Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα σε ολους!

τωρα που θα φυγω γιατο χωριο (κυθηρα)που εχει μηδενικη φωτορυπανση

καταλαβατε τι ενοω θελω να παρω ενα φιλτρο για παρατηρηση!

ξερετε να τα δω ολααααα!!!!!κατα προτιμισει γαι νεφελωματα. εχετε να μου προτεινεται καποιο!

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε

Για τα περισσότερα νεφελώματα πολύ καλό είναι το Lumicon UHC ( ή στην ίδια κατηγορία το Orion Ultrablock-το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος) και επίσης ένα φίλτρο Οξυγόνου (O-III).

Προσωπικά έχω το Lumicon, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για το Baader O-III.

Σίγουρα κάνουν πολύ καλή δουλειά στην παρατήρηση, όποιο και να προτιμήσεις.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Όντως τα 2 που παραθέτεις είναι πολύ καλά φίλτρα O-III.

Όμως αν είναι να πάρεις ένα φίλτρο, πάρε UHC ή Ultrablock καθώς είναι πιο "γενικά" φίλτρα δηλαδή χρησιμεύουν σε λίγα περισσότερα νεφελώματα απ'ότι τα οξυγόνου.

Τσέκαρε αυτό που επισυνάπτω και θα καταλάβεις.

Επίσης κάνε μια αναζήτηση εδώ στο Astrovox με τη λέξη "φίλτρο" και θα πάρεις αρκετά αποτελέσματα.

Filters For Nebulas.doc

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Οπως στα λέει ο Αγγελος.Για το 130 που έχεις καλύτερα UHC.Το OIII είναι σκληρότερο κ θέλει 8" κ πάνω.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Το Ο-ΙΙΙ δίνει κατάμαυρο φόντο και για μένα είναι προτιμότερο από ένα UHC. Ειδικά στο Veil το Ο-ΙΙΙ είναι ό,τι καλύτερο!

Το broad band φίλτρο είναι πεταμένα λεφτά. Εγώ έχω το Meade 908X και σε δοκιμή δίπλα δίπλα με το αντίστοιχο της Lumicon προτιμούσα το Meade. Το νεφέλωμα φαινόταν το ίδιο αλλά το Lumicon έδινε μια ροζέ απόχρωση στα άστρα που δεν μου ήταν αισθητικά ευχάριστη.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
+1 σε φίλτρο UHC, γενικώς δίνει πιο ευχάριστες εικόνες. Το οξυγόνου χρησιμοποιείται καλύτερα σε πολύ δύσκολα αντικείμενα, στα όρια του να φαίνεται κάτι ή όχι με πλάγια όραση. Για το ultrablock της Orion έχω να πω τα καλύτερα, ακόμα και το horsehead έχω δει με αυτό με το 8ιντσο, καθώς και το cocoon που θέλει H-beta βελτιώθηκε αρκετά.
Δημοσιεύτηκε
Σε 8'' τηλεσκόπιο το ΟΙΙΙ κόβει πάρα πολύ και σκοτεινιάζει πολύ τον ουρανό και ίσως να μη σου αρέσει. Το UHC είναι κάπως ποιο φωτεινό και θα στο συνιστούσα καλύτερα. Τα καλύτερα UHC είναι της Lunicon και της Orion το Ultra block. Αν προτιμήσεις ΟΙΙΙ πάρε Lumicon ή Baader.
Δημοσιεύτηκε

το διαβασα το ποστ!να σου κανω μια ερωτηση?

ολοι λενε οτι κανει καλυτερη δουλεια με φωτορυπανση

εγω ομως θα παω σε ενα μερος που πραγματικα δεν εχει φωτορυπανση

μηπως δεν ειναι το σωστο φιλτρο?

Slide1.jpg.79e4e57721f87268f9d2524f26690b6a.jpg

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης