Jump to content

litourg floyd

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    142
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από litourg floyd

  1. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Καλησπέρα,πωλούνται τα παρακάτω προσοφθάλμια σε άριστη κατάσταση. AURIGA WA 17mm 30 ευρώ AURIGA WA 12mm 30 ευρώ WILLIAM OPTICS 9mm SWA72 70 ευρώ Αν κάποιος τα θέλει και τα τρία,τα δίνω 100 ευρώ. Τα έξοδα αποστολής του παραλήπτη. Ευχαριστώ.Γιώργος 6974002461

    - €

  2. Παιδιά έχω κάνει παρατήρηση του ήλιου πάρα πολλές φορές,με διοπτρικά 80χλ και 70 χλ κανένα απολύτως πρόβλημα,ούτε ενόχληση ούτε πόνος στα μάτια.Αφού τα φίλτρα γι αυτή τη δουλειά είναι.Η σελήνη ναι,σε ενοχλεί στα μάτια,ο ήλιος καθόλου. Baader Astro Solar
  3. Γεια και από εμένα,θα πω και εγώ τη γνώμη μου και θα κάνω και πρόταση.Κάλια 10 χ 50 όχι μεγαλύτερα.Από Αθήνα όμως λίγο δύσκολο να κάνεις παρατήρηση με τόσο φωτορύπανση,άντε να δεις 5-6 στόχους πολύ φωτεινούς.Τα porro πολύ καλύτερα από τα roof.Όλα όσα γράφετε για τρίποδα κτλ,σωστά.Εγώ έχω ένα ζευγάρι 10χ50 porro,πάρα πάρα πολύ καλά,τα έχω συγκρίνει με celestron nature dx και είναι αν όχι παρόμοια ένα κλικ καλύτερα.Παρακάτω βάζω το link με το μοντέλο και το link με το review από το BBR.Πιστεύω είναι μία καλή πρόταση και σε αρκετά καλή τιμή,περίπου 150 ευρώ. https://www.astroshop.eu/instruments/celestron-binoculars-10x50-landscout/p,52135#tab_bar_0_select https://www.bestbinocularsreviews.com/Celestron10x50LandScout-148.htm
  4. litourg floyd

    προσοφθαλμια auriga

    Αν πάρεις τον baader zoom iv δεν θες τίποτα άλλο,είναι πάρα πολύ καλός,τον έχω δοκιμάσει,καθαρός μέχρι τα άκρα,το μοναδικό μείον είναι το πεδίο στις μεγάλες εστιακές. Baader Zoom Mark IV: 24mm = 45° 20mm = 50° 16mm = 54° 12mm = 60° 8mm = 70°
  5. litourg floyd

    προσοφθαλμια auriga

    Chris ότι προσοφθάλμιο και να επιλέξεις να προσέξεις να είναι τα ιδανικά σε σχέση με το f του τηλεσκοπίου σου.Dob 6 f8. Βασικό για deep sky,κόρη εξόδου περίπου 2mm( προσοφθ.16-17) Πάλι deep sky για πιο μικρούς στόχους,κόρη εξόδου περίπου 1,5mm (προσοφθ. 11-12) Πλανήτες,σφαιρωτά, κόρη εξόδου περίπου 1mm (προσοφθ. 8 ) Και ένα τελευταίο για πλανήτες ,κόρη εξόδου περίπου 0,6mm ή 0,7mm ή 0,8mm (προσοφθ. 5-6)
  6. litourg floyd

    προσοφθαλμια auriga

    Καλησπέρα και από εμένα,εγώ έχω δύο προσοφθάλμια auriga,17 και 12,τα χρησιμοποιώ με το evostar 120/1000 για deep sky,για τα λεφτά τους μία χαρά είναι,έχουν λίγο αστιγματισμό στα άκρα αλλά είναι καλά .Φαντάζομαι πως όσο μικρότερο το f τόσο περισσότερο θα φαίνονται τα όποια σφάλματα έχουν.Εγω πάντως έχω βολευτεί με αυτά,είναι τα κύρια προσοφθάλμια μου για deep sky.Για οικονομικά προσοφθάλμια είναι μία χαρά.
  7. Μπράβο φίλε john ,ωραίο φαίνεται θα βοηθήσει πιστεύω.Όταν δεν θα το χρησιμοποιείς με το τηλεσκόπιο μπορείς να το σκεπάσεις και να το κάνεις θερμοκήπιο,να τρως και καμία ντοματούλα ντόπια που λέμε εδώ στο χωριό😀😀.
  8. Ναι έχεις δίκιο ότι αδικεί την οπτική παρατήρηση,τα βλέπουμε πολύ καλύτερα,απλά είναι το μοναδικό βίντεο που φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα και γι αυτό το έβαλα.Έτσι για να πάρουν μία ιδέα οι αρχάριοι μέχρι να τους δοθεί η ευκαιρία να πάνε σε κάποια εκδήλωση.Σε σκοτεινό ουρανό ακόμη και με μικρότερο τηλεσκόπιο φαίνονται πολύ καλύτερα.
  9. Βρήκα ένα βιντεάκι που δείχνει πως περίπου βλέπουμε κάποια deep sky αντικείμενα,σε κάθε αντικείμενο δείχνει πως περίπου φαίνεται μέσα από το προσοφθάλμιο και μετά φωτογραφικά.Το βάζω εδώ για να βοηθήσω κάποιους νέους στο χόμπι να καταλάβουν και να δουν πως φαίνονται τα αντικείμενα.
  10. litourg floyd

    Πωλείται Takahashi LE 5mm ED

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται προσοφθάλμιο Takahashi LE 5mm ED.Πλανητικό προσοφθάλμιο 5mm ED σε άριστη κατάσταση,ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν για πλανητική παρατήρηση,ED για χαμηλή χρωματική εκτροπή σε αχρωματικά διοπτρικά. Μεταφορικά δικά μου με elta courier. Ευχαριστώ.

    180.00 EUR

  11. Εγώ θα είμαι σκληρός μαζί σου(πρέπει να λέμε αλήθειες)Μη χαλάσεις χρήματα για ακριβά προσοφθάλμια,πάρε ένα εκεί γύρω στα 15mm για βασικό deep sky,και ένα 7-8mm για κάνα πλανήτη,το τηλεσκόπιο σου αν δεν κάνω λάθος είναι τύπου bird -jones(εδώ πάνε οι αλήθειες)όσα λεφτά και να χαλάσεις σε προσοφθάλμια δεν θα δεις μεγάλες διαφορές.Τον barlow τον ξεχνάς με αυτό το τηλεσκόπιο,έχει ήδη barlow μέσα.
  12. Εδώ είσαι,πάρε ένα τέτοιο,βάλτο ταράτσα και καθάρισες χαχαχαχαχα.Να σαι καλά ρε john με τις πατέντες σου,όλα ωραία!!!!!
  13. Γεια σας και από εμένα,Αντρέα πολύ καλό το ανανεωμένο astrovox,ευχαριστούμε.Και μία επισήμανση,το ρολόι στην αρχική σελίδα δείχνει UTC+4 δηλαδή δύο ώρες μπροστά από την ώρα μας.
  14. Ο Γιάννης ο πατέντας,καλό φαίνεται φίλε john,σας έφαγε η πρωτεύουσα τι να σας κάνω εγώ.😃
  15. litourg floyd

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4071_Skywatcher-Skymax-150-Pro---150-1800-Maksutov---optical-tube.html Τους εστειλα ενα e-mail για να ρωτησω για διαθεσιμοτητα,χρεωσεις με εξοδα αποστολης.Ειναι αξιοπιστο site το συγκεκριμενο www.teleskop-express.de για αγορες?Εχει δοκιμασει κανεις παραγγελιες;Απο οτι ειδα 800€ το κοστος του σωληνα οσο το ειχε και το πλανηταριο, εχετε καμια ιδεα ποσο θα μου πηγαινε με εξοδα αποστολης και αν θα επιβαρυνθω κατι παραπανω αν το παραγγειλω απο το εξωτερικο; Καλησπέρα φίλε μου,έχω αγοράσει εγώ διάφορα προσοφθάλμια,τηλεσκόπιο όχι,είναι καλό site και τα στέλνουν γρήγορα.Καλό είναι πριν παραγγείλεις να ρωτήσεις για στοκ για σιγουριά.Όσο αφορά τα μεταφορικά αν πατήσεις εκεί που λέει shipping cost σου λέει αναλυτικά.Παραπάνω χρέωση δεν υπάρχει από ευρωπαική ένωση.
  16. litourg floyd

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4071_Skywatcher-Skymax-150-Pro---150-1800-Maksutov---optical-tube.html
  17. Καλησπέρα φίλε μου,μετριότατο το classic ortho,το είχα και εγώ τίποτα το ιδιαίτερο.Αυτό που έχεις είναι πολύ καλύτερο.Για να δεις διαφορά από αυτό που έχεις θα πρέπει να δώσεις αρκετό χρήμα και να πας σε televue,takahashi κτλ.Νομίζω ότι είναι μία χαρά το vixen.
  18. Πωλείται προσοφθάλμιο vixen slv 6mm σε άριστη κατάσταση,σχεδόν καινούργιο,3-4 φορές χρησιμοποιήθηκε. Τιμή 90 ευρώ,τα έξοδα αποστολής του παραλήπτη. Γιώργος 6974002461 Ευχαριστώ.
  19. Θα ανακατέψεις λίγο ακουαφόρτε μαζί με χλωρίνη,μετά θα προσθέσεις και λίγο πράσινο σαπούνι,τέλος θα πάρεις σύρμα για κατσαρόλες και θα ξεκινήσεις να τρίβεις τους φακούς,θα γίνουν μπαμπάκια!!!!! Tο υγρό και το πανάκι της baader και είναι μία χαρά,εγώ τα έχω καθαρίσει 20 φορές,δεν παθαίνουν τίποτα. https://www.planitario.gr/gr/ygro-katharismoy-optical-wonder-fluid.html
  20. Όπως λέει και ο Κώστας παραπάνω ανάλογα το τηλεσκόπιο και τι παρατηρεί ο καθένας.Εγώ προσωπικά είμαι διπλοαστεράκιας φανατικός,έχω ένα evostar 120/1000 και χρησιμοποιώ πολύ συχνά το Takahashi LE 5mm.
  21. Καλημέρα πάει παντού,και 2 ίντες εστιαστή να έχεις όλα έχουν αντάπτορα από 2 σε 1.1/4.Αυτό το διαγώνιο είναι πρίσμα,σε μικρά f σε αχρωματικά θα δείχνει λίγο χρώμα παραπάνω σε σχέση με καθρέφτη.(Στο 90/1000 δεν έχεις θέμα σοβαρό)Δεν το έχω το συγκεκριμένο αλλά οι κριτικές είναι πολύ καλές.Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε προσοφθάλμια με εγκοπή δεν σφίγγει καλά,είναι κατασκευασμένο για προσοφθάλμια χωρίς εγκοπή,πχ takahashi,fujiyama κτλ.αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό,η γνώμη μου είναι να το πάρεις.
  22. Πωλείται BAADER HYPERION UNIVERSAL ZOOM MARK IV, 8-24MM καινούργιος,αγορασμένος πριν ένα μήνα από πλανητάριο,πάρα πολύ καλός zoom, απλά εμένα δεν με βολεύει λόγω όγκου.Χρησιμοποιήθηκε 2-3 φορές και φυσικά είναι με το κουτί του και όλα τα παρελκόμενα του. ΤΙΜΗ 180 ευρώ,έξοδα αποστολής του παραλήπτη. Ευχαριστώ Γιώργος 6974002461.
  23. litourg floyd

    Ειναι καλα?

    Εγώ έχω τον 17 είναι μία χαρά για τα λεφτά του,φυσικά τον χρησιμοποιώ σε f 8,3,δεν γνωρίζω σε μικρότερο εστιακό λόγο πως συμπεριφέρεται αλλά εσένα δεν σε ενοχλεί,από ότι κατάλαβα έχεις μεγάλο εστιακό.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης