Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ όλους τους φίλους του έναστρου ουρανού

Βρίσκομαι προ της αγοράς νέου τηλεσκοπίου dobsonian 10” και έχω καταλιξει

στα δυο μοντέλα που ακολουθούν. Θα εκτιμούσα την γνώμη φίλων που έχουν ψάξει τις λεπτομέρειες

GSO 250 BCR 1250 f/5

http://www.telescope-service.com/GSO/dobsonians/GSO-Dobsonians.html#250bcr

η το Sky-Watcher SKDOB10PX 254/1200 f/4,7

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=656

Ευχαριστώ,

Γιώργος

Δημοσιεύτηκε

Φίλε εγώ θα σου έλεγα να πάρεις to Skywatcher για τους παρακάτω λόγους

1)Μεταφέρεται πιο εύκολα απο το άλλο που είναι ογκώδες

2)Η τιμή είναι χαμηλή και θα μπορείς να δώσεις τυχόν λεφτά που σου περισεύουν σε προσοφθάλμια κτλ

Για ολα τα παραπάνω σε συμβουλευω να παρεις to Skywatcher επίσης θα πρέπει να επιλέξεις με Βαση κριτίρια όπως πχ Αν είναι σκοτεινός ο ουρανός εκεί που μένεις,αν χρειάζεται να το μεταφέρεις συχνα κτλ

Ελπίζω να σε βοήθησα η απόφαση πάντως είναι δική σου.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιώργο καλησπέρα!

Θα ήθελα με τη σειρά μου να σου επισημάνω κι εγώ το θέμα της φορητότητας και γενικά του όγκου/ευχρηστίας του τηλεσκοπίου σου.

Πριν από 2 χρόνια αγόρασα και εγώ ένα αντίστοιχο GSO 10" με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς το πρώτο σοκ ήρθε όταν συνειδητοποίησα τον όγκο του και τη δυσκολία αποθήκευσης και μεταφοράς του (έστω και στην ταράτσα). Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να το χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο. Το δεύτερο όταν κατάλαβα ότι ενώ είναι ένα τέρας συλλογής φωτός, εντούτοις δυσκολευόταν να δώσει ευκρινή είδωλα των πλανητών και της σελήνης (ακόμη και όταν ευθυγράμμισα τα κάτοπτρα με χρήση laser collimator). Τελικά βρήκα αυτό που ζητούσα σε ένα μέτριο αποχρωματικό (ED100), αλλά αυτό ίσως να είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα, απλώς θέλω να μοιραστώ δυο πράγματα από την εμπειρία μου. Αν είναι το μόνο σου τηλεσκόπιο ίσως πρέπει να λάβεις υπόψιν τα παραπάνω.

Φιλικά

Ηλίας

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Επίσης το Skywatcher θα το πάρεις από Ελλάδα και κατά συνέπεια

πιό γρήγορα (αν υπάρχει ετοιμοπαράδωτο), θα μπορέσεις αν θέλεις

να το δείς από κοντά πριν το πάρεις και τέλος αν (χτύπα ξύλο) έχει

κάποιο πρόβλημα, θα μπορέσεις πιό εύκολα να βγάλεις άκρη

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε

Αν και αποφεύγω να προτείνω επιλογές αγοράς τηλεσκοπίων,θα κάνω κάποιες επισημάνσεις:

2)Όσο πιο μεγάλο είναι ένα τηλεσκόπιο τόσο πιο δύσκολο είναι να φτιαχτούν καλα οπτικά

Λάθος είναι αυτό.Η δυσκολία είναι αντιστρόφως ανάλογη του εστιακού λόγου και όχι ανάλογη του μεγέθους.

4)Επίσης όσο πιο μεγάλο είναι ένα τηλεσκόπιο τόσο πιο πολύ επηρεάζεται το Seeing του

Και αυτό είναι λάθος.Με την διάμετρο αυξάνεται η διακριτική ικανότητα και η ευκρίνεια του τηλεσκοπίου.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ, που αφιερώσατε λίγο από τον χρόνο σας, για να διευκολύνετε την επιλογή μου

Το πρώτο μου τηλεσκόπιο είναι sky watcher 6” βάση EQ3

Στο θέμα μεταφοράς και αποθήκευσης δεν έχω πρόβλημα

Όσο για τα οπτικά και την ευκρίνεια συμφωνώ με τον Δημήτρη Καπετανάκη

Όμως μάλλον δεν μετέφερα σωστά στο γραπτό μου αυτό που απασχολεί το μυαλό μου.

H επιλογή μου είναι δεδομένη. Ένα από τα δυο.

Κατασκευαστικά όμως πιο υπερτερεί έναντι του άλλου; γιατί και η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια.

Τα οπτικά τους ;

Οι ιστοσελίδες που επέλεξα είναι μεταξύ των πολλών που συμβουλεύτηκα και έβαλα αυτές για να δείξω τι ψάχνω.

Οι σκέψεις σας είναι και δικές μου.

και πάλι ευχαριστώ

φιλικά

Γιώργος

Δημοσιεύτηκε
H επιλογή μου είναι δεδομένη. Ένα από τα δυο.

Κατασκευαστικά όμως πιο υπερτερεί έναντι του άλλου; γιατί και η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια.

Τα οπτικά τους ;

Γιώργος

To sky watcher έχει τη ρυθμιζόμενη λαβή που ισσοροπεί τον σωλήνα και έχει κι ένα προσοφθάλμιο επιπλέον.Ακόμη είναι πιο μαζεμένο (σε μέγεθος) σε σχέση με το άλλο.

Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά στα οπτικά.

Πιστεύω ότι υπερτερεί αυτό της Sky watcher. :wink:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης