Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μεσημεριανο της 3ης Οκτωβριου "ηρθε στον Κοσμο" το νεο μου παιδι :cheesy:

ή μαλλον το υοθετισα...(αλλα εγω θελω να λεω οτι ηρθε στον κοσμο :lol:)

...Μητερα του η TeleVue,. πατερας του.... :roll:

βαρος 0.43 Kg

"μηκος" 8mm

ενας αγόραρος...αλλο πραγμα...και εχει ανεβασμενο ηθικο.,..... και βλεπει με 100!!!!!!

....οπως καταλαβατε ειμαι πλεον ενας ευτυχης κατοχος ενος Ethos 8mm....και πλεον ελπιζω να βγαλει καλο καιρο [-o< [-o<

Βασικα το περιμενα μεγαλύτερο σε ογκο... χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι μικρο...

Αυτο προς το παρον...ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω να το δοκιμασω :( το βραδυ αν το θελει ο καιρος τα υπολοιπα!!!!!

03102008033.thumb.jpg.a7412883ad2f88895d9da6f138c88fb9.jpg

03102008032.thumb.jpg.eefe47d8fef107f781fe668f92bd8d9a.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Nα σου ζήσει!!Γερό,δυνατό :mrgreen: !

Σε Ευχαριστω.....Αντε να γινεται ολοι γρηγορα ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ!!!!! και ΜΑΜΑΔΕΣ!!!

Υ.Γ.Καλά άφησες το παιδί μόνο του στο σπίτι [-X . :lol:
Τι λες καλε.....μονο του θα το αφηνα!!! ΕΔΩ το εχω \:D/ αγκαλια με τον μπαμπα του ειναι :cheesy: :lol: :lol:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Παιδια σας Ευχαριστω!!!

Ναι Μανο και εγω πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη επενδυση...μιας και παιζει σε "πολλα ταμπλο".

Ανυπομονω να δω μεσα απο το προσοφθαλμιο...μιας και δεν εχω ξαναδει απο τοσο καλο φακο :roll:

Γιωργο εχω ενα 12.5" νευτ. 1525mm f/4.7

θα εχω μεγενθυση 190.5 και οπτικο πεδιο 0.526 μοιρες (αν δεν κανω λαθος για το οπτκο πεδιο....)

Παντως για τα Συννεφα και τις Βροχες που ερχονται Απο Αυριο (για καποιους και σημερα) ΔΕΝ φερω καμια ΕΥΘΥΝΗ !!! :-note :-note :-note

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ωραίο το μωράκι!!!!! αλλά μοιάζει υπερβολικά με το δικό μου!!!

Λές να είμαστε συγγενείς???????

Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις (ναι καλά - με τέτοιο καιρό ](*,) )

Και μετά λέμε γιατί βρέχει κι έχει συννεφιά.

Τα μωρά φταίνε!!!!!

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το νεο μου παιδι μου δημιουργισε προβληματα..... :cry: :cry: :cry:

Παω σημερα το βραδυ ολα χαρα να δοκιμασω το παιδι μου....στινω βαση στινω τηλε...ολα ετοιμα και ωραια, βαζω πανω το ethos....και παθαινω πλακα....εκει που περιμενα να δω σουπερ εικονα βλεπω ενα μαυρο χαλι....

το τηλεσκοπιο εστιαζε ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΡΟ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ και ολη η αλλη περιοχη ηταν ανεστιαστη!!!!! Ουτε καν το μισι πεδιο δεν ηταν εστιασμενο....ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!! :evil: :cry: :cry: :cry: :cry:

Παθαινω την πλακα μου.... ](*,) ](*,) ](*,)

Δοκιμαζω να δω με το βαρελακι 1.25"....το βαζω πανω....αλλα ναι μεν ηταν εστιασμενα ολα καλα η εικονα ομως ηταν χαλια αλλα ΧΑΛΙΑ ΛΕΜΕ!!!! Χωρις καθολου καλη φωτηνοτητα χωρις καθολου καλη αντιθεση χωρις τιποτα!!!!!!!!! ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Βαζω πανω για δοκιμη ενα Υπεριωνα...και εδειχνε μια χαρα :-& :-& :-& .....Ξανα βαζω Ethos....ελεγχο την εστιαση....και παλι το ιδια πραγμα!!!!!

Αρχιζω να ελεγχο την Αραχνη....το Δευτερευον κατοπτρο....ρυθμιση απο εδω, ρυθμιση απο εκει....ακομα ΤΙΠΟΤΑ!!

Αρχιζω να κανω collimetion στο Πρωτευον Καθρευτη....!!!!!!!

(μου πηρε αρκετη ωρα η ευθηγραμμηση)

Αφου ολα ηταν Σχεδον καλα ξανα βαζω πανω το Ethos.....και ξανα τα ιδια χαλια!!!!

Μονο στο κεντρο ειχε εστιαση ως 2"inch !!!!!!!!

](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Ξαναπανω Υπεριωνα....εβλεπα μια χαρα, βαζω πανω ενα αλλο 2" προσοφθαλμιο 14mm Meade ultra Wide...και το πεδιο του ειχε μια κλιση (αρκετη θα ελεγα) αλλα ηταν εστιασμενο καλα.

Κ Α Μ Ι Α Ι Δ Ε Α ? ? ?

Λετε να φταιει η ευθηγραμμιση??

Παρακαλω τα φωτα σας!!!!! Please!!! [-o< [-o< [-o<

Ετσι μου ερχεται να παω να παρω αλλο τηλεσκοπιο!!!!!!!!!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

κατ αρχην καλοριζικος ο νεος σου προσοφθαλμιος...

Δεν ξερω τι συμβαινει στην περιπτωση σου, αλλα να ξερεις οτι ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας ο τυπος του τηλεσκοπιου και ο εστιακος του λογος.

Θα βοηθουσε πολυ αν εγραφες το τηλεσκοπιο που χρησιμοποιησες.

Μηπως ειναι πολυ "γρηγορο"?

100 μοιρες, μεγαλες γωνιες στην διαδρομη του φωτως , και ικανοποιητικη αποδοση, δεν ειναι οτι ευκολοτερο...

Δεν θα ξεχασω την απαραδεκτη αποδοση των type4 Naglers στο διοπτρικο f5(ειχε επιπεδο πεδιο μονο στα 2/3 της ακτινας).

Χαρακτηριστικα ο 12αρης (τυπου 4) ηταν χαλια, ενω ο 11αρης (τυπου 6) αψογος!!!

Οι 5αρηδες απο την αλλη, δουλευουν παντου αψογα!

Η αγορα ενος κορυφαιου προσοφθαλμιου δεν εξασφαλιζει αντιστοιχη αποδοση (δυστυχως).

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω, ειναι γιατι αυτες οι "ιδιοτητες" των ακριβων προσοφθαλμιων οταν προσαρμοζονται σε ορισμενους τυπους τηλεσκοπιων περνουν στα "ψιλα γραμματα"... :evil: :evil: :evil:

Το οτι γραφουν επανω tele-vue δεν σημαινει οτι θα "θαμπωθουμε" και θα φωναζουμε για τα καλα χαρακτηριστικα τους, ενω θα κρυβουμε διακριτικα τις αλλες ιδιαιτεροτητες τους!

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ παράξενο. Μόλις χθες δοκιμάσαμε τον δικό μου 8άρη στο dob (παρόμοιο με το δικό σου: 12ιντσο f/5) και ήταν καθαρός από άκρη σε άκρη. Το μόνο είναι ότι θέλει μια επέκταση για να εστιάσει (σε φορμά 2 ιντσών). Είσαι σίγουρος ότι η ευθυγράμμιση ήταν σωστή; Αν και είναι λίγο απίθανο, το τηλεσκόπιο είχε προλάβει να κρυώσει αρκετά;

Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Το τηλεσκόπιο δεν νομίζω να φταίει αφού με άλλα προσοφθάλμια εστιάζει μια χαρά.Με τον 13mm ethos έχω δει σε τρία νευτώνεια 8" 10" κ 14" οι άκρες του ήταν μια χαρά.

Για κοίτα κ αυτό που σου λέει ο Ηλίας για την επέκταση.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Σας Ευχαριστω ολους......αλλα ακυρος "συναγερμος"

(μην βαρατε)

Δυστυχως εκανα εγω @#$%^^&&* :roll:

Απλα ειχα βγαλει το βαρελακι απο κατω (ναι καλα ακουσατε) οποτε λογικο ηταν μα μην εστιαζε... :oops: :oops: :oops: :oops:

{δεν ειχα ιδεα οτι το βαρελακι δεν το πειραζουμε}

και μετα οταν το δοκιμασα με το βαρελακι 1.25 μαλλον δεν θα το ειχα βιδωσει καλα....ειχα πειραξει και τους καθρεφτες νομιζοντας οτι φταινε αυτοι.....και τα εκανα ολα @#$%^

{ρεζιλι εγινα :oops: }

Οποτε περιμενω πλεον να βγαλει καλο καιρο να παω να ξαναδοκιμασω.

Συμπερασμα: Οταν εχεις πολυ χαρα....κρατα την γιατι... :-# :-# :-#

Συμπερασμα 2 : Μετα απο πολλες ωρες δουλειας....δεν λεει για αστροπαρατηριση.....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Hi Bi2L,

Glad to see that you were able to solve the eyepiece issue.

Don't feel bad, everyone has their odd moments in life. I have had my fair share.

Great that it is working now a you will be able enjoy the new eyepiece.

I hope the view it gives will leave you speechless.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Hi Fred,

Thank you,

but I very very bad about yesterday, I make it all wrong.... :roll:

Hopefully my Ethos works ok and I'm glad that i didn't make any damage.

Hope that my next Astronights may be Good!!!

Thank you!!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικο φίλε Βασίλη. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα έχεις κάνει λάθος. Οπότε μην πανικοβάλλεσαι. Περιμένουμε εντυπώσεις...
Δημοσιεύτηκε

Καλοριζικος!!! Πολυ δουλεια και παρατηρηση οντως ειναι λιγο πακετο...

Παντως ο φακος ειναι απιστευτος..τετοιο πεδιο.........χανεσαι πραγματικα........

Δημοσιεύτηκε

Το οτι γραφουν επανω tele-vue δεν σημαινει οτι θα "θαμπωθουμε" και θα φωναζουμε για τα καλα χαρακτηριστικα τους, ενω θα κρυβουμε διακριτικα τις αλλες ιδιαιτεροτητες τους!

Έτσι είναι. Επειδή κάποιες εταιρείες έχουν "καλό όνομα" και πουλάνε, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τον τέλειο εξοπλισμό σε όλα τους τα είδη, χωρίς καμία ιδιαιτερότητα. Είναι όλα θέμα marketing κυρίως.

Όταν ακούει κανείς Televue, αυτό που του έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι άψογη ποιότητα, την οποία την πληρώνεις και με το παραπάνω άλλωστε. Δεν ισχύει όμως πάντοτε αυτό.

Απο τη σειρά των προσοφθάλμιων της, οι μεγαλύτερες τάξεις των Nagler είναι εξαιρετικές, όχι όμως όλες. Κυρίως για τους Type 4, ακούω συνεχώς πολύ κακά σχόλια. Απο την άλλη, προσωπικά εγώ θεωρώ τον 16αρη μου Type 5 κάπως κουραστικό στην παρατήρηση λόγω του "σφιχτού" eye relief του (10mm). Οι type 6 είναι όντως τρομεροί. Όμως, υπάρχουν και άλλοι προσοφθάλμιοι που είναι πάρα πολύ κοντά στην απόδοση των Nagler αλλά κοστίζουν τα μισά λεφτά (βλέπε UWAN της W.O). Άλλοι πάλι, μπορεί να είναι και ανώτεροι σε ποιότητα κοστίζοντας πολύ λιγότερο (βλέπε Vixen LVW αντί των Panoptic)

Αυτά τα ολίγα για να μην ισοπεδώνουμε κάποια πράγματα, και κάποιοι φίλοι μας νέοι στον χώρο η και όχι, να αντιληφθούν ότι αδειάζοντας την τσέπη τους, δεν θα τους επιφέρει πάντα το καλύτερο δυνατό.

O:)

Δημοσιεύτηκε

Hi Bi2L,

Yes, I can see you looking through the eyepiece with a smile a least a couple of light years wide on your face. I have an original 4.8mm and 13mm Nagler. I don't know if I will be tempted to buy a 13 Ethos.

You should have been in Athens last night as Al Nagler gave a wonderful talk at the observatory located at Pendeli. The Hellenic Astronomical Union located at www.astronomia.org.gr will more than likely have an article of Al's visit, with some images, forthcoming on their web site.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Τα προσοφθάλμια της televue δεν είναι τέλεια. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει τέλειο προσοφθάλμιο, ωστόσο nagler και ethos πλησιάζουν την τελειότητα στο μέτρο του δυνατού. Όλοι λοιπόν οι τύποι των nagler - νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τους ethos - είναι διορθωμένοι για όλες τις οπτικές παραμορφώσεις με μια σχετική ανοχή στην περίπτωση του pincushion.

Από εκεί και πέρα ο προσοφθάλμιος είναι το τελευταίο στοιχείο σε ένα ολόκληρο σύστημα οπτικών και μηχανικών στοιχείων. Το προσοφθάλμιο δεν διορθώνει προβλήματα που υπάρχουν εγγενώς σε κάθε τύπο τηλεσκοπίου. Για παράδειγμα, ένα γρήγορο νευτώνειο θα έχει πάντα κόμη στα άκρα, κανένας όμως nagler δεν είναι αστιγματικός. Το προσφθάλμιο θα προβάλει με ακρίβεια ότι οπτικό πρόβλημα υπάρχει στο τηλεσκόπιο: αν υπάρχει κόμη αυτό το φαινόμενο πολύ απλά θα αναπαραχθεί στο είδωλο που δημιουργεί το προσοφθάλμιο.

Τώρα, κάποιοι τύποι nagler διαχειρίζονται καλύτερα, ή μάλλον "συγχωρούν" πιο εύκολα τέτοιου τύπου εγγενών παραμορφώσεων από τύπο σε τύπο τηλεσκοπίου. Για παράδειγμα, οι type 6 τους οποίους αναφέρθηκε ο Νίκος, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι μικρών εστιακών αποστάσεων και οι type 5 στους οποίους η αισθητή - στο βαθμό που ενοχλεί το μάτι - κόμη περιορίζεται από το 90% του πεδίου και πέρα. Οι type 4 και ειδικότερα ο 22άρης - τον οποίο είχε και κατά νου ο Κώστας παραπάνω - είναι διαφορετική περίπτωση. Έχουν δύο ιδιαιτερότητες που φαίνεται να προκαλούν αυτή την κουβέντα και τη σχετική "γκρίνια":

Κατά πρώτο λόγο, έχουν μεγάλο eye relief και πρέπει κανείς να επιλέξει προσεκτικά το σημείο που θα τοποθετήσει το μάτι του (το κινητό eye guard που έχουν (instadjust) βοηθά σε αυτό). Αυτό είναι κάτι που ακούγεται δύσκολο, αλλά πρακτικά μετά από λίγη χρήση γίνεται αυτόματα. Κατά δεύτερο λόγο, οι type 4 έχουν σχεδιαστεί αυστηρότερα ως προς τον βαθμό που επιτρέπουν την παραμόρφωση τύπου pincushion σε σχέση με τους άλλους nagler. Πιο απλά διαθέτουν το πιο επίπεδο πεδίο από όλους τους nagler. Αυτό όμως σημαίνει ότι αν υπάρχει η παραμικρή οπτική ή μηχανική παραμόρφωση στα υπόλοιπα μέρη του τηλεσκοπίου, το προσοφθάλμιο θα την δείξει. Όχι ότι οι άλλοι nagler καλύπτουν με κάποιο μαγικό τρόπο την κόμη ή την καμπύλωση του πεδίου στα διοπτρικά doublets. Αν προσέξει κανείς θα την εντοπίσει. Στην περίπτωση όμως του 22άρη Τ4 για διάφορους λόγους και κυρίως γι αυτούς που αναφέραμε παραπάνω, η κόμη και τα "αυγουλωτά" αστέρια στα άκρα στα νευτώνεια και διοπτρικά αντίστοιχα, είναι ιδιαίτερα αισθητά. Αν ο 22άρης Τ4 χρησιμοποιηθεί με paracorr σε νευτώνειο ή σε ένα διορθωμένο διοπτρικό το αποτέλεσμα θα είναι άψογο από άκρη σε άκρη.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να παρατηρηθεί και στους ethos. Κατά την χρήση 8άρη με ένα 12ιντσο f/5 δεν παρατήρησα κάποια σοβαρή οπτική παραμόρφωση, ωστόσο ψάχνοντας το πεδίο με ένα 80άρι ed παρατήρησα ότι κοντά στα άκρα η χρωματική διόρθωση δεν ήταν τέλεια. Αντίστοιχα, σε ένα γρήγορο 6ιντσο διοπτρικό το πεδίο δεν ήταν 100% εστιασμένο στα άκρα. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν φταίει το προσοφθάλμιο γι αυτό το ούτως ή άλλως πρακτικά αμελητέο - θυμηθείτε ότι πήγα ψάχνοντας να βρώ κάτι - φαινόμενο. Οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη σχεδίαση του τηλεσκοπίου. Και στις δυο τελευταίες περιπτώσεις μιλάμε για doublets με καμπυλωμένο και όχι flat πεδίο. Κανένα προσοφθάλμιο δεν θα διορθώσει "προβλήματα" τέτοιου τύπου.

Κάθε σχόλιο ή διόρθωση στα παραπάνω είναι ευπρόσδεκτη.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Παιδια σας χιλιοΕυχαριστω για τα καλα σας σχολια και για την συμπαρασταση :D

Δυστυχως δεν το εχω δοκιμασει ακομα, σωστα... και χωρις γκαφες. :roll:

(εχει και...εναν καιρο....)

Ευελπιστω οτι με αποπληρωση στο επακρον!!!....

....Σιγουρα θα με ξεπληρωσει χαριζοντας μου....τον Ουρανο με τα Αστρα!!!!

Hλια: Πιστευω οτι τα ειπες σωστα!

Νικο: Σιγουρα υπαρχουν αρκετα προσοφθαμλια Ικανα και πολυ πιο φθηνα αλλα...οταν τα χρηματα προερχονται απο "κερδος" και δεν εχεις ιδρωσει, απλα δεν σε νοιαζουν, θες να πας στο τελειο!

Τοσο καιρο βολευομουν με το μετριο νομιζω οτι ωρα ηταν να κανω ενα βημα εμπρος :D

(αντε να παρω και ενα νεα τηλεσκοπιο, για αυτο με εχει ταλαιπωρήσει)

Fred: I've got that Smile right now!!! Thank you!!

Yes... i knoew that Al Nagler was in Athens but since I'm in Greek Navy I can't leave Corfu... My Lieutenant is very strange man.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
αντε να παρω και ενα νεα τηλεσκοπιο, για αυτο με εχει ταλαιπωρήσει

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Άντε και με ένα καλό truss...

Δημοσιεύτηκε
αντε να παρω και ενα νεα τηλεσκοπιο, για αυτο με εχει ταλαιπωρήσει

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Άντε και με ένα καλό truss...

Δημητρη σε ευχαριστω...

αλλα ενα truss μαλλον θα αργησει λιγο ακομα... :(

Τα καλα νεα ειναι οτι ηρθε αλλο ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΙΔΙ !!!! :cheesy:

Διαφορετικο απο το αλλο....

Σημερα λοιπον Τεταρτη 8 Οκτωβριου ηρθε στον κοσμο αλλο ενα παιδακι....

Η μητερα του ειναι....απ΄την Κινα,

Ο πατερας του....δεν ξερω... :roll:

βαρους 2.6 κιλων

και υψος ~60 εκατοστα....

Το ονοματακι του.... ED80

(η.... γυναικα θα με σκοτωσει, δεν ειναι ενημερομενη για το νεο παιδι...ελπιζω να θελει να το υιοθετησει, γιατι αλλιως...θα με κυνηγαει με τον πλαστη!!!!!)

Ναι!!!!! πλεον ειμαι ιδιοκτητης ενος Sky-watcher ED80 \:D/

ναι ειναι κατα πολυ μικροτερο απο τον μεγαλο Αδελφο του (Meade 12.5" newt.) αλλα πλεον μπορω να βλεπω μεγαλα πεδια...πραγμα που πριν απλα δεν γινοταν...

+ οτι σιγα σιγα μπορουμε να μπουμε δυσταχτικα στον κοσμο τς αστροφωτογραφισης (λεμε τωρα....αν ειχαμε και χρονο :roll: )

Νομιζω οτι Αγιος Βασιλης ηρθε νωρις φετος!!!!!

cr_cc_SantaSixtythree.jpg.08e3aa82fe2425b71e247b6f269322f5.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης