Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2008 Παιδια αγορασα απο το Media Markt θεσσαλονικης μια φτηνη αλλα ποιοτικη θηκη για αξεσουαρ με 29 ευρω. Εχει διαστασεις μηκος ~30cm+ και υψος 20cm. Πιστευω οτι ολα αυτα που εχω θα χωρεσουν μεσα ανετα... Οπως τα: Baader Hyperion Zoom 8-24mm, Televue Barlow 3x, Baader O-III & Moon SkyGlow & IR Cut, Telrad, Baader Microstage 6030, SW Erecting 1.5x. και ολα φυσικα τα αξεσουαρ του Meade ETX-70AT και του Skywatcher Dobsonian 8" που εχω. Ερωτηση: Ψαχνω τωρα ποιοτικο αφρολεξ αλλα αυτο που ειναι συμπαγες και σκληρο για να μην ξεφτυζει με τον καιρο.... ποσο κανει και απο που μπορω να προμηθευτω ενα τετοιο πλαστικο...? Επισης αγορα και ενα πολυ προσιτο σετ καθαρισμου για φακους (1.99 ευρω) απο το Πλαισιο... Εχει και πινελακι με αερα!!!! Αυτα παιδες, ελπιζω να βοηθησα! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
seirios14 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2008 Για το ποιοτικό αφρολέξ που ζήτησες, θα πας σε κατάστημα με χρώματα και μονώσεις, εξειδικευμένο, και θα ζητήσεις τις "αυγοθήκες" όπως τις λένε. Είναι γκρι σκούρες. Να ζητήσεις να δεις δείγματα και να παραγγείλεις γιατί λίγοι έχουν ετοιμοπαράδοτες. Καλορίζικη η θήκη!! Φιλικά, Λεωνίδας
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2008 Ευχαριστω Σειριε! Μηπως εννοεις αυτο το γκρι υλικο (στη δευτερη φωτο )? Εγω εχω στο νου μου ενα που ειναι σκληρο , γκρι συνηθως αλλα και ασπρο οπως στην πρωτη φωτο κατω και δεν ειναι σαν κυψελες αλλα επιπεδο και σκληρο. Συνηθως με αυτο το υλικο στερεονονται οι LCD στα κουτια τους. Πιστευω οτι αυτο ειναι ανθεκτικο, δεν ξεφταει και φθειρεται και μπορω μεσα στο κουτι να κανω δυο επιπεδα ή και τρια αν μπορεσω ξεκινοντας απο κατω με την βαση για την ψηφιακη μηχανη και αλλα ογκωδη αντικειμενα και πανω πανω θα καταληγω με τα φιλτρα και τα προσοφθαλμια... Δεν εννοω το κλασσικο φυλιζολ με τα μπιλακια ετσι?? Τι λενε οι ειδικοι, θα κανω καλα? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
agis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 ricofon λέγεται και είναι ειδικό για ηχομονώσεις αν είσαι τυχερός θα το βρεις με 9 ευρό το τμ αν θυμάμαι καλά αλλά μάλλον ακριβότερο.σκληρότερο από αυτό είναι ένα άλλο μονωτικό το izitherm αλλά μάλλον δε θα σε βολέψει θα το βρεις με 7 ευρό.για μένα αγόρασε αφρολέξ κανονικό (θα το βρεις εκεί που κατασκευάζουν-πουλάν έπιπλα) αν το κόψεις καλά και το περιπαθείς δε ξεφτάει.αν τελικά θελήσεις το πρώτο μπορώ να σου δώσω σελίδες για online παραγγελίες το ενώ izitherm από ότι θυμάμαι το κατασκευάζει μια ελληνική εταιρία στην Αθήνα. http://flavors.me/agis
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Μη χρησιμοποιείς το βουρτσάκι ούτε τον αέρα στους προσοφθαλμίους σου, δεν ενδείκνυται. Οι τρίχες μπορεί να χαράξουν και ο αέρας μπορεί να δημιουργήσει υγρασία που όταν εξατμιστεί να αφήσει υπολοίματα στο φακό.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Vag_Stephan ειναι σετ βρε για φωτογραφικους φακους. Τι λες να το πουλανε για να γραντζουναει; Η τριχα ειναι πολυ απαλη. Και η "πομπα" στελνει καθαρο αερα και ετσι μπορεις να απομακρυνεις τα σκουπιδακια, χωρις καν να χρειαστεις να αγγιξεις το φακο... Και σε τιμη σουπερ! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 ΟΚ, εγώ απλά σου λέω τι έχει ξαναειπωθεί εδώ μέσα από άλλους που ξέρουν καλύτερα από εμένα. Τώρα εσύ κάνε ό,τι καταλαβαίνεις!
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Σίγουρα ο αέρας μπορεί να κάνει κακό; Νόμιζα ότι είναι από τα πιο ασφαλή... «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Ανδρέα, σε κάποιο thread είχε ειπωθεί ότι μπορεί να αφήσει υγρασία πάνω στο φακό η οποία μετά να αφήσει υπολείματα, κάτι τέτοιο. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Αν η πόμπα χρησιμοποιηθεί όταν το προσοφθάλμιο είναι θολωμένο από την υγρασία κατά τη διάρκεια της παρατήρησης, ναι υπάρχει κίνδυνος, αλλά μέρα-μεσημέρι σε στεγνό και βρώμικο από τη σκόνη προσοφθάλμιο ο αέρας μόνο καλό κάνει
raxxla Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Με την άδεια σας να επαναφέρω το θέμα της θήκης και να προσθέσω και εγώ μια ; Την ανακάλυψα αναπάντεχα σήμερα στον Κατουμά (όπου είχα πάει να προμηθευτώ μερικά καλωδιοβύσματα για το τηλεσκόπιο!) και την χτύπησα αμέσως. Τιμή 17 ευρώ, διαθέτει κλειδάκια και ιμάντα για τον ώμο. Διαστάσεις 42.5 x 28 x 12 cm. Υπαρχει επίσης μεγαλύτερη και μικρότερη με μικρές διαφορές στην τιμή. Το δε όλο σετ των τριών κοστίζει (αν δεν κάνω λάθος) γύρω στα 50 ευρώ. Ζητείται επειγόντως το υλικό γεμίσματος! Υ.Γ. Ένα άλλο καλό υλικό είναι αυτό που γεμίζει τις θήκες μεταφοράς των Skywatcher PRO. Μιάζει με το κοινό φελιζόλ (λευκό) αλλά είναι από ναϋλον και δεν μαδάει ούτε μόριο. Έχει μικρότερη ελαστικότητα απο το αφρολέξ και οι θήκες του συγκρατούν πολύ καλά τα αξεσουάρ. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα... Σας ευχαριστώ,Ηλίας Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Ανδρέα, σε κάποιο thread είχε ειπωθεί ότι μπορεί να αφήσει υγρασία πάνω στο φακό η οποία μετά να αφήσει υπολείματα, κάτι τέτοιο. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=79907#79907 αυτό που λέω εδώ είναι από ιδία πείρα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Μπράβο ρε Δημήτρη, θυμόμουν ότι μάλλον ήσουν εσύ αλλά δεν έβρισκα το thread!
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2008 Πάντως εγώ το θέμα καθαρισμός προσοφθλαμίων το φαντάζομαι στο σπίτι, σε ένα απόγευμα "συντήρησης εξοπλισμού" και όχι τη νύχτα στην παρατήρηση άρα δεν υπάρχει και πρόβλημα σύμφωνα με τις εμπειρίες που αναφέρθηκαν!! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα