Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
σκεφτομαι να παρω μια ισημερινη για να κανω και φωτογραφιση αλλα δεν ξερω ποια.......καμια ιδεα???
Μαλλον για EQ6 σε βλεπω...αφου το 10" εχει αρκετος βαρος.

Επισης για φωτογραφιση το βλεπω λιγο χλωμο αφου με το παραμικρο αερακι θα εχεις καποια ταλαντωση =; Εκτος και αν δεν σε πειραζει αυτο.

...δεν ειμαι ιδικος στην Αστροφωτογραφιση....ας πει καποιος που εχει ασχολιθει περισσοτερο.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Μαλλον για EQ6 σε βλεπω...αφου το 10" εχει αρκετος βαρος.

Επισης για φωτογραφιση το βλεπω λιγο χλωμο αφου με το παραμικρο αερακι θα εχεις καποια ταλαντωση Εκτος και αν δεν σε πειραζει αυτο.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη. Η φωτογράφηση με τέτοια τηλεσκόπια απαιτεί άπνοια. Επιπλέον ένα πεντόκιλο αντίβαρο και αν δοκιμάσεις και σου αρέσει το σπόρ έναν paracor baader.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
μαλιστα αν θες να ασχοληθεις με την αστροφωτογραφιση σου προτεινω να την παρεις μαζι με go to για να μην ασχολεισε και με την ευρεση του αντικειμενου [υπαρχουν τοσα αλλα που πρεπει να κανεις πχ τελεια πολικη ευθυγραμμιση].
Δημοσιεύτηκε
Στα κιλά που διαφημίζεται οτι σηκωνει μια στήριξη, υπολογίζονται και τα αντίβαρα???

Οχι βέβαια! Οταν λέμε ότι σηκώνει 20 κιλά τηλεσκόπιο ενοείται ότι χρειάζονται και 20 η και λίγο παραπάνω κιλά αντίβαρα.

Δημοσιεύτηκε

Αν θες να ασχοληθείς με αστροφωτογράφηση θα σου πρότεινα να συνδύαζες την EQ6 με κάποιο μικρό αποχρωματικό (πχ ED80) για μεγάλα πεδία ή αν θες ίντσες να πας σε κάποιο καταδιοπτρικό (με το ανάλογο κόστος βέβαια). Νευτώνεια άνω των 8" είναι πολύ δύσκολο να μην κουνήσουν ακόμη και με την EQ6 κατά τη διάρκεια μεγάλων εκθέσεων. Εδώ και με το 8" κουνάνε πάλι. Είναι κρίμα να κάνεις όλο αυτό τον κόπο να στήσεις, να κάνεις εκθέσεις όλο το βράδυ και να έχεις τα μισά σου frames κουνημένα. Ούτε κι εγώ είμαι ειδικός στην αστροφωτογράφηση αλλά βλέπω μπροστά μου τα γεγονότα κάθε φορά που κάνουμε εξόρμηση.

Το 10" μπορείς να το αφήσεις μόνο για παρατήρηση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης