουν έρθει στο χωριο m κάτι περίεργοι άνθρωποι και έχουν πάρει όλα τα όσπρια και τα φρούτα και τα λαχανικά από τα μικροκαταστήματα και τα βάλανε στις σπηλιές στο βουνό ... Επειδή οι ΜΑΓΕΙΑΣ αιχάν προβλέψει πόστο 2012 θα γίνει μια πλημμύρα και το βουνό μας θα είναι ένα από τα μέρει που θα μείνουν αβύθιστα... Και προετοιμάζουνται από τώρα.. δεν ξέρω τι lena αυτοί ... εγώ ξέρω πάντως προς then έχουν μείνει αλλα φρούτα να φάμε .......LOL......[/b]

 

Πω, πωωω! Σε ποιό βουνό γίνεται όλη αυτή η κατάσταση;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ρε παιδια κλειδωστε το,δεν νομιζω να υπαρχει λογος υπαρξης του εν λογω θεματος...

 

ημαρτον πια! :?

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 8 μήνες αργότερα...
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης