Juptr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Σκέφτομαι να αλλάξω τo 8'' dob f6 λόγω φορητότητας με κάποιον άλλο σωλήνα στις 8'' πάλι αλλά μικρότερου f (4-5).Έχω ισημερινή και σαν επιλογές έχω διαλέξει μέχρι στιγμής το Skywatcher 8'' f5 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1558 , και της Bresser 8'' σε f4.5(δεν ξέρω αν πωλείται σκέτος ο σωλήνας) http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=7&productSeriesId=10&productTypeId=2&companyId=2&categoryId=1 ή f4 http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=569&productSeriesId=71&productTypeId=2&companyId=2&categoryId=1 .Θα ήθελα να κυμανθώ σε αυτές περίπου τις τιμές .Προσωπικά θα προτιμούσα το Bresser f4 λόγω μικρότερου μήκους (χωρις να έχω δει ποτέ από αυτό). Τι θα μου προτείνατε ; Γιώργος.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Γιώργο, και εγώ διαθέτω ενα 8" GSO f/6, και το μήκος του όντως προκαλεί πρόβλημα τόσο στη φορητότητα οσο και στο balance με την EQ 5. Πολλές φορές επίσης το πίσω μέρος του σωλήνα βρίσκει στο τρίποδα της στηρίξης, κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό αφού δεν μπορώ να στοχεύσω σε διάφορα σημεία. Έχεις σκεφτεί καθόλου για Καταδιοπτρικό ; Εγώ εκεί στρέφομαι.
Juptr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Γιώργο, και εγώ διαθέτω ενα 8" GSO f/6, και το μήκος του όντως προκαλεί πρόβλημα τόσο στη φορητότητα οσο και στο balance με την EQ 5. Πολλές φορές επίσης το πίσω μέρος του σωλήνα βρίσκει στο τρίποδα της στηρίξης, κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό αφού δεν μπορώ να στοχεύσω σε διάφορα σημεία. Έχεις σκεφτεί καθόλου για Κατοπτρικό ; Εγώ εκεί στρέφομαι. Νίκο δεν έχω σκεφτεί ποτέ για διοπτρικό ή καταδιοπτρικό . Πιστεύω ότι με ένα πιο κοντό κατοπτρικό που θα χωράει στο αυτοκίνητο χωρίς να το μετατρέπω σε διθέσιο θα είμαι ικανοποιημένος . Γιώργος.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Sorry, καταδιοπτρικό εννοούσα. Έχε υπόψιν σου βέβαια οτι ένα κοντό νευτώνειο θα θέλει πιο συχνή και ακριβή ευθυγράμμιση οπτικών. Επίσης επηρεάζεται περισσότερο απο την αράχνη μειώνοντας σε κάποιο βαθμό το contrast.
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Αν πρόκειται για παρατήρηση και μόνο, κατά την γνώμη μου το κατοπτρικό είναι μονόδρομος. Τα SCT είναι σε όλα μέτρια. Και τα γρήγορα κατοπτρικά δίνουν εξαιρετικά πεδία, αλλά απαιτούν και καλής ποιότητας προσοφθάλμια. Οι μεγαλύτερες απαιτήσεις στην ευθυγράμμιση των οπτικών σε ένα κοντό κατοπτρικό, δε πρέπει να σε τρομάζουν. Η λογική της είναι η ίδια. Το κόστος στο contract λόγω μεγέθους του δευτερεύοντος είναι αμελητέο, κυρίως όταν μιλάμε για βαθύ ουρανό. Εγώ θα ήθελα πολύ περισσότερο ένα 8" f/5 από το 8" f/6 που έχω. Δε το σηζητάω! Και ασχολούμαι μόνο με παρατήρηση. Ψηφίζω γρήγορο κατοπτρικό με κλειστά μάτια. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα