Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Thanks !!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Συγχαρητήρια ευτυχή πατέρα! Εγώ θέλω μπομπονιερίτσα [μινιατούρα τηλεσκόπιο, κατά προτίμηση σε ροζ χρώμα], με κίτρινα κουφετάκια σε σχήμα αστεριού, από τα βαφτίσια του πρώτου σου... "ηθικού" μωρού!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Πρέπει να είσαι περήφανος. Άντε καλορίζικο... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Πώς τα υιοθετείς εσύ έτσι τα παιδιά; Πολύ μεγάλη καρδιά πρέπει να έχεις... Κι έλεγα κι εγώ, γιατί έχει τόσες μέρες συννεφιά; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Καλορίζικο ευτυχισμένε πατέρα να σου ζήσει!!!!Τα παιδιά του θα είναι η επόμενη σειρά προσοφθάλμιων τα ethos grand 200% πεδίο???? Καλές παρατηρήσεις...!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Καλησπερα....Σας ευχαριστω!!!!!!! Και στα δικα σας!!! Εγώ θέλω μπομπονιερίτσα [μινιατούρα τηλεσκόπιο, κατά προτίμηση σε ροζ χρώμα], με κίτρινα κουφετάκια σε σχήμα αστεριού,Εγινε.... Κι έλεγα κι εγώ, γιατί έχει τόσες μέρες συννεφιά; Εγω....δεν ξερω τιποτα. Λοιπον χθες δοκιμασα και τα δυο, (οχι βεβαια για πολλες ωρες...εχουμε και βαρδια το πρωι...) Μπορω να πω οτι το ethos εχει ενα πεδιο....ολα τα λεφτα!!!! Απλα χαιρεσε να ταξιδευεις μεσα στα αστρα, ....γιατι αληθεια ειναι σαν τα ταξιδευεις!!!!! Το συγκρινα με το 8μμ Hyperion....(οποιος το εχει γνωριζει το οπτικο του πεδιο)...οταν κοιτας απο το Hyperion λες <...καλα ειναι ομορφα...> οταν ομως κοιτας απο το ethos.... απλα θες να ταξιδεψεις μαζι με τα αστερια!!"ΤΟ ΠΕΔΙΟ"..... Μιλαμε για "πολυ" ουρανο, οπου βεβαια αν μετα ξανα βαλεις το 8μμ Hyperion... απλα δεν τον θες καθολου. Τωρα το ED80, πιστευω οτι μου ηταν μια πολυ καλη αγορα....Δοκιμαζοντας το χθες επαθα πλακα απο το ποσο ευκολα μπαινει πανω στην βαση και ποσο ευκολα κατεβαινει!!! Καμια σχεση με το 12.5" (23κιλα) που ηθελε 2 ατομα, και σου επεφτε και η μεση...(βεβαια αλλο το ενα τηλε και αλλο το αλλο, αννοειτε οτι δεν θα καταργησω το 12αρη...μονο αν παρω μεγαλύτερο). Ποσο ευκολα το περνεις απου θες, οπως θες!! και πλεον εχω χωρο μεσα στο αμαξι (αν εξαιρεσεις τις 3 μεγαλα "αστρονομικα" σακ βουαγιαζ) Επισης μου αρεσε που μπορουσα να δω το double cluster απο μακρια, το ιδιο και τις Πλειαδες!! (δεν τα ειχα δει ποτε ετσι)Πραγμα που με το 12αρη δεν γινοταν (μονο 40-50μμ προσοφθαλμιο). Ακομα διαπιστωσα ποσο ανετη ειναι η βαση μου (EQ6) με το ED80 πανω!!Καμια σχεση!! Και δεν ειχε καθολου αποκλιση απο τον στοχο!!!! (Με το 12αρη εχει αποκλιση) Τελικα εχει πλακα να εχεις εναλλαγες....και ποικιλια στην ζωη σου Βλεπεις τα πραγματα αλλιως. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Βασίλη καλορίζικα όλα..... Το 80άρι είναι όντως όλα τα λεφτα.... Αγοράστηκε κυρίως για φωτό και grab 'n' go setup μαζί με μια AZ3, αλλά.... Το καλοκαίρι στη Νάξο το πήρα κυρίως για την μερική έκλειψη Σελλήνης (φωτό) και έπαθα πλάκα με την παρατήρηση... Φωτογραφικά ΟΚ αλλά δεν περίμενα ένα τόσο μικρό τηλεσκόπιο να αποδίδει τόσο καλά (τηρουμένων των αναλογιών και των στόχων) παρατηρησιακά. Βέβαια είχα και πολύ σκοτεινό ουρανό (Πλάκα Νάξου μακριά από φώτα και συγκροτήματα....) και σίγουρα έπεξε τον ρόλο του. Πολύ καλή αγορά και όπως και αν αναβαθμιστείς το συγκεκριμένο όργανο θα σε συντροφεύει πάντα. Φιλικά Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Αντε κ πολύτεκνος. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2008 Βασιλη Παναγιωτη σας Ευχαριστω...!!!! Παρακατω ειναι μερικες επιγειες ληψεις....με το 80αρι (και μερικες με το Meade 12,5" newt. για συγκριση) το σετ ειναι που χρησιμοποίησα γιατο ED80 ειναι: ED80 + hyperion 13mm + Canon Eos 40D Mε το Meade 12,5" ειχα : Meade 12,5" + Hyperion 21mm + Canon Eos 40D Ειναι διαφορετικη μερα οι φωτογραφιες απο ED80 και Meade 12,5" Φωτογραφιες του...ουρανου αργοτερα. εχω τραβιξει καποιες....αλλα για καπιο λογου με εχει κανει startrails ( ? ) Δοκιμη ληψης στοχου μεγαλης αποστασης. Στοχος : ΚεραιεςΑπόσταση: 30 χιλιόμετρα Δοκιμη ληψης στοχου μεγαλης αποστασης στοχου. Στοχος : ΚεραιαΑπόσταση: 12,5 χιλιόμετρα Δοκιμη ληψης στοχου μετριας αποστασης κινουμενου στοχου. Στοχος : ΚρουαζιεροπλοιοΑποσταση: 1,5 χιλιομετρο Canon Eos 40D (χωρις τηλε) Στοχος: Νησος ΠεριστεραΑποσταση: 2.47 χιλιομετρα1/640sec iso 400 focal leght 73mm Meade 12.5 1525 f/4.7 Hyperion 21mm Canon Eos 40D (on T-Ring M43 T2 ring) 1/2500 iso 640 Στοχος : Φαρος - Νησος ΠεριστεραΑποσταση: 2,47 χιλιομετρα Δοκιμη ληψης στοχου μετριας αποστασης. Στοχος : Φαρος - Νησος ΠεριστεραΑποσταση: 2.47 χιλιομετρα Μπορειτε να κανετε συγκριση με το Meade....στην φωτο IMG_7657.JPG Με την διαφορα οτι αυτη ειναι με το Hyperion 13mm ενω η αλλη με το Meade ειναι με Ο Φαρος (Εγκαρσια Σερπας), και οι κουραμιες. Φωτο μονο με την Canon. (χωρις τηλε) Δοκιμη ληψης στοχου μετριας αποστασης. Στοχος : Φαρος - Εγκαρσια ΣερπαςΑποσταση: 850 μετρα Δοκιμη ληψης πολυ κοντινου στοχου. (2) {ναι ειναι με το 80αρι η φωτο} Στοχος : ΤριανταφυλλοΑποσταση: 20 μετρα Αν και χρειάστηκε λιγη παραπανω αποσταση για να εστιασει....τελικα το καταφερα. Δοκιμη ληψης κοντινου στοχου. (1) Στοχος : ΚουραμιεςΑποσταση: 50 μετρα Πιστευω οτι δειχνει αρκετα καλα.... νομιζω οτι δεν μοιαζει να ειναι απο τηλεσκοπιο. Δοκιμη ληψης στοχου μεγαλης αποστασης Με το Meade. Στοχος : ΚεραιαΑπόσταση: 12,5 χιλιόμετρα Με το Meade. Δεν ξερω γιατι διχνει τοσο Χαλια.... Ισως γιατι εκεινη την ημερα δεν ειχε τοσο καλη ρατότητα. (με το ματι φαινεταν καλυτερα..δεν ξερω γιατι Δοκιμη ληψης στοχου μετριας αποστασης. Στοχος : ΚτηριοΑπόσταση: 3,3 χιλιόμετρα Δοκιμη ληψης στοχου μετριας αποστασης Με το Meade. Στοχος : ΚτηριοΑπόσταση: 3,3 χιλιόμετρα (με το ματι φαινεται καλα...δεν ξερω γιατι οταν βαζω πανω την Canon φαινεται ετσι χαλια) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα