Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σας παρουσιάζω τη μεγάλη μου αγάπη αν και υποβαθμίζεται απο τα όχι και τόσο καλά προσοφθάλμια ploessl 20mm & 12,5mm. θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε 2 καλά προσοφθάλμια και ένα φακό barlow.

080821_201034.jpg.a1bd4258973d9c89e889224df78d8ff6.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο και καλοτάξιδο!

Πες μας όμως τι εστιακή απόσταση έχει για να προτείνουμε προσοφθάλμια.Και πόσα λεφτά περίπου είσαι διατίθεσαι να δώσεις.

Για barlow πολύ καλός είναι ο Celestron Ultima 2x και ακόμη καλύτερος ο Televue 2x.

Οι καλύτεροι όμως είναι οι Televue Powermates 2x, 2,5x και γενικά όλη η σειρά.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

καθυστεριμενα μπικα στην διαδικασεια να παρω προσοφθαλμια της tele vue αλλα πραγματικα αξιζουν τα λεφτα τους.

πωσες ιντσες ειναι το τηλεσκοπιο και τι F εχει

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Γειά σου και απο εμένα φίλε μου.

Εγώ θα σου πρότεινα, χωρίς δεύτερη σκέψη Barlow 2x ή 3x της Τelevue (έχουν μικρή διαφορά στην τιμή).

Για προσοφθάλμιο, θα σου πρότεινα τον Βaader Hyperion Zoom 8 - 24 mm (θα σε ικανοποιήσει απο ποιότητα αρκετά και θα σου δώσει πολλές διαφορετικές μεγεθύνσεις)

APM Astrograph 107, Baader Steeltrack Focuser, NEQ6 Pro

ATIK 314L+, QHY5, Starlight Xp. USB Filter Wheel

http://astrophotographia.blogspot.com

http://photographiaHD.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Το τηλεσκόπιο είναι 10" f/4,8 και μπορώ να διαθέσω για την αγορα προσοφθαλμίων μεχρι 400 euro. αααα!!! ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. :D .Επίσης το Σαββάτο πήρα τα μπογαλάκια μου και ανέβηκα στο χιονοδρομικό του σελίου οπου γινότανε μια συγκέντρωση απο αστρονόμους πραγματικα θα μου μεινει αξέχαστη σαν εμπειρια, αφου στην πρώτη μου ουσιαστική παρατήρηση είχα την τυχη να βρίσκομαι διπλα σε πολύ εμπειρους αστρονόμους.
Δημοσιεύτηκε

τον hyperion zoom 8-24 τον εχω και εγω ειναι πολυ καλο προσοφθαλμιο και αξειζει με το παραπανω προγματικα τα λεφτα του(165ευρω)

ενα 32mm θα σου ειναι χρησιμο οχι μεγαλητερο!!!θα βγεις εκτως οριων του exit pupil (7mm) επισης ενα ορθοσκοπικο 6mm genuineτις baader planetarium θα σου εδεινε αλλες εικονες στους πλανητες

αργοτερα μπορεις να στραφεις σε μεμονομενες μεγενθυσεις 11mm 16mm 24mm

ελπυζω να προτινουν κατι και μελη πολυ ποιο εμπειρα απο εμενα !!

καλοριζικο και καλες παρατηρισεις :wink:

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε
+1 για τον hyperion zoom. Επίσης πάρε και έναν από τους 32άρηδες ή κάπου εκεί δεν θυμάμαι, της Skywatcher τους 2ιντσους με πεδίο 70 μοίρες και άνω που είναι καλοί, για να έχεις χαμηλές μεγεθύνσεις ή και κάποιον 25άρη με μεγάλο πεδίο διότι ο zoom στα 24 mm έχει μικρό πεδίο.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Στην αστρονομικη συγκεντρωση που πειγες στο Σελι ειδες μεσα απο καποια αλλα προσοφθαλμια;;;; κατι τετοιες παρατηρισεις με αλλους ερασιτεχνες μας βοηθαει να συγκρινουμε τηλ. και εξοπλισμο και να καταληξουμε καπου!!!

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Για τον εστιακο σου λογο τα προσοφθαλμια που ταιριαζουν καλυτερα ειναι τα NAGLER της TELEVUE αλλα ειναι ακριβα.

Ειναι τα καλυτερα για γρηγορα τηλεσκοπια.

Αξιζουν τα λεφτα τους περα για περα. Τα ταξιδια που προσφερουν ειναι απιστευτα. Νοιωθεις σαν να πετας μεσα στα αστερια.

Δημοσιεύτηκε
Για τον εστιακο σου λογο τα προσοφθαλμια που ταιριαζουν καλυτερα ειναι τα NAGLER της TELEVUE αλλα ειναι ακριβα.

Ειναι τα καλυτερα για γρηγορα τηλεσκοπια.

Αξιζουν τα λεφτα τους περα για περα. Τα ταξιδια που προσφερουν ειναι απιστευτα. Νοιωθεις σαν να πετας μεσα στα αστερια.

Κ τα pentax.Κορυφαία.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης