Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

πως τονίζεται...ή μάλλον πως την τονίζει καθένας απο σας? Υπάρχει κοινά αποδεκτός τονισμός...

ο λόγος για τη λέξη σύμβολο της ερασιτεχνικής αστρονομιας στο web:

ASTROVOX!!!!

είναι άστροβοξ αστρόβοξ ή αστροβόξ

???????????????????????????????????????????????????

ε το είχα απορία τόσο καιρό ..και το έχω ακούσει με όλους τους τρόπους... :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

ox.... 8-[ 8-[ Εγω παντως Άstrovόx το λεω :mrgreen:

Δεν το ειχα σκεφτει ΠΟΤΕ μου!!! Θεωρουσα οτι Άstrovόx το λενε ολοι :roll: :-note

Ονομα Σκύλου :lol: :lol:

Λοιπον, το Vox ειναι η "φωνη" στα Λατινικα, αρα AstroVox η φωνη της Αστρονομίας, θα μπορουσε να ειναι BίoVόx, SciVόx κτλ. Με βαση ολα τα παραδειγματα μου ειναι πιο ευχαριστο ακουστικα με δύο τονους :roll: Μιας και ειναι δυο Λεξεις :roll:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Άστροβοξ από τη λέξη "άστρο".

Και αλλιώς να τη λένε κάποιοι εγώ τη λέω έτσι..

Τηλέμαχε σάντουιτς ή τοστ?? Τυρί ή κασσέρι??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-# :-# :-#

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
astrovόx ρε παιδια, ειναι ποιο καλυτεχνικο ! το άstrovox ακουγεται σαν ονομα διαστιμικου οχηματος σε ταινια επιστημονικης φαντασιας. Μη μηλησω για το astόvox που ακουγετε σαν να προφερει το site διανοητικα καθηστερημενο ατομο :lol:
Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση... ](*,) ](*,) ](*,)
Δημοσιεύτηκε
Χαχα! Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει! Νομίζω όμως ότι ο δημιουργός του site μπορεί να μας διαφωτίσει επί της ονομασίας! :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Σε πολλές γλώσσες, μπορεί να τονίζεται παραπάνω από μια συλλαβή. Μιας και η λέξη astrovox δεν είναι ελληνική, μπορεί όντως να είναι όπως τα λέει ο Bi2L. Εγώ πάντως το τονίζω στην προπαραλήγουσα!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Hmmm... To me it just sounds like the joining of ASTRO and VOX.

Which make up ASTROVOX-there that is easy.

Hah! So much for scholastic contribution.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Μέχρι που ρώτησα κι εγώ τον Ανδρέα πριν ένα δυό χρόνια, το έλεγα Αστροβόξ. Όταν μου είπε ότι το βάφτισε Άστροβοξ (αλλά κι ότι Αστροβόξ δεν θα ήταν λάθος) μου πήρε πολύ καιρό να το συνηθίσω. Τώρα θα μου φαινόταν περίεργο το ανάποδο. Είναι καθαρά θέμα συνήθειας τελικά...

Υ.Γ Υπάρχει και η ...μέση λύση: Αστρόβοξ! #-o

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
astrovόx ρε παιδια, ειναι ποιο καλυτεχνικο ! το άstrovox ακουγεται σαν ονομα διαστιμικου οχηματος σε ταινια επιστημονικης φαντασιας. Μη μηλησω για το astόvox που ακουγετε σαν να προφερει το site διανοητικα καθηστερημενο ατομο :lol:

Ακομη καλυτερα! Συμφωνα με αυτα που εγραψες, η εκδοχη άstrovox ειναι η καλυτερη!!! Ετσι κι αλλιως site αστρονομιας ειναι οποτε ασε να ψαρωσουμε και λιγο τον κοσμο! Χε χε!!!

Δημοσιεύτηκε
Εγώ προτείνω να κάνουμε ένα δημοψήφισμα!! :cheesy: :cheesy: Χε χε ενοείται ότι κάνω πλάκα αλλά εγώ το τονίζω στη λήγουσα!! :mrgreen:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Δημοσιεύτηκε

Μαγκες εγω άστροβοξ το λεω και νομιζα οτι ολοι ετσι το λενε :D

Καλα εκανες και το σκεφτηκες τηλεμαχε :wink:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, θέμα ονόματος δεν τίθεται! Ο καθένας μας έχει φυσικά δικαίωμα να το τονίζει όπως του αρέσει, αλλά στην κοινή, δημόσια χρήση το όνομα του site και της κοινότητάς μας είναι αυτό που του έδωσε ο δημιουργός του: Άstrovox! (Μακεδονικό το κάναμε! :lol: )

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Astrovόx

Αν το Άstrovox επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και ένταξη στα διεθνή φορουμ της Αστρονομίας θα πρέπει να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία για την ονομασία και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση!

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε
πως τονίζεται...ή μάλλον πως την τονίζει καθένας απο σας? Υπάρχει κοινά αποδεκτός τονισμός...

ο λόγος για τη λέξη σύμβολο της ερασιτεχνικής αστρονομιας στο web:

ASTROVOX!!!!

είναι άστροβοξ αστρόβοξ ή αστροβόξ

???????????????????????????????????????????????????

ε το είχα απορία τόσο καιρό ..και το έχω ακούσει με όλους τους τρόπους... :mrgreen:

Προσωπικά το λέω αστροβόξ.

Δεν με ενδιαφέρει πώς τονίζεται, έτσι μου βγαίνει, έτσι το λέω. :P

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε
Ε λοιπον δεν περιμενα τετοια καταληξη σε αυτο το topic! Τοσον καιρο το θεωρουσα αυτονοητο οτι λεγεται Άστροβοξ και δεν περιμενα να βρω εναλλακτικες. Η ονομασια ηταν δεδομενη! Κοιτα ομως τωρα τι βλεπουν τα υπεροχα ματακια μου!! :cheesy: :cheesy: [/b]
Δημοσιεύτηκε
Κοιτα ομως τωρα τι βλεπουν τα υπεροχα ματακια μου!! :cheesy: :cheesy: [/b]

Εσένα είδαν τα υπέροχα ματάκια σου...αλλα εμένα άκουσαν τα αυτάκια μου (σκέτο) πολλα, πάρα πολλά...και επειδή το είχα απορία απο καιρό.. είπα να το ξεφουρνίσω.

Παρά τους αντιρησίες λοιπόν, το βαφτιστικό ειναι το Άστροβοξ, όλα τα άλλα ειναι παρατσούκλια... \:D/ \:D/

Δημοσιεύτηκε

Να καταθέσω και εγώ την επιστημονική μου άποψη!!!!!!! :-note

Σύνθετες λέξεις στα λατινικά τονίζονται συνήθως στην προπαραλήγουσα (πχ Άstrolab=Αστρολάβος) ή καλύτερα στο πρώτο μέρος της σύνθεσης.

Επ αυτού λοιπόν Άstrovox και δεν σηκώνω κουβέντα αλλοιώς θα θέσω βέτο!!

Και για να το κάνουμε πιό επιστημονικό, (Γεία σου ρε Σοφούλη γλωσσολόγε) και για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη:

Astrovox=Η φωνή στων Άστρων

Φιλικά

Δημήτρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης