Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γνωριζει κανεις για τα TS optics?Ρωτω γιατι υπαρχει η παρακατω προσφορα

 

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p803_Complete-eyepiece---accessory-kit-in-aluminium-case---by-TS.html

 

Υπ' οψην,τα συγκεκριμενα προοοριζονται για χρηση με το παρακατω

 

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1192_GSO-Dobsonian-250-1250mm-Deluxe---w-altitude-tension-system.html

 

και δεν εχω αλλα αξεσουαρ,πλην αυτων που ηδη εχει το τηλεσκοπιο.

 

Για αλλη μια φορα,ευχαριστω για ολες τις απαντησεις σας.

There is no knowledge that is not power...
Δημοσιεύτηκε
Ακόμη εχω το βαλιτσάκι (πολυ ωραιο), αλλα ειναι αγνωριστο στο τι εχει μεσα. Εχω κρατησει μονο τα 32 mm, 15mm (μετρια και τα δυο και τα μονα plossl που μου εχουν μηνει) και τον Projection Adaptor (καλουτσικος, υπαρχουν και καλύτεροι). Σε αυτα τα λεφτα εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις ή για κανενα WO zoom 7-22 (θα σε βολεψει καλυτερα) ή να βαλεις κατι παραπανω και να πας για κανενα σοβαρο προσοφθαλμιο (πχ Vixen ή Televue). Βαλιτσακι αγοραζεις και φιαχνεις και μονος σου (δες στο μαστροβοξ).
Δημοσιεύτηκε
Η TS ειναι σχετικα καλη εταιρεια. Αυτα τα προιοντα δεν ειναι "δικά της", ειναι συνηθως GSO ή άλλα κινεζικα με την σταμπα της.
Δημοσιεύτηκε

H TS είναι πράγματι αξιόπιστη εταιρία και τα προϊόντα που δεν είναι δικά της αλλά τα διαθέτει με το δικό της όνομα είναι μεν οικονομικά αλλά συνήθως καλής ποιότητας και προσεγμένα. Ωστόσο το να πάρει κανείς ένα βαλιτσάκι με οικονομικά προσοφθάλμια Plossl και χρωματιστά φίλτρα δεν είναι καλή επιλογή, για δύο λόγους:

α)Παρότι τα εστιακά μήκη των φακών καλύπτουν μεγάλο εύρος μεγεθύνσεων, οι φακοί Plossl δεν αρκούν για όλες τις παρατηρήσεις και ο μέσος χρήστης καταλήγει πάντα να αγοράσει πιό εξειδικευμένους φακούς όπως π.χ. ευρυγώνιους ή ορθοσκοπικούς. Οι Plossl θα μένουν τότε αχρησιμοποίητοι.

β) Τα χρωματιστά φίλτρα δεν βελτιώνουν τη λεπτομέρεια στην πλανητική παρατήρηση (παρά τους ισχυρισμούς των διαφημίσεων), απλά αυξάνουν το κοντράστ κάποιων γενικών χαρακτηριστικών. Η λεπτομέρεια όμως υποφέρει γιατί η φωτεινότητα μειώνεται. Στην πράξη, αφού κάποιος παρατηρήσει έναν πλανήτη με οποιοδήποτε χρωματιστό φίλτρο, αφαιρώντας το διαπιστώνει ότι οι ορατές λεπτομέρειες αυξάνονται. Μοναδική ίσως εξαίρεση είναι ένα βαθύ βιολετί φίλτρο για την παρατήρηση της πολύ λαμπρής Αφροδίτης. Για τριχρωματική φωτογραφία υπάρχουν άλλα καταλληλότερα σετ φίλτρων.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Eυχαρισω πολυ για τις απαντησεις.

Θα το αφησω να μαζεψω χρηματα για κατι καλυτερο.Σκεφτομαι για ενα Baader Hyperion zoom,ενα Celestron Ultima Barlow 2x και κανενα καλο προσοφθαλμιο.Σωστος?

There is no knowledge that is not power...
Δημοσιεύτηκε
Eυχαρισω πολυ για τις απαντησεις.

Θα το αφησω να μαζεψω χρηματα για κατι καλυτερο.Σκεφτομαι για ενα Baader Hyperion zoom,ενα Celestron Ultima Barlow 2x και κανενα καλο προσοφθαλμιο.Σωστος?

Ο Hyperion Zoom είναι πολύ καλή επιλογή για να λεφτά του και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις αργότερα αν θέλεις να πάρεις καλύτερα προσοφθάλμια. Ο Ultima είναι από τους καλύτερους Barlow μαζί με τους Televue.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης