Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Πόσα συχνά παρατηρείτε; (καιρού επιτρέποντος) |
Κάθε μέρα |
|
6% |
[ 20 ] |
Μερικές φορές την εβδομάδα |
|
31% |
[ 93 ] |
Μερικές φορές το μήνα |
|
38% |
[ 115 ] |
Σπανιότερα |
|
23% |
[ 70 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 298 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7819 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 26/02/2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 23:50 Θέμα δημοσίευσης: Πόσα συχνά παρατηρείτε; |
|
|
Τους χρήστες αυτού του φόρουμ τους ενώνει οπωσδήποτε η αγάπη για τον ουρανό και την παρατήρηση. Ωστόσο, πολλοί από εμάς παρατηρούμε λιγότερο συχνά από ότι θα θέλαμε... Υποχρεώσεις, κούραση, δυσκολία παρατήρησης στις πολυκατοικίες, φωτορύπανση, οικογένεια, έλλειψη θέλησης και άλλοι πολλοί παράγοντες δε μας επιτρέπουν να παρατηρούμε όσο συχνά θα θέλαμε και καταλήγουμε "αστρονόμοι του καναπέ"
Αλήθεια, εσείς πόσο συχνά παρατηρείτε;
ΥΓ: Η δημοσκόπηση αυτή δε λαμβάνει υπόψη τον καιρό καθώς θέλει να εξετάσει τους άλλους παραγόντες που παίζουν ρόλο. _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
seti Εξωγήινος Ένταξη: 10 Ιούλ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 272 Φύλο: Μη δηλωμένο |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι πολλεs φορεs αυτοαποκαλω των εαυτο μου ερασιτεχνη του πασατεμπου,δηλ.πιο πολλεs φορεs εχω δει τα ντοκιμαντερ κοσμοs by carl sagan,και εχω διαβασει βιβλια,παρα το οτι εχω κανει παρατηρηση μεσα απο το τηλεσκοπιο μου.Και αυτο συμβαινει για πολλουs λογουs που αναφερθηκαν παραπανω,κουραση,καθημερινα ψιλοπροβληματακια,λιγο να προλαβειs ,που θα επρεπε παραπανω να ασχοληθειs με τα παιδια,ε'ολα αυτα και αλλα πολλα,μαs κανουν να απεχουμε, |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτρης Κουτρούμπας Αστρομανιακός
Ένταξη: 07 Μάρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 140 Τόπος: ΠΑΤΡΑ Ηλικία: 48 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 2:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν δίνουν την δυνατότητα για συνεχή παρατήρηση και σε φορές και σε χρόνο.
Το χειρότερο βέβαια από όλα είναι η σχεδόν καθόλου ή με μεγάλη δυσκολία δυνατότητα για μεταφορά εκτός της πόλης.
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής έχω κάνει μια πολύ ωραία διαμόρφωση στο δώμα της πολυκατοικίας μου, έχω αρκετά καλό πεδίο ουρανού, εξαιρουμένου για τους Πατρινούς που γνωρίζουν των πυλώνων της παραλιακής Ηρώων πολυτεχνείου που μας τσακίζουν στην φωτορυπανση. Αν και με λίγη υπομονή και επιμονή κάτι κατάφερα και σε αυτό τον τομέα.
Γενικά πάντως καταφέρνω να παρατηρώ κάθε σαββατοκύριακο και όπου ενδιάμεσα δίνεται η ευκαιρία.
Τι να κάνουμε το κατά δύναμιν.  _________________ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ
Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Εξωγήινος Ένταξη: 25 Ιούλ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1040 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 60 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σπανιότερα.....Σπανιότερα Γ.....ώ την καταδίκη μου. Θες που το τηλεσκόπιο το έχω στο εξοχικό (τι να το κάνω στην Αθήνα που σχολάω αργά), θές που η μεγάλη κόρη μου δίνει φέτος πανελλήνιες, έχω να δώ φως............Αλλα που θα πάει δεν θα έρθει η Καθαρά Δευτέρα; Δεν θα ξεκολλάω...... _________________ Δημήτρης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αργύρης Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Ιούλ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 864 Τόπος: Αθήνα, Αγία Παρασκευή Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σπανιότερα μιας και επιλογή "μια φορά το μήνα περίπου" δεν υπάρχει!!
Πάντως η κάθε αστροπαρατήρηση είναι μαγεία όταν είσαι με καλή παρέα και δεν είμαι από αυτούς (προς το παρόν τουλάχιστον) που θα στήσω το τήλε μόνος μου για παρατήρηση...
ΥΓ: Αν μετρήσω πάντως και τα αστροπάρτυ στη Χαλκιδική παίζει να περνάω άνετα τις 12 το χρόνο!  _________________ ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bi2L Εξωγήινος
Ένταξη: 05 Απρ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 6852 Τόπος: Κέρκυρα, Ελλάδα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οοοοοχ, Αντρεα τι ερωτηση ειναι αυτη Χειμωνιατικα
Λοιπον, εαν εξαιρεσεις τον καιρο που μας τα χαλαει και τις ημερες που εχει Σεληνη (ή Σχεδον Σεληνη), και την δουλεια οπου ειναι 12 ωρες καθε μερα (και το Σαβ/ριακο, αργιες, κτλ) ......
Μπορω να απαντησω για Περσι το Καλοκαιρι???? Μια/δυο φορες την Εβδομαδα!! (είχε καλο καιρο τοτε ).
Τωρα εαν βαλουμε και τις ολιγολεπτες (30-40 λεπτα) με τα ματια ή με τα κυαλια τοτε παμε σχεδον καθημερινα!!
Αλλα γενικα καλες* παρατηρησης (χωρις απροοπτα τυπου: Σπασμενη Σκαλα, πολυ υγρασια, κτλ) εχω μια φορα το μηνα <περιπου>.
καλες* παρατηρησης
καλη αστροπαρατηρηση, η παρατηρηση η οποια το ματι σου δεν χορταινει να βλεπει αντικειμενα του εναστρου ουρανου. _________________ Βασίλης Μεταλληνός
OO 16 1600 f4
ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6
TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200
ED80 600 f7.5, Vixen9x63
Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120
2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21
www.metallinos.net |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ammonite Τόπος: Reading, UK Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ έγραψε: | Σπανιότερα.....Σπανιότερα Γ.....ώ την καταδίκη μου. |
Ο Δημήτρης με κάλυψε πλήρως...
Πολλές υποχρεώσεις...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
themis_kart Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Δεκ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1165 Τόπος: ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ηλικία: 35 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω μπορω να πω οτι και 3 την βδομαδα,
λογο του οτι ειμαι σε επαρχια χαμηλη φωτορυπανση
και τηλεσκοπιο ευκολο στο στησιμο DOB 8"
για παρατηρηση..
Αλλα δυστυχως δεν υπαρχη ακομα παρεα με τηλεσκοπια....η μονη συντροφια η κοπελια μου....  _________________ Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!
www.astrothemis.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MPARLAS DHMHTRIOS Αστρομανιακός
Ένταξη: 07 Μαϊ 2006 Σύνολο δημοσιεύσεων: 164 Τόπος: ΑΡΓΟΣ Ηλικία: 51 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγω την δυο απαντησα μπορω 3 και 4 φορες την βδομαδα εχω ευκολο στησιμο  _________________ Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας)
http://astropanorama-panorama.blogspot.com/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Βασίλης_Μ Εξωγήινος
Ένταξη: 01 Οκτ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1451 Τόπος: Greenville, SC Ηλικία: 47 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ψήφισα μερικές φορές την εβδομάδα.... και εξηγούμε....
Θεωρώ ότι απλώς και μόνο να "σύρεις" στο μπαλκόνι το τηλεσκόπιο (Dob) είναι παρατήρηση. Έστω και χωρίς να κάνεις κάποιο πρόγραμμα ή έστω και αν καθήσεις μισή με μία ώρα. Με αυτήν την προϋπόθεση, ναι "βγαίνω" μία με δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, στον ίδιο ρυθμό γίνεται και κάποια φωτό Σελήνης.
Σπανιότερα.. μία φορά το μήνα... ταράτσα με ισημερινή.
Τώρα για πραγματική παρατήρηση...... ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ.... για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω....
Από Οκτώβριο μέχρι τώρα είναι οι εξής.... δύο.... Ωρωπός και πρόσφατα Κιούρκα με την παρέα...
Οι πραγματικές παρατηρήσεις είναι για τους ανύπαντρους ή για όσους έχουν αρκετά μεγάλα παιδιά.... και πάλι παίζεται.... Αν δουλεύεις ώρες ατελείωτες, αν έχεις πιτσιρίκια κλπ.... ο χρόνος είναι εξαιρετικά λιγοστός...
Και πάλι όμως, ας μην έχουμε παράπονο. Έστω και λίγος χρόνος με την καταπληκτική αυτή ενασχόληση είναι αρκετός για να γεμίσει τις μπαταρίες για πολύ καιρό και να εξιτάρει το κατ' εξοχήν ταξιδιωτικό, παρατηρησιακό, οπτικό, σεξουαλικό (!!!), κλπ κλπ κλπ εργαλείο...... το μυαλό μας......
Καθαρούς ουρανούς και ατελείωτο ελεύθερο χρόνο σε ΟΛΟΥΣ....
Φιλικά
Βασίλης _________________ Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Arthur C. Clarke
http://vip-digital-imaging.blogspot.com |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αργύρης Εξωγήινος
Ένταξη: 20 Ιούλ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 864 Τόπος: Αθήνα, Αγία Παρασκευή Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παράθεση: | Καθαρούς ουρανούς και ατελείωτο ελεύθερο χρόνο σε ΟΛΟΥΣ.... |
Τρεις οι προϋποθέσεις για αυτό:
1) Σύνταξη (έχουμε πολλάαααα χρόνια ακόμα)
2) Τζόκερ (και φυσικά ΑΝ σου κάτσει το 6 το καλο...)
3) Απόλυση (φτου κακά μακριά από εμάς!)
Οπότε μάλλον "καλό κλέψιμο χρόνου σε ΟΛΟΥΣ" από εμένα!!
ΥΓ: Ρε παιδιά ποιοί είναι οι τυχεροί που παρατηρούν κάθε μέρα??? Ας γράψουν ένα σχόλιο! _________________ ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Αργύρης στις 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:33, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nansy Εξωγήινη Ένταξη: 01 Απρ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1360 Τόπος: Κοζάνη Ηλικία: 30 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δυστηχώς δεν βγαζουμε πλεον το τηλεσκοπιο..Δεν προλαβαινω.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
koyote Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Ιαν 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1290 Τόπος: Τρικαλα Ηλικία: 29 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με λυπη παρατηρω οτι δν ειμαι ο μονος που δν προλαβαινει λογω υποχρεσεων.Δυσκολο να εισαι μαθητης......Παρ'ολα αυτα κανω οτι μπορω και καιρου επιτρεποντος ισως θα μπορουσα να πω μερικες φορες τη βδομαδα(θεωρωντας κι εγω το μισαωρο στο μπαλκονι παρατηρηση).
Για οργανωμενη τωρα.......καλες διακοπες και σαββατοκυριακα...  _________________ Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!
Φιλικα,
Βαλογιαννης Γιωργος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Εξωγήινος Ένταξη: 25 Ιούλ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1040 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 60 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτοί οι 13 που παρατηρούν κάθε μέρα ή αρκετές φορές την εβδομάδα, ποιοί είναι ρε παιδιά; Για να τους δώσω την ευχή μου να συνεχίσουν έτσι δηλαδή! _________________ Δημήτρης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
themis_kart Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Δεκ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1165 Τόπος: ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ηλικία: 35 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 27/02/2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ειμαι ενας απο αυτους......Δημητρη  _________________ Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!
www.astrothemis.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|