Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
δεν ηξερα για την εκλειψη. την ειδα τωρα που επεστρεφα σπιτι. απιστευτο θέαμα και η εκπληξη ηταν μεγαλυτερη αφού δεν το περίμενα
  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Η Σεληνη εχει καλυφθει σχεδον ολοκληρη απο την σκια της Γης μας!!

Καθε φορα ειναι μοναδικη αυτη η παρατηρηση !! :o

Υπεροχο φαινομενο!! =P~

Καλη συνεχεια σε ολους!!

:wink: :cheesy: \:D/

astonomyvd6.jpg

Ένα αστέρι πέφτει...πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ....................................

ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΙΚΗ..................

:) :) :)

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε

Πανέμορφο θέαμα και με τα μάτια και με τα κυάλια καλύτερα 8)

Από την μία να λούζεται η περιοχή γύρω από την σελήνη με φως (πριν αρχίσει η έκλειψη)...

και από την άλλη όταν φτάνει στο μέγιστο η έκλειψη (δυστυχώς όχι ολικότητα) να βλέπεις μέχρι και αστέρια δίπλα στην σελήνη (κυάλια).

:wink:

Αυτή επίσης η κοκκινωπή χροιά που παίρνει η σελήνη είναι κάτι το εντυπωσιακό που ακόμη φαινόταν και με τα μάτια.

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
Πριν λίγο επέστρεψα από το πανέμορφο Κούλε το βενετσιάνικο κάστρο εδώ στο λιμάνι του Ηρακλείου. Παρέα με την κοπέλα μου και το μεγάλο κάστρο απολαύσαμε το αργό "κρυφτούλι" της Σελήνης. Πολύ όμορφα.
Δημοσιεύτηκε
Το πιο όμορφο απ'όλα είναι η σκέψη πόσοι άνθρωποι απολαμβάνουν ταυτόχρονα αυτό το υπέροχο θέαμα σε όλο τον κόσμο...

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Αυτό ήταν... Τετέλεσται... η πρώτη έκλειψη σελήνης που παρατηρώ στη ζωή μου... όντως πολύ όμορφο θέαμα... μου έκανε εντύπωση που, τώρα που τελείωσε, άρχισαν να λαλούν οι κόκορες :!: :!: :!: ξεγελάστηκαν... :lol: :lol: :lol: αλλά μου γεννήθηκαν δύο απορίες... 1ον: γιατί όταν η σελήνη είναι στην παρασκιά φαίνεται σαν κανονική πανσέληνος και 2ον: γιατί ενώ καλύπτεται από τη σκιά της γης, με το τηλεσκόπιο μπορείς να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά στην επιφάνειά της?
Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Μπορεί να μην ήταν το απόλυτο (100%) της έκλειψης, αλλά εν τούτοις πιστεύω ότι είχε κάτι ιδιέταιρο. Ειδικά στη Νέα Μάκρη όπου την παρατήρησα σε συνδυασμό και με την υγρασία το θέαμα ήταν απίστευτο.

Μου έκανε εντύπωση πως ενώ ή θάλασσα ήταν λάδι σε κάποια στιγμή κατά την κορύφωση άρχισε να έχει ελαφρύ κύμα ενώ επικρατούσε άπνοια. Να υποθέσω ότι είναι λόγω της έλξης και των επιδράσεων της έκλειψης; Μία άλλη ερώτηση. Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει αν το σκούρο κόκκινο χρώμα είναι λόγω της αντανάκλασης του φωτός των πόλεων ή του φωτός του ηλίου;

Το απογοητευτικό ήταν ότι η πλειοψηφία του κόσμου ούτε καν σήκωσε το κεφάλι για να δει τι γίνεται ενώ τα μόνα άτομα που είδα να παρατηρούν έλεγαν κουβέντες μαργαριτάρια του στυλ "...και δεν ανέφεραν κάτι οι αστρολόγοι" ή "...κάτι έπαθε η Σελήνη".

Χαιρετώ και ευχές για απόλαυση με το καλό σε επόμενες εκλείψεις.

Βαγγέλης Σιώζος

Ευάγγελος Σιώζος
Δημοσιεύτηκε

Η Σελήνη εξακολουθεί να φαίνεται ακόμα ολόκληρη, γιατί πολύ απλά η σκιά της Γης δεν είναι πίσσα σκοτάδι.

Η ατμόσφαιρα της Γης διαθλά το φώς του Ηλιου, και γι'αυτό εμφανίζεται (συνήθως) το Κόκκινο χρώμα.

αν η Γη δεν είχε καθόλου ατμόσφαιρα, τότε θα βλέπαμε πιο έντονη αντίθεση στις περιοχές που είναι στην σκιά, και σε αυτές που δεν είναι..

ελπίζω να σας κάλυψα τις απορίες και των δυο..

Οσο για μένα, την είδα απο Συναυλία στη Μάνη, και κοντά στο μέγιστο φάνηκε ακόμα και ο γαλαξίας!

Πάντα τέτοια!

Δημοσιεύτηκε
Οσο για μένα, την είδα απο Συναυλία στη Μάνη, και κοντά στο μέγιστο φάνηκε ακόμα και ο γαλαξίας!

Το ίδιο παρατήρησα κι εγώ που ήμουν μαζί με τη σύζυγό μου σε χώρο κοντά στο κάστρο του Μυστρά. Ο γαλαξίας φαινόταν αρκετά καθαρά.

Το φωτισμένο κάστρο κι η έκλειψη δημιουργούσαν ένα πολύ όμορφο συνδυασμό. Αλλά δεν είχα μαζί τη φωτογραφική μηχανή ](*,) ](*,)

Όσο για τον κόσμο, όλοι έβλεπαν τι γινόταν αλλά δεν ήξεραν γιατί!!! και το τηλέφωνό μου άναψε!! απο φίλους που έπερναν και ρωτούσαν λεπτομέρειες.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

To παρατήρησα όλο το φαινόμενο από το μπαλκόνι μου!Φανταστικό θέαμα...Από την πολυκατοικία...μόνο ένας κύριος ήξερε τι συνέβη...κ μιλούσαμε(αφού ήξερε από αστρονομία).Οσοι περνούσαν από κάτω δεν έλεγαν καν να σηκώσουν το κεφάλι τους...τι να πω!

Πάντως ήταν ένα πολύ όμορφο θέαμα που το παρατηρησα με κυάλια 7Χ50 κ με το skylux κ με τον 26άρη(you know babgia :mrgreen: ).

Έβγαλα με τον 26άρη κ το κινητό(κ μερικές με τον 12άρη)...καμιά 15αριά φώτος.

Θα τις κάνω μια μικρή επεξεργασία κ όταν είμαι έτοιμος θα τις ανεβάσω!

:!: :!: :!:

΄ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΜΑ...ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!ομορφες αποχρώσεις....κ όμορφη παρατήρηση της σκιάς ν πέφτει πάνω στην σελήνη! :-({|= :-({|= :-$ :-note \:D/ \:D/ O:) :mrgreen: :wink: :P

Δημοσιεύτηκε

Παρατήρησα από το Ολυμπείο (στήλες) και το μέγιστο πάνω στην Ακρόπολη. Τι σύμπτωση κι αυτό να είναι έκλειψη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο όπου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι !!!!!!!!

Σας ζήλεψα οπυ είδατε και Γαλαξία, εδώ στην Αθήνα που τέτοια τύχη...

Για τους δυό φίλους που ρώτησαν το μέρος της Σελήνης που είναι στην σκιά φωτίζεται λίγο με κοκκινωπό χρώμα λόγω της γήινης ατμόσφαιρας όπως κι εμείς βλέπουμε λυκόφως όταν δύσει ο ήλιος.

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα Παιδια,

Η χθεσινη βραδια ηταν για εμενα μια απιστευτη εμπειρια οχι γιατι δεν ειχα ξαναδει εκλειψη (εχω δεις αρκετες) αλλα γιατι ηταν η πρωτη φορα που τοσος πολυς κοσμος κοιτουσε μεσα απο το τηλεσκοπιο μου - τοσα πολλα παιδακια - τοσος κοσμος! - Πανω απο 500++ ατομα, ολοι ειδαν την εκλειψη μεσα απο το τηλεσκοπιο μου αλλα και μεσα απο τα τηλεσκοπια της Αστρονομικης Εταιριας Κέρκυρας - Takahashi ΤΟΑ130, Dob 4". Πιστευω οτι οι περισσοτεροι το απολαυσαν αν και δεν ελειπαν και μερικοι σχολιασμοι του τυπου <δεν ειδα και κατι το ιδιαιτερο> ή <δεν ειδα τιποτα> κατ'αλλα τους αρεσε :cheesy:

Τοσο κοσμο δεν εχω ξαναδει γυρω απο τηλεσκοπια!!!

Ο κοσμος εκανε ουρα που εφτανε και τα εικοσι μετρα σε καθε τηλεσκοπιο καθολη την διαρκεια της βαρδιας (με εξαιρεση αργα το βραδυ βεβαια).

Η βραδια ειχε επισης και μικρες ξεναγησεις σε αντικειμενα του ουρανου οπως ο Διας, ο Γαλαξιας της Αδρομεδας, το διπλο σμηνος του Περσεα κ.α

επισης ειχε και ξεναγηση στους αστερισμους μαζι με λιγη.... μυθολογια :D

Περισσοτερα.....σε λιγο :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο σε ευχαριστω!

Επισης να σας πω οτι ημασταν εκει απο της 21.00 μεχρι της 03.00 (!!!) και παρα το γεγονος οτι η εκλειψη ειχε περασει και οτι η ωρα ηταν 2.00-3.00 ο κοσμος ερχοταν συνεχεια (!!!!!) βεβαια ολοι μετα ελεγαν "οχχ τυφλωθηκα" :mrgreen: :mrgreen:

Ηταν πολυ ομορφα χθες, αν και δυστυχως δεν καταφεραμε να τραβηξουμε την εκλειψη μεσα απο τα τηλεσκοπια (Εμεις! γιατι ολος ο κοσμος μπορουσε) ειχε τοσο πολυ κοσμο που την εκλειψη την ειδα μεσα απο το τηλεσκοπιο μονο οταν επρεπε να παω να διορθωσω το Focuser ή τον Σωληνα (ηταν ενας μεγαλος κυριος οπου η γυναικα του δεν εφτανε στο προσοφθαλμιο και για να φτασει τι εκανε;;......τραβηξε το τηλεσκοπιο προς τα κατω !!!! λολ ](*,) )

Επιτελους γνωρισα αρκετα μελη της Αστρονομικης Εταιριας Κερκυρας μιας και η δουλεια μου δεν μου δινει πολλη ελευθερο Χρονο :(

Και βεβαια εμαθα οτι η φωτογραφια μου που βρησκεται στο site της Εταιριας ειχε δημοσιευτει (πριν κανενα 6μηνο) στο "εξωφυλλο" της εφημεριδας "Εθνος της Κυριακης".

(η αστρονομικη με εψαχνε αλλα εκεινες της μερες μου ειχαν χαλασει οι υπολογιστες ](*,) (ναι και οι δυο) και το κινιτο ](*,) οποτε...ενημερωθηκα χθες!! :oops: :oops: :oops: Δεν πηραζει καλιο αργα παρα ποτε!)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε παιδιά. Πράγματι είναι εντυπωσιακό να βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο να έρχεται να σε ρωτάει, να βλέπει μέσα από το τηλεσκόπιο και να σχολιάζει. Το εκνευριστικό είναι να σου λένε πχ ε και, δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Πού να του δείξεις και γαλαξία. Δεν πτοούμαστε όμως, προχωράμε ακάθεκτοι.

Για άλλη μια φορά μπράβο.

Δημοσιεύτηκε

Aύριο θα ανεβάσω ένα power point videaki που έφτιαξα για την έκλειψη...Μόνο ας μου πει κάποιος πως μπορώ να το διαμορφώσω κ τι να κάνω για ν μπορεσετε να κάνετε download και ν το δείτε

Ευχαριστω... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
μπορεις να κανεις το αρχειο .zip ή .rar μετα winzip ή με το winrar αντιστοιχα και μετα αν το μεγεθος δεν ξεπερνα τα 750kb να το ανεβασεις στην σελιδα απο το "choose..." και μετα "προσθηκη συνημμενου" αλλιως αν ξεπερνα τα 750κβ χρησιμοποίησε το http://www.rapidshare.com/ και μετα απλα δωσε μας το link που θα σου δωσει το rapidshare :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Επιτέλους έφτιαξα ένα βίντεο τής όλης εκλείψεως.

Μού πήρε 12 ολόκληρες ώρες φωτογραφήσεως καί επεξεργασίας!

Τό δυσκολότερο ήταν ή ευθυγράμμηση τών εικόνων γιατί σέ κάθε μία άλλαζε λίγο

ή θέση της σελήνης, τό contrast καί οί πληροφορίες πού

μπορούσες νά δής στήν επιφάνεια. Τό αποτέλεσμα όμως νομίζω ότι είναι φοβερό!

Ρίξτε μιά ματιά. Μπορείτε νά κατέβαστε τό βίντεο από τό :

http://users.otenet.gr/~hgg/

Αυτό θά βλέπατε εάν ό χρόνος έτρεχε πολύ πιό γρήγορα καί είχατε τηλεσκοπικά μάτια :-)

Μιά φωτογραφία δημοσιεύθηκε καί στό SpaceWeather!

Γιώργος.

hgg2008.

http://www.astrovox.gr/forum/album_comment.php?pic_id=6985

hgg2016.
Δημοσιεύτηκε

Φανταστικό!!!μπραβο =D> =D> =D>

Το δικό μου είναι πιο μεγάλο αλλά όχι πιο όμορφο...

Δεν τις ευθυγράμμησα τις φώτος αλλα έχω κάνει κάτι διαφορετικό

Αλλα δεν έχω ακόμα καταλάβει πως να το ανεβάσω :cry: :oops: :cry:

Μια καλύτερη εξήγηση κάποιος ή ενα πμ?

:mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης