Jump to content

Αστροκάθισμα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αστροκάθισμα στα Aldi!

Με 18 ευρώ.

http://greece.aldi.com/gr/html/offers/58_15430.htm

 

Εντάξει, για σιδέρωμα προορίζεται, αλλά έχει εκπληκτικές ομοιότητες με τα κλασικά αστροκαθίσματα που κοστίζουν 100 ευρώ.

Ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι πως το ύψος του καθίσματος δεν ρυθμίζεται on the fly, αλλά πρέπει να ξεβιδωθεί και να ξαναβιδωθεί, διαδικασία αδύνατο να επαναληφθεί κατά την παρατήρηση.

Ωστόσο εγώ αγόρασα μία προκειμένου να την ρυθμίσω μόνιμα στην υψηλότερη θέση και να την χρησιμοποιήσω σαν στασίδι στην ουράνια νυκτερινή λειτουργία, χοροστατούντος του Nexstar.

Είναι στιβαρή και υπάρχει σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς.

Ρίξτε μια ματιά.

Είδα και το διοπτρικό των 60mm. Πολύ κατώτερο του Bresser των Lidl.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν γνωρίζω αν το αγόρασε κανένας άλλος, εγώ όμως το δοκίμασα χθες και είναι άψογο. Παρατήρησα 10 φορές καλύτερα, αφού καθόμουν με τις ώρες στον προσοφθάλμιο, χωρίς να κουράζομαι. Έτσι είδα επιτέλους καλό Κρόνο, όταν οι διακυμάνσεις της ατμόσφαιρας το επέτρεπαν και έκανα και δοκιμές που μπορείτε να δείτε αλλού.

Μόνο μειονέκτημα το οτι δεν μπορείς να ρυθμίσεις γρήγορα το ύψος, αλλά εκείνα που το επιτρέπουν αυτό κοστίζουν 5.5 φορές περισσότερα και κάποιοι αναφέρουν που τα φοβούνται γιατί, όταν καθίσει άτομο περίπου 100 κιλών, υπάρχει κίνδυνος να απασφαλίσουν. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι αλήθεια, το σιδεραστροκάθισμα του Aldi όμως είναι σταθερό και αναπαυτικό!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω πάρει κι εγώ ένα παρόμοιο από Lidl και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι με βολεύει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι για τηλεσκόπια 8, 10 και 12 ιντσών Dob είναι ότι πρέπει γι' αυτούς που προτιμούν να παρατηρούν καθιστοί.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι υποκειμενικό το θέμα.

 

Συμφωνώ με zantespear γιατί οι πραγματικές και ΙΔΑΝΙΚΕΣ συνθήκες του τηλεσκοπίου, ειδικά των dob, είναι ύπαιθρος και σκοτεινός ουρανός. Είναι θέμα και το χώμα εκεί όπως προειπώθηκε, η μορφολογία/κλίση του εδάφους (στην Ανάβρα π.χ. κατηφόριζε!) και το αν βολεύει να αλλάζουμε ΚΑΙ το κάθισμα σε στόχους που είναι σε αντίθετες τοποθεσίες του ουρανού...

 

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπολογίζονται οι συνθήκες όπου το τηλεσκόπιο αξιοποιείται πλήρως...δηλαδή σε σκοτεινούς ουρανούς και ότι αυτό συνεπάγεται.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σωστό, αλλά εγώ παρατηρώ κάθε μέρα ή νύκτα από το μπαλκόνι μου. Όταν έχει συννεφιά ατενίζω τα καράβια. Ακόμη και αν πάω 1-2-3 φορές το χρόνο στα σκοτάδια, ελπίζω να συνεχίσω πάντοτε να βγαίνω στο μπαλκόνι όπως τώρα. Επίσης προσηλώνομαι πλέον περισσότερο σε ένα αντικείμενο και παίζω αρκετά δοκιμάζοντας τον εξοπλισμό, πράγμα κουραστικό. Τέλος, το ύψος του καθίσματος είναι ιδανικό για το 5'' Dob σε τραπεζάκι και για το SCT.

Αν πάω σε κανένα Κιθαιρώνα ή Πάρνωνα θα παρατηρώ μάλλον όρθιος.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Μόλις σήμερα εντελώς τυχαία συνάντησα και εγώ μια καρέκλα για σιδέρωμα στο ALDI, την πήρα και νομίζω ότι είμαι υπερ ευχαριστημένος για τα χρήματα που κοστίζει, αλλά και γενικά για τη κατασκευή της, οι αλλαγές στο ύψος του καθίσματος γίνονται σε 15 δεύτερα, έκανα δυο - τρεις για να πετύχω το ύψος που ήθελα, οπότε για παρατήρηση όχι πάνω σε χώμα είναι άψογη. Κατά συνέπεια λοιπόν προσυπογράφω τα σχόλια του kkokkolis ! Ασφαλώς ο χρόνος θα επαληθεύσει την αντοχή της.

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης