Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Επίσης ένα καλό που πρόσεξα είναι τη αναβάθμιση και του ερευνητή με right angle.
Δημοσιεύτηκε

Γειά σας !

Λίγο νομίζω θα χρειάζεται.

Εέ πάντως είναι ένα τέρας που μικραίνει !!!!!

<< Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >>

Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας )

<< Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>

Δημοσιεύτηκε
Λόγω του ότι είναι πτυσόμενο , θα θέλει ευθυγράμμιση μετά από κάθε άνοιγμα ;

Και σωλήνας να ήταν μονοκόμματος πάλι θα ήθελε ευθυγράμμιση κάθε φορά λόγω του f.

Δημοσιεύτηκε
Λόγω του ότι είναι πτυσόμενο , θα θέλει ευθυγράμμιση μετά από κάθε άνοιγμα ;

Και σωλήνας να ήταν μονοκόμματος πάλι θα ήθελε ευθυγράμμιση κάθε φορά λόγω του f.

Exei mia mikrh diafora.Alo na ef8igramizeis ton prwtebon k alo ton deytereyon.Eidika mesa sto skotadi.S ayta to thleskopio o defterebon 8a 8elei synexeia ry8mish.K kata th gnwmh mou to sxedio pasxei.Eime sxedon sigoyros pws 8a streblwnei.3 eu8eies mpares den eparkoyn gia na krathsoyn ta optika sth 8esh tous.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Όχι παιδιά, τουλάχιστον στο 12ιντσο που έχω, ευθυγράμμιση δευτερεύοντος χρειάστηκε να κάνω μονάχα την πρώτη φορά που το πήρα. Αφενός το τηλεσκόπιο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά πλέον (έχει φτάσει αρκετά μακρυά :) ) και αφετέρου είμαι αρκετά "ψείρας" με την ευθυγράμμιση :mrgreen:

Ευθυγράμμιση του πρωτεύοντος εννοείται ότι θέλει κάθε φορά. Όμως, αυτό που μου έχει βγάλει την πίστη είναι ο εστιαστής. Πέραν από ψιλοπροβλήματα που λύθηκαν στην πορεία, χρησιμοποιεί αυτούς τους κλασικούς - πλην να μην πω τι - αντάπτορες για 1.25" και 2" οι οποίοι έχουν ένα stop και δεν επιτρέπουν στον paracorr που έχω να μπει πλήρως μέσα στο σωλήνα. Το αποτέλεσμα είναι ότι πρακτικά έχει αχρηστευθεί το συγκεκριμένο αξεσουάρ μια και δεν μπορώ να εστιάσω με αυτό το συνδυασμό με κανένα προσοφθάλμιο μεγαλύτερο από 10μμ !!! Το αντίστοιχο τηλεσκόπιο της Orion χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετικό εστιαστή στον οποίο δεν υπάρχει αυτό το θέμα. Η πλάκα είναι ότι η SW στο site της διαφημίζει τα flextube με τον εστιαστή της Orion!

Δημοσιεύτηκε
Και για του λόγου το αληθές, μια φωτό που έστειλα σε ένα κατάστημα στις ΗΠΑ που έχει "ανταλλακτικά" και κομμάτια τηλεσκοπίων προκειμένου να μου στείλουν αν υπάρχει κάποιο σωλήνα από crayford της Orion.

IMG_0172.jpg.217a078c0c74cce171536d3285fd56b9.jpg

Δημοσιεύτηκε
Ακριβώς αυτό συμβαίνει Σταμάτη... Δυστυχώς το μαύρο δαχτυλίδι που πάνω του πιάνουν οι δύο αντάπτορες (2" και 1,25" αντίστοιχα) βιδώνει από μέσα και όχι εξωτερικά στο σωλήνα του εστιαστή και είναι 1-2 χιλιοστά πιο στενός από 2". Δεν γίνεται να φαγωθεί σε μηχανουργείο γιατί 1-2 χιλιοστά είναι τα σπειρώματά του. Η μόνη λύση που βλέπω είναι η αντικατάστασή του με έναν εστιαστή orion ή έστω μονάχα το κομμάτι του αλουμινένιου σωλήνα ...

596899-1.jpg.6e3227eff717f02867d2bf5fc06719cc.jpg

Δημοσιεύτηκε

Μα καλα πως δεν το σκεφτηκαν αυτο?? Αυτος ο εστιαστης ειναι η αδυναμια σου μου φαινεται... :mrgreen: .

Ισως η αντικατασταση του, να ειναι η καλυτερη λυση..μαλλον αυτο, ειναι το αδυναμο σημειο του.

Παντως σαν τηλεσκοπιο ειναι πολυ ωραιο για την τιμη του (ποιος ξεχαναει εκεινο το dumbell..)!!

Δημοσιεύτηκε
Skywatcher dob 14'' collapsible
Εγω παντως εχω να θεσω 1 ερωτημα:Γιατι καποιος να αγορασει 1 τετοιο τηλεσκοπιο dobson που δεν μπαινει σε ισημερινη στηριξη????????? Σιγουρα τα τηλεσκοπια του τυπου δεν ειναι ιδανικα για φωτογραφηση.Αλλα εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα 1 τηλεσκοπιο με περιορισμενο ευρος χρησης γι αυτο και αγορασα 1 κανονικο dobson.Εσεις τι λετε???

Φιλικά,

Πέτρος

Δημοσιεύτηκε
Skywatcher dob 14'' collapsible
Εγω παντως εχω να θεσω 1 ερωτημα:Γιατι καποιος να αγορασει 1 τετοιο τηλεσκοπιο dobson που δεν μπαινει σε ισημερινη στηριξη????????? Σιγουρα τα τηλεσκοπια του τυπου δεν ειναι ιδανικα για φωτογραφηση.Αλλα εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα 1 τηλεσκοπιο με περιορισμενο ευρος χρησης γι αυτο και αγορασα 1 κανονικο dobson.Εσεις τι λετε???

Βασικά δεν υπάρχει τηλεσκόπιο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες στην ερασιτεχνική αστρονομία. Δηλαδή ένα τηλεσκόπιο που μπαίνει σε ισημερινή, είναι περιορισμένων ιντσών (μέχρι 12'' οριακά) οπότε κάνει για αστροφωτογράφηση. Όταν όμως δε σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφηση αλλά η οπτική, τότε πας σε όσο γίνετε περισσότερες ίντσες (14, 16 ή παραπάνω) για να μπορείς να διακρίνεις λεπτομέρειες αλλά και όσο γίνετε ποιο αμυδρά αντικείμενα. Οπότε πρέπει να προσδιορίσεις τι ακριβώς θέλεις και μετά αποφασίζεις τι θα πάρεις. Εμένα πχ με ενδιαφέρει η οπτική παρατήρηση οπότε θα αναζητήσω όσο γίνετε μεγαλύτερη διάμετρο χωρίς να με ενδιαφέρει η ισημερινή στήριξη.

Δημοσιεύτηκε
Θα συμφωνησω μαζι σου.Εγω αγορασα 1 dob 8 skywatcher επειδη σκεφτομαι και την αστροφωτογραφηση για αργοτερα :cheesy: .Ισως ομως αλλοι να μην ενδιαφερονται.....

Φιλικά,

Πέτρος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης