Jump to content

ματσοπουλος στο αλτερ και γουδης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eγώ το παρακολουθώ και πραγματικά άκουσα και είδα πράγματα που με λύπησαν πολύ...κυρίως σχετικά με την αντιμετώπιση και την αρωγή στον τομέα της Αστρονομίας στην Ελλάδα..Πραγματικά πρέπει να αναρωτηθούμε ποια είναι η πραγματική συμβολή της Ελλάδας στον τομέα αυτό...Ειδικά στο σημείο που αναφέρθηκε ότι οι άνθρωποι πληρώνονται μόνο 29 ευρώ την ημέρα και πηγαίνουν εθελοντικά,αυτό εμενα και με συγκλόνησε και λύπηθηκα..Πραγματικά αυτοί πρέπει να αγαπάνε πάρα πολύ την Αστρονομία για να πηγαίνουν με -15 βαθμούς στο Αστεροσκοπείο και είναι κρίμα να πληρώνονται τόσο...Τους θαυμάζω και μπράβο τους!!! =D> =D>

 

Τελικά ο Χαρδαβέλλας κάνει και πιο ποιοτικές εκπομπές από αυτές που μας είχε συνηθήσει μακάρι να ήταν πάντα έτσι...

 

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματικά, βρε παιδιά, έφριξα κι εγώ μ'αυτά που άκουσα. Σκεφτόμουν ότι αυτοί οι άνθρωποι μετά από τόσες σπουδές, προφανώς μεταπτυχιακά και επαγγελματική και επιστημονική καταξίωση. έχουν παραμείνει πραγματικοί "ερασιτέχνες" (= αγαπώ την τέχνη) Είναι αξιοθαύμαστοι!!!

Για τη χώρα μας τώρα, ...... τι να πείς; Είναι γνωστό ότι στην εποχή της Πετρούλας, σοβαρές προσπάθειες επιστημονικής έρευνας λίγα έχουν να περιμένουν από την πολιτεία. Κρίμα!

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κοιτώντας χθες την εκπομπή του Χαρδαβέλλα χάρηκα πάρα πολύ για το θέμα της εκπομπής του που ήταν άκρως επιστημονικό χωρίς να φλυαρεί και να χρησιμοποιεί διάφορες παραφιλολογικές θεωρίες.Λέτε να διάβασε τα ποστ μας?? :P :P :lol: :roll:

Όμως με λύπησε αφάνταστα το γεγονός ότι η πολιτεία έχει αφήσει τα τηλεσκόπια στο έλεος του Θεού.Δεν δίνουν επιχορηγήσεις, καθυστερούν την πληρωμή των εθελοντών που είναι μόνο 29 Ευρώ την ημέρα, δεν υπάρχει ασφάλεια γύρω από τα τηλεσκοπία με αποτέλεσμα να μένουν αφύλαχτα και να καταστρέφονται από διάφορους επιτήδειους(μην πω κάτι πιο άσχημο.. :frown: ) και τόσα πολλά... :evil: :evil:

Τι να πω.. :roll: Θα έπρεπε να νιώθουν ντροπή οι αρμόδιοι για αυτό το κακό το χάλι.. :evil: Χάρηκα που ο Χαρδαβέλλας το πήρε προσωπικά και είπε ότι θα αφιερώσει τις επόμενες εκπομπές του σε αυτό το θέμα που μαστίζει την έρευνα. :)

Ελπίζω να γίνει κάτι και παραμενω αισιόοδοξη. :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Eγώ το παρακολουθώ και πραγματικά άκουσα και είδα πράγματα που με λύπησαν πολύ...κυρίως σχετικά με την αντιμετώπιση και την αρωγή στον τομέα της Αστρονομίας στην Ελλάδα..Πραγματικά πρέπει να αναρωτηθούμε ποια είναι η πραγματική συμβολή της Ελλάδας στον τομέα αυτό...Ειδικά στο σημείο που αναφέρθηκε ότι οι άνθρωποι πληρώνονται μόνο 29 ευρώ την ημέρα και πηγαίνουν εθελοντικά,αυτό εμενα και με συγκλόνησε και λύπηθηκα..Πραγματικά αυτοί πρέπει να αγαπάνε πάρα πολύ την Αστρονομία για να πηγαίνουν με -15 βαθμούς στο Αστεροσκοπείο και είναι κρίμα να πληρώνονται τόσο...Τους θαυμάζω και μπράβο τους!!!

 

Ενα σχολιο μονο: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ..... :cry:

 

Ξεφτιλα και παλι ξεφτιλα που κανενας πολιτικος δεν εχει (ειχε) το οραμα για μια ανωτερη Ελλαδα, μια Ελλαδα που θα φωτιζει ολη την ανθρωποτητα.

 

Τα μαρμαρα της αρχαιοτητας φωναζουν να ξυπνησουμε.

 

Δεν ειναι δυσκολο απλα πρεπει να δουμε τα πραγματα απο κοινου και οχι ατομικα. Το αποτελεσμα οποιο και να βαλουμε ολοι μαζι στοχο θα επιτευχθει και η ικανοποιηση θα ειναι πολλαπλασια απο οτι αν επιτυγνανοταν μονο για το προσωπικο μας συμφερον.... Απλα να αλλαξει λιγο ο Ελληνας....... :oops: :oops: :oops:

 

Αυτο που κανει καθε εβδομαδα ο Χαρδαβελας για χρονια ειναι απο μονο του ενα θαυμα. Με τοσους που ειρωνευονται τα ανεξηγητα και το αγνωστο πραγματικα θελει πολυ πεισμα και αγαπη για να συνεχισεις χωρις να ακους ολες αυτες τις κριτικες. Αυτο που δεν μου αρεσει στις εκπομπες του ειναι οταν ασχολειται με νεραιδες κτλ ολα τα αλλα τα αντεχω και τα ακουω χωρις φυσικα παντα να με βρισκουν συμφωνο. Αλλα ειναι πραγματικα αξιος και το κανει με αγαπη και οχι για τα νουμερα (αν ηθελε θα εκαμνε αλλες εκπομπες πραγμα το οποιο το εχει αποδειξει στο παρελθον αλλα και στο παρον).

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι πραγματικά λυπηρά αυτά που ακούσαμε και πολύ ωραία τα είπες Μαρία και πολύ ήπια...

 

Πως θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει ένα κράτος που δεν νοιάζεται για την πρόοδο και το έργο της επιστήμης, που αφήνει επιστήμονες στην τύχη τους και επαφίεται στο φιλότιμο του καθενός..??

 

 

Εύχομαι μόνο να τηρήσει ο Χαρδαβέλας το λόγο του και να επανέλθει γρήγορα.

Φιλικά,

 

Λεωνίδας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγώ την είδα την εκπομπή και πραγματικά το ευχαριστήθηκα .

Γενικότερα μπράβο στις "Πύλες του Ανεξήγητου" για την προχτεσινή εκπομπή που έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή αυτών των πραγματικά άξιων επιστημόνων . =D>

Σχετικά με την κατάσταση που περιέγραψαν δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο , ελπίζω τουλάχιστον να μην καταστραφούν από την άγνοια την πολιτείας οι προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα όπως π.χ. ο "Αρίσταρχος" .

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα σταθώ σε εκείνο που είπε ο αξιότιμος/αξιόλογος κ. Γουδής, και το είπε με πολύ πίκρα: (ας με συγχωρήσουν οι φιλόμουσοι, και εγώ αγαπάω τα μουσεία), ότι δαπανήθηκαν 3.000.000€ ΜΟΝΟ για την φιέστα των εγκαινίων (που στη τελική δεν είχε την αναμενόμενη προσέλευση προσωπικοτήτων), ενώ με αυτά τα χρήματα θα ήταν σε πλήρη λειτουργία το τηλεσκόπιο.

Το μουσείο μας κόστισε 145.000.000€, εντάξη να γίνει προβολή του αρχαίου πολιτισμού (για τον οποίο είναι το μόνο πράγμα που καυχώμαστε συνεχώς), αλλά σε μια χώρα που γέννησε μεγάλους αστρονόμους, ακόμα και στις μέρες μας, η επιστήμη και η ερεύνα, να καταχαρακώνονται έτσι; Τί περιμένουμε όμως στην εποχή (και χώρα) της Πετρούλας; όπως είπε και ο φίλος supernovus;

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

εγω δεν την ειδα την εκπομπη.

αλλα διαβαζω εδω οτι πληρωνωνται με 29 ευρω την ωρα και πανε με -15 βαθμους???

δηλαδη δεν ειναι για λυπσηση..για κλαματα ειναι :-({|= :-({|= :frown: :cry:

γενικως πολλα πραγματα οσον αναφορα την αστρονομια τα κανουν ετσι ωστε να την απωθησουν απο την ελλαδα.

απορω δηλαδη δνε σκεφτονται καθολου τους ανθρωπους αυτους??

:-k :-k

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ρε παιδιά το μουσείο σας πείραξε :?:

Δείτε πόσα χρήματα από το δημόσιο πηγαίνουν σε λάθος χέρια ( :-# )

Δείτε τι σκάνδαλα γίνονται ( :-# )

](*,)

ΑΥΤΆ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ και από εκεί πρέπει χρήματα να πάνε σε άλλους τομείς (ανάπτυξη , δικαιοσύνη , εκπαίδευση , έρευνα , τεχνολογία , υγεία κ.τ.λ. )

Εχθρός μας είναι η αναξιοκρατία και η διαφθορά και όχι έργα όπως σύγχρονα μουσεία . Αν θέλετε κατηγορήστε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα , τα στρατόπεδα , τα αυθαίρετα αλλά όχι και μουσεία ... αυτά σε σχέση με τα προαναφερθέντα "κακά" είναι χρήσιμα και καλά έργα , μήπως προτειμούσατε αντί για ένα μουσείο να γινόταν εκεί στέκι αλλοδαπών ας πούμε ?

:-&

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ρε παιδιά το μουσείο σας πείραξε :?:

 

 

Φίλε Alexander το μουσείο δε μας πείραξε. Δίαβασε λίγο πιο προσεκτικά τι γράφω παραπάνω: Ότι ο κ.Γουδής εκφράζει σαν παράπονο ότι δόθησαν 3.000.000€ ΜΟΝΟ για τα εγκαίνια του μουσείου ενώ με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να λειτουργίσει πλήρως το αστεροσκοπείο! Και επιπλέον δεν εκφράζω όπως βλέπεις την αντίθεσή μου για το μουσείο, που σαν κτήριο είναι ένα τερατούργημα και βεβηλώνει τον αρχαίο χώρο, (το είπε και αυτό ο κ. Γουδής), αλλά ότι το κράτος, όχι μόνο δε χρηματοδοτεί την επιστημονική έρευνα, αλλά την αγνοεί παντελώς!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα σταθώ και σε κάτι άλλο:

 

Πέρα από τα ψίχουλα που παίρνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στον Αρίσταρχο, πέρα από τα ψίχουλα που παίρνει γενικά ο κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα που ασχολείται με την έρευνα, πέρα από το ότι περνάνε από τα χίλια μύρια εμπόδια για να πάρουν μία επιχορήγηση...

πέρα από την άμισθη εργασία των υποψήφιων διδακτόρων, πέρα από τους απαρχαιωμένους εξοπλισμούς, πέρα από τα αστεία σε ποσό κονδύλια που δίνονται (και κάποιοι "επιτήδειοι" τα κάνουν...αιρκοντίσιον - δεν ξέρω αν θυμάται κανείς αυτή την περίπτωση), περά από...από..από....

 

...Ήρθε τώρα και το κερασάκι στην τούρτα με την απόφαση της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Υπουργείο Ανάπτυξης) να συρρικνώσει τα κέντρα ερευνών. Βάζει χέρι στον Δημόκριτο, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο (το οποίο λέει θα ασχολείται ΜΟΝΟ με το περιβάλλον και τη σεισμολογία), και σε διάφορα άλλα ερευνητικά ιδρύματα, κοινώς ο χαμός στο ίσιωμα. Το Υπουργείο το ονομάζει όλο αυτό "αναδιάταξη του ερευνητικού ιστού"...Το ανέφεραν οι κ. Γούδης και κ. Ματσόπουλος στην εκπομπή, καθώς και ένας άλλος κύριος στην ίδια εκπομπή που δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομά του, εργάζεται στον τομέα της τηλεπισκόπησης απ΄ό,τι θυμάμαι.

Διάβασα τα σχετικά δελτία τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και έφριξα. Σημειωτέον, όλους αυτούς, κ τον κ. Γούδη και όλους τους εργαζόμενους στα θιγόμενα ερευνητικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ΔΕΝ τους ειδοποίησε κάποιος αρμόδιος - απλά τους ήρθε κεραμίδα όταν τυχαία διάβασαν μόνοι τους αυτά τα δελτία τύπου. Δηλ. δεν είχαν οι υπεύθυνοι τη στοιχειώδη ευγένεια να ειδοποιήσουν προσωπικα τους ανθρώπους στους οποίους έχουν σκοπό να "αναδιατάξουν" το αντικείμενό τους...

Ξεκαθαρίζω εδώ ότι δεν παίρνω καμμία πολιτική ή κομματική τοποθέτηση - γιατί δεν το λέω υπό αυτή την οπτική, και θεωρώ απαράδεκτες τις κομματικές κουβέντες εδώ μέσα. Απλά λέω τι βλέπω, χωρίς να παίρνω το μέρος κάποιων μεν ή κάποιων δε - μιλάω μόνο απο τη θέση κάποιου που έχει ζήσει τι θα πει έρευνα στην Ελλάδα : ένα μαρτύριο, στο οποίο τον κρατά όρθιο η αγάπη για την επιστήμη...μέχρι όσο αντέξει!! :mrgreen:

Η γνώμη μου είναι ότι, εάν θεωρούν ότι θα βουλώσουν το έλλειμα των δις (που προκύπτει από....διάφορες άλλες "ασχολίες", χρόοονια τώρα) με το να περικόψουν τα γελοιωδέστατα ποσά που δίνουν στα ερευνητικά ιδρύματα και συγχωνεύσουν τα χ ιδρύματα που υπάρχουν σε 2-3, πετυχαίνουν κάτι? και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αν το πάρουμε, δεν κερδίζουν κάτι από αυτό, εφόσον τα ποσά που θα "γλυτώσουν" είναι για γέλια!!!!!! Μετά σου λέει, "τσ τσ τσ, δεν παράγει επιστημονικό έργο η Ελλάδα"....ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ?????? Γι' αυτό στέλνει τα καλύτερα μυαλά της (που ειναι και πολλά) στο εξωτερικό!

Η έρευνα στην Ελλάδα είναι και σοβαρή, και δύο φορές περισσότερο αξιοθαύμαστη από κάποιες πιο προνομιούχες χώρες - ακριβώς επειδή διεξάγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι τα ερευνητικά ιδρύματα το μαγαζάκι του καθενός που παίρνει επιχορηγήσεις επειδή έχει κουμπαριές (αν κ σημειώνονται κ αυτά, αλλά όχι από σοβαρούς ερευνητές).

Περάστε μπροστά από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, αν σας βγάλει ο δρόμος, στην Β. Κων/νου....έχουν κάνει κατάληψη οι άνθρωποι μέσα...

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ????????????

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα σταθώ και σε κάτι άλλο:

 

...Ήρθε τώρα και το κερασάκι στην τούρτα με την απόφαση της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Υπουργείο Ανάπτυξης) να συρρικνώσει τα κέντρα ερευνών. Βάζει χέρι στον Δημόκριτο, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο (το οποίο λέει θα ασχολείται ΜΟΝΟ με το περιβάλλον και τη σεισμολογία), και σε διάφορα άλλα ερευνητικά ιδρύματα, κοινώς ο χαμός στο ίσιωμα. Το Υπουργείο το ονομάζει όλο αυτό "αναδιάταξη του ερευνητικού ιστού"...Το ανέφεραν οι κ. Γούδης και κ. Ματσόπουλος στην εκπομπή, καθώς και ένας άλλος κύριος στην ίδια εκπομπή που δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομά του, εργάζεται στον τομέα της τηλεπισκόπησης απ΄ό,τι θυμάμαι.

Διάβασα τα σχετικά δελτία τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και έφριξα. Σημειωτέον, όλους αυτούς, κ τον κ. Γούδη και όλους τους εργαζόμενους στα θιγόμενα ερευνητικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ΔΕΝ τους ειδοποίησε κάποιος αρμόδιος - απλά τους ήρθε κεραμίδα όταν τυχαία διάβασαν μόνοι τους αυτά τα δελτία τύπου. Δηλ. δεν είχαν οι υπεύθυνοι τη στοιχειώδη ευγένεια να ειδοποιήσουν προσωπικα τους ανθρώπους στους οποίους έχουν σκοπό να "αναδιατάξουν" το αντικείμενό τους...

Ξεκαθαρίζω εδώ ότι δεν παίρνω καμμία πολιτική ή κομματική τοποθέτηση - γιατί δεν το λέω υπό αυτή την οπτική, και θεωρώ απαράδεκτες τις κομματικές κουβέντες εδώ μέσα. Απλά λέω τι βλέπω, χωρίς να παίρνω το μέρος κάποιων μεν ή κάποιων δε - μιλάω μόνο απο τη θέση κάποιου που έχει ζήσει τι θα πει έρευνα στην Ελλάδα : ένα μαρτύριο, στο οποίο τον κρατά όρθιο η αγάπη για την επιστήμη...μέχρι όσο αντέξει!! :mrgreen:

Η γνώμη μου είναι ότι, εάν θεωρούν ότι θα βουλώσουν το έλλειμα των δις (που προκύπτει από....διάφορες άλλες "ασχολίες", χρόοονια τώρα) με το να περικόψουν τα γελοιωδέστατα ποσά που δίνουν στα ερευνητικά ιδρύματα και συγχωνεύσουν τα χ ιδρύματα που υπάρχουν σε 2-3, πετυχαίνουν κάτι? και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αν το πάρουμε, δεν κερδίζουν κάτι από αυτό, εφόσον τα ποσά που θα "γλυτώσουν" είναι για γέλια!!!!!! Μετά σου λέει, "τσ τσ τσ, δεν παράγει επιστημονικό έργο η Ελλάδα"....ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ?????? Γι' αυτό στέλνει τα καλύτερα μυαλά της (που ειναι και πολλά) στο εξωτερικό!

Η έρευνα στην Ελλάδα είναι και σοβαρή, και δύο φορές περισσότερο αξιοθαύμαστη από κάποιες πιο προνομιούχες χώρες - ακριβώς επειδή διεξάγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι τα ερευνητικά ιδρύματα το μαγαζάκι του καθενός που παίρνει επιχορηγήσεις επειδή έχει κουμπαριές (αν κ σημειώνονται κ αυτά, αλλά όχι από σοβαρούς ερευνητές).

Περάστε μπροστά από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, αν σας βγάλει ο δρόμος, στην Β. Κων/νου....έχουν κάνει κατάληψη οι άνθρωποι μέσα...

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ????????????

 

Ειλικρινά τι να πώ.. :cry: :evil: Με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι οι κόποι τόσων ανθρώπων που δουλεύουν εκεί, θα πάει χαμένη.

Θα έπρεπε να ντρέπονται οι αρμόδιοι φορείς που προσπαθούν να περιορίσουν την γνώση και τις επιστήμες στην Ελλάδα.Πραγματικά στεναχωρηθήκα. :(

 

 

Αλλά και το Ευγενίδειο Πλανητάριο δεν το στήριζει το κράτος καθόλου.Σχεδόν καμία επιχορήγηση δεν έχει δωθεί.

Και ύστερα βγάζουν λόγο για παιδεία και μόρφωση από την στιγμή που την στέρουν με τέτοιες ανίδεες πράξεις. ](*,) ](*,) ](*,)

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mαρία, δεν είναι μόνο το Πλανητάριο - αυτή είναι η κατάσταση σχεδόν παντού. Για τον Αρίσταρχο (εφόσον αυτό είναι κ το κύριο θέμα μας), δεν ξέρω αν θυμάστε όσοι είδατε την εκπομπή, αλλά ο κ. Γούδης ανέφερε ότι η ιδέα προέκυψε από την συνεργασία του ίδιου, με τον φίλο και συνάδελφό του από το εξωτερικό (δυστυχώς κι αυτού μου διαφεύγει το όνομα) που παρευρισκόταν επίσης στην εκπομπή. ΔΕΝ ήταν ιδέα του κράτους - ίσως γι'αυτό και δεν ενδιαφέρονται για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής!!!! ](*,) ](*,)

 

Εάν μπείτε στην σελίδα του αστεροσκοπείου αθηνών, θα βρείτε την επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, σχετικά με την "αναδιάταξη" του αστεροσκοπείου, υπογεγραμμένη από τους επιστήμονες και με τίτλο "Έκκληση υπέρ της λογικής" !!!!!

Πιστεύω αυτό τα λέει όλα.....!!!!!!!

 

....και αυτή η κατάσταση αυτή τη στιγμή επικρατεί σε όλα τα ερευνητικά κέντρα της χώρας. τώρα που μιλάμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο κ. Γούδης επίσης ανέφερε ότι αν σκεφτούμε ότι ο "Αρίσταρχος" κόστισε 4 εκ. Ευρώ και μόνο η φιέστα που κάνανε για το καινούριο μουσείο κόστισε 3 εκ. αυτό τα λέει όλα. Φανταστείτε πόσα χρήματα φεύγουν στον αέρα. Μετά βέβαια κάνουν περικοπές και "συγχωνεύσεις" για να "νοικοκυρέψουν" (έτσι λένε εδώ: http://www.gsrt.gr/default.asp?V_ITEM_ID=6196) την κατάσταση. Όπως βλέπετε έχουμε τόσα πολλά ερευνητικά κέντρα που δεν ξέρουμε που να τα βάλουμε.

 

Εγώ αναρωτιέμαι, αφού είναι κλειστή η βουλή ποιος παίρνει τέτοιες αποφάσεις; Ποια είναι αυτά τα "όργανα" που αποφασίζουν για εμάς;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή αναφέρθηκε το ζήτημα αυτό στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα, αυτή την απόφαση δεν την έλαβε λένε ούτε ο αρμόδιος υπουργός, ούτε συζητήθηκε στη βουλή, ούτε τίποτα....απλά αποφασίστηκε και διατάχθηκε εν μία νυκτί από κάποιους "συμβούλους" της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας...

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ, ΚΥΡΙΟΙ !!!!!!!!! "

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Περιορισμός εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Ανάπτυξης - Χωροταξική και γνωστική αναδιάταξη του ερευνητικού ιστού:

http://www.ypan.gr/c_announce/45_5422_cms.htm

 

Επιστολή-διαμαρτυρία των εργαζομένων του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής:

http://www.astro.noa.gr/images/DiamartYpan.pdf

 

Χωρίς σχόλια!

 

Y.Γ. Μάχη με πρόλαβες για δευτερόλεπτα! :P

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα πραγματα ομως δεν ειναι και τοσο αθωα και απο την πλευρα αυτων(των περισσοτερων εμπλεκομενων) που φωναζουν για το ''καλο'' της ερευνας..

 

Οταν τα πραγματα παψουν να λειτουργουν βαση κλικων τοτε προσωπικα θα ενδιαφερθω για την αδικη αντιμετωπιση της ερευνας.

 

Αυτη την στιγμη δεν θα ''φωναξω'' για τις επικρατουσες πολιτικες σχετικα με την στηριξη της ερευνας, θα ''φωναξω'' ομως για το καθεστως κλικας που επικρατει σε αυτους τους κυκλους!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματικά λυπάμαι..Δεν ξέρω τι να πω και πώς να τους χαρακτηρίσω αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν ότι θέλουν για να καλύψουν τς δικές τους ζημιές και τα λεφτά που έφαγαν από τον πολίτη και από πολλά ευρωπαικά κονδύλια.

Συγνώμη εάν φαίνομαι απότομη αλλά τέτοιες καταστάσεις σε εξοργίζουν και σε στεναχωρούν.. ](*,)

 

Τις δουλειές που θα χάσουν αυτοί οι άνθρωποι δεν το σκέφτηκαν??? :(

 

Τι να πώ...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ..! :evil:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα πραγματα ομως δεν ειναι και τοσο αθωα και απο την πλευρα αυτων(των περισσοτερων εμπλεκομενων) που φωναζουν για το ''καλο'' της ερευνας..

 

Οταν τα πραγματα παψουν να λειτουργουν βαση κλικων τοτε προσωπικα θα ενδιαφερθω για την αδικη αντιμετωπιση της ερευνας.

 

Αυτη την στιγμη δεν θα ''φωναξω'' για τις επικρατουσες πολιτικες σχετικα με την στηριξη της ερευνας, θα ''φωναξω'' ομως για το καθεστως κλικας που επικρατει σε αυτους τους κυκλους!

 

Έχεις δίκιο αγαπητέ Sheliak αλλά δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Σίγουρα υπάρχουν κλίκες και προσωπικά συμφέροντα, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που όντως δουλεύουν ερευνητικά και μη κερδοσκοπικά.Αυτοί οι ανθρωποι τι φταίνε?? :-k

 

Όπως και να έχει και τα λιγοστά βήματα που έγιναν για την αναβάθμιση της επιστημής θα χαθούν με βάση αυτή την απόφαση.Η ελάχιστη έρευνα που υπήρχε για τους νέους δεν θα υπάρχει με αποτέλεσμα τεράστιες μάζες νέων ανθρώπων να φεύγουν για το εξωτερικό ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.Και δεν είναι μόνο αυτό.Τις συνέπειες αυτής της απόφασης τις σκέφτηκε κανένας αρμόδιος??Μάλλον όχι.. :-k

 

Ελπίζω να γίνει κάτι θετικό και να αλλάξει η απόφαση. :)

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

 

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχεις δίκιο αγαπητέ Sheliak αλλά δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Σίγουρα υπάρχουν κλίκες και προσωπικά συμφέροντα, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που όντως δουλεύουν ερευνητικά και μη κερδοσκοπικά.Αυτοί οι ανθρωποι τι φταίνε??

 

Συμφωνώ απόλυτα...!!!

 

Το θέμα όμως είναι ότι σπάνια η καλή θέληση και το πραγματικό ενδιαφέρον κατορθώνει να υπερνικήσει το καθεστώς που προανέφερα!

Και το χειρότερο είναι ότι η υπέρβαση των συμφερόντων, μπορεί να γίνει μόνο απο ανθρώπους με κάποια πορεία στον χώρο δηλαδή ανθρώπους που έχουν φτάσει σε σημείο τέτοιο ωστε να μην τους αγγίζουν οι επιπτώσεις της ''ανταρσίας''. Ένας ''νέος φιλόδοξος ερευνητής'' δεν έχει σχεδόν καμιά πιθανότητα επικράτησης εκτός του ''συστήματος''.

 

Δεν αντιλέγω, η πολιτική στήριξης της ερευνάς είναι ελλιπής! Απλά αν θα έπρεπε να διεκδικηθεί κάποια αλλαγη στάσης απέναντι στην έρευνα αυτή θα πρέπει να προϋποθέτει αλλαγή της νοοτροπίας της ίδιας της έρευνας για αρχή!

 

Απλά θεωρώ οτι οι προτεραιότητα για την ανάκαμψη της ερευνάς δεν είναι η οικονομική υποστήριξη..

 

Αυτή την στιγμή η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής απέναντι στην έρευνα θα βοηθούσε λίγους στο έργο τους και την όρεξη τους για προσφορά στην επιστήμη και πολλούς στην ενδυνάμωση της θέσης τους..

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Περιορισμός εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Ανάπτυξης - Χωροταξική και γνωστική αναδιάταξη του ερευνητικού ιστού:

http://www.ypan.gr/c_announce/45_5422_cms.htm

 

Επιστολή-διαμαρτυρία των εργαζομένων του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής:

http://www.astro.noa.gr/images/DiamartYpan.pdf

 

Καταρχάς έλεος!!! ](*,) ](*,)

Πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπονται γι αυτό που κάνουν...Από ότι υπόθετω το κάνουν για μείωση ελλείματος.Αυτό που θα έπρεπε να μείωσουν είναι τα λεφτά που παίρνουν στην τσέπη τους.Γιατί με τόσα λεφτά που έχουν πάρει η Ελλάδα δεν θα βρίσκοταν στη θέση που βρίσκεται.Είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα και το έλλειμα της είναι μεγαλύτερο και από αυτό μιας αναπτυγμένης.Ένα παράδειγμα είναι ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αυστραλία που είναι από τις ισχυρότερες χώρες ξόδεψε μόνο 4,8 δισεκατόμμύρια ενώ η Ελλάδα που ξόδεψε πάνω από 11 δισεκατομμύρια.Και όμως την πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι και τώρα την δικιά τους την ζημιά την πληρώνουν τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου Αθηνών.Πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπονται...Εγώ στεναχωριέμαι για τους ανθρώπους που δούλευαν εκεί..

Για μένα η ανάπτυξη της επιστήμης έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την οικονομική υποστήριξη,καθώς αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση πολλά προγράμματα και κατασκευές δεν θα΄είχαν γίνει.Η Ελλάδα ως μέλος του ΕΟΔ αντί να αφήνει την αστρονομία στο περιθώριο θα έπρεπε να βρίσκοταν στο προσκήνιο και ίσης σημασίας με τους υπόλοιπους τομείς.

Αν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό,η έρευνα στην Ελλάδα θα σταματήσει και πολλοί νέοι θα φ'υγουν στο εξωτερικό για μια καλύτρη τύχη.

Καλύτερα θα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες πριν το κάνουν.. =;

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταρχήν εγώ δεν "φωνάζω", Sheliak, γιατί δεν με πληρώνει κανένας να το κάνω, και ούτε έχω σχέση με αυτούς τους κύκλους. Είπα, από την έρευνα έχω φύγει. Αυτά για να μην παρεξηγούμαστε, και νομίζει κανένας ότι ήρθα εδώ για να βάλω φυτιλιές, σαν τσιράκι υποκινούμενο από κάπου. Νομίζω ότι συννενοηθήκαμε ως εδώ. (και φυσικά, αν θες με πιστεύεις - γιατί δεν γνωριζόμαστε κιόλας στην τελική) :mrgreen:

 

Παρόλα αυτά, Sheliak, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τη γνώμη σου σχετικά με το καθεστώς των "κλικών". Η αλήθεια είναι ότι κάποιος κόσμος έχει φύγει από τον τομέα της έρευνας γιατί μπούχτισε με αυτό το καθεστώς (ανάμεσά τους κι εγώ). Έτυχε να συμβαίνει εκεί που ήμουν. Γι' αυτό και για πολλά άλλα την ονόμασα πιο πάνω "μαρτύριο"...Και συμβαίνει κ σε άλλους...

Είμαι η πρώτη που θα έβγαινε να το συζητήσει αυτό το αγκάθι.

Αλλά απλώς πιστεύω ότι αυτό είναι άλλο θέμα, το οποίο ευχαρίστως αν θες το συζητάμε σε νέα ενότητα, γιατί όχι?

 

Αυτό το οποίο επισημαίνω εδώ - χωρίς να εξετάζω τις κλίκες - είναι ότι συρρικνώνονται κάποιοι φορείς οι οποίοι (και συγχωρήστε με αν αυτό είναι δική μου αυθαίρετη διαπίστωση) ΕΧΟΥΝ να προσφέρουν. Προσοχή, όχι όλοι. Αλλά κάποιοι, σίγουρα ναι, και κάνουν πολλή δουλειά. Γι' αυτό και ξεχώρισα στο πρώτο μου ποστ εδώ ότι υπάρχουν και "μαγαζάκια" του εκάστοτε "αρχηγού", αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν τους αγιοποιούμε όλους, προς Θεού. Υπάρχει τρελή φαγωμάρα μέσα σ'αυτούς τους κύκλους, και για το "πάπλωμα" και για την πρωτοκαθεδρία, κλπ. κλπ. Δεν είπα όχι. Αλλά το ότι θα συγχωνευτούν τομείς οι οποίοι είχαν παρουσιάσει μεγάλο έργο μαζί με τομείς δεν-ξέρω-τι, εκεί το πρόβλημα κάποθ ξεφεύγει και απορεί κανείς υπό ποιό σκεπτικό έγινε...

 

Για να πω ένα παράδειγμα, το πιο σχετικό με το θέμα μας, δεν βλέπω το λόγο γιατί το Αστεροσκοπείο Αθηνών να ασχολείται από εδώ και μπρός μόνο με τη σεισμολογία. Μία χαρά συνυπήρχαν μέχρι τώρα όλοι οι τομείς (προσοχή, δεν αναφέρομαι στο ΠΩΣ διοικούνται, αναφέρομαι στην ΥΠΑΡΞΗ των γνωστικών αντικειμένων και μόνο: το ότι υπάρχει τομέας σεισμολογίας, τομέας αστρονομίας/αστροφυσικής κλπ. Οκ? αυτό εννοώ). Δεν με ξέρει κανένας κ. Γούδης, δεν έχω καμμία σχέση με το αστεροσκοπείο, ερασιτέχνης αστρονόμος είμαι και κοιτάω μόνη μου με το τηλεσκόπιό μου όπως όλοι μας....Αλλά νομίζω έχω το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου, το ότι μου φαίνεται παράλογο και κουλό το Αστεροσκοπείο να μην έχει πια τομέα Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Αυτό βγήκα και είπα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μαχη γενικα μιλησα.... με το ''φωναζουμε'' δεν εννουσα τιποτα το αρνητικο!! :D (και βεβαια δεν σε παρεξηγησα :D)

 

Ολα παντως ειναι αλληλενδετα οι αποτελεσματικες συγκεκριμενες λυσεις ειναι αποτελεσμα μιας γενικης πρωτης προσεγγισης..

 

Απο την αλλη παντως, η λυση καποιου προβληματος μερικες φορες (αν οχι τις περισσοτερες) κρυβεται εκει που κανεις δεν περιμενει να βρισκεται....για αυτο και αναφερα τα οσα ανεφερα.. :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης