Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη!

--> http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEmono/TSE2009/TSE2009tab/TSE2009-Table18-19.pdf

--> http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEhelp/eclipsePhoto.html :wink:

Για ρυθμίσεις μηχανής (προσωπικά πάντα)..σίγουρα raw αρχεία, ISO 100-200, καλύτερη απόδοση χρωμάτων που έχει η μηχανή του καθενός (εγώ adobeRGB II), σκέφτομαι burst mode για δαχτυλίδι/προεξοχές και ψάχνω το bracketing για ένα στοπ μπρος πίσω για τις διάφορες λήψεις ώστε να είμαι σίγουρος..Manual εστίαση προφανώς και φωτομέτρηση σε όλο το πεδίο..WB auto νομίζω..

Προσοχή σε συνδυασμό έκθεσης, ISO, f αν δεν υπάρχει ισημερινή και έχουμε μόνο τρίποδα..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

• Απαντήσεις 441
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

O εξοπλισμός ο δικός μου θα είναι η Canon EOS 400D με φακό EF 70-300 mm, f 3.5-5.6 και τρίποδο, το οποίο δεν έχω προμηθευτεί ακόμα.

Φυσικά μαζί θα έχω για τον ήλιο ειδικό φίλτρο και ειδικά γυαλιά, ίσως ένα ζευγάρι κυάλια που έχω και για παρατήριση μαζί με τον Παναγιώτη το Bresser 70/700.

Τις ρυθμίσεις τις συζητάμε αργότερα...

Αυτά προς το παρόν...

Φιλικά,

Μιχάλης Μπακώσης

Δημοσιεύτηκε

Η αυτου μεγαλειοτης...Ο Τελευταιος Αυτοκρατορας τι εχει να μας προτείνει;;

Παναγιώτη σε ευχαριστω...

ηδη εχω αρχισει και το ψαχνω το θεμα με τις ληψεις....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Να μη ξεχάσετε ότι:

Οι πτήσεις μας για Σανγκάη έχουν ενδιάμεσο σταθμό το Hub

κάθε εταιρείας. Απ΄όσο ξέρω δεν πάει κανένας μας απ' ευθείας.

Τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε για την έκλειψη θα κανονίσετε

να τον έχετε στις χειραποσκευές.

Προσέξτε τα βάρη της χειραποσκευής

(υπάρχει περίπτωση να μας πάρουν την τσάντα τελευταία στιγμή

και να την βάλουν στις αποσκευές αν θεωρήσουν ότι είναι υπέρβαρη)

Αν κουβαλήσετε ελαφριά στήριξη η κάποιο απλό φωτογραφικό

τρίποδα θα μπορούσατε να τον βάλετε στις αποσκευές.

Στη Σανγκάη σίγουρα θα βρούμε ένα τρίποδα αν τυχόν η βαλίτσα μείνει στο...

Βασίλη

Νομίζω ότι ο φακός που αναφέρεις είναι μια χαρά!

Άφησε τη δεύτερη μηχανή στην φίλη σου για βίντεο η ό,τι άλλο...

Προγραμματίστε τις κινήσεις σας,

γράψτε μια λίστα με αυτά που πρέπει να κάνετε,

αλλά κυρίως χαρείτε την έκλειψη,

το στέμμα,

κοιτάξτε γύρω σας (η φωνή του Γιώργου!)

κοιτάξτε πλανήτες και αστέρια που θα φανούν,

κοιτάξτε τον ορίζοντα,

μη χάσετε το δεύτερο δακτυλίδι χωμένοι στο iso και στο f...

Θα είναι το πιο γρήγορο & σύντομο πεντάλεπτο της ζωής μας!

Καλά θα έχουμε σύν 53 δεύτερα να δούμε και προεξοχή

:wink:

υγ1. μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία που μπορείτε να ρυθμίζετε

τρείς φωτογραφικές μαζί η να πηγαίνετε για apod,

οπότε ξεχάστε τα παραπάνω :-note

υγ2. ποιός θα φέρει τα πούρα φέτος;

υγ3. Κύριε Σοφολόγη,

ποιός λυπήθηκε ποιόν όταν γράφατε εκείνο το thread

με τις 60 σελίδες-μαχαιριές, της μητέρας των Εκλείψεων;

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, αφού «μας τρώει» από τώρα η σκέψη μας, ίσως και η τσέπη μας, τι θα λέγατε να ξεκινάγαμε μια συζήτηση για τον εξοπλισμό που σκεφτόμαστε να φέρουμε στη Σαγκάη για την έκλειψη? Εγώ προσωπικά σκέφτομαι αυτό: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7731 με τη διαφορά ότι, αντί για κιάλια, στην ίδια θέση θα προσαρμόσω την canon 350d με τον zoom φακό της των 18-200mm (x1.6= 29-320mm).

Ακούω ιδέες!

PapGeo

ωρα ηταν να μιλησουμε και λιγο για εξοπλισμο....

Γιωργο το τριποδο σου το ειχα ξεχασει (παει και ενας χρονος απο την παρουσιαση του =; )

βασικα εγω ακομη δεν εχω αγορασει τριποδο και πρεπει καποια στιγμη να παρω ενα (αλλα δεν ξερω πιο και τι ακριβως χρειαζομαι), να παρω ενα σαν το δικο σου και να τελιωνω με αυτη την υποθεση (μιας και το βλεπω φθηνο και ελαφρι) ή να το ψαξω περισσοτερο... [-(

(αν και δεν χρειαζομαι κατι "ψαγμενο" <ακομα δηλαδη> αργοτερα δεν ξερω)

εσυ τι προτεινεις ;;; :D

...

Βασίλη, το τρίποδο το συστήνω ανεπιφύλακτα, την κεφαλή του όμως όχι. Δεν φάνηκε να είναι ικανή για τα βάρη και τον τρόπο χρήσης που την προόριζα. Σήμερα εξακολουθεί να λειτουργεί καλά, αλλά μετά από την λύση τύπου mastrovox που την υπέβαλα. Αν τελικά διαλέξεις κάποια φωτογραφική κεφαλή (η δική μου είναι τύπου video), φρόντισε να επιλέξεις μια που να είναι εξολοκλήρου μεταλλική, για να είναι πιο σταθερή, και να έχει έναν μοχλό κλειδώματος και για τις δύο κινήσεις (οριζόντιες – κάθετες), γιατί είναι πιο πρακτικός για τις μικροδιορθώσεις που απαιτούνται κατά την παρατήρηση των αντικειμένων.

Μην φορτώνεσαι ιδιαίτερα με εξοπλισμό. Ο Ευφραιμίδης έθεσε εύστοχα το θέμα του βάρους, αλλά και της οπτικής απόλαυσης του φαινομένου. Πάντως, ένας μικρός και ελαφρύς οπτικός σωλήνας πάνω σε ελαφρά στήριξη θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμος για να «δεις» την έκλειψη. Εναλλακτικά, μια υποδεέστερη λύση είναι τα κιάλια.

Κάτι μου λέει πάντως ότι τα Bresserάκια θα κάνουν «θραύση» στη Σαγκάη! O:)

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Ξέρει κανείς πού κυμαίνονται οι φωτογραφικοί φακοί στη Σαγκάη; Από τα λίγα που έχω δει, δε πρέπει να είναι και τόσο φτηνοί, τουλάχιστον οι Canon που με ενδιαφέρουν.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, ψάχνοντας πριν λίγο καιρό σχετικά, κι εγώ δεν βρήκα μεγάλες διαφορές. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος, γιατί ίσως δεν έπεσα μέσα στις σωστές ιστοσελίδες. Αυτό συμβαίνει κι εδώ. Π.χ. γενικά, έναν φωτογραφικό φακό στην Αθήνα μπορείς να τον βρεις αρκετά φθηνότερο αν ξέρεις που να πας λ.χ. στους Σταυρινάκη, Παπαδάκη, Γιαννάτο ή και Adorama (παραεισαγωγή), ή να ψάξεις στο internet λ.χ. http://www.skroutz.gr/

Ψάχνοντας όμως διαπίστωσα ένα άλλο ζήτημα, αυτό με τις εγγυήσεις, δηλαδή οι κινέζοι έδιναν εγγύηση που δεν ίσχυε εκτός συνόρων. Και γιαυτό, γινόταν κουβέντα σε ένα φόρουμ για το ότι πρέπει τα φωτογραφικά (τουλάχιστον) είδη να αγοράζονται με άλλη εγγύηση, πχ ασιατική ή διεθνή, για να γίνονται δεκτά στην χώρα του αγοραστή. Κι εδώ όμως δεν ήταν ξεκαθαρισμένο το ζήτημα, αν δηλαδή την εγγύηση αυτή την δεχόταν σε κάθε περίπτωση η τρίτη χώρα, που υποτίθεται ότι συμπεριλαμβανόταν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια περίπτωση όπου κάποιος από τις Φιλιππίνες αγόρασε μια canon από την Κίνα. Όταν χρειάστηκε να την πάει για service στην πατρίδα του, η εγγύηση δεν ίσχυε σε αυτήν. Τελικά, η αντιπροσωπεία της Canon στις Φιλιππίνες έστειλε την μηχανή του για service στην αντίστοιχη της Κίνας!

Δημοσιεύτηκε

Σιγα-σιγα πλησιαζουμε στην Κινα.Τελευταια οι συζητησεις στην παρεα αφορουν σχεδον αποκλειστικα την Σαγκαη και την εκλειψη,αντε και λιγο το νεο αστεροσκοπιο στα μεσογεια.Αν αναλογιστω σε τι αναλωνομασταν 1-2 μηνες νωριτερα,ειναι σαν να ξαναβρηκαμε τα λογικα μας.

Ελπιζω να εχω συντομα νεα για τις μικρες χρησιμες λεπτομεριες της επιβιωσης του τουριστα στην Κινα απο εγκυρη πηγη.Θα σας τα μεταφερω αμεσως μολις τα μαθω.

Εκτος απο τις φωτογραφησεις κ.λ.π.,μην ξεχναμε οτι η εκλειψη ειναι το μοναδικο αστρονομικο φαινομενο που δεν το παρατηρουμε,αλλα το ζουμε,το αισθανομαστε.Νιωθουμε οτι αλλαζει ο κοσμος γυρω μας. :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

κ Δημητρη εννοειτε οτι θα ειμαστε ολη την ωρα με εντομοαπωθητικα :D

και σκεψου οτι στην Κινα δεν ειναι μονο τα κουνουπια τιγρης αλλα... :-# :-#

[-X Δεν μασαμε εμεις!!! Total Solar Eclipse 5,53min :cheesy:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Εσεις οι ηλιο-κυνηγοι για δειτε αυτο :-note

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=997477&lngDtrID=244

Το εν λόγω έντομο κάνει μεγάλη θραύση στην Αττική από το προηγούμενο καλοκαίρι και ήδη έχουμε φάει αρκετά τσιμπήματα!

Δημοσιεύτηκε
Αφού το εν λόγω έντομο ήρθε στα μέρη μας τι πρόβλημα έχουμε να πάμε εμείς προς τα εκεί; :wink:

Προσωπικά έχω τσιμπηθεί από τόσα πολλά τέτοια που σίγουρα έχω πάθει ανοσία! Το πότισμα του κήπου μου το καλοκαίρι ήταν πραγματική φρίκη!

Η όψη τους μου προκάλεσε φόβο, αφού ήταν τελείως άγνωστη (όχι στο σχήμα ή το μέγεθος, αλλά στο χρώμα - μαύρο με λευκές λωρίδες). Είναι και επιθετικότερα από τα κοινά.

http://en.wikipedia.org/wiki/Asian_tiger_mosquito

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Albopictus_distribution_2007.png

Όπως βλέπετε στο χάρτη το 2007 ήδη είχε εξαπλωθεί σε όλη την Κεντρική και Νότια Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε

Εχουμε σκοτωσει και εμεις εδω μερικα κουνουπια τιγρης... 8)

anyway

εδω λεει μερικα πραγματα με τι τι πρεπει να ξερουμε/προσεχουμε

Before You Go to China

αν και θα μας τα πει και το ταξιδιωτικο...

Top 10 Things You Must Know on China Flights

China Travel Tools

China Travel Guide

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Για φωτογράφηση D50 με τηλεφακό Sigma 300 mm APO σε τρίποδα, για παρατήρηση Bresser 70/700 και ειδικά γυαλιά, για video (ηλίου ή κόσμου δεν έχω αποφασίσει ακόμα) Sony 1 ΜP με 10Χ οπτικό ζουμ.

:cheesy:

Ας επανέλθουμε στα θέματα του εξοπλισμού και ας αφήσουμε τα κουνούπια να κάνουν την δουλειά τους.

Παναγιώτη την στιγμή που θα πάρεις το breser μαζί σου θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για την φωτογράφιση. Τα χαρακτηριστικά του 70/700 δίνουν το καλύτερο κάδρο για ολικές εκλείψεις και για το στέμμα και για diamond ring και για τα bailys. Επίσης καλό θα ήτανε να έχεις και μοτέρ στην στήριξη ώστε να μην έχεις να απασχόλησε με το καδράρισμα στον κρίσιμο πεντάλεπτο.

Ουσιαστικά προτείνω τον δοκιμασμένο εξοπλισμό που είχαμε πέρυσι στην Σιβηρία εγώ και ο Χασιώτης.

Φέτος θα πάρω το Ed 80 με την στήριξη και το μοτέρ του breser και την Canon 450 .To Breseraki δεν θα μείνει αγκυροβολημένο , θα το έχει ο Τρεμούλης με την 350.

Στην Κίνα θα φέρω Netbook ή laptop και θα έχω προγραμματίσει από πριν τις εκθέσεις με τους ανάλογους χρόνους. Το πρόγραμμα θα το ξεκινήσω την στιγμή που θα ακουστεί το σύνθημα Φίλτρα - που θα δώσει ο Βαγγέλης από το ατομικό ρολόι του. Έτσι θα έχω όλο το χρόνο να απολαύσω την έκλειψη με τα μάτια και κιάλια - που πιστεύω ότι είναι το καταλληλότερο οπτικό όργανο για τέτοιου είδους παρατήρηση.

Ανυπομονώ να ξαναζήσω αυτές τις στιγμές.!!

IMG_2633.JPG.8cad54ea74a87700eabb7ef3027754c0.JPG

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα έχω τα κιάλια Olympus 12X50 για την οπτική παρατήρηση και την 450D με τον 17-40mm σε τρίποδο για ευρυγώνια λήψη. Δυστυχώς δεν έχω full frame σώμα, και το 17-40 θα γίνει 27-64mm. Αλλά και πάλι θα είναι αρκετά μεγάλο το εύρος, έτσι δεν είναι; Όσο για τις ρυθμίσεις, θα πρέπει να το ψάξω...

Θα έχω και την Olympus μ820 να φωτογραφίσω την παρέα και τον Ευφραιμίδη.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Εγώ δεν ξέρω ακόμα τι εξοπλισμό θα έχω ακριβώς γιατί με την ευκαιρία της έκλειψης μπορεί να επισπευσθεί κάποια αγορά :cheesy:
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Και εγω φετος εχω σκοπο να μην ειμαι μονο τουριστας.Αν πανε ολα καλα,ισως να εχω φωτογραφικη η καμερα. :D

Τι θα ζήσω φέτος στην Κίνα οέο!

Και ποιός θα έχει το καψιμί; :roll:

Έτσι θα έχω όλο το χρόνο να απολαύσω την έκλειψη με τα μάτια και κιάλια - που πιστεύω ότι είναι το καταλληλότερο οπτικό όργανο για τέτοιου είδους παρατήρηση.

Ανυπομονώ να ξαναζήσω αυτές τις στιγμές.!!

Αντώνη "ο καθρέφτης έσπασε"!! :P

Φέτος θα αφήσω τη βιντεοκάμερα μόνη της σε ένα χαμηλό τρίποδο

και θα προσπαθήσω να χορτάσουν τα μάτια μου!

Να σας πω ότι από την πολλή επεξεργασία του βίντεο μετά την έκλειψη

παραλίγο να ξεχάσω τα αληθινά χρώματα εκείνης της στιγμής...

Δημοσιεύτηκε

[quote="Γιάννης Ευφραιμίδης

Εχουν περαση και τα χ......κια :mrgreen: :-note...λεω τωρα.

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
Τι θα ζήσω φέτος στην Κίνα οέο!

Και ποιός θα έχει το καψιμί; :roll:

Το Κ.Ψ.Μ δεν ξερω... τα Cohiba ομως καποιος περναει απο το μυαλο μου :-note :-note

Φέτος θα αφήσω τη βιντεοκάμερα μόνη της σε ένα χαμηλό τρίποδο

και θα προσπαθήσω να χορτάσουν τα μάτια μου!

ωχ...να δω εγω τι εχω να παθω :-# Εκλειψιαση τυπου Α'

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Πώς μπορούμε να κάνουμε δοκιμές προσομοιώνοντας τις συνθήκες της ολικότητας αλλά και των επιμέρους φάσεων; Με ενδιαφέρει ευρυγώνια λήψη και μόνο.

Επίσης, στην καταπληκτική σύνθεση του Frank Ryan Jr που επισυνάπτω, έχω να ρωτήσω το εξής: Πώς γίνεται να έχει χρησιμοποιήσει 300άρι τηλεφακό για τις φάσεις;;; Η ολικότητα είναι λογικό να έχει παρθεί με 12-24 f/4. Αλλά οι φάσεις;;;

Πληροφορίες της σύνθεσης

Frank-Ryan-Jr-1-eclipse-adjusted-small-jpg_1217963382.jpg.5ffcaff22f9ce9a7b6a04b0cb3ac81b6.jpg

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δεν πιστεύω alepohori να περίμενες από μένα να σου δώσω απάντηση για φωτογραφίες;;; :P

Γράφω για να τα χώσω σε άλλον φυσικά!

Αμάν με τη Μητέρα των εκλείψεων! Έλεος δηλαδή! Πόσα χρόνια κάποιοι, θα αναμασούν τα λόγια τους γι αυτή;;;

Παντρεύονται, θα κάνουν παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα κι ακόμα για τη Μητέρα θα μιλάνε! :P

Ε, φέτος έχουμε τη Γιαγιά των εκλείψεων! ( γιαγιά επειδή κρατάει σχεδόν 6 λεπτά...)

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά, που και τολμούν να πάνε στη Σαγκάη με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και τολμούν να βάλουν αυτό το ταξίδι στις πρώτες τους προτεραιότητες!

Δόξα και τιμή στη... Γιαγιά! :P

Δημοσιεύτηκε

Δημητρη ισως ο Frank Ryan Jr οντως να τραβιξε τις φωτογραφιες απο τις φασεις με τον 300μμ, και μετα να τις κανε stretch down ωστε να μπουν στο γενικο πλανο... [-(

απο το λινκ που εδωσε ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος,

http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEhelp/eclipsePhoto.html

SE35mm.gif

Ετσι..πεστα ρε Κατερινα :D

...να εχουμε να λεμε κι εμεις!!! Αλλοι λενε οτι ειδαν την μητερα των εκλειψεων...αλλα εμεις θα δουμε την Μητερα της Μητερας των Εκλειψεων (αφου ειναι πιο μεγαλη...) :mrgreen: :lol:

Τωρα στον Εξοπλισμο...

Επιδη δεν ξερω αν θα παρω Laptop μαζι στην Κινα...

..χθες εγινε η παραλαβη 2 καρτων 16GB εκαστος!! μια για την Canon και η αλλη για την Sony CyberShot (η οποια Sony θα τραβιξει και το βιντεο της Εκλειψεις :) )

τα μεγεθη σε αριθμο φωτογραφιων ειναι ~3500/φωτογραφικη (σε μορφη jpg με 10.2MP ) + αλλα 8GB για την Canon...

Λετε να φτασουν :-k :-k παντα μιλαω για την περιπτωσει οπου δεν παρω μαζι Laptop διοτι υπαρχουν αλλες 9 μερες με πολλα αξιοθεατα στην Κινα και θα τραβιξω αρκετες φωτογραφιες... =; :?:

Τα 5 λεπτα και 53 δευτερολεπτα μου ακουγονται πολλα...αλλα σκεφτομενος το πραγματα που θελω να δω και να φωτογραφισω κατα την διαρκια της Εκλειψεις...μαλλον ειναι λιγα...(οπως ανεφερε και παραπαραπανω ο Τελευταιος Αυτοκρατορας),

λοιπον, εχουμε και λεμε:

Οι φωτογραφιες να ειναι τυπου jpg ή τυπου RAW, μιας και δεν τραβαω ποτε μου σε RAW (και να πω την αληθεια δεν γνωριζω και ποια ειναι τα θετικα ~στο περιπου μονο) και υποθετω οτι δεν θα εχω μαζι μου laptop, αξιζει να τραβιξω σε RAW;;

Τραβοντας σε RAW, χρειαζεται να γινουν ρυθμισεις στην φωτογραφικη τυπου.. οξυτητα, αντιθεση κτλ. ή αυτο το κανουμε μονο σε μορφη jpg

και αν χρειαζεται να το κανουμε, τι πρεπει να προσεξουμε;;

Τα φιλτρα τα βγαζουμε την ωρα της ολικοτητας ( ? )...απο τις φωτογραφικες,

τους χρονους τους εχουμε απο εδω, υπαρχει τιποτε αλλο που πρεπει να προσεξουμε [-(

οπως...ας πουμε οτι η εκλειψη διαρκει 2-3+ ωρες, αν θα τραβαμε συνεχεια φωτογραφιες, για να ποιασουμε ολες τις φασεις δεν θα ζεσταθει αρκετα το chip της καμερας;; Οποτε τι κανουμε τραβαμε καθε 2-3 λεπτα ωστε να μην παθουμε προβλημα την ωρα της ολικοτητας...ή δεν υπαρχει περιπτωσει να συμβει κατι τετοιο;;;

τα ηλιακα γυαλια;;; τα βγαζουμε ή οχι την ωρα της ολικοτητας

and what about κυαλια...τα φιλτρα τα αφηνουμε ή τα βγαζουμε;

Καλο ειναι να δουμε τα φαινομενο αλλα μην παθουμε και μονιμο προβλημα;;

Το δευτερο Δακτυλιδι (ελπιζω να λεω σωστα) αυτο που αναφερε παραπανω ο "Αυτοκρατορας", ειναι την ωρα που βγαινει η Σεληνη απο τον ηλιο...τι πρεπει να κανουμε για να το πιασουμε στην φωτογραφια; Απλα τραβαμε πολλες φωτογραφιες;;;

Μετα...θελω να φωτογραφισω και...τον Σειριο, τον Αστερισμο του Ωριωνα αλλα και τους Πλανητες, εστω μια φωτογραφιας στα κλεφτα :D πιστευω οτι εχω τον χρονο, αλλα επιδη δεν μπορω να το προσομοιωσω το φαινομενο, τι εκθεση θα πρεπει να κανω; εγω υπολογιζω 10"-15" και iso 400 ή auto, εσεις τι προτεινεται;;

Μου ειπαν να εχω το Νου μου για να δω τον κωνο που ερχεται!! Ιδικα αν ειναι καποιο βουνο εκει κοντα...ο κωνος θα φανει να ερχεται προς τα εμας, το θεμα ειναι ειναι να ξερουμε απο που θα μας ερθει ωστε να βαζοντας ενα βιντεο να γραφει να μπορεσουμε να τον πιασουμε αλλα και να τον δουμε (αφου ειναι κλασματα), ξερει κανεις απο θα μας ερθει;;;

Και μετα πιστευω οτι θα ηταν ομορφο να φωτογραφισω και το τοπιο στον οριζοντα και γενικα το περιβαλοντα χωρα...αφου παντου γυρο μας θα ειναι σαν Ηλιοβασιλεμα... :mrgreen:

Τι λετε προλαβαινω;

Υπαρχει τιποτε αλλο που θα πρεπει να προσεξω;;

Ρωταω να να ειμαι προετοιμασμένος,

εννοειτε οτι την περισσοτερη ωρα θα κοιταζω με τα ματια :shock: και η φωτογραφικη θα ειναι με το τηλεχειριστηριο...

...απλα θελω να ειμαι πανετοιμος!!

Εντομεταξυ το προγραμα του ΟΦΑ ανανεωθηκε, φευγουμε τελικα στις 16 Ιουλιου!!! 106 μερες ακομα!! :mrgreen:

Ειναι κανεις που θα ερθει με τον ΟΦΑ απο εδω ή θα ειμαι μονο εγω εκπροσωπος του Αστροβοξ...γιατι απο Κερκυρα θα ειμαι μονο εγω και η κοπελα μου (βλεπω την Αστρονομικη Εταιρια Κερκυρας να μας βαζει να κανουμε διαλεξη/παρουσιαση οταν επιστρεψουμε) :-note :D

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ηλιακο φιλτρο...για φωτογραφιση.

Το ηλιακο Φιλτρο το φτιαχνουμε με αυτο: Baader Planetarium Astrosolar Photofilm ND3.8 (50x100cm)

καμια αλλη ιδεα;; ή να παρω τηλεφωνο τον Παναγιωτη στο Πλανηταριο να κανονισω ποσοτητα;; 8)

Το Πλανηταριο απο οτι βλεπω εχει το φιλτρο ND 3.8

στους Χρονους απο το TSE2009-Table18-19.pdf οτι υπαρχουν και τα φιλτρα ND (Τα οποια ND φιλτρα ειναι για τις φασης της Εκλειψης)

ND 4.0 και ND 5.0

καθως επισης και τα φιλτρα Rs

Rs 0.1 - Rs 0.2 - Rs 0.5 - Rs 1.0 - Rs 2.0 - Rs 4.0 - Rs 8.0

Αξιζει να γινει αγορα ενος φιλτρου Rs ;;

Βλεπω οτι χρησιμοποιείτε για να δουμε την Κορονα του Ηλιου.

Που θα βρουμε ενα τετοιο φιλτρο;;

Μπορουμε να τραβηξουμε την Κορονα χωρις φιλτρο;;

Μετα βλεπω οτι μπορουμε να φωτογραφισουμε το Baily's Beads, την Χρωμοσφαιρα και τις Προεξοχες διχως Φιλτρο (αν δεν κανω λαθος).

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης