Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα...

Αληθεια η HEQ5 ποσα κιλα τηλεσκοπιου και εξοπλισμου σηκωνει?

Βλεπω οτι η εταιρεια λεει 14 κιλα, αλλα αυτα τα κιλα τα σηκωνει μαζι και με τα δυο πεντακιλα αντιβαρα?

Σκεφτομαι οτι ο εξοπλισμος μου (τηλεσκοπιο κ.τ.λ.) ειναι συνολο 7 κιλα και θελω να δω ποσα ακομα θα μπορουσα να βαλω πανω στη στηριξη ειτε για παρατηρηση ειτε για φωτογραφιση.

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε

Το θέμα δεν είναι το πόσα κιλά αντέχει να σηκώσει. Μπορεί να σηκώνει 14 κιλά, αλλά θα είναι αρκετά σταθερή η στήριξη για να κάνεις αστροφωτογράφηση; Είχαμε κάνει μια δοκιμή με ένα σωλήνα 10" 12 κιλά και μήκος 1200mm πάνω σε μια Heq5 η οποία στηριζόταν σε πυλώνα και δεν ήταν σταθερή η στήριξη ούτε για παρατήρηση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με το που ακουμπούσες το σωλήνα το είδωλο κουνούσε σαν τρελό.

Με τα 7 κιλά που λες μπορεί να κάνεις δουλειά αλλά πρέπει να δοκιμάσεις στην πράξη για να το δεις.

Δημοσιεύτηκε

Τα 7 κιλα τα εχω δοκιμασει μιας και ειναι ο εξοπλισμος που διαθετω.

Απλα θελω να ξερω ποσα κιλα τηλεσκοπιο θα μπορω να βαλω αργοτερα οταν θα θελω να ανεβω σε ιντσες και αν επιρρεαζουν τα κιλα των αντιβαρων που θα χρειαζομαι.

Παραδειγμα...... θα μπορω να ανεβασω ενα C 9,25 και να εχω και δυο πεντακιλα αντιβαρα και να κανω παρατηρηση?

Γενικα θα μπορουσα να ανεβασω εξοπλισμο εως 14 κιλα χωρις τα αντιβαρα και να μην εχω προβλημα?

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε

Μέχρι 12-13 κιλά είσαι οκ για παρατήρηση.

Για φωτογράφηση εγώ είμαι τώρα στα 9 κιλά

Γενικά τα προβλήματα παρουσιάζονται σε μεγάλα μήκη.

Με το 9.25 θα είσαι μια χαρά για παρατήρηση.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Οποτε με κοντα τηλεσκοπια μπορεις να φερεις την στηριξη στα ορια της.

Ειχα δει και σε ενα e-shop αγγλικο που πουλαγανε σετακι την HEQ5 με το C9,25.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης