Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους!

Εχω ενα φορητό υπολογιστή Toshiba A100 ο οποίος, είνα μια χαρά, και με βολεύει άριστα στις νυχτερινές μου εξορμήσεις.

Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως είναι η μπαταρία, διότι στην καλύτερη περίπτωση διαρκεί 1.20΄ώρες, είναι φυσιολογικό αυτό ή χρειάζομαι κανούργια μπαταρία;

Πολύ θα εκτιμούσα μια έμπειρη απάντηση-ευχαριστώ.

Αναρωτιέμαι βέβαια εαν υπάρχει μια αξιόπιστη και δοκιμασμένη απάντηση στο θέμα της ενέγειας για φορητό υπολογιστή- δεν ξέρω.

Δημοσιεύτηκε

Νικο δες και αυτο: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6334&highlight=%EC%F0%E1%F4%E1%F1%E9%E1+laptop

Μπορει να σε βοηθισει.

Αλλιως μετα θα πρεπει ή να αλλαξεις μπαραρια στο λαπτοπ

(οπου και παλι η αυτονομια του δεν νομιζω οτι θα αλλαξει και παρα πολυ)

ή

να μειωσεις τα προγραμματα που τρεχουν στο ελαχιστο (περιτα services, προγραμματα, κτλ να τα κλεινεις) επισεις να μειωσεις την φωτηνοτητα της οθονης, την ταχυτητα του δισκου, την ταχυτητα του cpu, του gpu κτλ. Υπαρχουν και προγραμματα που το κανουν αυτο, και κερδιζεις καμια ωρα αυτονομιας)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Στα σωστά που είπε ο Βασίλης να προσθέσω ότι δυστυχώς ο χρόνος που αναφέρεις είναι τυπικός για πολλά μοντέλα laptop που κυκλοφορούν. Πολλοί την έχουν "πατήσει" αγοράζοντας ένα laptop με πολύ καλές προδιαγραφές αλλά με πολύ χαμηλή διάρκεια μπαταρίας.

Αν η διάρκεια αυτή ήταν έτσι από την αρχή τότε δεν μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από το να κλείσεις ότι προγράμματα δε χρησιμοποιείς και να μειώσεις τη φωτεινότητα της οθόνης.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Εδω τα αποτελεσματα απο τον Googlακο Save Laptop Battery

οπου θα βρεις αρκετα tips.

και υπαρχει το προγραμμα Battery Doubler

το οποιο βεβαια δεν και τιποτα παραπανω απο αυτα που σου εγραψα παραπανω.

Εγω παντως εχω βρει την λυση με τον μετασχηματιστη 12v->220v

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Εγω παντως εχω βρει την λυση με τον μετασχηματιστη 12v->220v

Πως ακριβώς Βασίλη;

Για να βοηθήσω: το τροφοδοτικό μου γράφει: output: 15v == 6A, ενω η μπαταρία γράφει: 10.8 v == 4000 mAh) στο 4000 mAh εννοεί μάλλον: 4 Ah.

Δημοσιεύτηκε

Το λοιπόν, πως έχει η κατάσταση....αν η μπαταρία σου είναι 4Ah και το laptop καταναλώνει 4A τότε η μπαταρία κρατάει 4Ah/4A = 1h.Επίσης θα έχεις προσέξει ότι με την μπαταρία η οθόνη είναι πιο σκοτεινή, αυτό είναι θέμα των volt. Άρα τι κάνεις για το βουνό;;Ό,τι και εγώ,

παίρνεις μια μπαταρία αυτοκινήτου, καλό είναι τουλάχιστον 60Ah γιατί όταν αδειάζει πέφτει η απόδοσή της και τα volt,

ένα πολλαπλό φις αυτοκινήτου με καλώδιο (στην ουσία ένα πολύμπριζο με θηλυκά φις και ένα αρσενικό όπου θα κόψεις το καλώδιο και αφού το γυμνώσεις λίγο θα το τυλίξεις γύρω από τους πόλους της μπαταρίας) (πολλαπλό για να μπορείς να βάλεις και άλλα πράματα των 12V) (από το praktiker ας πούμε),

και τέλος έναν μετατροπέα τάσης από 12V σε ρυθμιζόμενη έξοδο με πολλαπλά φις για να ταιριάζει σε όλα τα laptop άσχετα με βύσμα και τάση τροφοδοσίας (το δικό μου τραβάει 17V) με 6Α τουλάχιστον για να είσαι σίγουρος, (εγώ έχω αυτόν http://www.batteries.gr/product_info.php?cPath=290&products_id=1320 ).

Και ξεμπέρδεψες!!!!Εγώ έχω 2 μπαταρίες, μία 45Ah για στήριξη και κάμερα και μία 60Ah μόνο για το laptop....έχει λίγο κουβάλημα αλλά είναι η μόνη λύση...

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει βέβαια και μια ποιο ακριβή λύση. Η αγορά ενός Netbook (mini-laptop) το οποίο έχει αυτονομία μέχρι και 6 ώρες.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9710&highlight=

Δημοσιεύτηκε
Μανούσο με τη δικιά μου λύση δίνεις περίπου 1€/Ah και άλλα 40€ περίπου για τον αντάπτορα και τον μετατροπέα και έχεις αυτονομία 2 βράδια!!!
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Oooπ!! ξέχασα να ρωτήσω δυο πραγματάκια:

1. η μπαταρία αυτ/του θέλει φόρτιση καμιά φορά;

2. γιατί όχι ενα power tank που ακούω να συζητιέται πολλές φορές;

Δημοσιεύτηκε

Νίκο, ναι η μπαταρία αυτοκινήτου όπως όλες οι αυτοφορτιζόμενες θέλουν φόρτιση όταν πέφτουν (<12 V). Καλύτερη ακόμα λύση είναι οι μπαταρίες νικελίου-καδμίου (όχι υγρές),γιατί η χωρητικότητά τους δε μεταβάλεται σημαντικά με την πτώση της θερμοκρασίας, όπως συμβαίνει με τις πρώτες.

Δε θα συνιστούσα powertank, δεδομένου ότι το πιο κοινό σ αυτή την περίπτωση, δηλαδή το Celestron, είναι μόνο 17Ah. Εμένα προσωπικά που θέλω να τρέχω 2 ccd, τηλεσκόπιο, dew heater, και 3 συσκευές που απαιτούν 12V, τα 17Ah θα τελείωναν σε περίπου 5 ώρες. Αν έβαζα και το laptop ο χρόνος θα μειωνόταν δραματικά. Μπορείς να πάρεις μια μπαταρία με 40Ah , με πολύ λιγότερα χρήματα και με έναν πολλαπλό αντάπτωρα αναπτήρα αυτοκινήτου (5 euro) να συνδεεις όλες τις 12 V συσκευές.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ιφικρατη και Παναγιωτη,

Δεν εχετε προβλημα με τα υγρα απο τις μπαταριες;;

ιδικα μεσα στο αμαξι, αν αναποδογυρίζουν σε καμια στροφη :-k

και την επαναφορτιση της μπαταριας πως την κανετε;; (δεν εχω ασχολιθει με μπαταριες αυτοκινητου, οποτε δεν γνωριζω)

Παντως ειναι πολυ καλη ιδεα, δεν φορτωνετε καμια φωτογραφια να παρουμε ιδεες;; :mrgreen: plz

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι οι μπαταρίες αυτοκινήτων πλέον είναι του λεγόμενου ξηρού τύπου.

Επίσης, σήμερα το lidl έχει αυτό στις προσφορές:

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20090326.p.syskeyifortisismpatarion

Λογικά κάνει για φόρτιση μπαταρίας αυτοκινήτου.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι οι μπαταρίες αυτοκινήτων πλέον είναι του λεγόμενου ξηρού τύπου.

:roll: θα ρωτησω τον μηχανικο που εχω για το αυτοκινητο, αν εχει καμια φθηνη να μου φερει...

Το φις μου κανει για Γερμανια / Ιταλια, παρα για Ελλαδα.. [-(

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

αν και απαντήθηκε το θεμα...

να προτείνω κατι ακόμα:

Υπάρχουν μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών, οι οποίες έχουν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα απο τις "κανονικές" μπαταρίες που δίνουν οι εταιρίες, οπότε αν υπαρχει ανάγκη μικρού όγκου, μπορεί κάποιος να πάρει μεν μια δεύτερη μπαταρία, αλλα οχι αναγκαστικά ιδια με την πρώτη..

Για παράδειγμα, το δικό μου netbook με την στάνταρ μπαταρία της Asus κρατάει το πολύ 3 ώρες, η μπαταρία του ειναι 5800mAh (νομίζω 5 στοιχείων)

Υπάρχουν λοιπόν στο εμπόριο μπαταρίες, που ξεκινάνε απο 4400mAh, και φτάνουν 10800mAh

Αυτό, σε συνδιασμό με κάποια προγραμματάκια που αναφέρθηκαν ηδη παραπανω, νομίζω θα καλύψουν αρκετούς..

:wink:

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, ξέχασα να αναφέρω, αλλά το αναφέρατε, το θέμα της φόρτισης...Έχω πάρει ένα φορτιστή της Bosh και τις φορτίζω...

Οι μπαταρίες με υγρά έχουν "πεθάνει" πλέων...Είναι τζελ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο κίνδυνος με τα καυστικά υγρά που είχαν οι παλιές...

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον απλά δεν άλλαξαν τη φωτό όταν το μετέφεραν από το αγγλικό site, το φις σίγουρα θα είναι ελληνικό εδώ.

Δημοσιεύτηκε

Το φις είναι αγγλικό. Γερμανία/Ιταλία έχουν ίδια με τα δικά μας... :cheesy:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Ξέχασα..

για όσους εχουν παλιά έκδοση XP (ή μη ενημερωμένη), υπάρχει ενα γνωστό θέμα ασφαλείας, όπου όταν υπάρχει συσκευή USB συνδεδεμένη στο laptop, αυτο καταναλώνει περισσότερο ρεύμα απ'οτι πρέπει..!!

Για να λυθεί κατεβάζετε το συγκεκριμένο update:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=78E80592-3C1D-46BE-99C2-B0DABAAE4370&displaylang=el

(χρειάζεται επικύρωση, για να επιβεβαιώσει η microsoft οτι υπάρχουν γνήσια windows)

(δέχομαι ΠΜ.. :wink: )

Δημοσιεύτηκε

Απ ότι ξέρω οι μπαταρίες υγρών, δεν φορτίζουν με σταθερή τάση/τροφοδοτικό. Στην αρχή τους δίνεις κάπου 13-14Volt και όσο πέφτουν τα Ampere (απ τό τροφοδοτικό φόρτισης) , ρίχνεις την τάση. Υπάρχουν τέτοια λεγόμενα αυτόματα τροφοδοτικά που το κάνουν αυτό αυτόματα.

Παναγιώτη το ξέρω ότι οι καινούργιες είναι gel, αλλά εγώ χρησιμοποιώ κανονική υγρών γιατί είχα μια spare οπότε την χρησιμοποιώ. Στα 45Ah Το πρόβλημα χωρητικότητας/θερμοκρασίας δεν επηρεάζει κάτι σε μια βραδιά ,ακόμα και δύο.

Επίσης Βασίλη, την έχω σε κουτί, για εύκολη μεταφορά, οπότε δεν γυρνάει ποτέ. Στο αυτοκίνητο αν τη μεταφέρω θα κουνιέται όπως και η κανονική μπαταρία του αυτοκινήτου, δεν παθαίνει κάτι.

Παραθέτω φωτό. Αυτό που εξέχει κάτω δεξιά της μπαταρίας είναι ο θυληκός αναπτήρας 12V όπου συνδέεται ένας 4κάναλος διακλαδωτής (που είναι εκγατεστημένος πάνω στη στήριξη) για να δίνει στις διάφορες συσκευές.

DSC05934.jpg.6871e3fe4163dc80eca5d56f762bdcec.jpg

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ωραιοι!! Μπραβο παιδια!!

πολυ καλες οι κατασκευες, και δεν ειναι και δυσκολο :wink:

Αρκετα απλο θα ελεγα.

Ιφικρατη..καλη μαγκια με την εργαλειοθηκη :D

Παναγιωτη στην 3η φωτογραφια εχεις συνδεσει την μπαταρια με το powertank;;

πολυ καλο το πολυμπριζο της 2ης φωτο :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Είναι ο φορτιστής της Bosh και φορτίζω την μπαταρία...

Ο αντάπτορας είναι από το praktiker και έχει συνδεδεμένο ένα καλώδιο που στην άλλη άκρη είχε ένα αρσενικό φις, ένα πολύμπριζο είναι δηλαδή.Έκοψα το αρσενικό και γύμνωσα το καλώδιο και το τύλιξα γύρω από τους πόλους.Τη μία άκρη από τον έναν πόλο την βγάζω όταν δε χρησιμοποιώ την μπαταρία...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης