Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 910
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Τι λέει το cdακι? Το έβαλα να κατεβαίνει πάντως. Eλπίζω πως η κυκλοφορία του αυτές τις μέρες να είναι καλό σημάδι για την έκβαση των πραγμάτων στις 29... :)

Αντε, και αύριο τελευταία ελπίδα για εισητήρια!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στους αστροφίλους της Ελλάδας!

Για την έκλειψη η αλήθεια είναι ότι ήμουν αρκετό καιρό αναποφάσιστος αν θα πάω στο Καστελόριζο να τη δω.

Θα ήθελα να ρωτήσω όσους από εσάς έχετε οργανωθεί και ξέρετε αν υπάρχει περίπτωση να προλάβω να οργανώσω το ταξίδι μου από αύριο.

Για κατάλυμα δεν το συζητάω αφού το πιθανότερο είναι να είναι όλα κλεισμένα.

Μιλάω για ταξίδι αυθημερόν. Υπάρχουν τέτοια έκτακτα αυθημερόν δρομολόγια Ρόδος-Καστελόριζο;

:-k

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Δήμο,

Για αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή από το Καστελόριζο την ημέρα της έκλειψης, από τα μέχρι τώρα γνωστά, μόνο ο «ΠΡΩΤΕΥΣ» μπορεί να έχει εισιτήρια, γιατί τα άλλα δύο ταχύπλοα της Δωδεκάνησος Seaways, λογικά, έχουν κλείσει τις θέσεις τους εδώ και εβδομάδες.

Κατά τα λοιπά, για μετάβαση στη Ρόδο υπάρχουν αρκετά μεταφορικά μέσα, ενώ, αν δεν επιθυμείς να στήσεις σκηνή στο Καστελόριζο, πολύ εύκολα βρίσκεις κατάλυμα μέσα στην πόλη της Ρόδου και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές αυτήν την εποχή, αν το ψάξεις, όπως ξενοδοχεία 3-4 αστέρων στα 30 – 40 ευρώ με πρωινό το δίκλινο.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Μια φωτογραφική ερώτηση. Με φακό 400άρι πόσα δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσει η έκθεση από σταθερό τρίποδο χωρίς να κουνήσει ο ήλιος κατα τη διάρκεια της ολικότητας?
Δημοσιεύτηκε

Δύσκολα τα πράγματα... Απ'οτι φαίνεται δε βρίσκω παρέα και μόνος μου τόσο ταξίδι είναι λίγο χλωμό να το κάνω... Στην ουσία μιλάμε για 4 μέρες στο δρόμο...! :cry:

Ελπίζω αν και όταν βρώ κάποιον να ακολουθήσει να μην είναι αργά για εισητήρια..... :?

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Μια φωτογραφική ερώτηση. Με φακό 400άρι πόσα δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσει η έκθεση από σταθερό τρίποδο χωρίς να κουνήσει ο ήλιος κατα τη διάρκεια της ολικότητας?

Αργυρη,

Επειδη η ολικοτητα θα ειναι με τον ηλιο αρκετα ψηλα (55.5+ °), εισαι σχετικα τυχερος (εναντι με τον ηλιο σε 10° για παραδειγμα). Στο βιβλιο του, ο Michael Covington εχει τυπους για αυτο που ρωτας και θα το ψαξω αυριο το πρωι και θα σου απαντησω. Ειμαι καπως με τα νευρα μου τωρα με την εκλειψη που δεν πραγματοποιηθηκε.

Τα λεμε αυριο.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Δύσκολα τα πράγματα... Απ'οτι φαίνεται δε βρίσκω παρέα και μόνος μου τόσο ταξίδι είναι λίγο χλωμό να το κάνω... Στην ουσία μιλάμε για 4 μέρες στο δρόμο...! :cry:

Ελπίζω αν και όταν βρώ κάποιον να ακολουθήσει να μην είναι αργά για εισητήρια..... :?

Με καραβι ειναι 12-13 ωρες απο Αθηνα προς Ροδο και αλλες 4 ωρες απο Ροδο προς Καστελοριζο. Αεροπορικος ειναι μια ωρα (Αθηνα->Ροδο) και αλλα 40 λεπτα απο Ροδο για Καστελοριζο.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Με καραβι ειναι 12-13 ωρες απο Αθηνα προς Ροδο και αλλες 4 ωρες απο Ροδο προς Καστελοριζο. Αεροπορικος ειναι μια ωρα (Αθηνα->Ροδο) και αλλα 40 λεπτα απο Ροδο για Καστελοριζο.

Έχω ψάξει και ώρες και τιμές και όλα! Απλά πρέπει να φύγω 27 βράδυ από δω και να είμαι πίσω 31.... Και μόνος μου δε λέει, το θέμα είναι να κάνεις και λίγο χαβαλέ...! :D

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Ειμαι καπως με τα νευρα μου τωρα με την εκλειψη που δεν πραγματοποιηθηκε.

Τι ακριβώς εννοείται "δεν πραγματοποιήθηκε η έκλειψη"......; :?

Η φωτογραφηση της εκλειψης δεν πραγματοποιηθηκε λογω καιρικων συνθηκων.

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

Δημοσιεύτηκε

Η φωτογραφηση της εκλειψης δεν πραγματοποιηθηκε λογω καιρικων συνθηκων.

Μπορεί να είμαι λίγο χαζεμένος αυτή τη στιγμή και να μην καταλαβαίνω, συγχωρέστε με... Αλλά ΠΟΙΑΣ έκλειψης; Στις 29 δεν είναι?? :P

Τα'χω παίξει...!

Εκτός αν είχε καμιά έκλειψη σελήνης και ως άσχετος δεν πήρα μυρωδιά...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Με φακό 400άρι πόσα δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσει η έκθεση από σταθερό τρίποδο χωρίς να κουνήσει ο ήλιος κατα τη διάρκεια της ολικότητας?

Απο οτι δινει η σελιδα αυτη:

http://www.tmsc.org/astronomy/astrophoto.html

Περιπου 2,5 δευτερολεπτα.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν το Accuweather για την ημέρα της έκλειψης δίνει συννεφιά με ήλιο :( Βέβαια είναι ακόμα 15 μέρες μέχρι τότε και πολλά μπορούν να αλλάξουν!

Untitled1.jpg.983050a29138996065d446b74111e1c8.jpg

Δημοσιεύτηκε
Nαι βρε παιδια..ηρεμιστε! :P Ο καιρος ειναι ο ορισμος του χαοτικου συστηματος! Σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να προβλεψουμε με ακριβεια τον καιρο για 15 ημερες μετα!Ας περιμενουμε!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη. Το είδα κι εγώ σήμερα το πρωί, δεν μου άρεσε, μετά όμως είδα το μετεωρολογικό για την Αθήνα από την ίδια σελίδα και μου έφτιαξε την διάθεση. Έγραφε για σήμερα το πρωί ότι θα έχουμε συννεφιά με ήλιο κι έξω είχαν ανοίξει οι ουρανοί!

Ψυχραιμία… (σε μένα το λέω… :) )

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μόλις ρώτησα σε ένα πρακτορείο στη Ρόδο, το KYDON TOURS και μου είπαν ότι από αυθημερόν έχει μόνο λίγες θέσεις ακόμα το ένα από τα δύο καταμαράν της Δωδεκάνησος Seaways το οποίο όμως αναχωρεί από το Καστελλόριζο μόλις στις 14:00 συνεπώς δεν προλαβαίνεις να δεις την έκλειψη στην ολικότητά της τουλάχιστον όχι με την άνεση σου...

Γεια σου Δήμο,

Για αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή από το Καστελόριζο την ημέρα της έκλειψης, από τα μέχρι τώρα γνωστά, μόνο ο «ΠΡΩΤΕΥΣ» μπορεί να έχει εισιτήρια, γιατί τα άλλα δύο ταχύπλοα της Δωδεκάνησος Seaways, λογικά, έχουν κλείσει τις θέσεις τους εδώ και εβδομάδες.

Κατά τα λοιπά, για μετάβαση στη Ρόδο υπάρχουν αρκετά μεταφορικά μέσα, ενώ, αν δεν επιθυμείς να στήσεις σκηνή στο Καστελόριζο, πολύ εύκολα βρίσκεις κατάλυμα μέσα στην πόλη της Ρόδου και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές αυτήν την εποχή, αν το ψάξεις, όπως ξενοδοχεία 3-4 αστέρων στα 30 – 40 ευρώ με πρωινό το δίκλινο.

Φιλικά

PapGeo

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε

Εγώ δυστυχώς είμαι σε άσχημη κατάσταση ακόμα... Δε βρίσκω παρέα. Αν θέλει κανείς να πάμε μαζί και δεν έχει κανονίσει, ας μου στείλει..! :)

(Μιλάμε πάντα 2 βράδια σκηνή στο Καστελόριζο...! )

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Να ρωτήσω κάτι; :oops: Μπορεί και να σας φανεί βέβαια πολύ αστείο.

Μην με κοροιδέψετε όμως σας παρακαλώ! :?

Γιατί όλοι μιλάτε για ΄εκλειψη ηλίου στο Καστελόριζο, κανονίζεται εκδρομή εκεί για να δείτε το φαινόμενο... Δηλαδή από τα άλλα μέρη της Ελλάδας δεν θα φαίνεται καμιά διαφορά κατά την διάρκεια της μέρας; Το φαινόμενο θα φαίνεται μονάχα από το Καστελόριζο; 8-[

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης