Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αυτή τη φορά έχω κι εγώ ελπίδες. Εύχομαι να συναντηθούμε
...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
  • Απαντήσεις 1.1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Kαλημέρα! Κι εγώ ελπίζω να έχει καλό καιρό το Σάββατο και να μπορέσω να έρθω.

Θα είναι ιδανικό μιας και απέκτησα το πρώτο μου τηλεσκόπιο χθες (μου τη φύλαγε ο καιρός και έβρεχε ασταμάτητα) και θα ήθελα να δει το πρώτο του φως εκτός πόλης...

Δημοσιεύτηκε
Σκέφτομαι να έρθω.Είμαι μέσα για Παρασκευή ή Σάββατο.Πρώτα ο καιρός!!!!!!!

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Νέα Σελήνη και το 10ιντσο ανυπομονεί να πάει βόλτα! Σαν καλός και στοργικός "πατέρας" δεν θα μπορέσω να του χαλάσω το χατήρι! Για Σάββατο βασικά, εκτός κι αν ο καιρός έχει αντίθετη άποψη.

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1)Για Παρασκευή η πρόγνωση για την περιοχή Ερυθρές(Κρεοκούκι)-Βίλλια λέει οτι από τις 9 το πρωί

ως το βράδυ ο καιρός θα είναι καθαρός.

2)Το Σάββατο ζορίζει!!!!!!Δηλαδή από 03:00-09:00 αρκετή συννεφιά,από 09:15:00 αραιή συννεφιά,

από 15:00-21:00 λίγα σύννεφα και από τις 21:00 και μετά ο καιρός ανοίγει.

Κατά την γνώμη μου η Παρασκευή βολεύει από θέμα καιρού.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερίζω!

Θα έρθω κι εγώ για πρώτη φορά σήμερα από Χαλάνδρι γύρω στις 9 μαζί με ένα φίλο και το 5" μακ μου. Μελετάω τώρα τη διαδρομή. Ελπίζω να μη χαθώ... :P

Δημοσιεύτηκε
Φίλοι θέλω να έρθω αλλά δυστυχώς έχουμε ξεμείνει από γεννήτρια! Υπάρχει περίπτωση κανένας να φέρει? Αλλιώς σκέφτομαι να έρθω έτσι μιας και βλέπω μαζεύτηκαν πολλοί!
Δημοσιεύτηκε

Τελικά τα κατάφερα... \:D/

+1! Ξεκινάω σε λίγο... :mrgreen:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Ένα πάρτυ γενεθλίων μου στέρησε την εξόρμηση, παρ'όλα αυτά όλο το βράδυ κοιτούσα τον ουρανό και ήταν κρύσταλλο, φαντάζομαι το seeing θα ήταν καλό για σας που πήγατε, με το που γύρισα σπίτι έβγαλα το 8ράκι στο μπαλκόνι και είδα λίγο Ωρίωνα και Άρη γιατί σας ζήλευα και είπα να ρεφάρω! :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε

Πρώτη μου εξόρμηση χθες και είμαι κατενθουσιασμένος... Νικ71 σε ευχαριστώ που με άφησες να δω απ το θηρίο σου.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τυχόν ενοχλήσεις με τα φώτα του αυτοκινήτου μου... την επόμενη φορά θα έχω σπάσει μέχρι και το φωτάκι του πορτ-μπαγκάζ. :D

Δημοσιεύτηκε

Το κλείσαμε πάλι το "μαγαζί" χθες στον Κιθαιρώνα! :D Τελευταίοι αλλά καθόλου καταιδρωμένοι :D "τερματίσαμε" μαζί με Μάνο (supernovus), Μάκη (Makis) και MARINOS και cptfurz. Ωραία περάσαμε, τα είπαμε, είδαμε ούτε που θυμάμαι πόσα ουράνια καλούδια! Άντε και στα δικά σας όσοι δεν ήρθατε χθες... :mrgreen:

Ώρα αναχώρησης από πεδίο γύρω στην 5η πρωινή και κάτι, βάλτε και το ταξιδάκι, το ξεφόρτωμα μετά στο σπίτι (ΩΧ μάνα! #-o ) Κατέληξα να την πέσω γύρω στις 07:00!! Πως μας βλέπετε;; :P

Σερνόμαστε τώρα... :-({|=

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Η ομαδα ηταν πολυ βελτιωμενη αρκετα καλουδια που ειχαμε παλιους λογαριασμους ηλθαν στο φως

Μπραβο σε ολους ε τωρα ειμαστε λιγο κουρασμενοι ( ερειπια) αλλα θα συνελθουμε, η βραδυα απο τις καλλιτερες του κιθαιρωνα

αυτοκινητα 20

ατομα 25 περιπου

και εις αλλα

ΥΓ ελειπαν καποιοι φιλοι αλλα τι να κανουμε (οι στρατηγοι )!!!!!!!!!

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε
ΥΓ ελειπαν καποιοι φιλοι αλλα τι να κανουμε (οι στρατηγοι )!!!!!!!!!

Όοοοοχι, αυτή την φορά ήταν ο ΥπΥγ., όσον αφορά εμένα τουλάχιστον:evil:

Ήμουν σίγουρος πως θα περάσετε υπέροχα, φαινόταν ο ουρανός. Η επόμενη νέα σελήνη πέφτει στην εθνική εορτή, τριήμερο. :-k

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

R2D2 παντα ευπροσδεκτος στην αστροπαρατηρηση,δεν ξερω αν στο εδειξα το σμηνος του περσεα ηταν το αποκορυφωμα αν το εβλεπες θα επεφτες στην επιστροφη σε καμμια γρανα με το αυτοκινητο..... ευτυχως δηλαδη.2 παρα που εφυγα το χαζευα συνεχεια στην μεγαλυτερη μεγεθυνση με τα 8mm η ατμοσφαιρα ηταν ακομα πιο καθαρη απο πριν και το εβλεπα καθαρο και λαμπεροτατο επαθα τη πλακα μου.Κατα τη γνωμη μου ηταν ενας απο τους ωραιοτερους στοχους.

Τασο Βρατολη δεν ειναι αναγκη να το κουβαλας χαραματα το ''κανονι''εγω το σκεπαζω με ενα μαυρο υφασμα μεσα στο αμαξι που το εχω και το βαζω μεσα στο γκαραζ το κλειδωνο και παω για υπνο,απεξω απο το δρομο αν περναει κανεις και τυχον κυταξει προσεχτικα μοιαζει σαν ....φερετρο ουτε φανταζεται τι πραγματικα μπορει να ειναι,που να κουβαλαει κανεις τετοιες ωρες

Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Δημοσιεύτηκε
...Ήμουν σίγουρος πως θα περάσετε υπέροχα, φαινόταν ο ουρανός. Η επόμενη νέα σελήνη πέφτει στην εθνική εορτή, τριήμερο. :-k

Υπάρχει και η επόμενη Παρασκευή / Σάββατο για τους ατυχήσαντες, μετά τις 9:30 – 10:00μμ, καιρού επιτρέποντος… :)

Λοιπόν, αυτό το βουνό έχει «ενηλικιώσει» και γενικά φιλοξενήσει αμέτρητους ερασιτέχνες! Μπορεί να μην έχει πια την παλιά του αίγλη (λόγω αύξησης της φωτορρύπανσης), μπορεί να μην είναι σαν το «Άγιο Όρος» (Πάρνωνας), πάντα όμως παραμένει μια σταθερή αξία και αποτελεί μια κοντινή και αξιοπρεπή λύση για παρατήρηση.

Χαίρομαι που περάσατε καλά, πάντα τέτοια!

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης