kambou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2009 Παιδια σημερα πηρα το dob 8 απο το πλανηταριο και ειμαι πολυ πολυ χαρουμενος αλλα και χαλια γιατι εχει συννεφια Εχω καποιες αποριες!!! Ο Eye Reliefe που μπαινει?? Ααα και τι ακριβως κανει? Και αν παρω προσοφλαμιο 6mm + barlow για να δειχνει μεχρι 400x μεγενθυση ειναι Okay ? Η να μην το παω στα 400x και να το παω μεχρι π.χ. 350?? Ευχαριστω ,προκαταβολικα! Αν εισαι στη θεσσαλονικη σε εδιαφερει αυτο --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/ Τωρα αν εισαι και φοιτητης , σου ειναι απαραιτητο. --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Για το eye relief δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς... Όσο για τα 400x, είναι ουτοπική μεγέθυνση, σπάνια ως ποτέ θα βρείς συνθήκες που να παρατηρήσεις αξιοπρεπώς... Δεν θα πάνε και χαμένα τα λεφτά σου αλλα καλύτερα γύρω στα 300x... Ας ακούσουμε όμως και την γνώμη κάποιου άλλου για τη μεγέθυνση. Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Εγω θα σου προτεινα εως 200Χ (το πολυ).Μεγαλυτερες μεγενθυνσεις υποβαθμιζουν την διαυγεια και καθιστουν την παρακολουθηση του στοχου προβληματικη.Εγω απολαμβανω υπεροχες εικονες με το δικο μου 10αρι σε μεγενθυνσεις απο 40Χ εως 100Χ.Ειναι ελαχιστες οι φορες που το πηγα πανω απο 150Χ.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος με αντίθετη γνώμη απ' όσα έχετε πει για τις 400 μεγεθύνσεις...Αν μιλάμε μάλιστα για μπάρλοου 2χ με 6mm είναι περισσότερες από 400 κι αν δεν κάνω λάθος είναι κι εκτός διακριτικής ικανότητας του τηλεσκοπίου. Oύτε κι εγώ κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς για το eye relief.O όρος αναφέρεται σε τεχνικό χαρακτηριστικό του προσοφθαλμίου.Είναι δηλαδή η απόσταση από τον φακό στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί το μάτι του παρατηρητή για να δει πλήρως το είδωλο. Υ.Γ: Καλορίζικο
kambou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Μαζι με τα προσοφθαλμια , ειχε κι ενα στρογυλλο πραγμα που απο εξω λεει eyepeice adapter .. τι ειναι?? Υ.Γ. Εωχαριστω για τις απαντησεις... και οσο για το eye relief ok !!! Αν εισαι στη θεσσαλονικη σε εδιαφερει αυτο --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/ Τωρα αν εισαι και φοιτητης , σου ειναι απαραιτητο. --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/
Sot78 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Την μεγαλήτερη μεγενθυση με αξιοπρεπεις εικονα ειναι με barlow 2x & 6mm.Δηλαδη 333χ.Πιστευω οτι πηγαινε λιγω παραπανω Για πλανητικη παρατηρηση ειναι ωραια αν το επιτρεπει και ο καιρος.Ο κρονος και ο διας ειναι τρελα Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-GpsΠροσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mmBarlows:Tvue 2xΔιάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet FiltBinoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Μαζι με τα προσοφθαλμια , ειχε κι ενα στρογυλλο πραγμα που απο εξω λεει eyepeice adapter .. τι ειναι?? ειναι ο ανταπτορας για να βαλεις προσοφθαλμια 2'' αν ποτε αποκτησεις Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2009 Παιδια σημερα πηρα το dob 8 απο το πλανηταριο και ειμαι πολυ πολυ χαρουμενος αλλα και χαλια γιατι εχει συννεφια Ναι ρε γαμώτο δεν έχει κάνει μια νύχτα της προκοπής. Καλοκαίρι σου λέει μετά Και αν παρω προσοφλαμιο 6mm + barlow για να δειχνει μεχρι 400x μεγενθυση ειναι Okay ? Η να μην το παω στα 400x και να το παω μεχρι π.χ. 350??Ξέχνα αυτές τις μεγεθυνσεις. Για να πετύχεις τέτοιες, οι συνθήκες πρέπει να είναι εξαιρετικές και ο ουρανός θεοσκότεινος. Από Θεσσαλονίκη ούτε γι' αστείο. Η μεγαλύτερη που έχω πιάσει εγώ με καθαρή εικόνα Κρόνου και Δία είναι κοντά στα 250x. Βέβαια αν αρχίσεις τις εξορμήσεις στα περίχωρα μπορείς να παλέψεις για κάτι παραπάνω. Μια αγορά 6mm θα σου προσφέρει πολύ περιορισμένες επιλογές. Εγώ προτείνω ένα καλό Zoom προσοφθάλμιο και έναν καλό barlow και θα μπορείς να ανεβάζεις όσο επιτρέπει ο ουρανός και το τηλεσκόπιο. Ότι πρέπει για αρχή
titi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 και πανω που ημουν ετοιμη να ανοιξω θεμα με αποριες για ob8" βλεπω αυτην την συζητηση. μου ηρθε κουτι...μολις περελαβα το dob8' (την παρασκευη) και μετα απο λιγες δοκιμες στο μπαλκονι του διαμερισματος εχω τις εξης αποριες. κατ'αρχην μαλλον θα χρειαστω φιλτρο σεληνης (γιατι στραβωθηκα ) και δεν ξερω τι να επιλεξω. δεν εχω καμια προηγουμενη εμπειρια και ουτε εχω διαβασει και πολλα για τα φιλτρα σεληνης-πλανητων περα απο αυτα που εχει εδω το forum. τι μου προτεινετε? κατι για σεληνη και πλανητες χωρια η καποιο σετ των 4?(αυτα τα χρωματιστα)? να πω οτι με ενδιαφερει μονο η παρατηρηση . και μαλλον θα χρειαστω και ενα φιλτρο νεφελωματων, ετσι?επισης η διαμετρος που χρησιμοποιει το dob ειναι 31.8mm η κανω λαθος? το δυτερο μεγαλο προβλημα ειναι τα προσοφθαλμια το dob ηρθε μαζι με ενα 10mm και ενα 25mm οπως θα θυμαστε και εσεις.αυτο σημαινει μεγεθυνσεις χ48 και χ120 αν δεν κανω λαθος. σκεφτομαι να παρω ενα barlow χ2 ετσι ωστε να εχω χ96 και χ240. σωστα ως εδω? μεγαλυτερη μεγεθυνση μαλλον ειναι αχρειαστη απο οτι καταλαβα...θα ηταν καλο να εχω και καποιο αλλο προσοφθαλμιο π.χ. 15mm?η μηπως να προτιμησω ενα zoom?και οσον αφορα τις μαρκες τι μου προτεινετε βρε παιδια?εγω ολα ιδια τα βλεπω , να πω την αμαρτια μου... με συγχωρειτε αν σας ζαλισα με τις πολλες ερωτησεις, αλλα ποιον αλλον να ρωτησω? " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 τι μου προτεινετε? κατι για σεληνη και πλανητες χωρια η καποιο σετ των 4?(αυτα τα χρωματιστα)και μαλλον θα χρειαστω και ενα φιλτρο νεφελωματων, ετσι?επισης η διαμετρος που χρησιμοποιει το dob ειναι 31.8mm η κανω λαθος?το δυτερο μεγαλο προβλημα ειναι τα προσοφθαλμια η μηπως να προτιμησω ενα zoom?και οσον αφορα τις μαρκες τι μου προτεινετε βρε παιδια?εγω ολα ιδια τα βλεπω , να πω την αμαρτια μου... Αντε βρε Αφροδίτη καλορίζικο που είχες φαγωθεί να το περιμένεις!! Τώρα: 1) Πολύ καλό το γενικής χρήσης Moon & Skyglow, ελαφρύ φιλτράκι, και φτηνούλι. Άσε τα χρωματιστά δεν είναι για πολλά.2) Φίλτρο νεφελωμάτων, ναι, αλλα καλό είναι να ξέρεις ότι είναι πολύ σκληρά, δηλαδή κόβουν πολύ φώς. Κάποιο UHC και ίσως αργότερα ένα ΟΙΙΙ3) Λάθος. Ο Focuser του τηλεσκοπίου θα πρέπει να έχει ένα πρόσθετο δαχτυλίδι που αφαιρείται ώστε να βάλεις και προσοφθάλμιους 2 ιντσών. Δες στο Manual σου λέει πώς4) Πρόβλημα γιατί; Λεφτά να έχεις και όλα λύνονται. . Barlow να πάρεις καλό, (ή Ultima ή Televue) ;όχι τίποτε φτηνιάρικα κινέζικα θα τα κλάψεις τα λεφτά σου.Ισως ένας καλός ζοομ, (Ο Hyperion της Baader είναι καλός και σχετικά οικονομικός) να σου λύσει πολλά προβλήματα. Ένας ευρέως πεδίου 2 ιντσών επίσης και ένας ορθοσκοπικός για πλανητική.Θα πώ ότι οι προσοφθάλμιοι ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι. Απο μάρκα σε μάρκα οι διαφορές είναι τεράστιες και φυσικά όσο ανεβαίνει η ποιότητα γίνονται δυσδιάκριτες αλλα, πίστεψέ με, υπάρχουν.Πρωτίστως χαλαρά. Μήν πάρει φωτιά η τσέπη και μετά δεν μαζέυεσαι!!!!!! ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 να πω οτι με ενδιαφερει μονο η παρατηρηση . Ωραία. Χάρτη έχεις;; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
kambou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2009 4) Πρόβλημα γιατί; Λεφτά να έχεις και όλα λύνονται. . Barlow να πάρεις καλό, (ή Ultima ή Televue) ;όχι τίποτε φτηνιάρικα κινέζικα θα τα κλάψεις τα λεφτά σου. Βρε .... Ultima ή Televue δεν ειναι λιγο τσιμπιμενα??? 118 ευρω!!!!! Δηλαδη απο εναν skywatcher 59 ευρω??? καλυτερα να προτειμησω Ultima ή Televue Αν εισαι στη θεσσαλονικη σε εδιαφερει αυτο --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/ Τωρα αν εισαι και φοιτητης , σου ειναι απαραιτητο. --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 εγώ έχω τσιμπήσει τον εξής αποχρωματικό http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=175 της Μeade και είναι μια χαρά για το πολυαγαπημένο μας 8ιντσο. προσοφθάλμια κι εγώ ψάχνω ακόμα. (είπαμε προσεκτικά αλλά το 'χω παρακάνει!) 2 χρόνια με τα 10mm και 25mm είμαι Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Βρε .... Ultima ή Televue δεν ειναι λιγο τσιμπιμενα??? 118 ευρω!!!!! Δηλαδη απο εναν skywatcher 59 ευρω??? Φιλαράκο ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.Ο φτηνός Barlow είναι ΚΑΚΟΣ Barlow. Οι αποδόσεις των Barlow είναι τόσο οριακές από άποψη ποιότητας που ένας μέτριος barlow θα σου είναι άχρηστος.Παρτον σε έξι μήνες, αλλα πάρτον καλό Δημήτρης Δημήτρης
kambou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Αχα! Ενταξει! τωρα μονο ενα πραγμα .. .... Barlow Celestron ( Ultima ) ή Barlow Televue Αν εισαι στη θεσσαλονικη σε εδιαφερει αυτο --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/ Τωρα αν εισαι και φοιτητης , σου ειναι απαραιτητο. --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/
kambou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Αχα! Ενταξει! τωρα μονο ενα πραγμα .. .... Barlow Celestron ( Ultima ) ή Barlow Televue Υ.Γ. Δηλαδη ποια η τιμη για καλο προσοφθαλμιο και ποσο για barlow... ή απο ποσα ευρω και πανω! Ωχ! Αν εισαι στη θεσσαλονικη σε εδιαφερει αυτο --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/ Τωρα αν εισαι και φοιτητης , σου ειναι απαραιτητο. --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/
kambou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 το λεω γιατι εχω στο μυαλο μου 2 barlow 118 ευρω κι ενα προσοφθαλμιο 99 Hyperior (baader planetaruim) ευρω. Αν εισαι στη θεσσαλονικη σε εδιαφερει αυτο --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/ Τωρα αν εισαι και φοιτητης , σου ειναι απαραιτητο. --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/
titi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 να πω οτι με ενδιαφερει μονο η παρατηρηση . Ωραία. Χάρτη έχεις;;προς το παρον εχω το nightwatch και βολευομαι με τους χαρτες που εχει μεσα.να βαλω στο προγραμμα και κανενα αλλο χαρτη η ακομα ειναι νωρις?(το λεω γιατι νομιζω οτι οι χαρτες απο το nightwatch με καλυπτουν , η μηπως οχι?) " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
titi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 τι μου προτεινετε? κατι για σεληνη και πλανητες χωρια η καποιο σετ των 4?(αυτα τα χρωματιστα)και μαλλον θα χρειαστω και ενα φιλτρο νεφελωματων, ετσι?επισης η διαμετρος που χρησιμοποιει το dob ειναι 31.8mm η κανω λαθος?το δυτερο μεγαλο προβλημα ειναι τα προσοφθαλμια η μηπως να προτιμησω ενα zoom?και οσον αφορα τις μαρκες τι μου προτεινετε βρε παιδια?εγω ολα ιδια τα βλεπω , να πω την αμαρτια μου... Αντε βρε Αφροδίτη καλορίζικο που είχες φαγωθεί να το περιμένεις!! Τώρα: 1) Πολύ καλό το γενικής χρήσης Moon & Skyglow, ελαφρύ φιλτράκι, και φτηνούλι. Άσε τα χρωματιστά δεν είναι για πολλά.2) Φίλτρο νεφελωμάτων, ναι, αλλα καλό είναι να ξέρεις ότι είναι πολύ σκληρά, δηλαδή κόβουν πολύ φώς. Κάποιο UHC και ίσως αργότερα ένα ΟΙΙΙ3) Λάθος. Ο Focuser του τηλεσκοπίου θα πρέπει να έχει ένα πρόσθετο δαχτυλίδι που αφαιρείται ώστε να βάλεις και προσοφθάλμιους 2 ιντσών. Δες στο Manual σου λέει πώς4) Πρόβλημα γιατί; Λεφτά να έχεις και όλα λύνονται. . Barlow να πάρεις καλό, (ή Ultima ή Televue) ;όχι τίποτε φτηνιάρικα κινέζικα θα τα κλάψεις τα λεφτά σου.Ισως ένας καλός ζοομ, (Ο Hyperion της Baader είναι καλός και σχετικά οικονομικός) να σου λύσει πολλά προβλήματα. Ένας ευρέως πεδίου 2 ιντσών επίσης και ένας ορθοσκοπικός για πλανητική.Θα πώ ότι οι προσοφθάλμιοι ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι. Απο μάρκα σε μάρκα οι διαφορές είναι τεράστιες και φυσικά όσο ανεβαίνει η ποιότητα γίνονται δυσδιάκριτες αλλα, πίστεψέ με, υπάρχουν.Πρωτίστως χαλαρά. Μήν πάρει φωτιά η τσέπη και μετά δεν μαζέυεσαι!!!!!! ΦΙλικάΔημήτρης[/quote κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και να πω οτι χαιρομαι ιδιαιτερα που θυμοσαστε ποια ειμαι (εννοω το πως εφτασα να καταληξω στο dob8' και οτι το περιμενα εναγωνιως...) 1) το φιλτρο που μου προτεινεις Moon & Skyglow ποιας εταιριας ειναι? θα το βρω στο πλανηταριο?2) για τα νεφελωματα λεω να περιμενω λιγακι (η κριση βλεπετε...) 3) μαζι με το τηλεσκοπιο ηρθε και ενας ανταπτορας 2". εννοεις να βαλω αυτο και μετα το φιλτρο? αυτο σημαινει οτι το φιλτρο που θα παρω θα εχει διαμετρο 2"?4) για Barlow λεω να ακουσω την συμβουλη σου και να παρω Ultima ή Televue.. οσο για το προσοφθαλμιο, να προτιμησω ενα zoom και οχι ενα η δυο σταθερα? (γιατι εμενα μου μοιαζει οτι με τον zoom καλυπτεις ολη την γκαμα των μεγεθυνσεων η μηπως χανεις αρκετα σε ποιοτητα εικονας?) ο ευρεως πεδιου 2" που μου λες και ο ορθοσκοπικός για πλανητική για να πω την αληθεια δεν ξερω καν σε τι χρησιμεουν . δηλαδη τι διαφορα εχουν με τα αλλα προσοφθαλμια? οι 2" δεν θα δινουν πολυ μεγαλη μεγεθυνση που οπως ειπαμε παραπανω ειναι αχρηστη? φιλικα αφροδιτη. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 να πω οτι με ενδιαφερει μονο η παρατηρηση . Ωραία. Χάρτη έχεις;;προς το παρον εχω το nightwatch και βολευομαι με τους χαρτες που εχει μεσα.να βαλω στο προγραμμα και κανενα αλλο χαρτη η ακομα ειναι νωρις?(το λεω γιατι νομιζω οτι οι χαρτες απο το nightwatch με καλυπτουν , η μηπως οχι?) Sky Pocet Atlas 12€ Με τα μεταφορικά.Φυσικά από το εξωτερικό. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και να πω οτι χαιρομαι ιδιαιτερα που θυμοσαστε ποια ειμαι (εννοω το πως εφτασα να καταληξω στο dob8' και οτι το περιμενα εναγωνιως...) 1) το φιλτρο που μου προτεινεις Moon & Skyglow ποιας εταιριας ειναι? θα το βρω στο πλανηταριο?Baader στο Πλανητάριο2) για τα νεφελωματα λεω να περιμενω λιγακι (η κριση βλεπετε...) Δεν γίνοντε όλα μαζί, αλλά τυρώγοντας έρχεται η όρεξη.3) μαζι με το τηλεσκοπιο ηρθε και ενας ανταπτορας 2". εννοεις να βαλω αυτο και μετα το φιλτρο? αυτο σημαινει οτι το φιλτρο που θα παρω θα εχει διαμετρο 2"?Διαλέγεις εγώ προτιμώ τα 2¨με διπλάσια σχεδόν τιμή.4) για Barlow λεω να ακουσω την συμβουλη σου και να παρω Ultima ή Televue.. Δεν έχω δει από αυτούς αλλά έχω ακούσει καλά σχόλια, εγώ έχω ένα ED TS2" & d;yo 1.25" ένα κινέζικο & ένα Bresser (κινέζικο). οσο για το προσοφθαλμιο, να προτιμησω ενα zoom και οχι ενα η δυο σταθερα? (γιατι εμενα μου μοιαζει οτι με τον zoom καλυπτεις ολη την γκαμα των μεγεθυνσεων η μηπως χανεις αρκετα σε ποιοτητα εικονας?) ο ευρεως πεδιου 2" που μου λες και ο ορθοσκοπικός για πλανητική για να πω την αληθεια δεν ξερω καν σε τι χρησιμεουν . δηλαδη τι διαφορα εχουν με τα αλλα προσοφθαλμια? οι 2" δεν θα δινουν πολυ μεγαλη μεγεθυνση που οπως ειπαμε παραπανω ειναι αχρηστη? φιλικα αφροδιτη. Εγώ σαν μεγάλο παιδί προτιμώ προσοφθάλμια που το μάτι να έχει μεγάλη απόσταση από το προσοφθάλμιο, όχι ότι δεν μπορώ να το συνηθήσω απλά έτσι που αρέσει.Ο Zoom είναι μια πολύ καλή λύση για προσοφθάλμιο γενικής χρήσης.Για τον πάρω πάνω λόγο δεν έχω κανένα ορθοσκοπικό, μικρό πεδίο κόλημα του ματιού στο προσοφθάλμιο. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
kambou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Απλα.....Barlow Celestron ( Ultima ) ή Barlow Televue Θελψ τα φωτα σας! Αν εισαι στη θεσσαλονικη σε εδιαφερει αυτο --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/ Τωρα αν εισαι και φοιτητης , σου ειναι απαραιτητο. --------->>>http://alldayselfvideo.blogspot.com/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 1) το φιλτρο που μου προτεινεις Moon & Skyglow ποιας εταιριας ειναι? θα το βρω στο πλανηταριο?2) για τα νεφελωματα λεω να περιμενω λιγακι (η κριση βλεπετε...) 3) μαζι με το τηλεσκοπιο ηρθε και ενας ανταπτορας 2". εννοεις να βαλω αυτο και μετα το φιλτρο? αυτο σημαινει οτι το φιλτρο που θα παρω θα εχει διαμετρο 2"?4) για Barlow λεω να ακουσω την συμβουλη σου και να παρω Ultima ή Televue.. οσο για το προσοφθαλμιο, να προτιμησω ενα zoom και οχι ενα η δυο σταθερα? (γιατι εμενα μου μοιαζει οτι με τον zoom καλυπτεις ολη την γκαμα των μεγεθυνσεων η μηπως χανεις αρκετα σε ποιοτητα εικονας?) ο ευρεως πεδιου 2" που μου λες και ο ορθοσκοπικός για πλανητική για να πω την αληθεια δεν ξερω καν σε τι χρησιμεουν . δηλαδη τι διαφορα εχουν με τα αλλα προσοφθαλμια? οι 2" δεν θα δινουν πολυ μεγαλη μεγεθυνση που οπως ειπαμε παραπανω ειναι αχρηστη?Απαντήσεις ώς εξής:1) Στο Πλανητάριο το βρίσκεις της Baader2) Καλά θα κάνεις. Τα λεφτά για τα hobby έπονται των αναγκών μας3) Πρόσεξε! Το τηλεσκόπιο σου διαθέτει Εστιαστή 2 ιντσών και Αντάπτορα 1,25 ιντσών, ΟΧΙ ανάποδα. Που σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιείς προσοφθάλμιους 1,25, θα ΒΑΖΕΙΣ τον αντάπτορα και όταν χρησιμοποιείς 2 ιντσών θα τον αφαιρείς. Το φίλτρο όμως, προσαρμόζεται στον ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ οπότε, το τι διαμέτρου φίλτρα θα αγοράσεις θα καθοριστεί από τους προσοφθάλμιους σου.4) Πάρε τον Zoom. Είναι αξιοπρεπέστατος και θα σου καλύψει ένα ευρύ φάσμα χρήσης. Ρώτα και φίλους που τον έχουν και πίνουν νερό στο όνομα του. 4α) Οι ευρέως πεδίου, σου δίνουν την δυνατότητα να δείς περισσότερο ουρανό καθώς αυξάνουν τις μοιρες του ορατού πεδίου του προσοφθαλμίου.Δηλ : Ενας προσοφθάλμιος 50 μοιρών με μεγέθυνση Χ100 θα βλέπει σαφώς λιγότερα αντικείμενα απο έναν 75 μοιρών Χ100.4β) Οι ορθοσκοπικοί, είναι προσοφθάλμιοι που ο οπτικός τους σχεδιασμός περιέχει λίγα στοιχεία (φακούς) με αποτέλεσμα να δίνει πιό καθαρό είδωλο. Είναι η απόλυτη λύση για πλανητική παρατήρηση μεγάλης μεγέθυνσης4γ) Ναι το είπαμε, αλλα το μπέρδεψες λιγάκι: Η διάμετρος του προσοφθαλμίου ΔΕΝ παίζει ρόλο στην μεγέθυνση, που σημαίνει ότι ένα 5mm 2 ιντσών και ένα 5 mm 1,25 ιντσών, δίνουν την ίδια μεγέθυνση. Αυτά για αρχή και βλέπουμε ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
Nompi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2009 Και οι δυο Barlow είναι ποιοτικοί (Ultima & Televue) άλλοι προτιμούν τον άλλοι τον αλλο,αλλα όλοι συμφωνούν οτι και οι δύο είναι καλοί.Πάντως οι περισσότεροι προτιμούν τον Televue γιατί είναι πιο μακρύς ουσιαστικά και αυτό ευνοεί πιο πολύ την καλή λειτουργία του.Αν κάνω κάποιο λάθος οι εμπειρότεροι ας με διορθώσουνε.
titi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2009 Sky Pocet Atlas 12€ Με τα μεταφορικά.Φυσικά από το εξωτερικό. Πολυ δελεαστικη η προταση σου και σε ευχαριστω πολυ. μπορεις να μου δωσεις ακριβη διευθυνση απο οπου μπορω να τον προμηθευτω?βλεπεις ειμαι λιγο ασχετη ακομα με αγορες απο το εξωτερικο (και τα αγγλικα μου εχουν αρχισει να με εγκαταλειπουν...) " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα