Juptr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Γειά σας φίλες και φίλοι.Ως πρώην κάτοχος ενός Dob 8'' παραπονιόμουν για την φορητότητά του.Έτσι σκέφτηκα ότι αφού είναι που είναι δύσκολο να το μεταφέρω , θα πάρω ένα τηλεσκόπιο στα όρια που μου ορίζει ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου μου.Και ιδού το αποτέλεσμα ! GSD 980 (GSO 12'') Στο βασικό εξοπλισμό έχει ότι θα ζητούσε και ο πιο απαιτητικός από ένα οικονομικό τηλεσκόπιο.Εστιαστή με μικρορύθμιση , ερευνητή 8Χ50 , πολύ καλή κίνηση και στους δύο άξονες χωρίς αρχικό μάγκωμα , ανεμιστήρα πρωτεύοντος και δύο προσοφθάλμια fullymulticoated εκ των οποίων το ένα είναι 30mm wide view 2ιντσών.Δυστυχώς λόγω του ότι κατά την μεταφορά δεν του συμπεριφέρθηκαν με την ''ευλάβια '' που του αρμόζει , τραυμάτισαν τον σωλήνα ο οποίος και θα αντικατασταθεί , αλλά δεν πειράζει , εμείς να 'μαστε καλά.Έτσι μέχρι τότε (ελπίζω σύντομα) δεν θα μπορέσω να σας πω τις εντυπώσεις μου από αυτό .Προς το παρών αρκούμαι στο να το χαζεύω . Για μια σύγκριση μεγέθους , στο βάθος το 6'' F5 9mm plossl 1.25''30mm wide . 2'' Ρυθμιστής τάσης (και από τις δύο πλευρές) Ρουλεμάν Γιώργος.
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Καλορίζικο φίλε μου το τέρας σου.Καλές παρατηρήσεις να έχεις.Οταν λες θα αντικατασταθεί ο σωλήνας τι εννοείς? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Juptr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Σ' ευχαριστώ για τα καλορίζικα όσο για την αντικατάσταση , εννοώ ότι θα αντικατασταθεί ο σωλήνας ο μεταλλικός σκέτος , με άλλον εργοστασιακό , χωρίς τα παρελκόμενα (εστιαστή κάτοπτρα κτλ). Γιώργος.
Laskos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Ως πρώην κάτοχος ενός Dob 8'' παραπονιόμουν για την φορητότητά του. Έτσι σκέφτηκα ότι αφού είναι που είναι δύσκολο να το μεταφέρω , θα πάρω ένα τηλεσκόπιο στα όρια που μου ορίζει ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου μου. Αυτος ειναι ο καλυτερος συλλογισμος ερασιτεχνη αστρονομου που εχω ακουσει ποτε!!! Απολυτα σωστος!
Fxristost Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Με γειά, καλές παρατηρήσεις σου εύχομαι!Απο που το πήρες και πόσο πήγε συνολικά;
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2009 Μεγεια κι απο εμενα και καλες παρατηρασεις σε καθαριους ουρανους σου ευχομαι!! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
Juptr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Σας ευχαριστώ παιδιά.Fxristost , το πήρα από Ακτίς , 845 ευρώ (+ μεταφορικά). Γιώργος.
Τρελός επιστήμονας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Πιστεύω πως είναι πολύ καλή η τιμή για ένα τέτοιο << τέρας >> ΑΣΤΡΟΝΌΜΟΣ
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Μεγιες μεγιες μεγιες... Καλορίζικο και καλοτάξιδο. Σου εγγυώμαι ότι πρόκειται να δεις "τον ουρανό με τ' άστρα" με το θηρίο αυτό. Όντας κι εγώ κάτοχος του ίδιου τηλεσκοπίου, ένα θα σου πω: Καλό κουβάλημα... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Juptr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2009 Ως πρώην κάτοχος ενός Dob 8'' παραπονιόμουν για την φορητότητά του. Έτσι σκέφτηκα ότι αφού είναι που είναι δύσκολο να το μεταφέρω , θα πάρω ένα τηλεσκόπιο στα όρια που μου ορίζει ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου μου. Αυτος ειναι ο καλυτερος συλλογισμος ερασιτεχνη αστρονομου που εχω ακουσει ποτε!!! Απολυτα σωστος! Καλά και δεν έχω φορτηγό , έτσι; Μανούσος Δημοσιεύθηκε: 17/04/2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα Θέμα δημοσίευσης: Μεγιες μεγιες μεγιες... Καλορίζικο και καλοτάξιδο. Σου εγγυώμαι ότι πρόκειται να δεις "τον ουρανό με τ' άστρα" με το θηρίο αυτό. Όντας κι εγώ κάτοχος του ίδιου τηλεσκοπίου, ένα θα σου πω: Καλό κουβάλημα... Αρχίζω να το νοιώθω χωρίς να το έχω βγάλει ακόμα έξω από το σπίτι. Γιώργος.
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Ωραία αγορά ! Να'χεις πάντα καθαρούς ουρανούς ! << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα