Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση την ενασχόλησή σας με την ερασιτεχνική αστρονομία; |
Ασχολούμαι περισσότερο από όσο πριν |
|
6% |
[ 10 ] |
Δε την έχει επηρεάσει καθόλου |
|
12% |
[ 18 ] |
Ασχολούμαι με τον ίδιο ζήλο αλλά έχω περιορίσει τις αγορές μου |
|
66% |
[ 98 ] |
Αρκετά, πλέον το σκέφτομαι πριν πάω για αστροπαρατήρηση |
|
14% |
[ 21 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 147 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
cptfurz Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Σεπ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 631 Τόπος: Καλαμακι - Αλεποχωρι - Kαστελλόριζο Ηλικία: 61 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 17/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παρτε το λιγάκι θετικά.
Αρκετοι είχαμε συσσωρευσει εξοπλισμό επηρεασμένοι απο αυτα που διαβαζουμε και βλεπουμε. Ωρα να τον αξιοποιήσουμε πλήρως. Οι νέες αγορές ας περιμένουν.
Ισως δοθεί και ενα μικρο μαθηματάκι σε καποια μαγαζιά που δεν ξερουν τι χρεώνουν, αφού ο καθένας απο μας το ψαχνει πλεόν παρα πολύ πριν βάλει το χερι στην τσεπη.
Οσο για τους νέους στο αθλημα: παιδιά δεν πρόκειται κανείς να σας αρνηθεί μια ματιά απο το τηλεσκόπιο του. Μετρείστε τις οικονομικές αντοχές σας και αν σας παίρνει κυτάξτε για κατι μεταχειρισμένο. Κυκλοφορουν διαμάντια σε προσιτες τιμές.
Και κατι θετικώτερο: Κλειστε την τηλεόραση που μας κάνει την ψυχολογία κομμάτια και κοιτάξτε το μεγαλείο του Ωρίωνα. Αυτός θα είναι εκει και αύριο και για πολλά πολλά χρονια ακόμα .... σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας ..
Φιλικά
Μιχάλης - CptFurz |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
rofos Εξωγήινος
Ένταξη: 25 Δεκ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 262 Τόπος: ΔΡΑΜΑ Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 17/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 22:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
cptfurz έγραψε: | Παρτε το λιγάκι θετικά.
Αρκετοι είχαμε συσσωρευσει εξοπλισμό επηρεασμένοι απο αυτα που διαβαζουμε και βλεπουμε. Ωρα να τον αξιοποιήσουμε πλήρως. Οι νέες αγορές ας περιμένουν.
Ισως δοθεί και ενα μικρο μαθηματάκι σε καποια μαγαζιά που δεν ξερουν τι χρεώνουν, αφού ο καθένας απο μας το ψαχνει πλεόν παρα πολύ πριν βάλει το χερι στην τσεπη.
Οσο για τους νέους στο αθλημα: παιδιά δεν πρόκειται κανείς να σας αρνηθεί μια ματιά απο το τηλεσκόπιο του. Μετρείστε τις οικονομικές αντοχές σας και αν σας παίρνει κυτάξτε για κατι μεταχειρισμένο. Κυκλοφορουν διαμάντια σε προσιτες τιμές.
Και κατι θετικώτερο: Κλειστε την τηλεόραση που μας κάνει την ψυχολογία κομμάτια και κοιτάξτε το μεγαλείο του Ωρίωνα. Αυτός θα είναι εκει και αύριο και για πολλά πολλά χρονια ακόμα .... σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας ..
Φιλικά
Μιχάλης - CptFurz |
+1 _________________ JUST FOR FUN......  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giorgos83 Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Απρ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 263 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 18/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 0:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
cptfurz έγραψε: | Παρτε το λιγάκι θετικά.
Φιλικά
Μιχάλης - CptFurz |
1000 μπραβο σου... _________________ Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ammonite Τόπος: Reading, UK Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 18/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οι μακρινές μετακινήσεις έχουν μετριαστεί. Δεν είναι μόνο τα έξοδα, είναι και η ψυχολογία κάπως πεσμένη...
Δε βαριέσαι...
Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Dimitris M. Εξωγήινος
Ένταξη: 11 Απρ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 473 Τόπος: "S" Cephei & Κεντρική Εύβοια Ηλικία: 44 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 18/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η οικονομική κρίση σίγουρα μας έχει επηρεάσει (σχεδόν) όλους στο θέμα των αγορών τουλάχιστον. Οι περισσότεροι από εμάς
αγοράζουμε πλέον μόνο ότι πραγματικά "χρειαζόμαστε" (για αστρονομικό εξοπλισμό μιλώ πάντα) κι αρκετοί έχουν παγώσει κάθε σκέψη
για αγορά επιπλέον αστρονομικού εξοπλισμού. Για παράδειγμα, είχα προγραμματίσει να φτιάξω το δικό μου παρατηρητήριο, αλλά το
ανέβαλλα επ αόριστον.. πέρα από την αβεβαιότητα η οποία υπάρχει και πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει, θεωρώ πως
είναι κάπως πεσμένη και η διάθεση.. σε κάθε χόμπι παίζει ρόλο και το "shoping therapy" για να κρατηθεί το ενδιαφέρον σε
υψηλά επίπεδα κι όταν αυτό δεν είναι εφικτό, μόνο θετικό δεν είναι. Προσωπικά λοιπόν, ναι, με έχει επηρεάσει η οικονομική
κρίση στο θέμα των αγορών, το ενδιαφέρον μου όμως για παρατήρηση αλλά και ενασχόληση γενικότερα με το χόμπι παραμένει αμείωτο
κι αυτό οφείλεται στο ότι πρόλαβα να αποκτήσω τον βασικό εξοπλισμό τον οποίο ήθελα.
Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από τους προλαλήσαντες, η οικονομική κρίση ίσως είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε πολλές
από τις απόψεις μας και να μάθουμε να εκτιμούμε περισσότερο αυτά τα οποία έχουμε κι όχι αυτά που θα θέλαμε να έχουμε.
Ας ελπίσουμε όλοι μας σε ένα καλύτερο αύριο, μιας και η ελπίδα είναι το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει... _________________ “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”
― Albert Einstein |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
blackholesun Ένταξη: 13 Ιούλ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 658 Τόπος: Κορωπι Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 18/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:08 Θέμα δημοσίευσης: Σωτ. |
|
|
Αν η οικονομικη κριση επηρεαζει ; μαλιστα... Πολυ σχετικη ερωτηση με πολυπλευρες απαντησεις.
Αν εισαι στο σταδιο του αρχαριου στο οποιο συμπεριλαμβανει καποια στιγμη και την αγορα του εξοπλισμου παρελκομενων κτλ , πραγμα αναποφευκτο δηλαδη , ε ναι ειναι πολυ δυσκολο για ενα τετοιο ξεκινημα. Οχι απατηλο ονειρο ομως.. Θα ελεγα ζορικο μεχρι να επιτευχθει!
Αν ανηκεις πλεον στους normal ερασιτεχνες αστρονομους κομπλε με τον εξοπλισμο τους τα συμπρακαλακια τους , τις γνωσεις κτλ, και σευχαριστει η παρατηρηση απο το σπιτι κτλ, τοτε σε αυτο το σταδιο πιστευω οτι δεν επηρεαζει καθολου η κριση, νταξ αν θελεις που και που να παρεις ενα προσοφθαλμιο παραπανω μαζευεται.
Εαν εισαι ομως Ερασιτεχνης.Α που πηγαινει στα βουνα και στα λαγκαδια για να ευχαριστηθει mag , και στατιστικα το κανουνε οι ποιο πολλοι, τα δρομολογια , βενζινες , φθορες κτλ ειναι πλεον ενα αρκετα μεγαλο θεμα... Η βενζινη εχει φτασει οριακα σε μερικα, δεν θελω να σκεφτω οτι θα εξαπλωθει.. Αρκετα εχουμε..
Πιστευω οτι για τα παιδια του forum που ειδη εχουν τους εξοπλισμους τους και τις γνωσεις τους δεν υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα _________________
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
astrojohn Αστρόφιλος Ένταξη: 30 Ιαν 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 52 Τόπος: ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ηλικία: 60 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 18/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:31 Θέμα δημοσίευσης: Επηρεάζει η οικον. κρίση την ενασχόλησή σας με την ερασ. ασ |
|
|
Το αν επηρεάζει η κρίση την ενασχόληση με την ερασιτεχνική αστρονομία είναι προφανές. Και όχι μόνο με αυτήν. Σε αυτό το forum όμως θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία που ένοιωσα εγώ και η παρέα μου στην αστρονομική εξόρμηση του Ιουνίου 2011 στον Πάρνωνα. Ήταν λίγο μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιουνίου, και με τις γάμπες ακόμα " πιασμένες " από το τρχαλητό και τα πνευμόνια γεμάτα από δακρυγόνα και ασφυξιογόνα, βρεθήκαμε το απόγευμα της Παρασκευής στον όμορφο και φιλόξενο Πάρνωνα.
Μετά από ένα υπέροχο διήμερο όταν φύγαμε την Κυριακή το μεσημέρι διαπίστωσα το εξής και εγώ και όλη η παρέα. Για δυό ολόκληρες ημέρες δεν είχε αναφέρει κανείς ούτε μία λέξη για κρίση, μνημόνιο, εφαρμοστικό, μεσοπρόθεσμο κλπ. Αντίθετα νοιώθαμε όλοι πολύ όμορφα, και ψυχικά πέρα για πέρα υγιείς. Τότε κατάλαβα την ευεργετική επίδραση της όλης διαδικασίας στον ψυχισμό μας. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι τα ξεχάσαμε όλα, μην παρεξηγηθούμε έτσι; Αυτό επαναλήφθηκε και στις επόμενες εξορμήσεις.
Απλά κατάλαβα ότι μερικές μέρες τον μήνα κάτω από τόν έναστρο ουρανό είναι το καλύτερο φάρμακο για να μην πω θεραπεία, ώστε να αντέξουμε και να πάμε παρακάτω με ανανεωμένο ηθικό και περισσότερη δύναμη. Εμπρός για μαζικά astroparty.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bellatrix Εξωγήινη Ένταξη: 31 Μαϊ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 680 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 18/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προσωπικά, η οικονομική κρίση μπορεί να με έχει επηρεάσει οικονομικά αλλά όχι ψυχολογικά..Οφείλω να ομολογήσω ότι έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον μου αισθητά, διότι με χαλαρώνει και ηρεμεί αρκετά σαν χόμπυ...Ακόμη και αγορές που τις είχα παγώσει στο παρελθόν, είτε σε ότι αφορά για εξοπλισμό είτε σε βιβλία, ξεκίνησα να τις κάνω με σωστή και διαρκή αποταμίευση  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
White_Dwarf Αστρομανιακός
Ένταξη: 14 Ιούν 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 128 Τόπος: Milky Way-->Sol-->earth--> Greece-->Lakonia-->Monemvasia Ηλικία: 28 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 18/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Bellatrix η υπογραφή σου τα λέει όλα νομίζω οπότε...ΟΧΙ και ούτε πρόκειται,τι τώρα ,τι μετά...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Michael X. Αστρόφιλος
Ένταξη: 10 Μάρ 2011 Σύνολο δημοσιεύσεων: 56 Τόπος: Rome-Italy and Athens-Greece Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 9:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το ενδιαφερον μου δεν το εχει αλλαξει, την ιδια ορεξη εχω παντα ειτε τα spread πανε πανω ειτε κατω.
Το μονο που μου εχει αλλαξει ειναι το ιδιο που εχει αλλαξει σε ολους τους τομεις της ζωης...δεν αγοραζω τιποτα που δεν ειναι ακρως απαραιτητο.Και τα αστρονομικα ειδη , αφου ειναι χομπυ εχουν μπει στην ακρη απο αποψη αγορων.
Συμφωνω με ολους, ειμαι και τυχερος που τις βασικες αγορες τις ειχα κανει χρονια πριν,το να κανω αναβαθμιση στη βαση ειναι τριτευον πια...και απ την αλλη...λογω αυτης της καταστασης το μικροβιο της αγορας νεου υλικου εχει φυγει..(πιστευω) οποτε μπορω να ασχοληθω περισσοτερο με τον εξοπλισμο που εχω χωρις να σκεφτομα...χμμμ αμα ειχα αυτο...χμμμ να παρω μηπως εκεινο?...
Σιγουρα δεν βοηθα' τους νεους...αλλα να πουμε και του στραβου το δικιο?
Γενικοτερα το χομπυ μας δεν ειναι κα απ τα φθηνοτερα στον κοσμο....Τουλαχιστον η φωτογραφια.
Για την παρατηρηση κατι γινεται...ενας νεος ξεκιναει καο με κινεζικα κυαλια και βλεπει ενα καρο πραγματα για χρονια αμα θελει.Εγω το εκανα για 20 χρονια πανω κατω και μπορω να πω οτι μονο οραια περασα με τα κυαλια.Ισα ισα που κραταω τα πρωτα μου κυαλια ακομα  _________________ My Site
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
τσιαγκας προδρομος Εξωγήινος
Ένταξη: 25 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 488 Τόπος: Σερρες Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 22:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
να δουμε την πραγματικοτιτα καταματα .
εχουν επιρεαστει παρα πολοι συνπολητες μας καποι παρα πολυ και αλλοι καθολου
η χωρα θα αργισει παρα μα παρα πολυ να δει καλες μερες (οσοι πιστευουν οτι θα τελιωσει σε μια 5ετια ειναι γελασμενοι)
το δυσαρεστο ειναι οτι το 60% των ελληνων θα τα βρουν ακομη ποιο σκουρα στην επομενη 2ετια.
λυπαμαι αν μετεφερα ανχοδη συνεσθυματα αλλα μαλλων ειναι τα ποιο υγιη σε τετοιους κερους
να μην πεταμε στα συννεφα καινα βρεθουμε επι της γης,
θα επαναλαβω τα πολυ ορεα λογια του Κωστα οπου με πολυ σοφια τοποθετιθικαν :
Είναι μια ευκαιρία για επιστροφή στις βασικές αξίες. Ένα όργανο (τηλεσκόπιο ή κιάλια), ένα πλανησφαίριο ή χάρτης και άφθονο δωρεάν υλικό από το διαδίκτυο αλλά πάνω απ' όλα ο υπερπολύτιμος ουρανός απλόχερα δοσμένος, άνευ τιμήματος, στον βασιλιά και τον δούλο,
παντα θα γαληνευει το πνευμα μας ο εναστρος ουρανος
καθαρους ουρανους λοιπων..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Μιχάλης Εξωγήινος
Ένταξη: 27 Δεκ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 830 Τόπος: Αθήνα-Γαλάτσι Ηλικία: 29 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 24/01/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 23:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τωρα με τα χαρατσια και τις διακοπες ρευματος απο την ΔΕΗ θα λυθει και το προβλημα της φωτορυπανσης
μιλωντας ως φοιτητης να προσθεσω οτι αν πριν ηταν δυσκολο να βρεις μια οποιαδηποτε δουλεια για να εχεις καποιο χαρτζιλικι τωρα πλεον ειναι αδυνατον ,πολυ φοβαμαι οτι τωρα ειδικα που μεγαλο μερος των συμπολιτων μας στερουνται βασικα αγαθα ,χομπι οπως η αστρονομια θα θεωρουνται καταλληλα μονο για καποιους προνομιουχους. _________________ Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!
astronomy for all
http://mechntua.blogspot.com/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dp297 Εξωγήινος
Ένταξη: 04 Αύγ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1010 Ηλικία: 47 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 25/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
K εμένα με επηρεάζει πολύ..διότι....με την κρίση έχουν πάρει τα επάνω τους τα σωματεία/συνδικάτα/συνδικαλιστές κ οι οποιοιδήποτε αποτυχημένοι διευθυντές κ έχουν μετατρέψει τη δουλειά μου σε πεδίο ψυχολογικής μάχης. Παλιές ιδεολογίες συγκρούονται με νέες ιδεολογίες (για το πως θα επιβιώσουμε, πως θα επεκταθούμε κ πως θα αναπτυχθούμε), άνθρωποι 150 χρόνων αρνιούνται να φύγουν από τις θέσεις τους, ιδεολογίες 150 χρόνων δεν φεύγουν....κ ..κατά συνέπεια.......................................
δεν έχω όρεξη να βγω έξω και να φωτογραφίσω!!!!!!
συγνώμη εαν ξέφυγα λίγο από το θέμα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 15476 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 25/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
dp297 έγραψε: | ...κατά συνέπεια.......................................δεν έχω όρεξη να βγω έξω και να φωτογραφίσω!!!!!! |
Και γιατί δεν κάνεις παρατήρηση;;;
Μάριος Αντουανέττος. _________________ "The belief that ones own view of reality is the only reality is the most dangerous of all delusions."
Paul Watzlawick
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dp297 Εξωγήινος
Ένταξη: 04 Αύγ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1010 Ηλικία: 47 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 25/01/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εννοώ μου έχουν χαλάσει τη διάθεση γενικώς..... |