filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2008 Ρε παιδιά σήμερα πήγα για παρατήρηση αλλά δεν μπόρεσα να δώ τίποτε.Κ όταν λέω τίποτε το εννοώ.Ενας γκρίζος ουρανός όλο χάλια.Αρκεί να σας πω πως το m101 για παράδειγμα ίσα που φαινόταν με το 14".Το παρατηρήσατε κ εσείς?Είναι απλά κακή ορατότητα ή έχει ανέβει η φωτορύπανση στην περιοχή μου? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Προχθές είχε φοβερό ουρανό, χθές έτσι και έτσι και σήμερα μάπα.Πιθανόν λόγω ζέστης και αέριδων (σκόνη κτλ) Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 υγρασία... τρελή υγρασία...
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Δηλαδή να μην απογοητεύομαι.Πάντως έχω να κάνω σοβαρή παρατήρηση απ τον 11ο μήνα.Πάντα κάτι θα πάει στραβά.ή δεν θα μπορέσω ή ο καιρός δε θα μου κάνει την χάρη.Για ευχέλαιο με βλέπω. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Μαλλον αυτο που λεει ο τηλεμαχος ειναι,ειχες πολυ υγρασια.Εγω θυμαμαι ακομα χαρακτηρηστικα μια εφιαλτικη βραδια που ο διας φαινοταν με το ζορι,εξ'αιτιας της υγρασιας.... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Οχι παιδιά υγρασία δεν είχα.Το τηλεσκόπιο κ τα πράγματα γενικά ήταν στεγνά.Δεν ξέρω ήταν σε μεγάλο υψόμετρο.Γίνετε?Γενικά από καιρικές συνθήκες είμαι άσχετος. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Κι εμείς που πήγαμε για παρατήρηση χθές βράδυ, στα υψώματα της Σελλασίας έξω απο τη Σπάρτη, αντιμετωπίσαμε ένα ουρανό όχι τελείως χάλια, αλλά σε καμμιά περίπτωση ιδανικό. Να φαντασθείτε φυσούσε ζεστός αέρας!! και έκανα παρατήρηση φορώντας βερμούδα!!. Υγρασία δεν είχαμε καθόλου (μα καθόλου) έτσι δεν μπορώ να πώ ότι έφταιγε αυτό για την κακή κατάσταση του ουρανού. Ίσως ήταν τα κύματα ζεστού αέρα στην ατμόσφαιρα? Μόλις κατά τις 1:30 τη νύχτα άρχισε να καθαρίζει και να δροσίζει αλλά δεν μπορούσα να κάτσω άλλο κι έφυγα. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2008 Και εγώ χθες βγαίνοντας στο μπαλκόνι για την συνηθισμένη μου καλοκαιρινή αστροπαρατήρηση έχοντας σχεδίασει ένα πολύ καλό πρόγραμμα ρίχνω πρώτα μια ματιά στον ουρανό(με γυμνό μάτι) και δεν φαίνεται τίποτα. Σειρά έχουν τα κυάλια...πάλι τίποτα .Τέλος...το bresseraki...και πάλι να μην διακρίνεται τίποτα .Μάλλον υπήρχαν αραιά αχνά σύννεφα από ότι είδα αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.Το θέμα είναι ότι μου έσπασε τα νεύρα και μπήκα μέσα .Για να δούμε σήμερα
draculas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Απο το χωριό που έιναι σχετικά ψηλά, βλέπω ενα "στρώμα" υγρασίας να ξεκινάει απο την θάλασσα και να υψώνεται αρκετά ψηλά, αφήνοντάς μου ενα μικρό παράθυρο κοντά στο ζενίθ, πρέπει να περιμένω μετά τις 2-3 το βράδυ για να πιάσει αεράκι να να καθαρίσει ελαφρά.. (θα έρθουν καλύτερες μέρες..!!)
ianosjoker Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 ρε παιδια και στην ιθακη τα ιδια ,πηγαμε με το 8αρι εγω και τεσσερις μου φιλοι στον μαραθεια, ειναι απομακρυσμενο πλατωμα 4 χλμ απο το βαθυ και εχει ελαχιστη φωτο ρυπανση απο την Σαμη και τον Πορο Κεφαλονιας νοτια και δυτικα αντιστοιχα τα φωτα της Σαμης καναν ενα πεπλο σαν την σεληνη ενο του πορου ητα θολα ζεστη και πολλη υγρασια και ειναι στα 500 μετρα υψομετρο η σεληνη βγηκε στις 1.30 και ηταν στην αρχη κατακοκκινη σαν φετα σανκουινι εχω και φοτο εδω τα καλα πορτοκαλια Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Παιδιά χθες τζάμι ο καιρός μόνο που το pc μου δεν άνοιγε τα windows και δεν είχα πρόγραμμα.Έτσι είδα Δία,Κρόνο,Άρη,αστερισμούς,κάνα διπλό.(να λέτε καλά που άνοιξε σήμερα το pc..θα ερχόταν κ ο τεχνικός αύριο ).Να σας πω:Γίνεται μέσα από την πόλη να παρατηρήσω το Μ8 όπου αυτές τις μέρες είναι ορατό???
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Εγώ πάντως χθες δεν τρελάθηκα με το seeing από Κιθαιρώνα.Σε δύσκολα αντικείμενα, μια έβλεπες μια δεν έβλεπες. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Παρασκευή και Σάββατο που πήγαμε εμείς ήταν σχετικά καλά. Ιδιαίτερα Σάββατο είχα καλή διαύγεια. Το κακό ήταν ότι φυσούσε και ήταν λίγο ενοχλητικό ιδιαίτερα για αυτούς που έκαναν φωτογράφηση. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα