Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε πως η εκστρατεία ενάντια στη Φωτορύπανση που συντονίζει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» βρίσκεται πλέον στον αέρα στη διεύθυνση:

http://www.darksky.gr/

Σας υπενθυμίζουμε πως αυτή η εκστρατεία, με σημείο αναφοράς το παραπάνω site, είχε προταθεί από τον Ωρίωνα και η δημιουργία του είχε τεθεί σε ψήφιση στις συναντήσεις των συλλόγων σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη.

Βασιζόμαστε σε όλους σας για τη συνεργασία σας στην εκστρατεία, την αποστολή υλικού προς εμπλουτισμό του site καθώς και για τα σχόλιά σας που θα οδηγήσουν στη βελτίωσή του. Σύντομα από το darksky.gr θα οργανωθούν προσπάθειες καταγραφής της φωτορύπανσης στην Ελλάδα όπως επίσης και καταγραφής σημείων κατάλληλων προς παρατήρηση στη χώρα μας. Ταυτόχρονα φιλοδοξούμε να δημοσιεύουμε όλες τις ειδήσεις και τις δραστηριότητες σχετικές με τη φωτορύπανση.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και προσμένουμε και στη δική σας συμβολή.

Με τιμή,

Το Δ.Σ. του Ωρίωνα

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω αν είναι μόνο δικό μου το πρόβλημα, αλλα με Opera το site δείχνει μόνο μια σειρά απο κινέζικα, με IE ανοίγει κανονικά.
I''ve got amazing powers of observation
Δημοσιεύτηκε
Με firefox, safari και IE μοιάζει να λειτουργεί κανονικά. Το θέμα της Opera θα μελετηθεί άμεσα! (έχεις δίκιο, όντως το παθαίνει).
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας =D> =D>

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας αυτή.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Θερμά συγχαρητήρια για τον ωραίο σκοπό και το προσεγμένο ξεκίνημα της ιστοσελίδας! Ευχόμαστε μεγάλες και μικρές νίκες στην εκστρατεία κατά της φωτορύπανσης που θα είναι μακρόχρονη και με ισχυρούς αντιπάλους τα πολύ αργά -εως ανύπαρκτα- αντανακλαστικά της πολιτείας και τα κοντόφθαλμα ιδιωτικά συμφέροντα. Καλή συνέχεια - θα είμαστε σύμμαχοι!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Είναι από τις κινήσεις που πραγματικά βοηθούν ώστε όλοι να κατανοούν και να βοηθούν σε προβλήματα όπως είναι η φωτορύπανση που δεν είναι μόνο οπτικό(!!) (εμποδίζει εμάς στην παρατήρηση) αλλά και ενεργειακό.

Και είμαι περήφανος βέβαια που και αυτό ξεκίνησε από την Πάτρα.

Τα θερμά μου συγχαρήτηρια τόσο για την σύλληψη της ιδέας όσο και για το έργο σας.

Φιλικά,

Λεωνίδας

Δημοσιεύτηκε

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης επιμελήθηκε ένα όμορφο φυλλάδιο οδηγιών για τη συμμετοχή στην καταγραφή της φωτορύπανσης μέσω του προγράμματος Globe At Night. Υπενθυμίζουμε ότι το φετινό πρόγραμμα θα διαρκέσει από 16 έως 28 Μαρτίου 2009.

Στο φυλλάδιο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πως θα καταγράψετε την κατάσταση του ουρανού στην περιοχή σας αλλά και το πως θα υποβάλετε την αναφορά σας.

http://www.darksky.gr/blog/36-siteupdates/72-globeatnight2009instructions.html

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ο "Ωρίωνας" αποτελεί έναν από τους Συλλόγους Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που τα μέλη του πραγματικά μάχονται για αυτό που αγαπούν. Πρέπει όμως να τονιστεί και η συλλογική προσπάθεια που βλέπουμε όλοι εμείς να καταβάλλεται από τα μέλη του για την διάδοση της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στο ευρύ κοινό, μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες.

Η κίνηση όμως αυτή του darksky.gr, είναι νομίζω πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν είναι απλά μια εκδήλωση. Ούτε μια διάλεξη ή "εκλαικευτική" ομιλία. Είναι ένα πραγματικά θαυμάσιο έργο. Αρκεί να ρίξει κανείς μόνο μια ματιά, για να καταλάβει πόσο σημαντική και επίπονη δουλειά έχει γίνει. Καταρχάς, η πρώτη εικόνα της σελίδας και μόνο, προδιαθέτει το περαιτέρω διάβασμα στα ενδώτερα. Νοικοκυρεμένα και απλά, όπως είπα και στον Παναγιώτη! Αξίζει να διαβάσουμε αυτή τη σελίδα, γιατί μόνο με την σφαιρική επίγνωση του προβλήματος θα μπορούμε να το γνωστοποιήσουμε, αλλά και να προτείνουμε λύσεις προς το ευρύ κοινό.

Μη σας κουράζω άλλο. Ο Σύλλογος της Πάτρας έδειξε τον δρόμο και το παράδειγμα σε όλους εμάς.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Μας δώσατε την αφορμή να αποδείξουμε πόσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε! Ώρα για έργα! =D>

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

• 1 μήνα αργότερα...
  • 4 μήνες αργότερα...
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με τον σύνδεσμο

http://www.darksky.gr/recordinglightpollution/great-world-wide-star-count.html

στις 9/10/2009 ξεκινά άλλη μια διεθνής προσπάθεια καταγραφής της φωτορύπανσης. Να συμμετάσχουμε όλοι σε αυτό το απλό αλλά τόσο σημαντικό εγχείρημα!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

up

ειπα να το ξεθαψω...αφου η φωτο ειναι ολα τα λεφτα για σημερα!!!

http://www.darksky.gr/images/darksky/darksky-valentine.jpg

Καλησπερα....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

ΑΠΑΙΧΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΝΟΗΣΗ!!!!!

Δεν γίνεται καλύτερα από αυτό...απλά δε γίνεται!!! =D> =D> =D>

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Φοβερή η φωτογραφία, αν και μου προκαλεί μεγάλη θλίψη. Παράλληλη ερμηνεία του "Η αλήθεια είναι το φως που καίει". Στην περίπτωση αυτή καίει την οπτική μας αντίληψη.

Πάντως, ευρισκόμενος στο Πήλιο για το τριήμερο και ατενίζοντας τον Νοτιοδυτικό ουρανό της Παρασκευής σκέφτομαι πως οπουδήποτε αλλού εκτός από την Αθήνα τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα, έστω με την έννοια του "μη χείροντος". Αλλά υπάρχουν και χειρότερα: Τον Οκτώβριο στην Νέα Υόρκη το μόνο ορατό στοιχείο στον Ουρανό ήταν η Σελήνη, ακόμη και από τον 65ο όροφο! Αφήστε που στην μητρόπολη του γαλάζιου πλανήτη, όπου βρίσκει κανείς τα πάντα, υπήρχαν μόνο 2 πραγματικά καταστήματα αστρονομικού υλικού και ήταν και τα δύο κλειστά όλο το διάστημα της παραμονής μου εκεί, λόγω της Εβραικής εορτής του Sukkot (ατυχία στον κύβο). Το ένα εξ αυτών (Adorama) υπάρχει και εδώ αλλά κυρίως σαν φωτογραφικό κατάστημα.

Αλλά κανένα χόμπυ ανοικτού χώρου δεν είναι κατάλληλο για την πόλη. Το άλλο μου χόμπυ, η γεωλογία, προκαλεί ακριβώς το ίδιο συναίσθημα. Παντού γύρω τσιμέντο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ταξινομείς την συλλογή σου και να εκτιμάς τα μάρμαρα και πετρώματα με τα οποία στολίζουν τις εισόδους των πολυκατοικιών και τις εκκλησίες. Όταν όμως βρεθείς στην παραλία ή στο βουνό τα πράγματα αλλάζουν.

Ενημέρωση, Κυριακή 14/2/10 19:30

Λες και η φύση ήθελε να με τιμωρήσει για την γκρίνια μου, έχει πέσει μια ομίχλη στην Πορταριά, ίσα που βλέπεις το ρολόι σου! Τα ίδια συνέβησαν πέρσι τον Φεβρουάριο, όταν πήγα στα Τρίκαλα Κορινθίας να δω -και- τα αστέρια, ξενοδοχείο Ουρανοδρομίες παρακαλώ. Τέλος πάντων, συννεφιά είχε ούτως ή άλλως.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• 10 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης