agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Μετά από 6 χρόνια με το nextstar 114 gt και αφού το εκμεταλλευτικά πλήρως το πήρα απόφαση να το αλλάξω μια και καλή. Το νέο τηλεσκόπιο θα το χρησιμοποιήσω για φωτογράφηση βαθύ ουρανού αλλά και σελήνης και ελάχιστα για παρατήρηση. Επίσης είχα σκοπό να ρίξω κάπου στα 1500 με 2000 ευρό για τηλεσκόπιο βάση και τα σχετικά αλλά κατάλαβα ότι θα καταλήξω με κάτι το οποίο θα με ικανοποιήσει πλήρως αυτήν την στιγμή αλλά θα θέλω να αλλάξω σε λίγο καιρό. Μου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να προσφέρω αρκετά χρήματα παραπάνω για την αγορά ενός τηλεσκοπίου μια και καλή.(γιατί να μην το κάνω; γλυτώνεις όλα τα ενδιάμεσα στάδια και έχεις εξαρχής ένα δυνατό τηλεσκόπιο).Αποφάσισα λοιπόν για το takahashi mewlon 210 πάνω στην eq6.Τι γνώμη έχετε για το τηλεσκόπιο; Κρίνοντας αυτά που έχω διαβάσει και έχοντας ψάξει αρκετά πρόκειται για ένα ισχυρό μηχάνημα σε σχέση με την τιμή του προσφέροντας υψηλό κοντράστ αλλά και τις μεγεθύνσεις που θέλω για το φεγγάρι.Σαν εναλλακτικές επιλογές κάπως φθηνότερα θα μπορούσα να πάρω το tsa-102s(το οποίο μου προσφέρει λιγότερες μεγεθύνσεις όμως) η κάποιο της celestron από 8 ως 11 ίντσες. Η βάση πολύ καλή και αυτή και σηκώνει τα κιλά που θέλω. Άλλες βάσεις είναι η G-11 Equatorial Mount with Tripod Non-Computerized και η EM-11 USD III German Equatorial Mount Non-Computerized η οποία σηκώνει δε σηκώνει τον εξοπλισμό μου. Ποια είναι η γνώμη σας; Εσείς τι προτείνεται; Είναι μεγάλη αγορά και δε θέλω να κάνω κάτι λάθος. Σίγουρα είναι ένα τηλεσκόπιο που προσφέρει περισσότερα από όσα καταλαβαίνω αυτή την στιγμή. όμως πέρνοντας κάτι λιγότερο δε θέλω να νοιώσω σε λίγα χρόνια πάλι ότι δεν είναι αρκετό.. http://flavors.me/agis
nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=590#specs http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=46&productSeriesId=4&productTypeId=10&companyId=1&categoryId=1 σου λεω και εγω μερικα πακετακια που ειναι αρκετα καλα!αλλα δικη σου η αποφαση! meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Έχουμε και λέμε. Εξαρτάται απο το πόσα θές να δώσεις. Μία επιλογή είναι να πάς για το C11 με την CGE. Εκεί θα έχεις μεγάλο εστιακό λόγο και όχι τόσο μεγάλα πεδία (όπως π.χ με ένα μικρό αποχρωματικό), αλλά θα κάνεις καλή φωτογράφηση βαθέως ουρανού και πλανητική. Άλλη επιλογή είναι το R200S της Vixen πάνω σε EQ6. Λόγω του f4 εστιακού λόγου θα έχεις και πιό μεγάλα πεδία. Μετά μπορείς να κοιτάξεις τους αστρογράφους της Orion Optics, άν και είναι ακριβοί. Επίσης μία ακριβή λύση αλλά πολύ καλή για φωτογράφηση είναι ένα αποχρωματικό στα 140-150mm. Άν θές και βαθύ ουρανό και πλανητική, γνώμη μου είναι να πάς για το C11 π.χ και να πάρεις και ένα 80άρι αποχρωματικό για μεγάλα πεδία. Και επίσης και μία ccd κάμερα άν σου βγαίνει το budget. starrynights.blog
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Έχουμε και λέμε. Εξαρτάται απο το πόσα θές να δώσεις. Μία επιλογή είναι να πάς για το C11 με την CGE. Εκεί θα έχεις μεγάλο εστιακό λόγο και όχι τόσο μεγάλα πεδία (όπως π.χ με ένα μικρό αποχρωματικό), αλλά θα κάνεις καλή φωτογράφηση βαθέως ουρανού και πλανητική. Άλλη επιλογή είναι το R200S της Vixen πάνω σε EQ6. Λόγω του f4 εστιακού λόγου θα έχεις και πιό μεγάλα πεδία. Μετά μπορείς να κοιτάξεις τους αστρογράφους της Orion Optics, άν και είναι ακριβοί. Επίσης μία ακριβή λύση αλλά πολύ καλή για φωτογράφηση είναι ένα αποχρωματικό στα 140-150mm. Άν θές και βαθύ ουρανό και πλανητική, γνώμη μου είναι να πάς για το C11 π.χ και να πάρεις και ένα 80άρι αποχρωματικό για μεγάλα πεδία. Και επίσης και μία ccd κάμερα άν σου βγαίνει το budget. οσο να ναι το takahashi τα συνδιαζει όλα μαζί και θα μου κοστίσει 3500 ευρο περίπου.Το c11 το συγκρίνουν αρκετοί μαζι του αλλά δε με τραβάει,δε ξερω γιατί..εξάλου έχει μικρότερο πεδίο απο το mewlon.για κάμερες και τα σχετικά θα τα πάρω μετα σιγά σιγά http://flavors.me/agis
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2008 Άγη, το takahashi είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο, αλλά το συγκεκριμένο είναι 4ιντσο. Και θα κάνει ορισμένα πράγματα. Όσο πιό πολλές ίντσες τόσο πιό πολύ ανάλυση έχει το τηλεσκόπιο. Ένα γαλαξία π.χ απο κοντά δεν θα τον βγάλεις καλά όπως με ένα 8άρι. Εξαρτάται σε τί μεγεθύνσεις θές να φωτογραφίζεις βέβαια. Και πλανητική δεν μπορείς να κάνεις με το 4ιντσο. Και εκεί θές ίντσες. Γνώμη μου καλύτερα πάρε το mewlon και ένα ed80 και είσαι καλυμμένος στα είδη αστροφωτογραφίας. Ένα τηλεσκόπιο δεν μπορεί να τα κάνει όλα. starrynights.blog
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Φίλε agi, Φοβάμαι ότι στο χομπυ μας, ο όρος "μία και καλή" δεν έχει πρακτική εφαρμογή. Και ειδικότερα όταν μιλάμε για μά αγορά που σε περνάει απο ένα 4ινστο σε ένα άλλο (αναμφισβήτητης ποιοτικής υπεροχής) 4ιντσο. όπως πολύ σωστά είπε και ο Στάθης, οι 4 ίντσες κάνουν ορισμένα πράγματα και ο παρατηρησιακός σου ορίζοντας είναι πεπερασμένος, με δεδομένο ότι έχεις ήδη εξαντλήσει το 114.Σε αντίθεση με άλλους φίλους, δεν έχω να σου προτείνω κάτι, μόνο να σου πώ ότι τα λεφτά που σκοπεύεις να επενδύσεις είναι πολλά και οι δυνατότητες πάρα πολλές σε αυτό το επίπεδο. Καλό θα ήταν να μην περιορίσεις τον εξοπλισμό σου σε ένα μόνο αντικείμενο ενδιαφέροντος (πχ φωτογραφία).Και τέλος, να πώ ότι κατά την άποψη μου είναι λάθος να ψάχνεις τον απόλυτο εξοπλισμό από τόση νεαρή ηλικία, καθώς όσο μεγαλώνουμε όλα αλλάζουν .Φιλικά,Δημήτρης Δημήτρης
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Άγη, το takahashi είναι ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο, αλλά το συγκεκριμένο είναι 4ιντσο. Και θα κάνει ορισμένα πράγματα. Όσο πιό πολλές ίντσες τόσο πιό πολύ ανάλυση έχει το τηλεσκόπιο. Ένα γαλαξία π.χ απο κοντά δεν θα τον βγάλεις καλά όπως με ένα 8άρι. Εξαρτάται σε τί μεγεθύνσεις θές να φωτογραφίζεις βέβαια. Και πλανητική δεν μπορείς να κάνεις με το 4ιντσο. Και εκεί θές ίντσες. Γνώμη μου καλύτερα πάρε το mewlon και ένα ed80 και είσαι καλυμμένος στα είδη αστροφωτογραφίας. Ένα τηλεσκόπιο δεν μπορεί να τα κάνει όλα. μα για το mewlon 210 λέω (8ιντσο) με μπέρδεψες.. Φίλε agi, Φοβάμαι ότι στο χομπυ μας, ο όρος "μία και καλή" δεν έχει πρακτική εφαρμογή. Και ειδικότερα όταν μιλάμε για μά αγορά που σε περνάει απο ένα 4ινστο σε ένα άλλο (αναμφισβήτητης ποιοτικής υπεροχής) 4ιντσο. όπως πολύ σωστά είπε και ο Στάθης, οι 4 ίντσες κάνουν ορισμένα πράγματα και ο παρατηρησιακός σου ορίζοντας είναι πεπερασμένος, με δεδομένο ότι έχεις ήδη εξαντλήσει το 114.Σε αντίθεση με άλλους φίλους, δεν έχω να σου προτείνω κάτι, μόνο να σου πώ ότι τα λεφτά που σκοπεύεις να επενδύσεις είναι πολλά και οι δυνατότητες πάρα πολλές σε αυτό το επίπεδο. Καλό θα ήταν να μην περιορίσεις τον εξοπλισμό σου σε ένα μόνο αντικείμενο ενδιαφέροντος (πχ φωτογραφία).Και τέλος, να πώ ότι κατά την άποψη μου είναι λάθος να ψάχνεις τον απόλυτο εξοπλισμό από τόση νεαρή ηλικία, καθώς όσο μεγαλώνουμε όλα αλλάζουν .Φιλικά,Δημήτρης καταλαβαίνω τι λέτε και συμφωνώ το θέμα είναι να καλύψω αυτή τη στιγμή όσο καλύτερα μπορώ και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μπορώ. Σίγουρα τηλεσκόπιο θα αλλάξω η θα το συμπληρώσω αλλά αυτό θέλω να το καθυστερήσω όσο γίνεται. Μάλλον εγώ διατύπωσα λάθος τις σκέψεις μου. το ξέρω είμαι μικρός για μια τέτοια αγορά αλλά γιατί να στραφώ σε κάτι λιγότερο που γρήγορα θα αλλάζω. Το κάτι λιγότερο βέβαια μου επιτρέπει ίσως να αγοράσω επιπλέον εξοπλισμό τον οποίο έχω αφήσει για αργότερα. http://flavors.me/agis
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Αποφάσισα λοιπόν για το takahashi mewlon 210 πάνω στην eq6.Τι γνώμη έχετε για το τηλεσκόπιο; Φιλε Αγη το setup αυτο ειναι τελειο αλλα το mewlon 210 εχει (τιμη ΑΚΤΙΣ 2743€ και η eq6 κοντα στα 1500€) Παντος αν ειναι για φωτογραφιση να εχεις στο νου σου και το celestron c 9.25 XLT που απ οσο ξερω κανει θαυματα στην φωτογραφιση. (με eq6 θα σου στοιχισει περιπου 3500€) Και τελος κοιτα και τις orion optics http://www.orionoptics.co.uk/OMC/omc250sp.html OMC 250 SP του οποιου η τιμη ειναι £2,675 + 5% για την ΑΚΤΙΣ που ειναι αντιπροσωπος Αυτα τα λιγα ... Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Αποφάσισα λοιπόν για το takahashi mewlon 210 πάνω στην eq6.Τι γνώμη έχετε για το τηλεσκόπιο; Φιλε Αγη το setup αυτο ειναι τελειο αλλα το mewlon 210 εχει (τιμη ΑΚΤΙΣ 2743€ και η eq6 κοντα στα 1500€) Και τελος κοιτα και τις orion optics http://www.orionoptics.co.uk/OMC/omc250sp.html OMC 250 SP του οποιου η τιμη ειναι £2,675 + 5% για την ΑΚΤΙΣ που ειναι αντιπροσωπος Φιλικα Δημητρης θα τον πάρω από Αμερική τον σωλήνα(optcorp). (και την βάση από Ευρώπη-όταν μπορέσω θα σας δώσω την σελίδα δεν την έχω πάνω σε αυτόν τον υπολογιστή-ίσως γλύτωνα κάπου στα 100 ευρο αλλά δε το κάνω..)2005ευ. ο σωλήνας 230 μεταφορικά και 1500 η βάση=3705τόσο μου εμφανίζει τα μεταφορικά και δε φαίνεται να υπάρχει επιπλέον χρέωση η κάτι τέτοιο. άμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα τώρα με αντιπροσωπείες και τα σχετικά έχω κάποιους εκεί που μπορούν να με βοηθήσουν είναι πολύ ωραίο τηλεσκόπιο της orion το σκεφτόμουν πολύ αλλά πιστεύω πως το takahashi θα με καλύψει καλύτερα. http://flavors.me/agis
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Οκ, το mewlon είναι εξαιρετικό. Το c9,25 το έχω και είναι και αυτό πολύ καλό και στην οπτική παρατήρηση και φωτογραφικά. starrynights.blog
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Αγη ξεχασες το τελωνειο!!! απο οσο ξερω τελωνειο+μεταφορικα ειναι περιπου 24% επιπλεον στην αξια αν θυμαμαι καλα. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Αγη ξεχασες το τελωνειο!!! απο οσο ξερω τελωνειο+μεταφορικα ειναι περιπου 24% επιπλεον στην αξια αν θυμαμαι καλα. Φιλικα Δημητρης μου παν οτι στην τιμή που προσφέρει η μεταφορική περιλαμβάνεται το τελωνείο http://flavors.me/agis
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Αγη ξεχασες το τελωνειο!!! απο οσο ξερω τελωνειο+μεταφορικα ειναι περιπου 24% επιπλεον στην αξια αν θυμαμαι καλα. Φιλικα Δημητρης μου παν οτι στην τιμή που προσφέρει η μεταφορική περιλαμβάνεται το τελωνείο Αμα ειναι μονο 230$ να παρω κι εγω , δεν σου τα ειπανε πολυ καλα οτι ειναι εκτος ΕU εχει τελωνειο, αλλιως θα τα κλειναν τα μαγαζια στην Ελλαδα, αλλα και παλι και με το τελωνειο ειναι αρκετα φθηνοτερο απ οτι εδω. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δες εδω http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5482 εχει γινει μεγαλο θεμα για τις αγορες απο Αμερικη Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Η Opt δεν έχει ιδέα από φόρους, τελωνεία και εκτελωνιστικά έξοδα. Μαλιστα αν ψάξεις το site τους, κάπου θα αναφέρουν ότι για international παραγγελείες δεν φέρουν καμιά ευθύνη για αυτα. Το ίδιο και για την μεταφορική εταιρεία, είναι απίθανο να σου βάζουν στα 250 το τί θα πληρώσεις στον Βενιζελο, στην καλύτερη περίπτωση να σου έχουν βάλει τα εξοδα εκτελωνιστή, που και πάλι απιθανο μου φένεται. Το ποιο πιθανο (αν μιλαμε για UPS, Fedex κλπ) ειναι να σε παρουν τηλέφωνο (θα το εκτελωνίσετε εσεις ή εμείς) και να σε χρεώσουν ένα καλο ποσό για να κάνουν την δουλειά (ή να χάσεις μια μέρα εσύ στον Βενιζελο). Οι κανόνες είναι: 1) ΜΟΝΟ USPS, εκτός αν ξέρεις ακριβώς ποσο θα σε χρεώσουν εκτελωνιστικά2) Για ποσά κάτω από 150$-200$ με USPS δεν πληρώνεις τίποτα.3) Για ποσά πάνω απο αυτό υπολογίζεις περίπου 25% πάνω στην συνολική αξία (κόστος + μεταφορικα) σε φόρους+τελωνείο. Συν 5 ευρώ το ΕΛΤΑ για εκτελωνισμό (USPS) ή ότι χρεώσουν τα courier για εκτελωνισμο
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Η Opt δεν έχει ιδέα από φόρους, τελωνεία και εκτελωνιστικά έξοδα. Μαλιστα αν ψάξεις το site τους, κάπου θα αναφέρουν ότι για international παραγγελείες δεν φέρουν καμιά ευθύνη για αυτα. Το ίδιο και για την μεταφορική εταιρεία, είναι απίθανο να σου βάζουν στα 250 το τί θα πληρώσεις στον Βενιζελο, στην καλύτερη περίπτωση να σου έχουν βάλει τα εξοδα εκτελωνιστή, που και πάλι απιθανο μου φένεται. Το ποιο πιθανο (αν μιλαμε για UPS, Fedex κλπ) ειναι να σε παρουν τηλέφωνο (θα το εκτελωνίσετε εσεις ή εμείς) και να σε χρεώσουν ένα καλο ποσό για να κάνουν την δουλειά (ή να χάσεις μια μέρα εσύ στον Βενιζελο). Οι κανόνες είναι: 1) ΜΟΝΟ USPS, εκτός αν ξέρεις ακριβώς ποσο θα σε χρεώσουν εκτελωνιστικά2) Για ποσά κάτω από 150$-200$ με USPS δεν πληρώνεις τίποτα.3) Για ποσά πάνω απο αυτό υπολογίζεις περίπου 25% πάνω στην συνολική αξία (κόστος + μεταφορικα) σε φόρους+τελωνείο. Συν 5 ευρώ το ΕΛΤΑ για εκτελωνισμό (USPS) ή ότι χρεώσουν τα courier για εκτελωνισμο roryt τον ξενερωσαμε τον φιλο μας τον Αγη αλλα ολοι την εχουμε πατησει με αυτο το θεμα καποια στιγμη (αγορες απο αμερικη) Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Καλό είναι επίσης να συμπεριλάβουμε και το γεγονός αν συμβεί κάτι στην μεταφορά (απώλεια δέματος, μερική ζημιά κτλ) ενός τέτοιου δέματος πως θα "συμπεριφερθεί" η ασφάλιση και τι πολιτική εφαρμόζει η εταιρία. Πρόσφατα έστειλα ένα mail στην Obsession για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να έχει μια τέτοια μεταφορά, από Αμερική σε Ελλάδα, π.χ. για το τι συμβαίνει όταν κάτι στραβώσει είτε είναι κόλλημα στο Τελωνείο είτε είναι ολική απώλεια του δέματος. Για μικρά δεματάκια όπως προσοφθάλμια κτλ στη χειρότερη να χάσουμε 200Ευρώ, αλλά όταν μιλάμε για 2 και 3 χιλιάρικα εκεί πρέπει να είμαστε σίγουροι για τις κινήσεις μας. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Αποφάσισα λοιπόν για το takahashi mewlon 210 πάνω στην eq6.Φιλε agi, πλακα κανεις με την ηλικια σου, στο προφιλ, ετσι?
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Γιατί να κάνει πλάκα? starrynights.blog
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 το ξέρω είμαι μικρός για μια τέτοια αγορά αλλά γιατί να στραφώ σε κάτι λιγότερο που γρήγορα θα αλλάζω. Φίλε μου,Η αναφορά στην ηλικία δεν είχε σκοπό να δείξει τίποτε πέρα απο το γεγονός (που ή ούτως ή άλλως έχω διαπιστώσει και σε εμένα) ότι τα πράγματα που τώρα μπορεί να πιστεύουμε σε 2-3 χρόνια ΜΠΟΡΕΙ και να έχουν αλλάξει. Κανένας δεν είναι μικρός (ή μεγάλος δηλαδή) για μία αγορά ή για να κάνει κάτι που γουστάρει εφόσον έχει τα λεφτα για να το κάνει.Τώρα, οι 8 ιντσες αλλάζουν τα πράγματα βέβαια, που 4 που 8! Νομίζω ότι καλό θα ήταν να σκεφτείς και την περίπτωση του SC9,25 XLT που σου είπε και ο Στάθης. Το έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θεωρείται απο πολλούς ένα εξαιρετικό φωτογραφικό όργανο (παρόλο το στενό του πεδίο) αλλα με έναν FR στα f/6,3 θα είσαι άρχοντας. Και βέβαια με την EQ6 και όχι την CG-5.Για να είμαι απόλυτα είλικρινής, τηλεσκόπιο δεν θα έφερνα απο έξω, το ρίσκο είναι μεγάλο και τελικά με φορους μεταφορικά κλπ δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο. Υπάρχει και το θέμα της συντήρησης / επισκευής, όπου εφόσον έρθει απο εξωτερικό δεν παίζει η εγγύηση με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πληρώνεις .Οτι και να αποφασίσεις πάντως να είναι καλορίζικο.ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Ο Δημήτρης και οι υπόλοιποι έχουν δίκιο. Μία αγορά απο το εξωτερικό όσο συμφέρουσα και αν φαίνεται, ένα τηλεσκόπιο καλό είναι άν μπορούμε να το παίρνουμε από κάποιον αντιπρόσωπο εδώ. Διότι καταρχήν δεν ξέρεις σε τί κατάσταση θα φτάσει και άν έχει κάτι θα πρέπει να το ξαναστείλεις πίσω και θα κάνει χρόνο και έξοδα αποστολής. Ενώ ο εδώ αντιπρόσωπος σε καλύπτει και τσεκάρει κιόλας άν του το ζητήσεις, άν π.χ είναι σε άλλη πόλη και δεν μπορείς να το δείς απο κοντά, αυτό που σου δίνει. Κατα τα άλλα το mewlon είναι όπως είπα εξαιρετικό. Απλώς να ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα θελήσεις μάλλον και ένα μικρό αποχρωματικό για ευρέα πεδία. Έτσι θα έχεις και καλή πλανητική φωτογράφηση και DSO όλων των ειδών. starrynights.blog
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές όντως η αγορά ενός τηλεσκοπίου από την Αμερική είναι μεγάλο πράγμα και θα προχωρούσα μόνο αν η διαφορά τιμών ήταν πολύ μεγάλη(κάτι που μάλλον δεν ισχύει όπως τα βλέπω ) το SC9,25 XLT μπορώ να το πάρω με την CGE να μου μείνει κιόλας. Αν τελικά αγοράσω το mewlon συμφωνώ ότι η μόνη αλλαγή θα είναι η συμπλήρωση και θα κάνω αρκετόοο καιρό για να θελήσω να το αλλάξω.. http://flavors.me/agis
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 η ακτίς έβγαλε νέο τημοκατάλογο και το mewlon το δίνει 2490 (σημάδι θα ναι ) http://flavors.me/agis
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 το SC9,25 XLT μπορώ να το πάρω με την CGE να μου μείνει κιόλας. Καλή ιδέα, μόνο που η CGE είναι φωτιά και λαύρα. Και μη νομίζεις δηλαδή, και η EQ6 θα σου μείνει. Γιατί αν σκοπεύεις να πάρεις τηλεσκόπιο που δεν το σηκώνει η EQ6, τότε το μόνο που έχω να σου πώ είναι ότι έχω μία κόρη στην ηλικία σου, θα σας παντρέψω για να βλέπω και εγώ απο το τηλεσκόπιο Δημήτρης
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Γιατί αν σκοπεύεις να πάρεις τηλεσκόπιο που δεν το σηκώνει η EQ6, τότε το μόνο που έχω να σου πώ είναι ότι έχω μία κόρη στην ηλικία σου, θα σας παντρέψω για να βλέπω και εγώ απο το τηλεσκόπιο .Φίλε μου δεν έχω μεγαλύτερες βλέψεις αλλά αν ποτέ τύχει ίσως σε αφήσω να το χαϊδέψεις .Ας το πάρω και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι ...Μόνο αν παντρέψουμε τα οικονομικά μας όμως μας βλέπω για τέτοια. την κόρη τώρα.. μπορείς να μου την γνωρίσεις http://flavors.me/agis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα