ΓΚΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2009 παδια καλησπερα το φορουμ ειναι καταπληκτικο και χαρη σε σας. Η απορειες μου ειναι παρα πολες το σηγουρο ειναι οτι δεν μπορο να ανταποκριθω σε καποια απο τα λεγομενα σας παντως απο παλια ηθελα να ασχοληθω με την αστρονομια αλλα δεν τα καταφερα τωρα ειμαι 35 χρ και πηστευω οτι ειναι τωρα η ωρα μου. Ποτε δεν ειναι αργα εχω διαβασει καποια πραγματα στο forum οσο μπορουσα βεβαια ομως εχει και δουλεια γεια να ενημερωθεις εγω βεβαια ενδειαφερομαι γεια το celestron 8 se ce11069 θελω να μου πειτε εντηπωσεις γιατι στο μελον πειστευω οτι θα με καληψει στης προσδοκειες μου βεβαια μετα απο πολυ διαβασμα
ria Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2009 Καλησπέρα και καλωσήρθες! Κι εγώ είμαι σχετικά καινούρια στο χώρο αλλά γνωρίζω πως το τηλεσκόπιο που θες να αγοράσεις είναι ρομποτικό και ιδιαίτερα δύσχρηστο (κατά τη γνώμη μου πάντα) για κάποιον αρχάριο. Μην σε εντυπωσιάζουν τα υπέρμετρα χαρακτηριστικά ενός τηλεσκοπίου, ξεκίνα πρώτα με το Nightwatch, μάθε τον ουρανό με γυμνό μάτι και μετά πάρε ένα ζευγάρι κυάλια ή ένα τηλεσκόπιο που να ανταποκρίνεται περισσότερο στις απαιτήσεις σου και δεν θα κοστίζει και τόσο πολύ (αν τελικά δεν σε τραβήξει αυτό το χόμπυ, δεν θα κλαις τα 1800€ ). Με τις ίδιες ίντσες μπορείς να πάρεις ένα Dobson 8" στα 300€ και θα το χαρείς και περισσότερο! Επίσης να σου πω πως το ότι είναι ρομποτικό δεν σημαίνει πως θα τα βρίσκει όλα μόνο του. Εμένα μου φάνηκε πάρα πολύ δύσκολος ο χειρισμός ενός τέτοιου τηλεσκοπίου στα τελείως αρχάρια μάτια μου Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο
ΓΚΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 καλητερα ειναι να ξεκινησω με αυτο που ειπες ειναι νωρις να δωσω τοσα χρηματα απλως το συγκεκριμενω δεχετε να κανω αναβαθμιση στο μελον γεια να βλεπω στο βαθη ουρανο και εαν μπορει να το συνδεσω σε pc ενοειτε με διαφορα εξαρτηματα..
krisgym Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2009 Καλημερα φιλε μου το εν λογο τηλεσκοπιο το εχω εγω, οπωs και ειχα και 10 dob. Το 8 nexstar ειναι πολυ καλο ειναι πολυ ευχρηστο δουλευει με ps, και βασικο στηνετε σε 2 λεπτα και μεταφερεται πολυ ευκολα οπου γουσταρηs. Τωρα για το dob τι να πω..............αστο καλητερα θα στεναχορεσω πολλουs εδω........................ Φιλικα Χρηστοs.
ΓΚΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2009 με το συγκεκριμενο θα βλεπω πλανητες dob 8 η αστα να πανε και αλλη μια ερωτηση οταν ενοουμαι εστιακη αποσταση ΠΧ F 2000 mm ειναι δυο χειλιαδες χιλιομετρα η κανω λαθος και αν ναι οσο ποιο πολυ ειναι η εστιακη αποσταση τοσο καλητερα θα βλεπω βαθυ ουρανο ερωτηση κανω δεν γνωριζω
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2009 με το συγκεκριμενο θα βλεπω πλανητες dob 8 η αστα να πανε και αλλη μια ερωτηση οταν ενοουμαι εστιακη αποσταση ΠΧ F 2000 mm ειναι δυο χειλιαδες χιλιομετρα η κανω λαθος και αν ναι οσο ποιο πολυ ειναι η εστιακη αποσταση τοσο καλητερα θα βλεπω βαθυ ουρανο ερωτηση κανω δεν γνωριζω Όχι όχι λάθος. Εστιακή απόσταση είναι το μήκος του τηλεσκοπίου, το οποίο με εξαίρεση τα Smith-Cass και λοιπά καταδιοτρικά, αντιστοιχούν και με το φυσικό μήκος του τηλεσκοπίου. Δηλ: Ένα νευτώνιο με μήκος 1 μέτρο έχει και F 1000mm (χίλια χιλιοστά). Η εστιακή απόσταση παίζει ρόλο στα εξής:1) Σε συνδυασμό με τη διάμετρο του τηλεσκοπίου καθορίζει τον εστιακό του λόγο, δηλαδή το πόσο "φωτεινό ή γρήγορο" (κατα ελεύθερη ερμηνεία) είναι το τηλεσκόπιο. Ο εστιακό λόγος (f/) είναι αποτέλεσμα της διαίρεσης του μήκους προς την διάμετρο. Δηλ: Ενα τηλεσκόπιο με διάμετρο 8 ιντσών και εστιακό μήκος 1000 mm έχει εστιακό λόγο 1000 mm / 203mm = f/5 (4,92) ενώ ένα τηλεσκόπιο με μήκος 2000mm στην ίδια διάμετρο έχει 2000/203=f/10 και είναι πιό αργό 2) Όπως η Διάμετρος σου καθορίζει το θεωρητικό μέγιστο των μεγεθύνσεων που μπορείς να πάρεις από το τηλεσκόπιο σου σε ιδανικές συνθήκες (Διάμετρος σε χιλιοστά επί 2), έτσι και το εστιακό μήκος σου καθορίζει τις μεγεθύνσεις που θα μπορείς να πάρεις από το κάθε σου προσοφθάλμιο (εστιακό μήκος σε χιλιοστά δια προσοφθάλμιο) Δηλ:Ένα τηλεσκόπιο με διάμετρο 203mm (8 ίντσες) σου δίνει το πολύ μέχρι (203χ2) 406 μεγεθύνσεις υπό ιδανικές συνθήκεςΈνα τηλεσκόπιο με εστιακό μήκος 1000mm σε συνδυασμό με ένα προσοφθάλμιο 10mm σου δίνει (1000/10) 100 μεγεθύνσεις.Όλα αυτά έχουν σημασία καθώς εάν υπερβείς με κάποιο προσοφθάλμιο την μέγιστη μεγέθυνση του τηλεσκοπίου σου θα βλέπεις θολούρες. Δηλ:Εαν χρησιμοποιήσεις ένα προσοφθάλμιο 4mm , σύμφωνα με το παράδειγμα θα πάρεις Χ250 και είσαι ΟΚ. Αν όμως βάλεις και ένα Barlow X2 οι μεγεθύνσεις θα γίνουν Χ500 οπότε, Θολούρα. 3) Τα μεγάλα εστιακά μήκη παίζουν μεγάλο ρόλο και στην αστροφωτογράφηση, καθώς χρειάζονται μεγαλύτερη ακρίβεια στην σκόπευση και την παρακολούθηση και επηρεάζονται περισσότερο απο κραδασμούς καλπ Οι κανόνες αυτοί αφορούν ΟΛΟΥΣ τους τύπους των τηλεσκοπίων. Η διαφοροποίηση που έκανα στην αρχή όσον αφορά τα καταδιοπτρικα, έχει να κάνει ότι λόγω της διάταξης των οπτικών τους εσωτερικά, το εισερχόμενο φως υπόκειται μία σειρά από ανακλάσεις πρίν φτάσει το μάτι, με αποτέλεσμα ένας τέτοιος σωλήνας με φυσικό μήκος 65 εκατοστών περίπου να έχει εστιακό μήκος 2350 mm. Ελπίζω να σε βοήθησα περισσότερο απο όσο μπορεί να σε μπέρδεψα, Φιλικά, Δημήτρης
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2009 Φίλε ΓΚΕΝΤΙ_ΚΟΥΛΕ σου έχω απαντήσει στο mail. Αν θέλεις να κανονίσουμε να τα πούμε από κοντά και να πούμε 2-3 πραγματάκια. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ΓΚΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 ευχαρηστω πολυ δημητρης βλεπω οτι θελει πολυ δουλεια γεια να αντεπεξελθω και να ανταποκριθω στης απετισης ενος τιλεσκοπειου τελικα εχω παραγγειλη το dob 8 απο το πνανηταριο και το περημενω με αγωνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα