Jump to content

Κρόνος, 29 Φεβρουαρίου 2008.



Ορατότητα 5.5/10, διαύγεια 6-/10.

From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τους καλούς φίλους Κώστα Μαμή (KOSTAKIS) και Ηλία Γαλάνη (Eliasg2004) που με τη δική τους προτροπή και βοήθεια ευθυγράμμισα το τηλεσκόπιο, γιατί λόγω κάποιου παλαιότερου ατυχούς συμβάντος είχα πάθει φοβία και δεν ήθελα καθόλου να επέμβω σε τέτοια θέματα. Τελικά ακόμη κι αν ο σωλήνας έχει mirror flop, με μια μικρή διόρθωση στην ευθυγράμμιση όλα τακτοποιούνται.

Βέβαια, τα πάντα εξαρτώνται από το seeing που είναι ο κυριότερος παράγοντας και μακάρι σύντομα να έχουμε μερικές ακόμη καλύτερες νύχτες!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Προσέξτε την μικρή "ασυμμετρία" των σκιών του πλανήτη στο πίσω μέρος των δακτυλίων,εκατέρωθεν του δίσκου του.Όταν τον είχα δει με την παρέα του Ηλία,του Κώστα και του Βασίλη, ήταν 2-3 μέρες μετά την αντίθεση,η οποία ήταν στις 24/2.Τότε δεν είχα δει καμία διαφορά στις 2 σκιές.

 

Αυτή η φωτογραφία του Ηλία πάρθηκε στις 29/2 και είναι τόσο καλή,που η διαφορά στις 2 σκιές ,5 μέρες μετά την αντίθεση,είναι πολύ εμφανής!

 

Ηλία,μπράβο και από μένα!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη και Δημήτρη!

Δημήτρη, το βράδυ αυτό παρατήρησα και στο προσοφθάλμιο την έντονη σκιά στη μια πλευρά και μου έκανε μεγάλη εντύπωση αφού μόλις πριν λίγες ημέρες ο πλανήτης είχε έρθει σε αντίθεση!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Άλλη μία δουλειά από τον Απέθαντο Έλληνα Πλανητοφωτογράφο. Φιλάρα, ΕΥΓΕ, τρομερότατη εικόνα. Καθαρή και λεπτομερής όπως πάντα. Αλήθεια, γιατί δεν τράβηξες με τη DMK - εύλογη η απορία που εξέφρασε ο KOSTAKIS -? Το βασικότερο από όλα, είναι ότι επιτέλους, το 11άρι σου ξύπνησε. Χρησιμοποίησε τη διάμετρό του και σε deep sky, οι 11 ίντσες θα σε αποζημιώσουν, και ότι απορία έχεις σχετικά με deep sky αντικείμενα και ειδικά γαλαξίες, εδώ είμαι εγώ. Πότε θα τα πούμε και από κοντά, γιατί ψιλοχαθήκαμε. Τι λες να σε φιλοξενήσω Πάρο το Πάσχα, να φέρεις και το 11άρι σου?
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης