ourania Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Για να καταλαβαινόμαστε: ΑΛΛΟ πράγμα αν πιστεύουμε ότι υπάρχουν εξωγηίνοι (σε οποιαδήποτε μορφή, μονοκύταροι ή ολόκληροι πολιτισμοί) και η προσπάθεια εντοπισμού τους και ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ αν μας έχουν επισκεφθεί. Το πρώτο το ασπάζονται ΟΛΟΙ (μια ματιά στην εξίσωση Drake είναι αρκετή). Το δεύτερο αγαπητοί φίλοι ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ από ΟΛΟΥΣ τους ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους με ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ. ΕΛΕΟΣ!!! Βασίλη εδώ διαφωνώ. Δεν έχω παρακολουθήσει καν ολόκληρη τη συζήτηση γιατί δεν με πολυενδιέφερε το θέμα, αλλά πιστεύω ότι δεν είσαι σε θέση να μιλάς για σκεπτόμενους και μη ανθρώπους εφόσον δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα. Τα πάντα χλευάζονταν από τους λεγόμενους σκεπτόμενους ανθρώπους παλαιότερα, απλά σήμερα ο κάθενας έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του ελέυθερα (δε νομίζω).
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Θα συμφωνήσω απόλυτα!Ανέκαθεν ο φόβος του ανθρωπου γ το άγνωστο τον οδηγούσε στην δημιουργία φανταστικών προσώπων..αυτό γίνεται γιατί ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να στηριχτεί από κάπου και να πιστέψει.. nansy αυτες οι δυο γραμμες τα λενε ολα!!!! επιασες το νοημα Καθαρούς ουρανούς
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2008 Παιδιά, σας διαβάζω, αλλά μόλις απόψε αποφάσισα να μπω στην κουβέντα, μήπως και συνεισφέρω, με αφορμή το παρακάτω περιστατικό: Σήμερα το πρωί, στην Πανεπιστημίου, έξω από την Cosmote, τρώω το κουλούρι μου και, περιμένοντας να τελειώσει, προκειμένου να μπω στο κατάστημά της, στέκομαι χαζεύοντας δίπλα της ένα μεγάλο κιόσκι εφημερίδων – περιοδικών, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν αναρτημένα στη σειρά, σε περίοπτη θέση, 5 – 6 περιοδικά για το ανεξήγητο (με τα UFO να κατέχουν πάντα την μερίδα του λέοντος στην ύλη τους). «Κοίτα να δεις» σκέπτομαι, «από το ένα και μοναδικό περιοδικό των παιδικών μου χρόνων (ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ), φτάσαμε σε αυτή την έκρηξη εντύπων». Τι άλλαξε από τότε έως σήμερα? Μήπως οι θεάσεις αυξήθηκαν? Μήπως η έρευνα προχώρησε? Πού βρισκόμαστε 30 χρόνια μετά? Μάλλον στο ίδιο σημείο. Μεγαλώσαμε, ενηλικιωθήκαμε, φτιάξαμε τις ζωές μας και προχωράμε. Και με τα UFO τί γίνεται? Παραμένουν εκεί έξω και πάνω, «καρφωμένα», ωσάν ο χρόνος να μην τα άγγιξε, αποστασιοποιημένα από τα γήινα και τις εξελίξεις τους, κρυμμένα μέσα στην ίδια ατμόσφαιρα της συνομωσιολογίας που τα ανέδειξε. Προφανώς, μια ζωή δεν φθάνει για να δώσει λύση στο πρόβλημα των UFO. Μια ζωή όμως φθάνει για να θρέψει δια βίου όλους όσους συντηρούν το πρόβλημα και το αναδεικνύουν μέσα από τα έντυπά τους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φιλικά PapGeo
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Από τις απαντήσεις των ουφολόγων τόσο εδώ, όσο και σε άλλες "συζητήσεις" περί ΑΤΙΑ, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι καμμένα μυαλά, χωρίς ελπίδα ανάνηψης.Πρόκεται για άτομα προκατειλημένα έναντι της επιστήμης και των επιστημόνων. Θεωρούν ότι ο επιστημονικός τρόπος σκέψης ψαλιδίζει τα φτερά της φαντασίας, και εμποδίζει τον άνθρωπο να δει τη δήθεν "μεγάλη αλήθεια".Αυτό είναι μια παθητική και αμυντική στάση απέναντι στη γνώση και την έρευνα. Έχουν ανάγκη από το γενικά άγνωστο και μυστηριώδες, και ουδεμία διάθεση να σκεφτούν λογικά και πρακτικά και να βρίσκουν λύσεις και απαντήσεις. Βάζω στοίχημα ότι ακόμη και αν, λέω αν, αν έρθουν κάποτε εξωγήινοι στη Γη μας, ενώ όλη η επιστημονική κοινότητα και εμείς οι ερασιτέχνες θα ξέρουμε από πού ήρθαν, πώς ήρθαν, με τι ήρθαν, κλπ, κλπ, αυτοί θα αρνούνται πεισματικά να δεχτούν αυτήν την πραγματικότητα, θα ισχυρίζονται ότι είναι συμπαιγνία κυβερνήσεων και επιστημόνων, και θα συνεχίσουν να αναζητούν τα Ούφο τους: ΑΓΝΩΣΤΟΥ Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Έχουν ανάγκη από το ΑΓΝΩΣΤΟ. Ούτε και τότε θα πειστούν. Πάω στοίχημα. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ανδρέαααααααααααααααααα......Παραπήγε το θέμα. Μην πλακωθούμε κιόλας Δημήτρης
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ανδρέαααααααααααααααααα......Παραπήγε το θέμα. Μην πλακωθούμε κιόλας Σωστάααααααααααα Εγώ με αυτά τά "UFO" να γελάω ή να κλαίω; Πάω γιά μπάνιο Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
krisgym Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Στην ΠΥΡΑ................. Πω πω Παναγια μου τη ξεκατινιασμα ειναι αυτο εχω παθει πλακα. Φιλικα Χρηστοs.
krisgym Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ψυχραιμιαααααααααααααααα. Φιλικα Χρηστοs.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Γιατί τέτοιο πράγμα βρε παιδιά! Εντάξει ο άνθρωπος έχει κάποιες απόψεις και κάποια πιστεύω. Αφού δεν μπορούμε τελικά να τον σεβαστούμε, δεν μπορούμε απλά να τον αγνοήσουμε; Γιατί πρέπει να δίνουμε βήμα (9 σελίδων μέχρι στιγμής παρακαλώ!!!) σε σχολιασμό τέτοιων "θεωριών". Γιατί τέτοιος εκνευρισμός;Αλλοίμονο, αν όποιος "μισεί" κάτι δικαιούται να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο και μάλιστα σε δημόσιο βήμα το οποίο του παραχωρήθηκε σε τελική ανάλυση για άλλους σκοπούς! (το astrovox από όσο γνωρίζω δεν είναι "προμαχώνας" κατά της ουφολογίας, των μαγείας ή δεν ξέρω τι άλλο). Την επόμενη φορά που αναφερθεί κάτι για UFO, απλά αγνοήστε το. Αφενός Θα κάνετε καλό στον επίδοξο "ουφολόγο", ο οποίος αντί να σηκωθεί να φύγει κακήν-κακώς από το forum ίσως πάρει κάτι καλό από εδώ μέσα, αφετέρου θα διατηρήσετε το κύρος του astrovox.Δεν υπάρχουν "καμένα μυαλά", μονάχα άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα πάντα. Συνήθως, όσοι ανακατεύονται με την "ουφολογία" και δεν ξέρω τι άλλο, είναι έξυπνοι άνθρωποι που βλέπουν πέρα από το "ότι φάμε/ότι πιούμε". Δεν έχουν ίσως τις γνώσεις ή τις ευκαιρίες να αξιοποιήσουν την περιέργειά τους και αναλώνονται άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο σε χαμένες από πρώτο χέρι έρευνες και υποθέσεις. Μπορεί να μην είναι "δεκτικοί" στην "αντίθετη άποψη", αλλά η ειρωνεία και η "πυρά" δεν θα τους βοηθήσει. Θυμηθείτε οτι για καλό και για κακό, είναι στη φύση του ανθρώπου να δημιουργεί διαρκώς συστήματα πίστης και αντιλήψεων και να προσκολλάται σε αυτά, πολλές φορές χωρίς να αφήνει χώρο για τίποτα παραπάνω. Φιλικά,Ηλίας.
magos_ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ειρήνη φίλοι μου.Ας δώσω μια χριστιανική απάντηση να ηρεμήσουν τα πνεύματα.Για να δεις ούφο πρέπει πρώτα να πιστέψεις οτι υπάρχουν. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Νομίζω ότι η αντιπαράθεση ξεκινάει επειδή έχετε εξαρχής μπερδέψει το νόημα της λέξης ΑΤΙΑ, ή αυτός που άνοιξε το θέμα υπονόησε ότι ΑΤΙΑ=εξωγηίνοι.Μία εξήγηση κάποιων θεάσεων ΑΤΙΑ, αυτό το 5% που δεν έχει δοθεί εξήγηση, είναι ότι μπορεί να είναι εξωγηίνοι. Αυτό δεν μπορεί να το απορρίψει κανείς τη στιγμή που δεν ξέρουμε άν είναι έτσι και τη στιγμή που μία τέτοια εξήγηση μπορεί να στέκει, υπό την έννοια ότι μπορεί να υπάρχουν εξωγηίνοι με εξελιγμένο πολιτισμό και την δυνατότητα γρήγορου ταξιδιού στο διάστημα. Ειπώθηκε ότι δεν αρνούμαστε ότι μπορεί στο σύμπαν να υπάρχουν εξωγηίνοι πολιτισμοί, αλλά το ότι μας έχουν επισκεφτεί. Αυτό δηλαδή απο πού προκύπτει. Απο το ότι εμείς σαν άνθρωποι δεν έχουμε την τεχνολογία να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα? Και τί λέει αυτό? Μέσα σε 100 χρόνια πήγαμε από την άμαξα στο διαστημικό λεωφορείο. Ένας άλλος πολιτισμός μπορεί εδώ και χιλιάδες χρόνια να έχει ήδη αναπτύξει τεχνολογίες σκουληκότρυπων (που είναι σε θεωρητικό επίπεδο ακόμη εδώ) ή ότι άλλο. Γιατί δηλαδή αυτό το βρίσκετε γελοίο? Είπαμε, είναι απλώς μία πιθανότητα. Δεν έιπαμε ότι σώνει και καλά έτσι γίνεται. Έχω άδικο? Άν ναί, πού? Εδω εγω προσπαθησα να δειξω οτι τα ουφο ειναι μυθος, συνδεοντας τα με αλλους μυθους και ακουσα οτι ειμαι στενομυαλος.Δηλαδη για να ειμαι ανοιχτομυαλος θα πρεπει να βγω στους δρομους και να ψαχνω για φαντασματα, πνευματα και δρακουλες... Πάλι κάνεις το ίδιο πράγμα και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας. Ουδεμία σύνδεση υπάρχει με τα ΑΤΙΑ, αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας και με τους δράκους και τα ξωτικά. starrynights.blog
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δεν οδηγει πουθενα αυτη η συζητηση,αφου κανενας δε θα πιστει για το αντιθετο.Τοση ωρα ανακυκλωνονται τα ιδια επιχειρηματα..Προσωπικα εμενα ορισμενα(επιχειρηματα) μου φαινονται παραλογα,ισως και η αλλη αποψη το ιδιο να πιστεψει για τα δικα μου...Ειναι καταδικασμενες η ουφο-θρησκευτικο-συνομοσιο-αστρολογικες συζητησεις να εκτροχιαζονται...Αν κρινουν απαραιτητο οι διαχειριστες ας το κλειδωσουν.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
m 51 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δεν έχω και εγώ, παρά να προτείνω με τη σειρά μου να κλειδωθεί το θέμα ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ, ώστε να μην προβαίνουμε σε άσχημο λεξιλόγιο και επιχειρήματα που προσβάλλουν, όπως παραδέχομαι ότι έκανα και εγώ. Αντρέα, κλείστο λοιπόν αυτό το ρημάδι το θέμα που μας χάλασε όλους.Μαθαίνοντας από το λάθος μου - τον άσχημο τρόπο με τον οποίο μίλησα στον τύπο, υποβιβάζοντας έτσι το επίπεδό μου -, θέλω με τη σειρά μου να επανέλθει η - προ της συγκεκριμένης συζήτησης - φιλική διάθεση και το καλό κλίμα που προϋπήρχε. Να σταματήσουν οι φαγωμάρες πλέον, απλώς αγνοώντας όλους όσους παριστάνουν τους ερευνητές, τους ουφολόγους, και όλα τα ακατονόμαστα συναφή. Να επιστρέψουμε στην αστρονομία μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ, βοηθώντας ο ένας τον άλλο με την εμπειρία μας. Πάντα φιλικά και με καλή διάθεσηΓιάννης Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Η συζήτηση μπορεί μια χαρά να γίνεται σε σοβαρό επίπεδο χωρίς χαρακτηρισμούς. Μ51 εσύ ο ίδιος είπες ότι χρησιμοποίησες εκφράσεις που δεν ήθελες. Οπότε λοιπόν απο εμάς εξαρτάται το να γίνει αυτό. Η συζήτηση για την εξωγηίνη ζωή και το άν μας έχει επισκεφτεί δεν νομίζω ότι είναι θέμα για κλείδωμα, μιάς και σχετίζεται κατά ένα μέρος με την αστρονομία κατά τη γνώμη μου. Αλλά αυτό δεν θα το κρίνω εγώ. starrynights.blog
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Αγαπητοί φίλοι, αν και έχουν διατυπωθεί κάποιες αξιόλογες απόψεις σε αυτό το θέμα, η αλήθεια είναι ότι δεν οδηγεί σε γόνιμη συζήτηση με την εξέλιξη που έχει πάρει και ξεφεύγει από τα πλαίσια του site. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις