Jump to content

AVATAR! 3D - Μην τη χάσετε για κανένα λόγο!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με τη δικαιολογία ότι είμαι on topic αφού πρόκειται για μια ταινία που ασχολείται με την εκμετάλλευση πόρων στο διάστημα από τον άνθρωπο εις βάρος μιας εξωγήινης μορφής ευφυούς ζωής, θέλω οπωσδήποτε να σας προτείνω την ταινία αυτή.

 

Δεν θα γράψω πολλά γιατί ό,τι και να πώ θα είναι φτωχό.

 

Δείτε την ταινία οπωσδήποτε σε σινεμά με τρισδιάστατη προβολή (3D). Οι εικόνες και τα τοπία είναι πέρα από κάθε φαντασία, πολύ πέρα και μπροστά απ' ό,τι έχουμε δει ως τώρα. Πρόκειται για μια ταινία εικαστικά πανέμορφη, τεχνολογικά πολύ προχωρημένη (εικόνα + εφέ), με τρομερή αληθοφάνεια σκηνικών και τοπίων που είναι αδύνατο να μη μαγέψουν κάποιον. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω την εμπειρία χωρίς να αδικήσω την ταινία. Επιπλέον το στόρυ της ταινίας είναι δυνατό και τα μηνύματά της πολύ επίκαιρα και ισχυρά. Κατά τη γνώμη μου στο μέλλον θα θεωρείται ιστορική όσο και οι ταινίες Alien, Οδύσεια του Διαστήματος 2001, The Contact, αλλά ξεπερνώντας τις κατά πολύ στο εικαστικό μέρος και στα εφέ.

 

Μικρές συμβουλές:

Μην προσπεράσετε την ευκαιρία να τη δείτε σε 3D εκτός κι αν δεν υπάρχει τέτοια αίθουσα σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Πριν αποφασίσετε που θα τη δείτε ρωτήστε με σαφήνεια αν η συγκεκριμένη αίθουσα έχει σύστημα τρισδιάστατης προβολής. (Π.χ. στη Λάρισα τα Ster Cinemas δεν υποστηρίζουν 3D προβολή, όμως τα Village στο Βόλο προσφέρουν την ολοκληρωμένη τρισδιάστατη εμπειρία.)

Μην αγοράσετε τα εισιτήρια τελευταία στιγμή γιατί η παρακολούθηση είναι ξεκούραστη και αληθοφανής από τις πιο πίσω θέσεις. Οι πίσω-κεντρικές θέσεις δίνουν το καλύτερο τρισδιάσταατο αποτέλεσμα, χωρίς οι πίσω-πλάγιες θέσεις να υστερούν ιδιαίτερα.

 

Το κυριότερο: Αγνοήστε εντελώς το αποτυχημένο διαφημηστικό trailer της ταινίας. Είναι σαν να φτιάχτηκε για άλλη ταινία. Σε καμία περίπτωση δεν σε προετοιμάζει για το τι θα δεις αφού στέκεται σε πιό ασήμαντα στοιχεία της ταινίας και παραπλανεί. Κρίμα, γιατί για πολλούς θα γίνει αιτία να μην πάνε στην ταινία.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το εχω στο προγραμα οπωσδήποτε....

 

της Θεσσαλονικης Τα Ster kai Village εχουν ολες οι αιθουσες 3D ?

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

I went to the noon showing today and enjoyed the movie. The 3D effect was very nice, I found it to be just right. Wearing glasses was kind of odd at first, but I got used to it.

 

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδια οντως η ταινια ειναι πολυ ωραια και αισθητικα και νοηματικα αξιζει σιγουρα.

 

ΥΓ. Καλυτερα να ηταν στις λοιπες αστρονομικες συζητητσεις για να μην φαμε κραξιμο

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μόλις γύρισα κατενθουσιασμένος από τα Village, όχι μόνο από την πρωτόγνωρη για μένα real3D εμπειρία αλλά και από τα καταπληκτικά σκηνικά και την αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα της ταινίας. Είναι real Cameron! (οι της Αβύσσου και Aliens εποχής θα πιάσετε αμέσως την ιδιαίτερη ευρηματικότητα του).

Να συμπληρώσω πως η τριδιάστατη εικόνα δεν βασίζεται στο "παραδοσιακό" μπλε-κόκκινο αλλά στο πολωμένο φως του ειδικού projector που αντανακλάται στην ειδική ασημένια οθόνη (γι'αυτό και τα γυαλιά μας είναι άχρηστα σπίτι :( ).

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που νόμιζα πως η "εικόνα" έφθανε μέχρι τα πίσω καθίσματα που βρισκόμουν :D .

 

Στέφανε, μην ανησυχείς για το off-topic, σχετικό άρθρο στο Discovery News εξετάζει την πιθανότητα ύπαρξης και ανίχνευσης "Avatar's Pandora-like exo-moons" http://news.discovery.com/space/avatars-pandora-could-be-a-reality.html :cheesy:

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στέφανε θα συμφωνήσω φυσικά μαζί σου, η ταινία και το θέμα της μου τράβηξε την προσοχή αμέσως!

 

Θα πάω και εγώ σε 3D να την δω οπωσδήποτε και το συντομότερο...την είχα σταμπάρει καιρό τώρα και το θέμα που πραγματεύεται είναι όντως τρομερά ενδιαφέρον!

Δείχνει το μέγεθος της απληστίας και βλακείας που "δέρνει" το ανθρώπινο είδος.. #-o

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα φιλοι!! Πηγα και ειδα την ταινια την Παρασκευη με οδηγο το trailer που με ενθουσιασε αρχικα αν και φοβομουν μηπως δεν βγει αξια του λογου και της διαφημισης που ειχε πεσει!! Τελικα εμεινα με το στομα ανοιχτο!!!! :o :o :shock: :shock: Το ειδα σε Real D μιας και επροκειτο για την πρωτη 3D ταινια τραβηγμενη με αυτα τα μεσα και με αληθινους ηθοποιους και οχι καρτουνιστικες αποπειρες τυπου Beowolf... η εμπειρια ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ!!! Οσοι την ειδαν ξερουν τι εννοώ!!!! Πραγματικά αξιζουν πολλα μπράβο στον Cameron μιας και το σεναριο και το concept της ταινιας το ειχε στα συρταρια του για 20 χρονια αφου δεν υπήρχε η αναλογη τεχνολογια... Πολλα μπραβο λοιπον γι'αύτο =D> =D> =D> Οσο για την ταινια δεν κουραζει καθολου σε κανενα σημειο παρα τα 169 λεπτα που διαρκει!! Φοβερα εφε, εκπληκτικες εικονες, φοβερη φωτογραφια και πολλα χρωματα που δεν ξερεις τι να πρωτοδεις!!! Και περα απ'αυτό να χαζευεις και την τρισδιαστατη εικονα που αμετρητες φορες ηθελα να απλώσω τα χερια μου να δω αν ειναι αληθινο!!!! Το σε στορυ ευρυματικο και σε σημειο που δεν το περιμενει κανεις βλεποντας μονο το trailer!!! Φοβερο μηνυμα κατα της καταστοφης του περιβαλλοντος και στην ουσια τα χωνει αγρια κανοντας το ανθρωπινο γενος το κακο της υποθεσης οχι αδικα θελοντας να περάσει ενα μηνυμα για τη συνεχεια της αληθινης και δικιας μας ζωης!!! Πραγματικα με κερδισε η ταινια...ανυπομονω να κυκλοφορησει σε Blue Ray με το καλο!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παοδια για Ποια Ταινία Πρόκειται

Και που την Βλεπετε.

Που θα την Δω?

Κινηματογράφο?

Χρήστο, η ταινία ονομάζεται Avatar και παίζεται στους κινηματογράφους. Πρέπει να την δεις 3D (τρισδιάστατη) με ειδικά γυαλιά. Μπορεί να μην την παίζει έτσι στην Έδεσσα και να πρέπει να πας σε μεγαλύτερη πόλη, πχ Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει και στο Bay, αλλά όχι 3D. :D

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η ταινία ήταν απίθανη.Τρομερή ευκρίνεια,μαγευτικά εφέ,εκπληκτικό 3d,φανταστικά χρώματα και ένα άπαιχτο σενάριο...Καθηλωτική ταινία...Την ευχαριστιέσαι από την αρχή μέχρι το τέλος... =D> =D> =D> =D> =D>
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα σε όλους.

Καλή πράγματι η ταινία αλλά θα ήταν ακόμη πιο καλή και πιο ... πρωτότυπη αν δεν είχε "δανειστεί"

ορισμένα βασικά της χαρακτηριστικά από κάποιες παιδικές ταινίες!!!!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αν έχετε δει τη Barby Fairytopia και Barby Mermaidia θα καταλάβετε.

Το βασικό σκηνικό είναι παρμένο από τις ταινίες αυτές.

Τα φυτά, τα Ikran και άλλα πολλά.

Το σημαντικότερο όμως είναι το Δέντρο των Ψυχών.

Όσοι έχετε δει την Πακαχόντας θα γνωρίζετε ήδη τη γέρικη ιτιά, που στη σκιά της προσφεύγουν τα μέλη της φυλής της Ποκαχόντας για να συμβουλευτούν τις ψυχές που κατοικούν εκεί.

Ούτε το όνομα δεν άλλαξε. Δέντρο των Ψυχών λέγεται κι εκεί.

Η μόνη διαφορά είναι ότι τα φύλλα στο avatar είναι φωτεινά!!!

Τέλος ο κωδικός της επιχείρησης εναντίον των ιθαγενών με τα ελικόπτερα (Βαλκυρία) θυμίζει έντονα το ομώνυμο μουσικό έργο του Βάγκνερ που ακούγεται στην ταινία Αποκάλυψη Τώρα, όταν η Αμερικανοί επιτίθενται εναντίον των Βιετναμέζων, όπως έντονα μοιάζει το όλο σκηνικό των δύο αυτών επιχειρήσεων...

 

Καλό βράδυ και Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οντως αλλα γενικοτερα οι Na'vi εχουν απειρα κοινα με τους Ινδιανους, με την διαφορα οτι *μπιμπ*, εξ'αλλου ο ιμπεριαλισμος ειναι ενα απο τα βασικα θεματα της ταινιας.

 

Και γενικοτερα εχει διαφορα στοιχεια απο αλλες ταινιες του καμερον

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά καταννοώ τον ενθουσιασμός σας για αυτή την καταπληκτική ταινία, την οποία θέλω διακαώς να δω αλλά καθυστερώ λόγω οικογένειας (πιστέψτε με με δύο παιδιά πρέπει να χαράξεις στρατηγική για να πας σινεμά...). Λοιπόν αφήστε τα σχόλια και τα spoilers γιατί δεν την έχουμε δει όλοι......

 

Καλά Χριστούγεννα. :cheesy:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μιας και ορισμένοι δεν έχουν δει την ταινία, δεν θα κάνω σχόλιο για τα μηνύματα που περνάει ... και κατά πόσο υπάρχει ρεαλισμός ή παραμύθι στο περιεχόμενό τους.

 

θα πω λακωνικά τούτο.

Σενάριο : απογοητευτικό, βαθμολογία μηδέν.

Ακουστικά και σκηνικά εφέ: εξαιρετικά.

Κατά τη γνώμη μου, τα εφέ είναι ο μοναδικός λόγος για να δει κανείς τη συγκεκριμένη ταινία και φυσικά μόνο σε 3D αίθουσα.

Με κούρασε η μεγάλη διάρκεια της ταινίας και δεν σας κρύβω πως το τελευταίο μισάωρο παρακαλούσα να τελειώσει το πιστολίδι μια ώρα αρχύτερα για να πάω για ύπνο.

Δεν είναι μάλλον τυχαίο που στα 10 άτομα μέσα στην αίθουσα, αναλογούσε με το ζόρι 1 γυναίκα...

Καλή θέαση σε όσους δεν την είδαν :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ας μου πει βρε παιδιά κάποιος...επειδή είναι μεγάλης διάρκειας η ταινία, μήπως κάποια στιγμή αυτά τα 3D γυαλιά που δίνουν και φοράς, σε κουράζουν;

 

Έπειτα, επειδή κατά κύριο λόγο θα την δούμε σε multiplex κινηματογράφο για το 3D, οι οποίοι έχουν την απόλυτα ηλίθια τακτική να μην έχουν διάλειμμα...μήπως θα βγούμε με κάτι μάτια ΝΑ :shock: :shock: :shock: στο τέλος; ή αντέχεται όλη η προβολή με τα γυαλιά και μονοκοπανιά στη διάρκεια χωρίς κανένα πρόβλημα;;

 

:-k :-k ](*,) ](*,)

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα χαρακτήριζα την ταινία αρκετά πρωτότυπη, δεν έχει την φόρμα καμίας άλλης ταινίας που έχω δει ως σήμερα...

Η προηγούμενη πρωτότυπη ταινία που είχα δεί είναι το Matrix.

 

Εννοώ πρωτότυπη στο σύνολο του σεναρίου, το οτι το δεντρο των ψυχών υπήρχε στην ποκαχόντας όπως είπε κάποιος πιο πάνω, είναι λεπτομέρεια.

 

Αυτο που έχει πλάκα βέβαια είναι οτι ο ηθοποιός πρωταγωνιστής έχει περίπου τον ίδιο ρόλο με αυτόν που είχε στο πρόσφατο Terminator Salvation. Επιστημονικά σχεδιασμένο "σώμα" απο ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να ενταχθεί στην καθημερινότητα του "εχθρού", αλλα τελικά αρνείται την "ιμπεριαλιστική" φύση του και βοηθάει τους αδύναμους, στο Avatar σχεδιάστηκε απο την RDA, ενώ στο Terminator τον είχε σχεδιάσει η Skynet...

 

Κατερίνα σε βρίσκω αυστηρή (ως συνήθως:mrgreen:), για hollywood παραγωγή επιστημονικής φαντασίας είχε ικανοποιητικό σενάριο, απο πιο κουλτουριάρικη άποψη μπορει να μην είχε ΚΑΝ σενάριο...

Εγω πάντως τη συνιστώ ανεπιφύλακτα... :mrgreen:

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ας μου πει βρε παιδιά κάποιος...επειδή είναι μεγάλης διάρκειας η ταινία, μήπως κάποια στιγμή αυτά τα 3D γυαλιά που δίνουν και φοράς, σε κουράζουν;

 

όχι δεν κουράζουν κι εγώ φοράω και γυαλιά οπτικά, οπότε είχα δύο ζευγάρια στην ταινία

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ είδα την ταινία με 3 γυναίκες οι οποίες ξετρελλάθηκαν. Ειδικά η γυναίκα μου δεν χωνεύει την επιστημονική φαντασία, αλλά εδώ το αρχετυπικό Love Story, ο γοητευτικός ανιμισμός και τα απίστευτα εφέτην καθήλωσαν.

Κατερίνα, ίσως σε κακόμαθαν οι Ethos και τα βλέπεις όλα αλλιώς (κακία, φθόνος, ζήλια :mrgreen: )

Ως προς το σενάριο, δεν είναι καθόλου πρωτότυπο, ακολουθεί ιδέες τόσο του Heinlein (Ringworld) όσο και του τρισμεγίστου Philip Dick (Bladerunner). Θύμιζε και το υπέροχο παιχνίδι Unreal (με στοιχεία και από άλλα, όπως το Half Life). Αλλά: ''Έτερος εξ ετέρου σοφός, το τε πάλαι, το τε νυν''.

Το μόνο που μου την έσπασε ήταν η εξωπραγματική απεικόνιση του γίγαντα πλανήτη με τα φεγγάρια- δεν θα υπήρχε τόσο σταθερό τροπικό κλίμα σε αυτές τις συνθήκες, όταν η Πανδώρα θα έμπαινε στην σκιά του θα έπεφτε απότμα η θερμοκρασία 100 βαθμούς τουλάχιστον.

Με τα γυαλιά κανένα πρόβλημα.

Δείτε την σαν το σεξ: Ανοίξτε τα μάτια, αδειάστε το μυαλό σας και απολαύστε.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικα την ειδα και εγω σε 3D και δεν ηταν τοσο τρομερα διαφορετικο απο την κανονικη, ειχε βαθος μεν και μερικες φορες ηταν σαν να σου ερχοταν πραγματα στο προσωπο αλλα κατα τα αλλα...

 

Εντωμεταξυ εχει και καποια λαθη που κανου λιγο κρα, οπως πχ σε μια στιγμη ηταν στο backround να μικρο φεγγαρι με την σκια του να πεφτει στον μπλε γιγαντα(που ειναι σχεδον πανομοιοτυπος με τον Δια, μονο που ειναι σε μπλε χρωμα, μεχρι και κηλιδα εχει) και το φεγγαρι φωτιζοταν τοσο λαθος που ακομα και ενας φιλος μου που ηταν μαζι με ρωτησε "Ρε συ κατι δεν πηγαινε στραβα με το προηγουμενο πλανο?"

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

το ειδα και εγω εχθες οχι ομως σε 3Δ και θα συμφωνησω και εγω οτι το σεναριο δεν ηταν και το πιο πρτοτωτυπο, εφερνε σε σεναριο απο καποια παρομοια manga σειρες και ταινιες που εχω δει, και ηταν τελειως μα τελειως προβλεψιμο ως το τελος. κατα τα αλλα τα εφε και το χρωμα (καλα εριξα το γελιο της αρκουδας οταν ειδα τον δια μπλε), που κυριαρχουσε στην ταινια ηταν πολυ ωραια

 

pandora.png.17f9bd52394ee580e31d59f086448c12.png

Ο γιγαντας απο την ταινια (πειραγμενος διας βεβαια για να γελασουμε λιγο)

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το τι εντυπωσιάζει και τι «χαλάει» τον καθένα μας σε μιά ταινία ασφαλώς δεν μπορεί να είναι ίδιο για όλους. Άλλωστε, ακόμη και για ταινίες-σταθμούς όπως π.χ. η "Οδύσσεια του Διαστήματος 2001" του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, έχουν γραφεί πολύ αντιφατικά σχόλια και αρκετοί με το ζόρι την είδαν ολόκληρη, θεωρώντας τη από τις πιο βαρετές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Οι αντιγραφές και οι επιρροές από ταινίες που έχουν προηγηθεί είναι αναμενόμενες στο Χόλιγουντ - τις συναντάμε άλλωστε και στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο - αλλά στη συγκεκριμένη ταινία είναι κατά τη γνώμη μου λάθος να σταθούμε σ' αυτά, αφού το εικαστικό αποτέλεσμα (σκηνικά, φωτογραφία, εφέ, λεπτομέρεια, αληθοφάνεια) είναι απλά υπέροχο και πολύ μπροστά από ό,τι έχει προηγηθεί. Γι αυτό άλλωστε επιμένω ότι πρέπει να τη δει κανείς σε 3D.

Προσωπικά ούτε το χρώμα του «Δία» θα μπορούσε να με ενοχλήσει, ούτε το όνομα του πλανήτη/δορυφόρου Πανδώρα που στην πραγματικότητα είναι το όνομα ενός «αδιάφορου», μικρού δορυφόρου του Κρόνου με ακανόνιστο σχήμα, ούτε τα αιωρούμενα βουνά που αντιβαίνουν στη βαρύτητα! Η ταινία δεν φτιάχτηκε για αστρονόμους!

Όσο για το μηδέν της Κατερίνας για το σενάριο, δεν ξέρω τι να υποθέσω... :roll:

 

Τάσο, η μέθοδος προβολής και τα πολωτικά γυαλιά δεν κουράζουν καθόλου, το αποτέλεσμα είναι πολύ άνετο και φυσικό! Αρκεί να καθήσει κανείς στις πιο πίσω σειρές μιάς καλής αίθουσας. Για όσους φορούν γυαλιά οράσεως: τα ελαφρά πολωτικά γυαλιά του συστήματος φοριούνται πολύ άνετα πάνω από τα γυαλιά οράσεως.

Άντε, δείτε τη όσο ακόμα προβάλλεται!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η ταινια πιστευω οτι κανει μια πολυ καλη προβολη της Αστρονομιας, αφου περιεχει αρκετα αστρονομικα στοιχεια, επισης περναει παρα πολλα μηνυματα για την υπερεκμεταλευση και την καστροφη που κανει ο ανθρωπος στην χλωριδα και την πανιδα του πλανητη μας...νομιζω οτι αυτο ειναι και το βαθυτερο νοημα της ταινιας!

Εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει αν η ταινια εχει υοθετισει διαφορα στοιχεια απο αλλες ταινιες (τις οποιες ουτε που τις εχω δει και καποιες ουτε που τις ξερω) θεωρω οτι το συναισθημα και τα μηνυματα που σου περναει ειναι συμαντικα ιδικα οταν την συγκεκριμενη ταινια την βλεπουν ολοι οι αυριανοι πολιτες του πληνητη Γη (η νεολαια) μακαρι και στις προιγουμενες γενιες να υπηρχαν τετοια μηνυματα διοτι μπορει να μην ειχαμε φτασει εδω που ειμαστε...

 

η ταινια σε βαζει στο "πνευμα" της φυσης σε συνδεει με φυση τοσο ωστε ταυτιζεσαι με αυτην... και βεβαια στο τελος σου προκαλει μια οργη για το ποσοι μ@#^%$ υπαρχουν σε αυτον τον κοσμο, οπου για το ευκολο χρημα μπορουν να καταστρεψουν ακομα και το πιο σπανιο αγαθο.

 

 

Οσο για τον μπλε Δια η τους μικρους δορυφορους και την Πανδώρα για καποιον που δεν ειναι Αστρονομος ή ερ. Αστρονομος ειναι μια πολυ καλη Διαφημιση για την αστρονομια :D

συμφωνω με ολα οσα λεει ο Στεφανος...

 

Οσοι προκειτε να δουν την ταινια ή οσοι την ειδαν ας μην την δουν μονο επιφανιακα ή απλα τρισδιαστατα...αλλα ας κοιταξουν και τα πιο "βαθεια" στοιχεια της <οπως βεβαια πρεπει να κοιταμε και σε αλλες ταινιες οι οποιες προσπαθουν να περασουν ενα θετικο μηνυμα>

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάντως θα πάω να την δω σημερα ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ φορά!!! Κατερίνα σεβαστή η άποψη σου, απλά θα έλεγα το 0 ειναι κάπως πολύ αυστηρό για το είδος της ταινίας. Εγώ χάρηκα που ειδα να τα χώνει κανονικά για την καταστροφή του περιβάλλοντος ασχέτως αν δεν προσφέρει κάτι ουσιάστικό στον δικό μας πραγματικό κόσμο μιας και σ'αυτή τη προκειμένη περίπτωσή ΕΜΕΙΣ...το ανθρώπινο γένος είμαστε στη ΚΑΙ οι "ανθρωποι του ουρανου" ΚΑΙ οι "Navi" αλλά αυτά ας τα ακούσουν καποιοι που μπορούν να κάνουν κατι γι'αυτο γιατι αλλιώς χανομαστε!! Εγω πιστέυω οτι πάντρεψε πολυ εξυπνα ο Cameron διαφορες ιστοριες, εβαλε το ρομαντζο για να προσεγγίζει περισσοτερο κοινό και εφερε τα μοναδικά εφε και την καταπληκτική φωτογραφία σε πολλές σκηνές με τα καθυλωτικά χρώματα να κυριαρχούν σε ολο το μήκος της ταινίας. Οπως είπα όμως η αποψη του καθενος ειναι σεβαστή, απλά επειδή το τελευταιο καιρο σπάνια βλεπεις ταινία που να σε κερδίζει (το εχω ζήσει τα τελευταια 4 χρονια μιας και δουλευα τα απογευματα ως δευτερη δουλεια σε videoclub) με το σπαθί της η συγκεκριμένη πιστευω κερδισε πολλους δυσκολους cinefil ακομα και τους πιο κουλτουριαρηδες.Η γνωμη μου ειναι πάντως οτι αξιζει να την δει κανενας χωρις δευτερη σκεψη.

Τα γυαλια κανενα προβλημα φορουσα και της μυωπιας μαζι!! Ηταν ανετα!!!

 

Με εκτίμηση

 

Θωμας

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

μου αρέσει η εξέλιξη αυτού του thread... :mrgreen: :mrgreen: θυμίζουμε λιγάκι τις γνώμες των θεατών στο Αθηνόραμα... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

μήπως να το καθιερώσουμε με κάθε ταινία τέτοιου τύπου;;; =P~

 

ASTROCINEVOX!! :mrgreen: :-({|= :-({|=

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης