Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το τηλεσκόποιο θα είναι σταθερό

θα βρίσκεται μόνιμα σε σκοτινό ουρανό

μέσα σε ειδικά κατασκευασμένο χώρο

Δεν θα το πληρώσω εγώ θα γίνει χρημματοδότηση απο δέυτερο πρόσωπο.

Τι μάρκα θα απέδιδε καλλές και φωτηνες εικόνες σε γαλλαξίες νεφελώματα και ότι κατατάσεται στο βαθύ ουρανό.

Προορίζεται για Προσωπική Χρήση.

Δημοσιεύτηκε

Θές οπωσδήποτε να είναι κατοπτρικό? Θα βλέπουν και άλλοι μέσα απο αυτό? Θές κάτι δηλαδή ρομποτικό ώστε να μην χρειάζεται να φτιάχνεις συνέχεια εσύ τον στόχο για αυτούς που θα βλέπουν?

Άν είναι για δική σου χρήση κυρίως, ένα obsession από 16" και πάνω είναι καλό. Άν είναι και θές να βλέπουν και άλλοι, π.χ παιδιά και άλλος κόσμος που δεν γνωρίζουν την χρήση του τηλεσκοπίου, τότε προσανατολίσου σε μεγάλο κατοδιοπτρικό με ρομποτική ισημερινή βάση.

Πές μας και περίπου ένα budget.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να πάρω ένα Τηλεσκόπιο που θα Αξίζει τα Χρήμματα του.

Το ποσο είναι 10.000 ευρώ το οποίο Μπορεί να διαθέσει.

Σοφοκλή δεν κατάλαβα το τελευταίο μύνημά σου!

Μου ζητησε,να μπορεί να βλέπει και τα ποίο δύσκολα στην έυρεση Αντικείμενα

Γιαυτό πρέπει να είναι απο 16 ίντσες και πάνω νομίζω

Είναι λίγο ευθύνη που ανέλαβα να κάνω την αναζήτηση για την αγορα του. Αλλα θα καταφέρω πιστέυω αν με βοηθήσεται με τις δικές σας γνώσεις

Έχω χρονικό περιθώριο 3 μήνες Απο Άυριο,

Το τηλεσκόπιο θα στεγαστεί σε Αστεροσκοπίο(ερασιτεχνικό)

Παρακαλώ πείτε ο καθένας την Γνώμη του!

Ευχαριστώ Πολύ!

Δημοσιεύτηκε
Το τηλεσκόποιο θα είναι σταθερό

θα βρίσκεται μόνιμα σε σκοτινό ουρανό

μέσα σε ειδικά κατασκευασμένο χώρο

Δεν θα το πληρώσω εγώ θα γίνει χρημματοδότηση

Το τηλεσκόπιο πρέπει να εναι Κατοπτρικό

Τι μάρκα θα απέδιδε καλλές και φωτηνες εικόνες σε γαλλαξίες νεφελώματα και ότι κατατάσεται στο βαθύ ουρανό.

Δημοσιεύτηκε

Τα τηλεσκόπεια που έχει η ιστοσελίδα που δίνεις, απο ότι κατάλαβα έχουν μικρό εστιακό μήκος στις διαμέτρους 12-16κτλ σε σχέση με τα υπόλοιπα που γνωρίζω τα οποία έχουν μεγάλες εστιακες αποστασεις,Σωστά?μου φαίνονται κάπως (κοντα)

Επειδή Δεν γνωρίζω απο Αγγλικά μπορείς να μου πεις πόσο ύψος-εστιακή απόσταση έχει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο απο αυτά τα τηλεσκόπεια που προτείνεις.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΙ είναι να δίνει καλλές εικόνες και φωτηνες απο αντικείμενα που έχουν λίγο φως.Να μπορεί να τα βλέπει όσο καλύτερα γίνεται.

Απο ότι έχω καταλάβει θέλει ένα τηλεσκόπιο με καλλά οπτικά,δυνατό στα ασθενή στην φωτηνότητα αντικείμενα,το ύψος του οποίου όμως να μην είναι τεράστιο,διότι θα είναι μέσα σε αστεροσκοπίο ερασιτεχνικό.

Σήμερα μου έδειξε τα βασικά στοιχεία των διαστάσεων του αστερωσκοπίου που σχεδιάζει,και είδα ότι το εσωτερικό ύψος είναι 2,97,οπότε χρειαζόμαστε ένα τηλεσκόπιο στο ανάλογο αυτό ύψος.

Το επάγγελμά του είναι σχεδιαστής κτιρίων.Κάποια στηγμή θα έχω το σχέδιο και θα σας το δείξω.είναι ένα ξεχωριστό απο οποιο δήποτε άλλη κατασκευή ερασιτεχνικού αστεροσκοπέιου

Δημοσιεύτηκε

αν δεν θέλει Dobsonian...

(λίγο παραπάνω σε χρήματα, λιγότερες ιντσές, καλύτερα οπτικά και κάνουν και για φωτογράφιση)

http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=201&pid=5535&m=

http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=6&pid=1728&m=

http://www.buytelescopes.com/product.asp?t=1&pid=9846&m=

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ο φίλος μας θέλει ένα τηλεσκόπιο με όσο γίνεται ποιο λαμπρό είδωλο. Να βλέπει δηλαδή όσο γίνεται ποιο φωτεινά τα αμυδρά αντικείμενα. Δηλαδή χρειάζεται ένα τηλεσκόπιο με όσο γίνεται μεγαλύτερη διάμετρο αλλά και όσο γίνεται μικρότερη εστιακή απόσταση. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα να κάνει tracking αλλά και go-to. Μια πολύ σοβαρή πρόταση είναι το Obsession 18'' Ultra Compact με εστιακή απόσταση 190cm και ύψος προσοφθάλμιου 178cm περίπου, που σημαίνει ότι μπορεί να παρατηρεί όρθιος κοντά ή και σχεδόν στο ζενίθ.

Το τηλεσκόπιο αυτό, όπως και όλα τα obsession, δέχονται το ServoCAT, ένα σύστημα που παρέχει tracking και go-to δυνατότητες. Δηλαδή μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρατήρησης που μπορεί να στεγαστεί άνετα μέσα σε ένα δωμάτιο με τις διαστάσεις που αναφέρεις. Το κόστος του τηλεσκοπίου μαζί με το go-to είναι στα 6895$ + 2995$ = 9890$. Μεταφορικά σε μια πρόσφατη επικοινωνία που είχα με την εταιρία ανέφερε 1000$ με 1100$. Οπότε πάμε στα 10990$ δηλαδή 7326Ευρώ με ισοτιμία 1,5. Ε βάλε και τα Τελωνεία κανένα 25% αύξηση πάμε στα 9157Ευρώ περίπου.

Κατά τη γνώμη μου το τηλεσκόπιο αυτό είναι το ιδανικό για σοβαρή οπτική παρατήρηση. Συνδυάζει πολύ καλά οπτικά, μικρή εστιακή για ποιο φωτεινό είδωλο, έχει σχετικά μικρές διαστάσεις πράγμα που το καθιστά άνετο στην παρατήρηση χωρίς τη χρήση σκάλας και τέλος προσφέρει tracking και go-to. Το μόνο ίσως κακό του, είναι πολύ ευαίσθητο στην παραμικρή φωτορύπανση και χρειάζεται απόλυτα σκοτεινό ουρανό. Προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλαχτα.

Δημοσιεύτηκε

Χρήστο δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας κ τα δικά μου Αγγλικά δεν είναι καλά.

Απ ότι βλέπω στην σελίδα τους έχουν τα zambuto που είναι όπως βλέπεις f/4,κάτι, κ τα FX που είναι f3,7.

Τώρα όπως σου είπα τ Αγγλικά μου δεν με βοηθάνε να σου πω τι παίζεται με τα FX

Κοίτα εδώ που ο ngc4565 αγόρασε το 20" Starmaster με go to κ zambuto καθρέφτη.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7467&postdays=0&postorder=asc&start=0

Στείλε του κ πμ που είναι γνώστης αυτών των τηλεσκοπίων.Είναι ο πλέων κατάλληλος να σε βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη εμπειρία με τόσο μεγάλα τηλεσκόπια.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Χρήστο,

Ενα 14άρι SC (Celestron ας πούμε) πάνω στη CGE δεν παίζει; Είναι βέβαια f/11 σχεδόν αλλα και μικρό είναι, περίπου ένα μέτρο, έχει εστιακή σχεδόν 4 μέτρα θα βγ'αζει τα κέρατά του απο μεγεθύνσεις και πολύ καλά οπτικά. Δεν είναι βέβαια 20άρι, αλλα δεν θα έχει και τους περιορισμούς περι κατασκότεινων ουρανών του 20αριού. Και ο Dickinsson λέει ότι τα SC αγωνίζονται επάξια σε όλες τις κατηγορίες παρατήρησης.

Και τέλος να πώ, ότι, αν καταλαβαίνω καλά απο τα συμφραζόμενα, ο φίλος σου που θα το αγοράσει, δεν θα πρέπει να είναι και ο σχετικότερος που υπάρχει στον χώρο (αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη). Καλό θα ήταν να ξέρει ότι αφορισμοί του είδους "τα ασθενέστερα απο άποψη φωτεινότητας αντικείμενα" δεν χωρούν στο σπόρ. Το 14SC θα σου δίνει 500Χ για πλάκα. Πόσες φορές ουρανός σου θα είναι για 500Χ;

Μία αγορά 10.000 Ε δίνει τεράστιες δυνατότητες στον αγοραστή, με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος γνωρίζει τι θα πάρει και και ποιές είναι οι δυνατότητες.

Φιλικά

Δημήτρης.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Μια τετοια αγορα απαιτει και αρκετες γνωσεις για να μπορεσετε να αξιοποιησετε ενα τετοιο εργαλειο και απ οτι καταλαβα εσεις ειστε μαλλον ενθουσιασμενοι... δεν ξερω ομως αν θα ειστε σε θεση να λειτουργησετε ενα τετοιο εργαλειο χωρις λιγο προπονηση πρωτα σε κατι μικροτερο, εγω ειδα ενα καταδιοπτρικο 11" προσφατα και ψαρωσα, μηπως σας εχει πιασει "πυρετος" με τις ιντσες και μετα δεν θα ξερετε τη να το κανετε το εργαλειο;;;

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Παντος αν επιμενετε για τετοιου ειδους αγορα ενα 14" καταδιοπτρικο ειναι σουπερ εργαλειο θα συμφωνησω με τον Δημητρη

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης