Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ωραίο πράγμα η συνωνυμία....θα κάνει άλλος την δουλεία για μένα \:D/

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

• Απαντήσεις 393
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Αφού το ξεκίνησες τώρα...να μην πάει στράφι η δουλειά :mrgreen:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ήρθε η ώρα για να κανονίσουμε την επόμενη μας συνάντηση. Προτείνω να γίνει την επόμενη Κυριακή 15 Μαΐου. Για τόπο διεξαγωγής υπάρχουν δύο εναλλακτικές για Κερατέα και Αθήνα αν είμαστε οκ με την ημερομηνία θα το αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες. Προτείνω μερικά θέματα που μπορούμε να ασχοληθούμε, και περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις :

1. Παρουσίαση του CCD inspector και του PemPro

2. Τρόπους σύνθεσης Ηα RGB και LHα RGB

3. Τρόπους - μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε για την αφαίρεση του Gradient , που δυστυχώς είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα για όσους από εμάς που δεν φωτογραφίζουν σε απόλυτα σκοτεινό ουρανό.

Τέλος προτείνω μιας και θα μαζευτούμε όλοι μαζί να κάνουμε μια Δέηση στον "Επουράνιο Θεό" υπενθυμίζοντας του ότι καλοκαίριασε και πρέπει να ξαστερώσει επιτέλους ! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Να ερθεις Γιαννη να σε γνωρισουμε και απο κοντα :D

Εγω παλι λεω να τσεκαρουμε ολα τα αρθρα μας και να κανουμε καμια αναβαθμιση/διορθωση γιατι εχουν σκουριασει λιγουλακι #-o

Το καημενο τον Ανδρεα σκεφτομαι που θα τα φτιαξει παλι ολα απο την αρχη ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους ....

Θα χαρώ πολύ να τα καταφέρω και να έρθω, καθώς είμαι εκστασιασμένος με την παρέα και έχω και μερικά ωραία πραγματάκια να σας δείξω σε σχέση με την αυτοματοποιημένη παρατήρηση (και μερικά πρώτα αποτελέσματα από το Πάσχα) ...

Ελπίζω μόνο να είμαι Αθήνα έτσι ώστε να μπορέσω να έρθω.

Εύχομαι Καθαρούς Ουρανούς

Ι.Δ.Στρίκης

www.photogreece.weebly.com

www.hellas-astro.com

www.elobs.weebly.com

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα να γινει και κουβεντα για τα workshop της 5ης ΠEΕΑ.

Τα Προτεινομενα Workshops ειναι :

Επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού για τον ερασιτέχνη αστρονόμο

Παρατήρηση και καταγραφή διαττόντων αστέρων

Παρατήρηση και φωτογράφηση του Ήλιου σε διαφορετικά μήκη κύματος

Φωτομετρία - Αστρομετρία με CCD κάμερες

Παρατήρηση και φωτογράφηση Σελήνης και Πλανητών

Σχεδίαση στο χαρτί αντικειμένων βαθέως ουρανού

Λήψη αστροφωτογραφιών βαθέως ουρανού με CCD κάμερες

Αστροφωτογραφία με DSLR κάμερες

Αυτοματοποιημένα παρατηρητήρια για ερασιτέχνες

Κατασκευή Τηλεσκοπίου (Telescope Making)

Τα μελη του ΟΦΑ χρειαζονται την βοηθεια ολων μας ετσι ωστε να ολοκληρωθει το προγραμμα.

Επισης αν υπαρχει κατι αλλο που εχει σκεφτει καποιος και εχει ορεξη να το παρουσιασει εκεινες τις ημερες ας το προτεινει την επομενη Κυριακη στην συναντηση.

Υ.γ. Ωραια εχουμε πολυ πραμα να κουβεντιασουμε :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Μιας και δεν υπήρχε κάποια αντίρρηση οριστικοποιήθηκε η συνάντηση μας να πραγματοποιηθεί στο εξοχικό μου στην Κακή Θάλασσα Κερατέας την ερχόμενη Κυριακή 15/05. Προσέλευση από τις 10:30 π.μ. (καλό είναι μαζευτούμε νωρίς ώστε να μην μας πάρει ο χρόνος).

Για όποιον δεν έχει ξαναέρθει η απόσταση είναι 50 χλμ από το κέντρο της Αθήνας και η μετάβαση είναι πολύ εύκολη μέσω της Αττικής οδού, από οποιαδήποτε είσοδο είναι περίπου μισή ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μου με π.μ. ή με email στο afarmakopoulos@gmail.com

Καλή αντάμωση !

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδια να ερθω και εγω ? Εχω προμηθευτει μια qhy5 και εχω dslr αλλα δεν εχω φωτογραφησει ακομα ...
Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
Θα ηθελα να γινει και κουβεντα για τα workshop της 5ης ΠEΕΑ.

Τα Προτεινομενα Workshops ειναι :

Επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού για τον ερασιτέχνη αστρονόμο

Παρατήρηση και καταγραφή διαττόντων αστέρων

Παρατήρηση και φωτογράφηση του Ήλιου σε διαφορετικά μήκη κύματος

Φωτομετρία - Αστρομετρία με CCD κάμερες

Παρατήρηση και φωτογράφηση Σελήνης και Πλανητών

Σχεδίαση στο χαρτί αντικειμένων βαθέως ουρανού

Λήψη αστροφωτογραφιών βαθέως ουρανού με CCD κάμερες

Αστροφωτογραφία με DSLR κάμερες

Αυτοματοποιημένα παρατηρητήρια για ερασιτέχνες

Κατασκευή Τηλεσκοπίου (Telescope Making)

Τα μελη του ΟΦΑ χρειαζονται την βοηθεια ολων μας ετσι ωστε να ολοκληρωθει το προγραμμα.

Επισης αν υπαρχει κατι αλλο που εχει σκεφτει καποιος και εχει ορεξη να το παρουσιασει εκεινες τις ημερες ας το προτεινει την επομενη Κυριακη στην συναντηση.

Υ.γ. Ωραια εχουμε πολυ πραμα να κουβεντιασουμε :cheesy:

Πολύ θα ήθελα να έρθω στην συνάντηση... αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται όμως αν θέλει κανείς να μου προτείνει τίποτα για καμιά συμπαρουσίαση δεν έχω πρόβλημα. Ότι είναι και κανονίσετε στην συζήτηση πείτε μου...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά χάρηκα πολύ που σας γνώρισα από κοντά ,ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την ενημέρωση ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα...Γ.Αγγελίδης
Δημοσιεύτηκε

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία, υπό την αιγίδα του Tony Farmas, άλλη μια συνάντηση της ομάδας αστροφωτογραφίας.

Ο Άντονυ μας υποθέχθηκε στο ράντζο του στο Τέξας, μας προσέφερε ουίσκυ 18ετών και καπνιστό βούβαλο, ενώ μας έψησε καβουρδιστό καφέ στα ξύλα από τις φυτείες του με θέα την παγωμένη Salt Keratea. Ο μπουφές με τα μεζεδάκια / γλυκάκια συμπλήρωσε την απόλαυση της προσέλευσης. =P~

Αφού τεμπελιάσαμε μισή - μία ώρα στις αιώρες και γίναμε σαν λιαστές ντομάτες, είπαμε να ανοίξουμε και λίγο το λαπτοπ/projector ώστε να δικαιολογήσουμε την ονομασία της ομάδας. Έτσι λοιπόν (όσο και αν δεν μας πιστεύετε :-({|= ) συζητήσαμε τα ακόλουθα:

-Παρουσιάστηκε το CCDInspector από τον Βαγγέλη.evansg με έμφαση στις λειτουργίες μέτρησης του FWHM, vignetting, curvature και collimation.

-Έγινε παρουσίαση και πρακτική άσκηση δυο μεθόδων σύνθεσης Ηα-L-RGB από τους Ηλία.raxxla-Άγγελο Κεχαγιά.

-Σύντομη παρουσίαση του FocusMax από Ηλία.raxxla (παράμετροι και μέθοδος calibration, θα επακολουθήσει πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση).

-Συζητήθηκαν νέα θέματα άρθρων/οδηγών και προτάσεις βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων της βιβλιοθήκης άρθρων της AVAT.

Και μόνο το ευχάριστο κλίμα και η παρέα ήταν εγγύηση για την επιτυχία της συνάντησης, σύντομα στο επανειδείν!

Αντώνη ευχαριστούμε και πάλι =D> =D>

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε
Αντώνη θέλω και εγώ να σε ευχαριστήσω για την άψογη φιλοξενία καθώς και όλα τα παιδιά της ομάδας για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και πληροφορίες! Τα ξαναλέμε στην επόμενη συνάντηση :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Αντώνη για την φιλοξενία και τον καταπληκτικό μπουφέ με τα μεζεδάκια / γλυκάκια. (φαντάζομαι το 18χρονο ουίσκι και ο καπνιστός βούβαλος σερβιρίστηκαν αργότερα! :lol: )

Είχα και την ευκαιρία να ξεναγηθώ στο Mauna Keratea Observatory και να δω από κοντά όλα τα ωραία που έχει φτιάξει.

Ευχαριστώ τους Βαγγέλη (evansg), Ηλία (raxxla), και Άγγελο Κεχαγιά για τις πολύ καλές παρουσιάσεις που μας έκαναν.

Εύχομαι να τα ξαναπούμε στην επόμενη συνάντηση.

Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8

1089626400_27_1_EUR_3_default.png

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης