Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα σας!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά στις 28 Μαρτίου 2009 στις 20:30 είναι η ώρα της Γης!

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και ελπίζω να συμμετάσχετε όλοι ενεργά, μόνο καλό θα κάνει στον πλανήτη μας τον καημένο που μας ανέχεται...

http://www.earthhour.org/signup/gr:el

Το θέμα μας βασικά (για όλους τους αστρόπληκτους δηλαδή), είναι ότι μιας και ο Δήμος Αθηναίων θα συμμετάσχει ενεργά (το βλέπετε εδώ http://www.cityofathens.gr/el/node/8303) έχουμε μια και μοναδική ευκαιρία να δούμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣΤΡΑ πάνω από τον Αττικό Ουρανό για μια ολόκληρη ώρα!!!

Λέει ο Δήμαρχος ότι θα σβήσει ο Λυκαβηττός και τα περισσότερα δημόσια κτίρια...τώρα για το πιο σημαντικό που είναι τα φώτα της πόλης δεν ξέρω...είμαι πάντως αποφασισμένος να του στείλω mail παρακαλώντας τον (σε περίπτωση που δεν το έχει στα σχέδια να γίνει) να κλείσει και όλα τα τρισάθλια κίτρινα φώτα των δρόμων!!

Ποιά είναι η γνώμη σας παιδιά; Για μια ώρα ας έχουμε πλήρη συσκότιση δεν χάθηκε και ο κόσμος! Άσε που θα είναι και καλό για τον Πλανήτη...

Φυσικά δεν χρειάζεται να σας αναφέρω ότι εκείνη την ώρα θα βρίσκομαι αγκαλιά με το 12άρι dob στην ταράτσα \:D/...όλοι το ίδιο θα κάνετε είμαι σίγουρος!!!:mrgreen:

Άντε μπας και δούμε μια ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ έστω και για μια ώρα βρε παιδί μου...](*,)

Τάσος

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Για τα φώτα στους δρόμους λέω όχι μιας και είναι τεράστιος ο κίνδυνος ατυχημάτων και γενικότερων επιθέσεων από τσαντάκιδες κτλ... :-k :-k
ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Μήπως Αργύρη, λέω τώρα, θάταν μια καλή ευκαιρία για μια αστροβραδυά στον Λυκαβητό \:D/ ?? (μάλλον θάχει "καλό" καιρό)

Τί έτος Αστρονομίας έχουμε??? έτσι στα "μουγκά" θα περάσει?

(Πέρυσι έγιναν δύο τέτοιες βραδυές)

:) :) :)

:roll: AstroMath
Δημοσιεύτηκε

Δεν θα ήταν πάντως φοβερή η εικόνα να εμφανιζόντουσαν ξαφνικά τα άστρα πάνω από την "βασίλισσα" της φωτορύπανσης Αθήνα;

Έστω και αν δεν θα είναι όπως σε κανονικό σκοτεινό ουρανό στην εξοχή..

Δηλαδή τα μισά φώτα αν χανόντουσαν για λίγο...νομίζω ότι η διαφορά θα ήταν τουλάχιστον αξιοσημείωτη σε τόσο μεγάλη κλίμακα!

Αυτή η "Ώρα της Γης" πάντως..θα είναι μια σπάνια ευκαιρία να το διαπιστώσουμε αυτό.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
jimmy106 σε βρισκω σωστοτατο, την συγκεκριμενη νυχτα θελει λυκαβητο η οπουδηποτε αλλου μεσα στην Αθηνα οπου εξυπηρετει, ετσι να γινει μια μεγαλη αστροπαρεα...
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Έστειλα μήνυμα στον Δήμαρχο Αθηναίων από το site του Δήμου ρωτώντας αν θα κλείσουν και τα φώτα των δρόμων στην Ώρα της Γης, τα άθλια και κίτρινα που είναι υπεύθυνα για την φωτορύπανση.

Μου τηλεφώνησε λοιπόν την επόμενη ημέρα ένας ευγενέστατος κύριος από το γραφείο του Δημάρχου λέγοντάς μου αυτό που φανταζόμουνα πως θα ακούσω, ότι για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να κλείσουν τα συγκεκριμένα φώτα και ότι αν γίνει κάτι στην διάρκεια αυτής της 1 ώρας θα έχουν μεγάλη ευθύνη κλπ. κλπ.

Τώρα βέβαια πως άλλες (και κατά πολύ μεγαλύτερες πόλεις) το κάνουν και πέρσι στην αντίστοιχη Ώρα της Γης είχαν πλήρη συσκότιση...αυτό είναι άλλο θέμα..τα περισσότερα εγκλήματα στατιστικά γίνονται σε πλήρη φωτισμό ή μέρα μεσημέρι!!

Απλά επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά το εξής: Πως είπατε; Φωτορύπανση;; ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ για τους πάντες!!!](*,)

Ένα στέγαστρο μαζί με ανακλαστικό κάτοπτρο (dark sky friendly), να διοχετεύουν το κίτρινο φως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ προς τα κάτω, αν έμπαιναν σε κάθε δημόσιο φως της ΑΘήνας...νομίζω πως θα είχαμε αισθητή διαφορά, μπορεί να κερδίζαμε και 2-3 μονάδες φαινόμενου μεγέθους στα αστέρια...που να καταλάβουν όμως...το χαβά τους αυτοί...:-note

Παραδείγματα εξωτερικού φωτισμού φιλικού προς τον ουρανό

http://store.starrynightlights.com/arealighting.html

Επίσης η International Dark-Sky Association (http://www.darksky.org) έχει λίστα με πιστοποιημένους κατασκευαστές τέτοιων φωτών..ξέρω τι θα μου πείτε...ξεχνάω ότι βρίσκομαι στο Ελλάντα...ας σταματήσω λοιπόν να γράφω εδώ γιατί όσο πάω εκνευρίζομαι...νιώθω ότι εκφράζω αρκετούς παρ'όλα αυτά...

Το σίγουρο είναι ότι μια ώρα συσκότισης δεν θα έλυνε το πρόβλημα της Φωτορύπανσης...θα κατάφερνε όμως κάτι άλλο...θα τους έδειχνε ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ...ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑ...

Τάσος

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι σίγουρα "οι κρατούντες" γνωρίζουν τα της φωτορύπανσης. Απλά κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να κάνει πράξη κάτι που θα δώσει λύσεις και ποιότητα ζωής.

Αν παρατηρήσει κάποιος το site του Δήμου Αθηναίων, θα δεί πως υπάρχει έτοιμο υλικό για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, που λίγο αν ευαισθητοποιηθούν και δουλέψουν το θέμα στα σχολειά, μπορούμε να πούμε ότι κάποτε -οι γενιές που έρχονται θα έχουν κάποια κουλτούρα.

( εαισθητοποίηση για την καταστροφή του πλανήτη, για την καταστροφή χλωρίδας-πανίδας, υγροβιωτόπων, κληματολογικών συνθηκών, υδροφορου ορίζοντα κ.α.)

Ας τους δώσουμε το καλό παράδειγμα εμείς με τη συμμετοχή μας στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" , μήπως κάποτε αλλάξει κάτι σ' αυτόν τον "έρημο" πλανήτη που λέγεται ΓΗ!!!!!!!

Κατά τα άλλα... στις 28/3 ,επ' ώμου τηλεσκόπιο και ....μάρς!!!!!

Εμείς στην επαρχία, όντως είμαστε πιό τυχεροί στο πρόβλημα της φωτορύπανσης.

Δημοσιεύτηκε
Ώρα της Γης - Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

SkyWatcher Dob 8\\ Vixen VC200L

Celestron SkyMaster 15Χ70

EQ6 SkyScan Pro GOTO

T.V. Panoptic 19mm, POWERMATE 2,5x, Ø 31,8mm

Vixen LVW, LANTHANUM 42mm, Ø 50,8mm

Δημοσιεύτηκε

Σας παραθέτω το mail που έστειλε σε μένα και σε όλα τα μέλη του WWF ο Κος Βελλίδης Γιώργος για την Πρωτιά της Ελλάδας στην συμμετοχή για την Ώρα της Γης.

Ώρα της Γης

Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα !

Με την εντυπωσιακή συμμετοχή σας στην Ώρα της Γης, η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το δικό σας δυναμικό «παρών» καθώς και περισσότερων από 270 Δήμων και κοινοτήτων μας δίνει την πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με την εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης, οι οποίοι «βρέθηκαν» στην τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Καναδά.

Η πραγματική δύναμη του μηνύματος της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή όλων εμάς ξεχωριστά. Όλοι εμείς πρέπει να «αξιοποιήσουμε» τη μεγάλη αυτήν ευκαιρία δηλώνοντας ότι απαιτούνται εδώ και τώρα γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και υιοθετώντας πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητά μας. Περισσότεροι από 18000 Έλληνες έχουμε ήδη δηλώσει ηλεκτρονικά την προσωπική συμμετοχή μας (http://www.earthhour.org/signup/gr:el), αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία για να εντείνει τις προσπάθειές της ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η ελληνική συμβολή στην παγκόσμια εκστρατεία της Ώρας της Γης δεν εξαντλείται στη μαζική μας συμμετοχή. Ελληνικά μνημεία και τοπόσημα παγκόσμιας ακτινοβολίας θα προσθέσουν αίγλη στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου θα προσδώσουν λάμψη στην Ώρα της Γης με τη συσκότιση τους… Επιπλέον, οι δήμοι της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών, με τη συμμετοχή τους, κάνουν ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Κύρος όμως θα προσθέσουν στην ελληνική Ώρα της Γης και τοπόσημα διεθνούς αναγνωρισιμότητας της σύγχρονης Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Όλα αυτά στο μεγάλο ραντεβού της 28ης Μαρτίου, 20:30 - 21:30 το βράδυ, στην Ώρα της Γης 2009.

Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε!

Γιώργος Βελλίδης

Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας WWF Ελλάς

Πραγματικά εντυπωσιακό αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος της χώρας μας.

Είδατε τελικά ότι κάποιοι μέσα στον απλό κόσμο ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ;

Δημοσιεύτηκε

Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να τραβηξουμε αστροφωτογραφιες wide field πριν και μετα κλεισουν τα φωτα ο καθενας απο τον τοπο του και να συγκρινουμε τα αποτελεσματα..

:cheesy:

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Με συγχωρείτε βρε παιδιά αλλά πιστεύετε ότι ο πλανήτης μας θα σωθεί με το να έχουμε τα φώτα σβησμένα για 1 ώρα μόνο; Εμένα όλο αυτό μου θυμίσει περισσότερο τις κινήσεις διαμαρτυρίας όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιράκ, όπου σβήνουμε τα φώτα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο! Η οικολογική συνείδηση και η αντιμετώπιση της φωτορύπανσης ουδεμία σχέση έχει με... πυροτεχνήματα, όπως είναι η περιβόητη Ώρα της Γης. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μας για να πάμε στο περίπτερο, που βαριόμαστε να ρίξουμε τα πλαστικά στον κάδο ανακύκλωσης που είναι πέντε μέτρα μακριά από τον κλασσικό κάδο, που αφήνουμε τα φώτα αναμμένα επειδή βαριόμαστε να σηκωθούμε από τον καναπέ την στιγμή που σαπίζουμε μπροστά σε μια τηλεόραση που λειτουργεί κάπου 15 ώρες την μέρα, τι σόι οικολογική συνείδηση είναι αυτή; Σβήνουμε τα φώτα και νομίζουμε ότι κάτι κάναμε.

Η οικολογική συνείδηση δεν αποδεικνύεται με το να κάνουμε φαρισαϊσμούς αλλά με τον τρόπο ζωής μας. Και εγώ συχαίνομαι την περιβαλλοντική καταστροφή και την φωτορύπανση, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Αν σβήσουμε το φως για μια ώρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως επειδή όταν θα ξανανοίξουμε τον διακόπτη, το ίδιο εργοστάσιο λιγνίτη θα ανάψει για να μας δώσει ρεύμα. Το μόνο που θα μείνει από κάτι τέτοιο θα είναι η ψευδαίσθηση ότι αγωνιστήκαμε για "κάτι", ενώ την ίδια ώρα οι πηγές ρύπανσης να δουλεύουν ανενόχλητα.

Θα μου πείτε ότι είναι συμβολική κίνηση, αλλά θα αρκεστούμε σε αυτό; Στις πράξεις τι κάνουμε; Θα μου πείτε επίσης και για ενημέρωση των πολιτών, αλλά το να σβήνεις τα φώτα για μία μόνο ώρα μόνο και μόνο επειδή θα το κάνουν κι άλλοι δεν είναι ενημέρωση. Ενημέρωση είναι να πεις σε κάποιον γιατί να σβήνει τα φώτα και να τον παροτρύνεις να το κάνει όσο ποιο συχνά γίνεται. Ούτε εγώ αντέχω την φωτορύπανση αλλά δεν θα μειωθεί με σβησμένα τα φώτα για μία μόνο ώρα. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται για ευαισθητοποίηση και όχι επειδή είναι της μόδας.

(Θα φάω πέτρες, ε;) 8-[

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

Δημοσιεύτηκε

Θα μου πείτε ότι είναι συμβολική κίνηση, αλλά θα αρκεστούμε σε αυτό; Στις πράξεις τι κάνουμε; Θα μου πείτε επίσης και για ενημέρωση των πολιτών, αλλά το να σβήνεις τα φώτα για μία μόνο ώρα μόνο και μόνο επειδή θα το κάνουν κι άλλοι δεν είναι ενημέρωση. Ενημέρωση είναι να πεις σε κάποιον γιατί να σβήνει τα φώτα και να τον παροτρύνεις να το κάνει όσο ποιο συχνά γίνεται. Ούτε εγώ αντέχω την φωτορύπανση αλλά δεν θα μειωθεί με σβησμένα τα φώτα για μία μόνο ώρα. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται για ευαισθητοποίηση και όχι επειδή είναι της μόδας.

Εγω βασικα κραταω αυτο γιατι αναιρει ολα τα υπολοιπα που ειπες..

Ειναι συμβολικη πραξη και υπαρχει ενημερωση απο τους φορεις που το εχουν αναλαβει.. (οχι βεβαια απο τους δημους αν και ισως καποιοι το παλευουν) Απο τη WWF και απο τον SKAI..

Μην τα βλεπουμε ολα μαυρα και θεμα μοδας..

Καλο ειναι εστω και για μια ωρα να ευαισθητοποιηθει ο κοσμος..

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Θα σβήσουν τα φώτα για μια ωρίτσα. Και μετά; Αν σβήσουμε το φως για μια ώρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως επειδή όταν θα ξανανοίξουμε τον διακόπτη, το ίδιο εργοστάσιο λιγνίτη θα ανάψει για να μας δώσει ρεύμα. Το μόνο που θα μείνει από κάτι τέτοιο θα είναι η ψευδαίσθηση ότι αγωνιστήκαμε για "κάτι", ενώ την ίδια ώρα οι πηγές ρύπανσης θα δουλεύουν ανενόχλητα. Επίσης επειδή είναι συμβολική δεν θα αλλάξει κάτι γιατί οι περισσότεροι πολίτες μένουν μόνο στους συμβολισμούς. Μη τολμήσουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να αντιμετωπίσουν τη φωτορύπανση, θα κοπούν τα χέρια τους. Και δεν αποτελεί ευαισθητοποίηση το να έχεις τα φώτα σβησμένα για μία ώρα επειδή στο είπανε άλλοι, αλλά το να σβήνεις τα φώτα όταν δεν τα χρειάζεσαι και να χρησιμοποιείς λάμπες χαμηλής κατανάλωσης σε σημεία ώστε να φωτίζουν ότι θέλεις μόνο και τίποτα παραπάνω.

Ζητώ συγνώμη αν ακούγομαι κακός αλλά είμαστε ηλίθιοι που καταστρέφουμε τον πλανήτη μας, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε και υποκριτές. Μόνη λύση είναι ή να κάτσουμε στα αβγά μας και να συνεχίσουμε να καταστρέφουμε το περιβάλλον ή να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να δραστηριοποιηθούμε πραγματικά για το διαστημόπλοιο Γη που ακόμη μας ανέχεται.

Ψιλοάσχετο: Μη πολυεμπιστεύεστε το ΣΚΑΪ

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

Δημοσιεύτηκε

Καθολου κακος και οι αποψεις σου ειναι δεκτες και σωστες..

Απλα μην ειμαστε μηδενιστες..

Αυτα.. και οποιος θελει συμμετεχει ειτε επειδη του ειπαν να το κανει ειτε επειδη θελει να το κανει..

16/5/09

Δημοσιεύτηκε

Προφανώς με μια ώρα κλεισίματος των φώτων δε θα αλλάξει η πορεία του κλίματος και προφανώς η κίνηση είναι συμβολική προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και τις κυβερνήσεις. Αντιγράφω από το επίσημο site της ώρας της Γης:

Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουμε πως θα είναι το

μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον κόσμο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε

περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα

στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των

Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη

δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου,

για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη.

Αν κάποιος δε συμφωνεί με συμβολικές κινήσεις ή δε συμφωνεί ειδικότερα με τη συγκεκριμένη κίνηση, κανείς δεν τον υποχρεώνει να συμμετέχει!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Ηλία. Άλλωστε αυτό έχει γίνει πολλές φορές, με αποτέλεσμα να μη δίνεται πολύ σημασία στο γεγονός. Ποτέ δε γίνεται οργανωμένα. Αν ήταν μαζική αυτή η κίνηση θα αρκούσαν και 5 λεπτά για να "δείξουμε κάτι" αλλά πού;
Δημοσιεύτηκε

Το κακό όμως είναι ότι πολλοί άνθρωποι μένουν μόνο στους συμβολισμούς και δεν κάνουν τίποτε άλλο. Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι που θα σβήσουν τα φώτα του για 1 ώρα μετά θα καταναλώσουν τα κέρατα τους από ηλεκτρισμό.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Έχω διαβάζει ότι όταν παίρνει μπροστά ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 500W (ένα παράδειγμα) στην εκκίνηση του χρειάζεται στιγμιαία την τριπλή ισχύ, δηλαδή 1.500W! Μακάρι να λέω βλακείες αλλά αν πράγματι ισχύει αυτό, το σύστημα ηλεκτροδότησης θα έχει μεγάλο πρόβλημα #-o

Και επίσης να αναφέρω ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει ότι μπορεί για το περιβάλλον και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει ότι του λένε οι άλλοι. Δυστυχώς όμως δεν είναι λίγοι που θα σβήσουν τα φώτα τους επειδή το είπαν οι άλλοι :( Και μιας και το ανέφερα, έχω προσέξει ότι τον τελευταίο καιρό η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει περισσότερο μόδα και μια μορφή trendoκρατίας και έχει χάσει εντελώς την πραγματική του ουσία. Θα σας δώσω ένα σχετικό παράδειγμα. Στο Facebook δημιουργήθηκε μια ομάδα με θέμα την Ώρα της Γης. Είχε γραφτεί ένας φίλος μου για να πει τις απόψεις του, οι οποίες αν και αρνητικές ήταν καθαρά ευγενικές και με επιχειρήματα. Το αποτέλεσμα ήταν να τον βρίζουν και να τον διαγράψουν!

Και κάτι άλλο. Η Γερμανία έχει περισσότερους κατοίκους από την Ελλάδα, χειρίζεται τα περιβαλλοντικά θέματα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα (ένα παράδειγμα είναι ότι εκεί ανακυκλώνονται σχεδόν όλα τα σκουπίδια ενώ εδώ ούτε τα μισά), οι κάτοικοι είναι ποιο ευαισθητοποιημένοι από εμάς κι όμως δεν συμμετέχουν! Γιατί; 39.gif

Κλείνοντας, θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα...

Αν κάποιος δε συμφωνεί με συμβολικές κινήσεις ή δε συμφωνεί ειδικότερα με τη συγκεκριμένη κίνηση, κανείς δεν τον υποχρεώνει να συμμετέχει!

Δημοσιεύτηκε

Ηλια θα συμφωνισω μαζι σου, και εγω ακριβως ετσι το σκεφτομαι.

Επισης να αναφερω οτι το να σβησουν τα φωτα (ειδικα στους περισσοτερους απο εμας που εχουμε λαμπες εξικονομισεις ενεργιας) δεν νομιζω οτι ειναι και κατι το ιδιαιτερο...νομιζω οτι μεγαλη διαφορα θα ηταν αν θα κλειναμε και τις ενεργοβορες συσκευες (πλυντηρια, κουζινες, θερμοσιφωνες κτλ) καθως επισης βγαζοντας εκτος μπριζας ολες τις συσκευες που πευτουν σε standby καθως και ολους τους φορτιστες/τροφοδοτικα και οτι αλλη συσκευη εχουμε....

Οποτε αν θα γινοταν μετριση απο τις εταιριες Ηλεκτρισμου να εβλεπαν μεγαλη διαφορα στην καταναλωση της ενεργειας.

Anyway πιστευω οτι καθε ενεργια προς οφελος του περιβαλλοντος ειναι καλη!!

οπως ειπες το κακό όμως είναι ότι πολλοί άνθρωποι μένουν μόνο στους συμβολισμούς και δεν κάνουν τίποτε άλλο

Το πραγματικο προβλημα ειναι η νοοτροποια των ανθρωπων...και απο εκει θα πρεπει να ξεκινισουμε την πραγματικη αλλαγη...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Και μιας και το ανέφερα, έχω προσέξει ότι τον τελευταίο καιρό η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει περισσότερο μόδα και μια μορφή trendoκρατίας και έχει χάσει εντελώς την πραγματική του ουσία. Θα σας δώσω ένα σχετικό παράδειγμα. Στο Facebook δημιουργήθηκε μια ομάδα με θέμα την Ώρα της Γης. Είχε γραφτεί ένας φίλος μου για να πει τις απόψεις του, οι οποίες αν και αρνητικές ήταν καθαρά ευγενικές και με επιχειρήματα. Το αποτέλεσμα ήταν να τον βρίζουν και να τον διαγράψουν!

πχ2 στο σχολείο μου είναι της μόδας να πέρνεις μάθημα επιλογής περιβαλλοντική. Αυτοί που φυτεύουν δεντράκια είναι και αυτοί που πετάνε τα κουτάκια από τα αναψυκτικά στην αυλή ενώ έχουμε τόσους τενεκέδες. Φέτος είχαμε 3 τμήματα περιβαλλοντικής και κανένα αστρονομίας ή βιολογίας, γιατί είμαστε ευαίσθητοι εμείς =P~

Και το χειρότερο: όλοι πιστεύουν πως κάνουν κάτι.

Φιλικά

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά καλημέρα σας!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά στις 28 Μαρτίου 2009 στις 20:30 είναι η ώρα της Γης!

Ποιά είναι η γνώμη σας βρε παιδιά; Για μια ώρα ας έχουμε πλήρη συσκότιση δεν χάθηκε και ο κόσμος! Άσε που θα είναι και καλό για τον Πλανήτη...

Φυσικά δεν χρειάζεται να σας αναφέρω ότι εκείνη την ώρα θα βρίσκομαι αγκαλιά με το 12άρι dob στην ταράτσα \:D/...όλοι το ίδιο θα κάνετε είμαι σίγουρος!!!:mrgreen:

Άντε μπας και δούμε μια ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ έστω και για μια ώρα βρε παιδί μου...](*,)

Τάσος

η αληθεια ειναι οτι οσο πλησιαζει αυτη η μερα τοσο περισσοτερη ειναι η συγχυση και η απογοητευση μου...

και οχι επειδη δεν υποστηριζω αυτην την κινηση [-X [-X [-X

αλλα επειδη δεν καταφερα να παρω ακομα τηλεσκοπιο και θα χασω μια μοναδικη ευκαιρια να απολαυσω τον κατασκοτεινο (ελπιζω) ουρανο εκεινης της βραδυας. :cry: :cry:

πανω που ειχα αποφασισει να παρω το dob 8' απο το πλανηταριο ...

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

(το χασαμε το τηλεσκοπιο "πατριωτη")

ετσι λοιπον ειμαι σε αναμονη για την καινουργια (και αναβαθμισμενη απο οτι εμαθα) παρτιδα κατα τα τελη μαιου με αρχες ιουνιου :-#

με βλεπω λοιπον να την βγαζω στο μπαλκονι (η στην ταρατσα) χαζευοντας τα αγαπημενα μου αστρακια δια γυμνου οφθαλμου και με σκεψεις του τυπου @#%$@*&%$#*&%@#

ευχομαι σε ολους εσας λοιπον που ετοιμαζεστε για μια ιδιαιτερη βραδυα με τα τηλεσκοπιακια σας ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ και κυριως

ΠΟΛΛΑ ΣΒΗΣΤΑ ΦΩΤΑ. :-note :-note

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Δε μαρέσει να απογοητεύω κόσμο αλλά τουλάχιστον εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουμε διαφορά. Όσα αστέρια βλέπαμε πρίν θα βλέπουμε και μετά.
Δημοσιεύτηκε
παιδια ενταξει οκ και εγω υποστηριζω αυτη την προσπαθεια (εννοειται) αλλα πρεπει να δουμε λιγο και τι θα μας διδαξει και να διορθωθουμε,ελπιζω η 28η μαρτιου να μην αποτελει απλα μια ευκαιρια ''να δουμε λιγα αστερακια'' αλλα να βελτιωσουμε ο καθενας στα πλαισια του δυνατου την οικολογικη (και οχι μονο) συμπεριφορα του,για μενα αυτη θα ηταν η ευχη μου ελπιζω να πραγματοποιηθει εστω σε καποιο ελαχιστο βαθμο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης