GPs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Χαιρετώ όλους τους φίλους του έναστρου ουρανού Βρίσκομαι προ της αγοράς νέου τηλεσκοπίου dobsonian 10” και έχω καταλιξειστα δυο μοντέλα που ακολουθούν. Θα εκτιμούσα την γνώμη φίλων που έχουν ψάξει τις λεπτομέρειες GSO 250 BCR 1250 f/5http://www.telescope-service.com/GSO/dobsonians/GSO-Dobsonians.html#250bcr η το Sky-Watcher SKDOB10PX 254/1200 f/4,7http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=656 Ευχαριστώ, Γιώργος
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Φίλε εγώ θα σου έλεγα να πάρεις to Skywatcher για τους παρακάτω λόγους 1)Μεταφέρεται πιο εύκολα απο το άλλο που είναι ογκώδες2)Η τιμή είναι χαμηλή και θα μπορείς να δώσεις τυχόν λεφτά που σου περισεύουν σε προσοφθάλμια κτλ Για ολα τα παραπάνω σε συμβουλευω να παρεις to Skywatcher επίσης θα πρέπει να επιλέξεις με Βαση κριτίρια όπως πχ Αν είναι σκοτεινός ο ουρανός εκεί που μένεις,αν χρειάζεται να το μεταφέρεις συχνα κτλΕλπίζω να σε βοήθησα η απόφαση πάντως είναι δική σου.
raxxla Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Φίλε Γιώργο καλησπέρα! Θα ήθελα με τη σειρά μου να σου επισημάνω κι εγώ το θέμα της φορητότητας και γενικά του όγκου/ευχρηστίας του τηλεσκοπίου σου.Πριν από 2 χρόνια αγόρασα και εγώ ένα αντίστοιχο GSO 10" με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς το πρώτο σοκ ήρθε όταν συνειδητοποίησα τον όγκο του και τη δυσκολία αποθήκευσης και μεταφοράς του (έστω και στην ταράτσα). Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να το χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο. Το δεύτερο όταν κατάλαβα ότι ενώ είναι ένα τέρας συλλογής φωτός, εντούτοις δυσκολευόταν να δώσει ευκρινή είδωλα των πλανητών και της σελήνης (ακόμη και όταν ευθυγράμμισα τα κάτοπτρα με χρήση laser collimator). Τελικά βρήκα αυτό που ζητούσα σε ένα μέτριο αποχρωματικό (ED100), αλλά αυτό ίσως να είναι και θέμα προσωπικού γούστου. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα, απλώς θέλω να μοιραστώ δυο πράγματα από την εμπειρία μου. Αν είναι το μόνο σου τηλεσκόπιο ίσως πρέπει να λάβεις υπόψιν τα παραπάνω. ΦιλικάΗλίας Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Επίσης το Skywatcher θα το πάρεις από Ελλάδα και κατά συνέπειαπιό γρήγορα (αν υπάρχει ετοιμοπαράδωτο), θα μπορέσεις αν θέλεις να το δείς από κοντά πριν το πάρεις και τέλος αν (χτύπα ξύλο) έχεικάποιο πρόβλημα, θα μπορέσεις πιό εύκολα να βγάλεις άκρη ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Αν και αποφεύγω να προτείνω επιλογές αγοράς τηλεσκοπίων,θα κάνω κάποιες επισημάνσεις: 2)Όσο πιο μεγάλο είναι ένα τηλεσκόπιο τόσο πιο δύσκολο είναι να φτιαχτούν καλα οπτικάΛάθος είναι αυτό.Η δυσκολία είναι αντιστρόφως ανάλογη του εστιακού λόγου και όχι ανάλογη του μεγέθους.4)Επίσης όσο πιο μεγάλο είναι ένα τηλεσκόπιο τόσο πιο πολύ επηρεάζεται το Seeing τουΚαι αυτό είναι λάθος.Με την διάμετρο αυξάνεται η διακριτική ικανότητα και η ευκρίνεια του τηλεσκοπίου. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
GPs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Ευχαριστώ, που αφιερώσατε λίγο από τον χρόνο σας, για να διευκολύνετε την επιλογή μουΤο πρώτο μου τηλεσκόπιο είναι sky watcher 6” βάση EQ3Στο θέμα μεταφοράς και αποθήκευσης δεν έχω πρόβλημαΌσο για τα οπτικά και την ευκρίνεια συμφωνώ με τον Δημήτρη ΚαπετανάκηΌμως μάλλον δεν μετέφερα σωστά στο γραπτό μου αυτό που απασχολεί το μυαλό μου. H επιλογή μου είναι δεδομένη. Ένα από τα δυο. Κατασκευαστικά όμως πιο υπερτερεί έναντι του άλλου; γιατί και η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια. Τα οπτικά τους ;Οι ιστοσελίδες που επέλεξα είναι μεταξύ των πολλών που συμβουλεύτηκα και έβαλα αυτές για να δείξω τι ψάχνω. Οι σκέψεις σας είναι και δικές μου. και πάλι ευχαριστώ φιλικά Γιώργος
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 H επιλογή μου είναι δεδομένη. Ένα από τα δυο. Κατασκευαστικά όμως πιο υπερτερεί έναντι του άλλου; γιατί και η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια. Τα οπτικά τους ;ΓιώργοςTo sky watcher έχει τη ρυθμιζόμενη λαβή που ισσοροπεί τον σωλήνα και έχει κι ένα προσοφθάλμιο επιπλέον.Ακόμη είναι πιο μαζεμένο (σε μέγεθος) σε σχέση με το άλλο.Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά στα οπτικά.Πιστεύω ότι υπερτερεί αυτό της Sky watcher. Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2008 Πάντως στο πλανητάριο λέει ότι το Skywatcher δεν είναι διαθέσιμο μεχρι Απρίλιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα