Mitsakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση - σύγκριση για δυο τηλεσκόπια ρομποτικά. Το πρώτο είναι της Celestron C8 CPC XLT :http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=859 και το άλλο της MEADE LX90 ACF 8"http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=40&productSeriesId=69&productTypeId=9&companyId=1&categoryId=1 Είναι και τα δυο 8", έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά(στα βασικά) με μόνη διαφορά τη μεγένθυση. x600 το MEADE και x480 το C8.... Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό και γενικότερα για τα θετικά του ενός απο του άλλου καθώς και τα αρνητικά. Να γνωρίζεται οτι η παρακολούθηση θα γίνεται ενα μεγάλο διαστημα απο Πειραιά και ίσως να πηγαίνει μια στο τόσο επαρχία για παρακολούθηση. Ευχαριστώ,Δημήτρης[/url] Celestron OMNI 150 XLTΦακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mmBarlow: Televue 2xΦίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Μην κοιτάς μεγεθύνσεις. Ότι τηλεσκόπιο και να πάρεις θα είναι λίγες οι φορές που θα μπορείς να κάνεις μεγέθυνση πάνω από 300Χ. Και αυτό γιατί σε περιορίζει η ατμόσφαιρα. Όποιο και να πάρεις από τα 2 είναι το ίδιο. Επίσης να ξέρεις ότι τα συγκεκριμένα τηλεσκόπια αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις για φωτογράφηση δεν κάνουν, λόγο του ότι θα έχεις περιστροφή πεδίου. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ ακριβά και είναι καλύτερα να πάρεις μια ισημερινή και ένα σωλήνα που θα σου προσφέρει και δυνατότητα φωτογράφησης. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
roryt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Είναι και τα δυο 8", έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά(στα βασικά) με μόνη διαφορά τη μεγένθυση. x600 το MEADE και x480 το C8.... Αχ αυτα τα τμηματα πωλήσεων, σε λίγο θα μας λένε οτι θα βλέπουμε και τους πλανήτες οπως το Hubble (το κανουν και αυτο, το ξέρω). Ακους εκει x600 και x480 , ποσο μαλλον σε 8ιντσα Από που, απο το διάστημα;
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18, 2009 Εχω το Meade LX200 8" και ειμαι απολυτα ευτυχισμενος! It's up to you! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Εγω θα επαιρνα το Meade. Εκτος οτι της επιστρωσεις της celestron δεν τις εμπιστευομαι για πολλους λογους ,το Meade το βρισκω πιο μαζεμενο και πιο καλεσθητο. Και απο θεμα τιμης λογικο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Φίλε Mitsako, Αν ντε και καλά θέλεις Alt-Az στήριξη, γιατί δεν κοιτάς και το NexStar 8 SE, και αυτό XLT είναι, και 8άρι είναι και κανένα 500άρι πιό φτηνό, τουλάχιστον απο το MEADE. Τώρα όσον αφορά την ποιότητα των επιστρώσεων της Celestron, θα διαφωνήσω με τον blackholesun. Εϊχα το 8 SCT για 2 χρόνια σχεδόν και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
Astronomer1978 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 οι επιστρωσεις clt δεν ειναι και οτι ποιο απολυτο υπαρχει. αλλα ουτε και οι uhcs της MEade ειναι ελαχιστες οι διαφορες διαπερατοτητας, το πιο σημαντικο ειναι η αντοχη στον χρονο και ποιοτητα.. κακα τα ψεματα η Meade απο θεμα κατασκευης ειναι ανωτερη. και οι διαφορες στις επιστρωσεις μεταξι meade kai celestron ειναι απειροελαχιστες εως μηδαμινες που κυμαινονται στην 0.03,10 ανακλαστηκοτιτας, δηλαδη τριχες, ενα διπλωματικο παιχνιδι για την πωληση και μονο...
blackholesun Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Φιλε μου εγω ειπα το meade καθαρα απο θεμα ποιοτητας... τωρα οσο για το θεμα με τις επιστρωσεις δεν της εμπιστευομαι γιατι μου εχει τυχει το εξης : Μια μερα που ημουν στο πλανηταριο της αθηνας, αναφερθηκαμε με καποιον απο το καταστημα και μιλαγαμε για τις χlt , σε αυτο που εδωσα μεγαλη προσοχη ηταν οτι καποιος κυριος απο εκει μεσα μου ειπε.. οτι ολα τα μοντελα της celestron εχουν xlt.. ακομα και τα πιο φτηνα.., ε αυτο δεν μου αρεσε... παντος θα εμπιστευομουν πιο πολυ της επιστρωσεις της meade οπως επισης και την ποιοτητα της. Καθαρα γνωμη δικη μου. τωρα το πορτοφολι του καθενος εχει διαφορετικη αποψη.... οπως και ποιοτητα..
lunar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 H meade στην Ελλαδα δεν εχει service οποτε αν παθει τιποτα κυριος η βαση την εβαψες. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
lunar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Τωρα αν δεν κανω λαθος τα celestron κατασκευαζονται κινα και τα meade μεξικο. Γιατι δεν κοιτας κανα vixen vc200 που ειναι και japan ή κανα orion optics made in england. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Mitsakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 H meade στην Ελλαδα δεν εχει service οποτε αν παθει τιποτα κυριος η βαση την εβαψες. Φιλικα Δημητρης Ναι το έχω ακούσει αυτό. Μετα απο αυτά βλέπω και το C8 SGThttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=709 Τουλάχιστον θα έχει την δυνατότητα,όπως μου είπε και ένας γνωστός, να αλλάξει σωλήνα αν αργότερα θέλει κάτι μεγαλύτερο... . Celestron OMNI 150 XLTΦακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mmBarlow: Televue 2xΦίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter
lunar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2009 Aσε τι σου ειπανε αυτη η βαση δεν κανει για μεγαλυτερο σωληνα, καποιοι φιλοι εδω μεσα την ειχανε την CG5 με το C9.25 και απο τα λεγομενα τους καταλαβα οτι δεν κανει. Kαι ας μην πουμε καν για το C11. Αν θες καλη βαση παρε μια EQ6 και χωριστα σωληνα της αρεσκειας σου. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Mitsakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2009 Παίδες τελικά το φιλαράκι μου αγορασε το Meade.Με κανα δυο παρατηρήσεις είδα οτι είναι αρκετά καλό με εύκολο menu για τις επιλογές μεσα απο το Autostar. Ο Κρόνος με το 5,5 της Meade 5000 ήταν πολύ καθαρός και το νεφέλωμα του Ωρίωνα μεσα απο τον 9mm της ίδιας σειράς ήταν φωτεινό και ευδιάκριτο.. Celestron OMNI 150 XLTΦακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mmBarlow: Televue 2xΦίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα