nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Και όμως γίνεται ! Έχω στα χέρια μου πλέον την EQ 5, και δεν έχασα την ευκαιρεία μεταξύ άλλων να δοκιμάσω λίγο και τις αστροφωτογραφικές δυνατότητες της. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το 80αρι ED SW και τη Fuji Finepix F30, έβγαλα τα παρακάτω αποτελέσματα : 7X15" ISO 1600 (Crop απο μεγαλύτερο κάδρο), επεξεργασία σε PS & MaximDL 12X15" ISO 1600, επεξεργασία σε PS & MaximDL Το Διπλό σμήνος στον Περσέα 6X15" ISO 1600, επεξεργασία σε PS & MaximDL
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2008 Στα παραπάνω δεν έγιναν λήψεις Dark Frame. Ποιά όμως είναι τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου αστροφωτογράφησης ; Πλεονεκτήματα - Φτηνός και ελαφρύς εξοπλισμός- Χρήση των ήδη υπάρχων 1.25" φίλτρων- Μεγάλη ευκολία στη ρύθμιση του Image Scale- Η εστίαση είναι εύκολη υπόθεση αφού γίνεται με το μάτι πρώτα Μειονεκτήματα - Μεγαλύτερος θόρυβος σε σχέση με μια DSLR ή CCD- Περιορισμένοι χρόνοι έκθεσης- Απώλεια φωτός εφόσον περνάει απο τις επιφάνειες του γυαλιού- Χρωματικό σφάλμα απο το φακό της μηχανής (αυτό διορθώνεται όμως) Συνοψίζοντας, σίγουρα μια SLR ή CCD θα έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα, όμως η αγορά ενός τέτοιου εξοπλισμού κοστίζει αρκετά και δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να προβούν σε αυτή. Αντιθέτως, με μια απλή Compact μπορεί να ξεκινήσει πολύ εύκολα την αστροφωτογράφηση ένας αρχάριος πρωτού πάει σε καλύτερο εξοπλισμό. Εμπρός λοιπόν, όσοι κάνετε Afocal φωτογράφηση δείξτε τι αξίζει !
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Ωραίος nick...k εγώ σκοπεύω να τραβήξω κάποιες afocal deep sky(μην περιμένετε κ τόσο deep με το skylux.. ..).Σμήνη,φωτεινά messier, k καλά νεφελωματάκαι Αν προσπαθήσεις αρκετά...μπορεί να βγουν πολύ καλές afocal...To έχω διαπιστώσει κ στις δικές μ σεληνιακές όταν τις τραβούσα με κινητό...οι πολύωρες προσπάθειες σε ανταμοιβουν.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Πολύ καλές Νίκο μπράβο! Έχω δοκιμάσει και εγώ με την Nikon Coolpix4500. Δοκίμασε σε λιγότερα ISO και φρόντισε το αντικείμενο να είναι στο κέντρο ακριβώς. Στο Μ13 βλέπω παράκεντρο βινιετάρισμα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Νίκο καλά έκανες κ το ξεκίνησες...ήδη ελκύστηκα κ εγώ...θα το προσπαθήσω αυτές τις μέρες...Και πολλοί λέγαται...ξεχάστε τα σμήνη κ τ νεφελώματα με afocal Κ ομως...ο Νίκος τα κατάφερε...αν κ με φτωχά αποτελέσματα αξίζει ν απαθανατίζεις ότι βλέπεις μέσα από μια φωτογραφία...Έρχεται κ η σειρα μου!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Έχει μοτέρ η βάση σου; Αν όχι τότε ξέχνα τα... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
draculas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 πολύ καλές νικ! τελικά μια χαρά η βάση ε?αντε, σειρά τώρα έχει μια DSLR..
hunter155 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Ωραίος ρε φίλε!! Που μπορώ να βρώ περισότερες πληροφορίες για την διαδικασία?Το σκέφτομαι γιατί εχς μια nikon coolpix p 5100 και πιστεύω να κάνει κάτι αξιόλογο... Άλεξ Λομπάνοβ
Altinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 nickthegreek, τι ανταπτορα για φωτογραφικη εχεις? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
hunter155 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Ξάχασα οτι έχω dob!!!Αλλα το σκέφτομαι άσχημα για μια eq6.Απο του χρόνου όμως,για να μαζέψουμε και κανα φράγκο .Αρα έχεις πολύ καιρό μπροστά σου να απαντήσεις Άλεξ Λομπάνοβ
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Ευχαριστώ παίδες ! Δημήτρη, γιατί όχι deep sky με το Skylux ; Είναι κοντά στο ίδιο διαμέτρημα με το ΕD, και έχει λίγο μικρότερο πεδίο. Επίσης, όσοι είπαν ό,τι δεν γίνεται φωτογράφηση dso με Afocal, προφανώς κάνουν λάθος (γίνεται με μια compact που να έχει αξιοπρεπή ευαισθησία τόσο σε ISO όσο και σε χρόνους έκθεσης, γιατί αλλιώς κάτω απο 10" & ISO 400 όντως δεν μπορείς να βγάλεις τίποτα.) Γιώργο, νομίζω με λιγότερο ISO το έχασα το παιχνίδι, εξάλλου η πολύ καλή απόδοση που έχει η Finepix F30 ως τη μείωση του θορύβου, μου επιτρέπει να ανεβαίνω τόσο ψηλά. Το βινιετάρισμα είναι φυσιολογικό να υπάρχει αφού το διαμέτρημα του φακού της μηχανής δεν μπορεί να καλύψει πλήρως το exit pupil του 16αρη Nagler T5. Παναγιώτη, θα έρθει και καμία Nikon D 60, που θα πάει. hunter155, περισσότερες πληροφορίες περί της συγκεκριμένης μεθόδου φωτογράφησης, μπορείς να βρείς εδώ : http://www.barrie-tao.com/afocal.html Altinaki, χρησιμοποιώ τον Microstage της Baader. Και πάλι σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και τις επιδείξεις σας!
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Εννοούσα την δυσκοολία του μοτέρ...Ξέρω ότι είναι πρόβλημα με μια όχι κ τόσο σταθερη στήριξη...αλλ΄΄α μια από αυτές τις μέρες θα το προσπαθήσω... Χρείαζομαι αμμώδες έδαφος για να καρφώνω καλά το τρίποδο του skylux Κάτι θα καταφέρω...
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 ΟΚ τότε θα προσπαθήσω κι εγώ με το ETX κι μια ψηφιακή που έχω (άμα βρω μπαταρίες... ) !!!Ε ρε γλέντια Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2008 Χρησιμοποιώντας λοιπόν το 80αρι ED SW και τη Fuji Finepix F30, έβγαλα τα παρακάτω αποτελέσματα : Ρε έτσι εγώ τα βλέπω με το 10ινστο κι εσύ τις έβγαλες με 80 χιλ.Μπράβοοο Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2008 Νίκο καλορίζικη η βάση. Βλέπω άρχισες κι εσύ να μπαίνεις δυναμικά στο χώρο της αστροφωτογράφησης. Πάει άλλος ένας Dobsonas. Τελικά μόνο εγώ θα μείνω στο τέλος να παρατηρώ. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα