Jump to content

vagkaf

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1075
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    25

vagkafτελευταία νίκη στο Οκτώβριος 30

Το vagkaf είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

1 ακόλουθος

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της vagkaf Επιτεύγματα

  1. Εγώ έχω σκεφτεί αν γίνεται και αυθημερόν. Δηλαδή πολύ πρωινή πτήση προς μια περιοχή αρκετά μεσα στο μονοπάτι π.χ. Λούξορ και επιστροφή την ίδια μέρα το απόγευμα. Αλλά φαντάζομαι θα γίνεται χαμός και με τις πτήσεις.
  2. Αχ, πάλι σε έξοδα θα μπω. Δεν ήξερα ότι υπήρχε αντίστοιχο του The Planets για τα αστέρια απο την DK. Είναι premium εκλαϊκευση - υπεραναλυτική εκλαΐκευση https://www.dk.com/us/book/9781465453402-the-stars/
  3. Το Βιβλίο 3 από τα Χρυσά μου Βιβλία που ανέφερα στο πρώτο post το ξαναβρήκα πρόσφατα μαζί με τα υπόλοιπα εννέα στην αποθήκη στο υπόγειο του πατρικού μου. Είχαν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια και είχα εντελώς ξεχάσει ότι υπήρχαν. Μόλις άνοιξα το βιβλίο και άρχισα να το ξεφυλλίζω, ένιωσα σαν να γύρισα πίσω στο χρόνο. Όλες οι παιδικές αναμνήσεις ξύπνησαν μονομιάς οι εικόνες και οι μικρές λεπτομέρειες που νόμιζα πως είχα ξεχάσει. Όλα ήταν εκεί κρυμμένα κάπου μέσα μου και ξαναζωντάνεψαν σαν να μην είχε περάσει ούτε μια μέρα. Κι αναρωτιέμαι αν θα μπορεί άραγε να συμβεί αυτό και με τα ηλεκτρονικά βιβλία; Θα το μάθει μάλλον η νέα-νέα γενιά. Για τα λογοτεχνικά που έχουν μόνο κείμενο χωρίς ίχνος εικόνας ίσως βοηθάει η ηλεκτρονική μορφή, αρκεί να μη μένει από μπαταρία και να μην τσούζουν τα μάτια. Ενδεικτικά
  4. Αν θυμάμαι καλά είχατε κάνει ένα νήμα για την απόκτηση των τριών τόμων του Luna Cognita. Αξίζει η αγορά? Το κοιτάω εδώ και πολύ καιρό και ίσως τώρα που πλησιάζει Black Friday να βρεθεί καμία ευκαιρία τιμής. Αν και στα 64 ευρω και οι 3 τόμοι είναι πολύ καλά για τόσο μεγάλα και σκληρόδετα βιβλία. https://planitario.gr/gr/biblio-luna-cognita.html https://www.astroshop.eu/observation/springer-luna-cognita-3-volumes/p,66875
  5. Αξιοζήλευτη βιβλιοθήκη. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα βιβλία σε έντυπη μορφή. Είναι όπως οι φωτογραφίες. Σήμερα όλοι έχουμε χιλιάδες εικόνες αποθηκευμένες στα κινητά μας, όμως ελάχιστες τις βλέπει κανείς, και πολλές χάνονται στο πέρασμα του χρόνου με την αλλαγή μιας συσκευής. Αντίθετα ένα σκληρόδετο άλμπουμ, με λίγες αλλά επιλεγμένες φωτογραφίες μένει για πάντα. Το ανοίγεις ξανά και ξανά, το κοιτούν όλοι, και κάθε σελίδα ξυπνά αναμνήσεις. Έτσι είναι και με τα βιβλία. Ένα πραγματικό χάρτινο βιβλίο έχει ψυχή. Το αγγίζεις και το ζεις.
  6. Επίσης ωραία σχετικά με τη Γη και τη Φύση είναι και αυτά από τις εκδόσεις Ερευνητές της σειράς Ο επιστημονικός μου οδηγός - με πειράματα (νομίζω μεταχειρισμένα πλέον μόνο βρίσκονται), τα έχω από μικρός τα περισσότερα. Ίσως υπάρχουν σε ξενόγλωσσα ακόμη. Συν το Ανακαλύπτω τον Καιρό που αυτή τη στιγμή το έχω στο πατρικό μου. Ενδεικτικές σελίδες Γη Φύση
  7. Η DK φαίνεται να είναι εγγύηση εκδόσεων. Ενδεικτικά και από το "The Planets". Για διαφήμιση πιο πολύ, γιατί τα σπάει. Ολοζώντανες εικόνες, τεράστιο μέγεθος. άριστης ποιότητας εκτύπωση και ποιότητα γενικά (ανάγλυφο εξώφυλλο, άριστο δέσιμο κτλ). Πάρα μα πάρα πολλές πληροφορίες. Είναι το αγαπημένο μου έως τώρα. Θα το έλεγα τη "Βίβλο" του Ηλιακού μας Συστήματος. Αξίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη σας.
  8. Αν κρίνω από την ποιότητα του The Planets εκδόσεων DK που έχω, είμαι σίγουρος πως και το The Night Sky Month by Month θα είναι εξαιρετικό. Στη λίστα μου έχω και το Luna Cognita (3 τόμοι), το οποίο φαίνεται να είναι ό,τι καλύτερο έχει εκδοθεί ποτέ για τη Σελήνη. Επίσης, έχω βρει μεταχειρισμένο και περιμένω να παραλάβω το «Ματιές στο Σύμπαν» από τις εκδόσεις Πλανητάριο — τη μετάφραση του Vision of the Cosmos — γιατί πάντα ήθελα ένα βιβλίο αφιερωμένο σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κυρίως από το Hubble. Και ελπίζω κάποια μέρα να έχουμε (που θα έχουμε) και αντίστοιχο από το JWST.
  9. vagkaf

    Σελήνη - Τμηματικοί χάρτες

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η σύλληψη της συγκεκριμένης ιδέας αποτελεί προϊόν προσωπικής έμπνευσης. Παρατήρησα ότι το 2022 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο (1η έκδοση) με θεματολογία και εικαστική προσέγγιση που παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ομοιότητες με τη δική μου δουλειά. Αναφέρω απλώς ότι η ανάπτυξη του δικού μου εγχειρήματος είχε ξεκινήσει νωρίτερα — συγκεκριμένα, το σχετικό νήμα είχε δημοσιευθεί ήδη από το 2021 — ώστε να υπάρχει σαφής τεκμηρίωση του χρόνου δημιουργίας. Η παρούσα αναφορά γίνεται αποκλειστικά για λόγους διαφάνειας και καταγραφής της δημιουργικής διαδικασίας, χωρίς καμία πρόθεση σύγκρισης ή αξιολόγησης άλλων έργων. Οι φωτογραφίες κάτω είναι όλες από το astroshop.
  10. Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστούμε προτάσεις και κριτικές για βιβλία αστρονομίας. Προσωπικά μέχρι στιγμής κατέχω τα παρακάτω από τα οποία δεν έχω μετανοιώσει για κανένα. (Βάζω μεσα και εκείνο το αθώο vintage παιδικό βιβλίο Το βιβλίο των εξερευνήσεων από τις εκδόσεις Στρατίκη, το Νο3 από "Τα χρυσά μου βιβλία" με την απίστευτη εικονογράφηση Tony Wolf, το οποίο είναι άψογο για ενα παιδί και την πρώτη επαφή του σχετικά με τη μελέτη του Σύμπαντος) Έχω και πληθώρα ηλεκτρονικών άλλα είπα να επικεντρωθούμε στα έντυπα.
  11. vagkaf

    Έφυγε ο Al Nagler

    Και τα ...γενόσημα κάπου χρωστάνε χάρη
  12. vagkaf

    Έφυγε ο Al Nagler

    Επίσης σύμφωνα με το γιο του David, ο Al χάρισε σε ολόκληρη σειρά προσοφθαλμίων το όνομα της νήσου Δήλου. Όπως και στους Ethos όνομα με ρίζα ελληνική.
  13. vagkaf

    Έφυγε ο Al Nagler

    Να φεύγεις στα 90 σου, όρθιος, χωρίς ταλαιπωρία, κοντά στους αγαπημένους σου ανθρώπους και μέσα στον χώρο που αγάπησες, το λες και τυχερό. Ο Al Nagler δεν υπήρξε απλώς ο ιδρυτής της TeleVue, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες οπτικών στον κόσμο, αλλά υπήρξε και οραματιστής. Με τις καινοτόμες του ιδέες και τα πρωτοποριακά σχέδια των προσοφθαλμίων του (όπως τα θρυλικά Nagler eyepieces) έφερε μια μικρή επανάσταση στην ερασιτεχνική αστρονομία. Οι σχεδιασμοί του ενέπνευσαν μια ολόκληρη γενιά κατασκευαστών, κάνοντας πλέον προσιτή την υψηλή ποιότητα θέασης σε κάθε παρατηρητή, από τον πιο έμπειρο μέχρι τον αρχάριο. Το όνομά του θα μείνει χαραγμένο στα προσοφθάλμια του, που θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το φως των άστρων και θα συνοδεύει για πάντα όσους σηκώνουν τα μάτια τους προς τον ουρανό.
  14. Και άλλη αναφορά απο Χανιά https://debater.gr/ellada/periergo-iptameno-antikeimeno-emfanistike-ston-oyrano-ton-chanion-ti-nychta-vinteo/
  15. Μάλλον κάτι πολύ καλύτερο και πιο εντυπωσιακό από το Lemmon είδες. Τι φάση ? Στο βίντεο που είναι τραβηγμένο στο χέρι από τον αναγνώστη, το αντικείμενο είναι ολόιδιο με της κάμερας σου και σε ίδια ταχύτητα. Αν έχετε Instagram μπείτε να το δείτε στη σελίδα ειδήσεων npress. Στα σχόλια αναφέρουν κάποιοι ότι το είδαν και από Πάτρα, Καλόγρια Αχαίας και Κερατσίνι.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης