Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πριν λιγες μερες βρηκα στο Astromart εναν Pentax XW 10mm σε αρκετα καλη τιμη.Ομως λιγο πριν το κλεισιμο της συναλλαγης ο κατοχος μου εστειλε το πααρακατω mail

When I was packaging up the eyepiece this evening, I noticed a small spot on the upper lens, near the outside portion of the glass. It looks like maybe a very small (less than 0.5 mm in diameter) imperfection in the coating. It isn’t a scratch or material that can be cleaned off. I am the original owner, and I never noticed this before ( I have had it about 18 months and only used it maybe 6 times). I wanted to let you know before you sent the funds.

I would send you a photo of it, but I’m sure that it won’t show up. I think that there are a few options:

I will reduce the cost by $20 to allow for this very minor imperfection if you want to buy it.

You can cancel the deal, no hard feelings.

I can take the eyepiece to a dealer to see what they think about it.

Let me know what you would like to do. Whatever you decide is OK with me. I’m sorry that I didn’t notice this before.

Για οποιον δεν καταλαβε,υπαρχει μια κηλιδα στον πανω φακο προς την εξωτερικη πλευρα και επειδη δεν καθαριζεται πρεπει να ειναι(αν και πολυ μικρη) ατελεια στην επιστρωση.Σαν επιλογες μπορω να ακυρωσω την συμφωνια,να τον παρω με μια μικρη περαιτερω εκπτωση η να παει ο ιδιος σε καποιον ειδικο να εκτιμησει το προβλημα.Τι να κανω?Να προχωρησω η να το ακυρωσω?

There is no knowledge that is not power...
Δημοσιεύτηκε
Έτσι όπως το περιγράφει, το συγκεκριμένο ελάττωμα δεν θα επηρεάσει την απόδοση του προσοφθαλμίου. Από την άλλη όμως, σε μια περίπτωση μεταπώλησης θα αποθαρρύνει αρκετούς ενδιαφερόμενους και σίγουρα θα ρίξει την αξία του. Παρεμπιπτόντως, ο 10άρης είναι από τους καλύτερους της σειράς.
Δημοσιεύτηκε
Πρόκειται όντως για μια ατέλεια στην εξωτερική επίστρωση. Δεν θα επηρεάσει τίποτα και ποτέ! Προχώρα στην αγορά. Το κομμάτι είναι εξαιρετικό.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Έχω πάρει 4 μεταχειρισμένα προσοφθάλμια. Όλα είχαν σημάδια χρήσης πάνω τους, ακόμη και μία εσωτερική (!) δαχτυλιά. Κανένα πρόβλημα! Γι' αυτό είναι φθηνότερα. Ευκαιρία να γλυτώσεις ακόμη 20 Ευρώ. Αν το σημάδι είναι στην περιφέρεια δεν τίθεται θέμα οπτικής, μόνο ματαιοδοξίας. :)

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Kαλα δεν ειναι??

66% της κανονικής τιμής.

Τυπική μέση τιμή για μεταχειρισμένο (ανεξαρτήτως μάρκας).

Άν όμως σκεφτείς λόγου χάρη πως στο Astrovox οι Υπερίωνες πωλούνται στο 70% (ακόμη και από τρίτο χέρι) και πως οι Pentax έχουν λογικά υψηλότερη αξία μεταπώλησης, τότε πρόκειται για πολύ καλή ευκαιρία.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

29.800 + 3.000 Yen Μεταφορικά = 32.800 Yen

Για ακριβή όμως μετατροπή σε Ευρώ, πήγαινε καλύτερα στο site της τράπεζας που σου έχει εκδόσει την Πιστωτική κάρτα και δες την τιμή Πώλησης του Yen στις καθημερινές ισοτιμίες της Τράπεζας.

Εγώ θα τον έπαιρνα στη θέση σου γιατί βγαίνει, όπως στον δίνει, γύρω στα 150 Ευρώ!! Για έναν κορυφαίο premium φακό!! \:D/

Έχει σημαντική διαφορά από τον καινούργιο! Δεν νομίζω πως είναι τόσο σημαντικό το πρόβλημα που αναφέρει...

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα τον έπαιρνα στη θέση σου γιατί βγαίνει, όπως στον δίνει, γύρω στα 150 Ευρώ!!

Ουπς.Τώρα πρόσεξα πως είναι 200 δολάρια κ όχι ευρώ.Τι να πω.Αλλάζουν τα δεδομένα μιας κ μιλάμε για 115 ευρώ κάτω.Αλλους pendax πόσο του βρίσκεις χωρίς να έχουν το πρόβλημα που αναφέρεις?

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Εμένα μια τετοια ξήγα θα μου ελεγε οτι ο τυπος ειναι ενταξει, ιδιως αν εχει μεγαλο σκορ. Και το λεω απο την πλευρα του καμενου που ειδε την (χοντρη) ατελεια χωρις να μου εχει πει τιποτα ο πωλητης που το επεξε κινεζος μετα (ενταξει, ήτανε Κινέζος :) )

Και αφου η τιμη ειναι μια χαρα και τα παιδια σου λενε οτι δεν ειναι τιποτα ...

Μονο προσεξε, μονο με USPS και αν μπορει να σου δηλωσει τιμη καπου στα $150 (< $200) για να μην πληρωσεις κερατιατικα στο τελωνιο.

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω το τελωνείο είναι στα 50euro και πάνω. Δεν ξέρω αν γίνεται να γράψει "gift" επάνω και τότε να μην χρειαστεί να πληρώσεις, ή απλά να γράψει 10euro αξία (όχι ότι θα πρότεινα ποτέ κάτι τέτοιο...)
Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε

Χρήστο, το τέλος εκτελωνισμού (το τελωνείο που λέμε απλά) είναι 3 Ευρώ αν επιλέξει USPS Priority Mail International (6-10 ημέρες) και 6 Ευρώ αν επιλέξει USPS Global Express International (3-5 ημέρες)

Και τα 2 πληρώνονται στα ΕΛΤΑ κατά την παραλαβή. Αν το στείλει με ένδειξη "gift" δεν ξέρω, μπορεί και να μην δώσει και τίποτα, μιας και δεν έρχεται από έμπορο/εταιρεία, αλλά κατευθείαν από ιδιώτη.

Σε καμία περίπτωση με το συγκεκριμένο κόστος δε θα δώσει 50 Ευρώ αν επιλέξει USPS, (Αμερικάνικα ΕΛΤΑ), μόνο ίσως αν το ποσό ήταν πολύ πολύ παραπάνω...

:roll:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Εφ' όσον δεν θα υπάρχει μέσα απόδειξη ή τιμολόγιο το σενάριο του δώρου είναι εφικτό. Το πολύ πολύ να του ζητήσεις να βάλει μέσα μια κάρτα όπου θα γράφει κάτι σαν:

"Dear vlahmaputras (λέμε τώρα), we are looking forward to see you again. We should program our vacations to Kassos island as soon as possible, in order to find proper accommodation. Shara sends her kisses to Helen.

John

PS: I am sending you back the lens I borrowed last summer in Crete. I cared for it a lot, although I used it in many occasions. It is really fantastic! There is a little spot on the eye lens, off axis. I am sure you already know it, it was there from the beginning.

PS@2: In August I am going to bring my Leitz 30mm and my Leica Aspheric zoom I talked you about; The views are stunning.

Seeya!"

Πρέπει οι τελώνες να πολύ Ιαβέρηδες για να το σκαλίσουν περαιτέρω...

O:)

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εννοούσα ότι από 50ευρώ αξία του αντικειμένου και πάνω έχει τελωνείο, απ' όσο ξέρω. Εγώ την έχω πατήσει με κάτι που πήρα από online κατάστημα εκτός Ευρώπης, αλλά μάλλον δεν είναι ίδια φάση με αυτή που συζητάμε.

Για το κόστος εκτελωνισμού δεν ξέρω πόσο πάει (φαντάζομαι εξαρτάται κι από την αξία του αντικειμένου), αλλά μάλλον ο vlahmapoutras έχει ξαναπάρει απ' έξω όποτε τα ξέρει αυτά

Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε
"Dear vlahmaputras (λέμε τώρα), we are looking forward to see you again. We should program our vacations to Kassos island as soon as possible, in order to find proper accommodation. Shara sends her kisses to Helen.

John

PS: I am sending you back the lens I borrowed last summer in Crete. I cared for it a lot, although I used it in many occasions. It is really fantastic! There is a little spot on the eye lens, off axis. I am sure you already know it, it was there from the beginning.

PS@2: In August I am going to bring my Leitz 30mm and my Leica Aspheric zoom I talked you about; The views are stunning.

Seeya!"

Δαιμόνιος είσαι Κώστα......Δαιμόνιος. Βέβαια, υποθέτεις, μάλλον αυθέραιτα, ότι οι τελώνηδες θα μιλάνε τόσο καλά αγγλικά όπου και θα καταλάβουν τι λέγεται..........Νααααααααααιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!

Δημήτρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης