Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αν ο ερευνητής σου δεν είναι διαγώνιος δεν είναι απαραίτητος ο telrad. Mε λίγη εξάσκηση ακόμη θα μάθεις να βρίσκεις τα αντικείμενα ευκολότερα σημαδεύοντας με τον ερευνητή σου και κάνοντας αστροάλματα. Μάθε να χρησιμοποιείς χάρτη και όχι υπολογιστή. Ο telrad είναι ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος να βρίσκεις αντικείμενα γεωμετρικά αλλά όχι σε όλα τα αντικείμενα. Καλύτερα να εξασκηθείς πρώτα με το ερευνητή και μετά να χρησιμοποιήσεις telrad αν κρίνεις ότι είναι απαραίτητος.
Δημοσιεύτηκε

Και εγω ειχα παρομοιο προβλημα και το ελυσα φτιαχνοντας ενα αυτοσχεδιο στηριγμα για πρασινο λειζερ το οποιο προσαρμοσα πανω στον ερευνητη. Δεν θελει πολλα πραγματα : ενα πλαστικο σωληνα, μερικες βιδες και ενα πρασινο λειζερ.

Αμα θελει καποιος μπορω να ανεβασω λεπτομεριες!

Αληθεια υπαρχει μεμονωμενη βαση που να την βιδωνεις στον σωληνα, για να εχεις πχ και ερευνητη και σταρποιντερ κλπ μαζι?

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, ο Δημήτρης (Μανούσος) έχει δίκιο. Ίσως ακούστηκα λίγο απόλυτος. Πράγματι, ο ιδανικός συνδυασμός για τον Telrad είναι ένας γωνιακός ερευνητής και κατά προτίμηση ένας που να μην έχει αντεστραμμένο είδωλο, τύπου RACI (Right Angle Correct Image) ώστε να μην σπαζοκεφαλιάζεσαι και με τους χάρτες, που θα τα δείχνουν ορθά τα αντικείμενα.

Βέβαια μην παρεξηγηθώ, προσωπικά έχω και έναν "έρωτα" με τον Telrad γιατί με έχει βολέψει όσο κανένα αξεσουάρ στο τηλεσκόπιο. Και εγώ χρησιμοποιώ γωνιακό RACI ερευνητή πια και με τον Telrad κάνουν αχτύπητο συνδυασμό \:D/ . Γενικά πάντως, ο Telrad είναι καλύτερα να τον έχεις με σκοτεινό ουρανό που γίνεται χαμός από αντικείμενα και τα αστροάλματα επιβάλλονται.

Μπορείς να μάθεις σίγουρα και όπως είσαι...το θέμα είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις σε γωνιακό RACI ερευνητή, για καθαρά πρακτικούς λόγους και ευκολία, οπότε αναπόφευκτα θα αποκτήσεις συνοδευτικά και έναν Telrad. Μπορείς λοιπόν να τον αποκτήσεις από τώρα αν θες και να εκμεταλλευτείς και τους χάρτες που έδειξα παραπάνω.

Τάσος

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Nα ειστε καλα. Θα παλεψω λιγο ετσι κ μετα βλεπουμε.

Γωνιακο RACI ερευνητή από που? Ο Telrad αν καταλαβα καλα, δημιουργει ομοκεντρους κυκλους χωρις καμια μεγεθυνση, οπως βλεπεις τον ουρανο με γυμνο ματι δλδ, ε?

Παντως ερευνητης με διορθωση ειδωλου θα ειναι μεγαλη βοηθεια.

ΥΓ. Εχω παρει barlow televue 2x,φιλτρο Σεληνης, εβαλα κ κατι προσοφθαλμια στο ματι ](*,) ](*,) βλεπω το χομπι τρυπιο κουμπαρα.... :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πήρα αυτόν εδώ τον F50M 9x50 RACI από την Stellarvue...κορυφαία ποιότητα κατασκευής και πλήρως πολυεπιστρωμένα οπτικά..κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά δεν θα τον άλλαζα με τίποτα!

Είναι ο 2ος στη λίστα με γκρι ματ χρώμα

http://www.stellarvue.com/f50.html

Έχει δυνατότητα να αλλάζει και προσοφθάλμια με βαρελάκι 1.25" και έτσι γίνεται και ένα ποιοτικότατο μονοκυάλι...έβαλα τον Nagler 9mm πάνω και είναι φανταστικό το σύνολο.. \:D/ Δίνεται με ειδικό προσοφθάλμιο το οποίο έχει πολύ λεπτό σταυρόνημα για στόχευση και αν θες, μπορείς να το κάνεις στο μέλλον φωτιζόμενο και με λειτουργία αναβοσβήματος! Με την κατάλληλη προσθήκη...για αρχή εγώ τον πήρα απλό.

Το μόνο θέμα με αυτόν είναι ότι θα πρέπει να πάρεις και ξεχωριστά το σετ με τους δακτυλίους R50D (πιο κάτω στη λίστα) γιατί δεν προσαρμόζεται στο "μαμίσιο" SW σωλήνα του ερευνητή... #-o το δοκίμασα και το είδα αυτό..

Είναι όμως κο-ρυ-φαί-ος ερευνητής... :mrgreen: =P~

Είναι ωστόσο, μια από τις πολλές προτάσεις που υπάρχουν..

όπως όλα τα χόμπυ...έχει τα έξοδά του...και ναι, ο Telrad προβάλλει 3 ομόκεντρους κύκλους με μηδενική μεγέθυνση. Το κάνει όπως γίνεται και στα πολεμικά αεροσκάφη περίπου...με το αντίστοιχο HUD (Head Up Display)...σαν φιλοσοφία εννοώ, έτσι; :wink:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Προσπαθωντας σημερα να εντοπισω Μ31 κατα τις 19.30 απο την ταράτσα, κ ενω ηταν σχεδον στο ζενιθ, πραγματικά αγανάκτησα με τον ερευνητή, αφου κ πιαστικα ολοκληρος κ δεν τον βρηκα κ μετα παρηγορηθηκα με νεφελωμα Ωριωνα :mrgreen: . Γενικα η παρατηρηση στο ζενιθ, και κοντα σε αυτο, απο τον μαμα ερευνητη ειναι ενα προβλημα, κ λυνεται με γωνιακο ερευνητή.
Δημοσιεύτηκε
Δε σου κρύβω ότι ένα από τα χειρότερα "πιασίματα" που είχα πάθει σε λαιμό και πλάτη..ήταν από αυτή ακριβώς την ιστορία...και φυσικά και από το ξερό μου το κεφάλι, που αντί να σταματήσω, παρ'όλο τον πόνο επέμενα.."όχι θα το βρω!" ](*,) ](*,) :-({|= :-({|=
  • 7 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Υπαρχει τροπος στον υπαρχον ερευνητη να προσαρμωσω καποιον διαγωνιο

Αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω!

Οι ερευνητές με διαγώνιο κυκλοφορούν μόνο fix?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης