Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά,

στην προσπάθεια εξόπλισης με τα απαραίτητα αξεσουάρ ήρθε η ώρα να πετάξω :cheesy: τα εργοστασιακά προσοφθάλμια της skywatcher και να αγοράσω καινούργια...

Έψαξα και σκεύτομαι να αγοράσω τα εξής:

για dso παρατήρηση τον υπερίωνα στα 18mm και

για πλανητική παρατήρηση τον genuine ortho της baader στα 6mm.

Επειδή όμως φοράω γυαλιά ο ortho δε θα με βολέψει λόγω κοντόυ eye relief.

#-o

Καμία εναλλακτική πρόταση?

Το κόστος που υπολογίζω είναι 100ευρό έκαστο προσοφθάλμιο.

The Truth Is Out There... 8-[ 8-[ 8-[
Δημοσιεύτηκε
Αν έχεις μόνο μυωπία δεν έχεις πρόβλημα με τον ορθοσκοπικό. Είναι φοβερό προσοφθάλμιο για πλανητική. Για DSO καλό είναι να πάρεις ένα προσοφθάλμιο με λίγο μικρότερη εστιακή για να έχεις καλύτερο contrast. Για παράδειγμα 13 με 15 mm είναι ότι πρέπει.
Δημοσιεύτηκε
...και

για πλανητική παρατήρηση τον genuine ortho της baader στα 6mm.

Επειδή όμως φοράω γυαλιά ο ortho δε θα με βολέψει λόγω κοντόυ eye relief.

#-o

Καμία εναλλακτική πρόταση?

Το κόστος που υπολογίζω είναι 100ευρό έκαστο προσοφθάλμιο.

Νομίζω πως με αυτά τα κριτήρια μόνο ο Vixen LV 6mm ή 4mm ταιριάζει. Αυτοί οι φακοί είναι φοβερά άνετοι στην παρατήρηση (eye relief 20mm) και έχουν πολύ καλή εικόνα. Για να εκμεταλλευτείς όλο το eye relief όταν φοράς γυαλιά πρέπει να διπλώσεις ή να αφαιρέσεις το λαστιχένιο δαχτυλίδι. Για το τηλεσκόπιό σου ένας φακός 4mm θα δώσει τη μέγιστη χρήσιμη μεγέθυνση (πρακτική όχι θεωρητική), αρκεί να είναι ευθυγραμμισμένο σωστά.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Επειδή έχω μόνο μυωπία, και μπορώ με διόρθωση της εστίασης και μόνο να παρατηρήσω χωρίς γυαλιά, ποιό απο τα δύο (ortho ή vixen lanthanum lv) να προτημίσω? ποιό απο τα δύο δίνει καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο κοντράστ?

για dso παρατήρηση, μάλλον θα προτημίσω υπερίονα στα 13mm.

:-k

The Truth Is Out There... 8-[ 8-[ 8-[
Δημοσιεύτηκε

Ο ορθοσκοπικός.

Γιά dso προτίμησε τον Vixen LVW 13mm. Είναι ακριβότερος από τον Hyperion αλλά δίνει πιό ευχάριστα (πιό διορθωμένα) οπτικά πεδία.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης