Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Μιάς και είμαι σε αναζήτηση αγοράς προσοφθάλμιων και μου πήρε λίγο χρόνο να φτιάξω το παρακάτω αρχείο excel σκέφτηκα ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Μπορείτε να αλλάζετε τις τιμές στις στήλες με χρώμα, focal length και τα στοιχεία εστιακής απόστασης σε mm και τα "fov" των προσοφθάλμιων για να έχετε με ευκολία τα πραγματικά πεδία σε μοίρες και λεπτά της μοίρας. Καλές αγορές! Φιλικά, Γιάννης Eyepiece-WS3-revised3.xlsEyepiece WS3 Revised3 Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Πολυ καλη δουλεια. Thanks 4 Sharing Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
lunar Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Πολυ καλη δουλεια ΜΠΡΑΒΟ. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Μπράβο Γιάννη πολύ καλό.Μπορείς να μου πεις πως μπορώ ν αλλάξω το χ2 στον μπάρλοου κ να το κάνω χ2,5? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Μπράβο Γιάννη πολύ καλό.Μπορείς να μου πεις πως μπορώ ν αλλάξω το χ2 στον μπάρλοου κ να το κάνω χ2,5?=SUM(C2*2).....=SUM(C4*2) ... =SUM(C39*2) ..... αντι για *2 καντο *2.5 σε ολα. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Σ ευχαριστώ. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Μπράβο Γιάννη πολύ καλό.Μπορείς να μου πεις πως μπορώ ν αλλάξω το χ2 στον μπάρλοου κ να το κάνω χ2,5?=SUM(C2*2).....=SUM(C4*2) ... =SUM(C39*2) ..... αντι για *2 καντο *2.5 σε ολα. Δεν χρειάζεται να το κάνεις σε όλα τα κελιά. Φτιάξε τον τύπο στο πρώτο κελί της στήλης και μετά copy-paste σε όλα τα κάτω από αυτό. Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα μπράβο σας αλλά κάποιοι που ξέρουν excel θα γελάνε γιατί πραγματικά δεν έκανα και τίποτα! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Μπράβο Γιάννη πολύ καλό.Μπορείς να μου πεις πως μπορώ ν αλλάξω το χ2 στον μπάρλοου κ να το κάνω χ2,5?=SUM(C2*2).....=SUM(C4*2) ... =SUM(C39*2) ..... αντι για *2 καντο *2.5 σε ολα. Δεν χρειάζεται να το κάνεις σε όλα τα κελιά. Φτιάξε τον τύπο στο πρώτο κελί της στήλης και μετά copy-paste σε όλα τα κάτω από αυτό. Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα μπράβο σας αλλά κάποιοι που ξέρουν excel θα γελάνε γιατί πραγματικά δεν έκανα και τίποτα! Σωστος.....αλλα εκανες, αφιερωσες τουλαχιστον 30+ λεπταfor barlow just change cell B41 Για Focal length change cell B42 ...με την ιδιαλογικη μπορειτε να φτιαξετε για το Focal length....Φαινομενο οπτικό πεδίο...κτλ Σωστος..Ευχαριστω Γιαννη. Q39 ok File DELETED!!! Please Download Eyepiece-WS3-revised3.xls Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Το πρώτο αρχείο αναβαθμίστηκε για μεγαλύτερη ευκολία Όσοι φίλοι (περίπου 50 ) κατέβασαν το πρώτο αρχείο μπορούν να κανουν αντικατάσταση με το "revised2" Υ.Γ. Βασίλη, κάνε paste τον τύπο στο Q39 για να μη τους μπερδέψουμε και ανέβασέ το κάνοντας διαγραφή στο προηγούμενο. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
vtsamis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Πολύ καλή συνεισφορά Γιάννη!Ευχαριστούμε! https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Μπράβο ΓιάννηΜήπως μπορείς να μου ....αγοράσεις και κάποιο προσοφθάλμιο ; ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2008 Γιάννη ευχαριστούμε πολύ! Ο τύπος που χρησιμοποίησες πραγματικό πεδίο = φαινόμενο πεδίο / μεγέθυνσηή αλλιώςφαινόμενο πεδίο = πραγματικό πεδίο Χ μεγέθυνση είναι πολύ εύχρηστος και απλός και γι αυτό χρησιμοποιείται όχι μόνο από τους ερασιτέχνες αλλά ακόμα και από κάποιες εταιρίες εξοπλισμού στα φυλλάδιά τους.Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι ακριβής (είναι απλούστευση τύπων που περιέχουν τριγωνομετρικές συναρτήσεις) ιδίως στην περίπτωση φακών με μεγάλο φαινόμενο οπτικό πεδίο όπου δίνει ανακριβή αποτελέσματα (μέχρι και 20% μεγαλύτερα φαινόμενο πεδίο ή 20% μικρότερο πραγματικό πεδίο)Έλα όμως που δεν είναι εύκολο να βάλει κανείς τον κόσμο να ασχολείται με τριγωνομετρία για να υπολογίζει τα πραγματικά πεδία των φακών του! Επειδή όμως οι περισσότεροι φακοί με μεγάλο οπτικό πεδίο έχουν και σημαντική γεωμετρική παραμόρφωση (μαξιλαροειδούς τύπου), τα παραπάνω ανακριβή αποτελέσματα συχνά καταλήγουν να είναι αρκετά ακριβή! Σε περίπτωση όμως που η γεωμετρική παραμόρφωση ήταν αντίθετη (βαρελοειδής) τα ήδη ανακριβή αποτελέσματα θα γίνονταν στην πραγματικότητα ακόμα πιό ανακριβή (>20%)...Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, θα πω για άλλη μιά φορά ότι η πιο ακριβής μέθοδος για τον υπολογισμό του πραγματικού πεδίου ενός συνδυασμού φακού-τηλεσκοπίου, είναι η γνώση του field-stop. (Είναι προς τιμή της Tele Vue που δίνει αυτό το στοιχείο στους πίνακές της για κάθε φακό της.)Όσο για τα φαινόμενα πεδία των φακών, κάποιες εταιρίες ...δίνουν ρέστα αισιοδοξίας! (=παραπλάνησης του καταναλωτή). Αλλά περισότερα γι΄αυτό με την ευκαιρία της δοκιμής των zoom γιατί τώρα δεν γράφω από τον δικό μου υπολογιστή. (Ελπίζω ότι την Κυριακή ή Δευτέρα θα αναρτήσω τη δοκιμή... ) "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2008 Μιάς και είμαι σε αναζήτηση αγοράς προσοφθάλμιων και μου πήρε λίγο χρόνο να φτιάξω το παρακάτω αρχείο excel σκέφτηκα ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Μπορείτε να αλλάζετε τις τιμές στις στήλες με χρώμα, focal length και τα στοιχεία εστιακής απόστασης σε mm και τα "fov" των προσοφθάλμιων για να έχετε με ευκολία τα πραγματικά πεδία σε μοίρες και λεπτά της μοίρας. Καλές αγορές! Φιλικά, Γιάννης Γιαννη ευχαριστουμε πολυ. My Page:http://tinyurl.com/ukastroorhttp://arcadia.us.to/~sv1uk
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Το πρώτο αρχείο αναβαθμίστηκε για μεγαλύτερη ευκολία Όσοι φίλοι (περίπου 50 ) κατέβασαν το πρώτο αρχείο μπορούν να κανουν αντικατάσταση με το "revised2" Και βέβαια μπορείτε να κατεβασετε το "revised3" με λιγότερα μηδενικά και το πεδίο σε μοίρες, πρώτα και δεύτερα όπως θα έπρεπε να είναι από την αρχή (οκ aris τον έπιασα τον υπαινιγμό σ'.) Στέφανε ξέρεις ότι ο τύπος:Φαινομενο πεδίο/ΜεγέθυνσηΧsofo:lawgio-(fieldstop)=Πραγματικό πεδίο δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα οπότε βολευτηκα με ό,τι βρήκα! Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι χωρις την έγκρισή σου δεν γίνεται αγορά! (ενα τηλεσκόπιο ήταν μόνο) Υ.Γ. Μη παραβλέψετε να ενεργοποιήσετε τις μακροεντολές όταν σας ζητηθεί στο άνοιγμα... Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Το πρώτο αρχείο αναβαθμίστηκε για μεγαλύτερη ευκολία Όσοι φίλοι (περίπου 50 ) κατέβασαν το πρώτο αρχείο μπορούν να κανουν αντικατάσταση με το "revised2" Και βέβαια μπορείτε να κατεβασετε το "revised3" με λιγότερα μηδενικά και το πεδίο σε μοίρες, πρώτα και δεύτερα όπως θα έπρεπε να είναι από την αρχή (οκ aris τον έπιασα τον υπαινιγμό σ'.) Υ.Γ. Μη παραβλέψετε να ενεργοποιήσετε τις μακροεντολές όταν σας ζητηθεί στο άνοιγμα... Ωραιος, μπραβο Γιαννη. Παιδια κατεβαστε το Eyepiece-WS3-revised3.xls απο το πρωτο post του Γιάννης Ευφραιμίδης. up Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Να υπενθυμίσω ότι το νούμερο που βγαίνει στη πρώτη στήλη του πραγματικού πεδίου είναι απλά αριθμός (τα δύο δεκαδικά είναι κάτι σαν ποσοστό σε λεπτά της μοίρας) Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Παιδια κατεβαστε το Eyepiece-WS3-revised3.xls απο το πρωτο post του Γιάννης Ευφραιμίδης. up Βασίλη είσαι φοβερός στο promotion! Κρίμα που δεν κατοχύρωσα τα πνευματικά δικαιώματα του αρχείου Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Μετά από παράκληση σεβαστού μέλους του astrovox στο ήδη υπάρχον αρχείο προστέθηκε σελίδα για όσους τυχερούς έχουν 2-3 τηλεσκόπια. (Και που σίγουρα δεν έχουν ονόματα Rozalia & Fontas) Μπορείτε λοιπόν αλλάζοντας τις τιμές στις γαλάζιες στήλες με τα μπλέ γράμματα, να συγκρίνετε το πραγματικό οπτικό σε μοίρεςπου θα έχετε σε κάθε ενα τηλεσκόπιο με τον ίδιο προσοφθάλμιο που ήδη έχετε η σκοπεύετε να αγοράσετε. Μπορεί επίσης να βοηθήσει και για την επιλογή τηλεσκοπίου... αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα. Αν ο Στέφανος τελειοποιήσει τον τύπο: Φαινομενο πεδίο/ΜεγέθυνσηΧsofo:lawgio-(fieldstop)=Πραγματικό πεδίο μπορεί κάποια στιγμή να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα Καλή διασκέδαση! Υ.Γ. Μη παραβλέψετε να ενεργοποιήσετε τις μακροεντολές όταν σας ζητηθεί στο άνοιγμα... Eyepiece-Cat_rqst-revised4.xlsEyepiece Cat Rqst revised4 Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Βασικα το 4ο δεν μου ειναι βολικο (εμενα), αλλα ειναι καλο για οποιον εχει δυο τηλεσκοπια. το Eyepiece-WS3-revised3.xls ειναι ΟΚ Μπραβο Γιαννη σε ευχαριστουμε!!!! S T I C K Y plz Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Άχου τι καλό που είναι το 4! Τέλειο είναι Γιάννη! Τέλειο!!! Ούτε παραγγελία να το είχα κάνει! Σε ευχαριστούμε πολύ. Τόσο εγώ, όσο και η Ροζαλία, ο Βίνσεντ και η Μπελλατρίξ
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2008 Χαίρομαι που σας φάνηκε χρήσιμο Εχω μάθει τόσα πολλά από όλους σας που είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να προσφέρω γι'αυτό... Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Ενα δωράκι για σήμερα Υπολογίστε τα πεδία των φακών σας ανάλογα τους χάρτες που έχετε. Αλλάξτε τις τιμές μόνο στα κελιά με τα μπλέ γράμματα. Γράψτε τους φακούς σας, τα εστιακά τους μήκη καθώς και το φαινόμενο οπτικό πεδίο που δίνει ο κατασκευαστής. Στις πρώτες σειρές σαν παράδειγμα είναι τα δικά μου προσοφθάλμια. Κάντε αντικατάσταση γράφοντας τα δικά σας. Άν έχετε διαφορετικούς χάρτες από αυτούς συμβουλευτείτε τους για τα χιλιοστά ανά μοίρα του καθενός και αλλάξτε τα κελιά με τα μπλέ γράμματα. Για τις μοίρες στους ερευνητές σας συμβουλευτειτε τους κατασκευαστές. Μην αλλάξετε τις τιμές στα κελιά με τα μαύρα γράμματα γιατί... Οι πιό προχωρημένοι φτιάξτε κύκλους σε ένα διανυσματικό πρόγραμμα (Corel - Illustrator) και εκτυπώστε σε διαφάνεια. Υ.Γ. Να σημειώσω ότι το αρχείο λειτουργεί χωρίς μακροεντολές χάριν του Ανδρέα sv1jsb και ήταν μια παραγγελιά από τον seirios14. Κάποιοι τυχεροί βέβαια το έχουν από πρίν. Your_Eyepieces_on_a_Star_Atlas.xlsΚυκλάκια.... Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Απλά έγραψες!!! Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
seirios14 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Ευχαριστώ Γιάννη!! Ήδη βρήκα ένα φίλο και θα τυπώσω σήμερα τις διαφάνειες!! Φιλικά, Λεωνίδας
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2008 Είσαι απίστευτος. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα