Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20100415.p.foritos

Με 16ευρώ:

- Με θερμόμετρο, βαρόμετρο, υγρόμετρο, υψομετρητή, χρονόμετρο (με δυνατότητα να κρατάει στη μνήμη μέχρι 10 laps), αντίστροφη μέτρηση , λειτουργία αφύπνισης (κάθε μέρα ή κάθε ώρα)

- Πρόβλεψη καιρού με σύμβολα και ένδειξη της ατμοσφαιρικής πίεσης με ιστορικό

- Περιλαμβάνεται υφασμάτινο λουράκι με κλιπ

Ο ήχος των πλήκτρων απενεργοποιείται.

Δεν έχει δικό του φως (απ' όσο είδα).

Η οθόνη σβήνει αυτόματα μετά από ώρες ή την απενεργοποιείς.

Παίρνει μια μπαταρία 2032 (πλακέ). Είναι προεγκατεστημένη, Στο δικό μου είχε τελειώσει (ευτυχώς είχα στο σπίτι επειδή παίρνει την ίδια το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης).

Επίσης, όταν το ρυθμίζεις βάζεις την ζώνη ώρας. Έχει ξεχωριστή λειτουργία να σου δείχνει την ώρα σε άλλες πόλεις του κόσμου. Μπορεί να μέτρησει και τη διαφορά ύψους (γενικά το υψόμετρο δεν χρειάζεται στην αστρονομία, πέρα από το να ξέρεις πόση ατμόσφαιρα έχεις πάνω από το κεφάλι σου).

Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να τεστάρω τις ενδείξεις για να σας πω αν τα λέει σωστά, πάντως είναι χρήσιμο.

Ίσως το πιο χρήσιμο είναι ότι μπορείς να ρυθμίσεις την ώρα στο δευτερόλεπτο (και αν την κρατάει σωστά είναι ότι πρέπει για ρύθμιση go-to στήριξης) και βέβαια το χρονόμετρο. Το χρονόμετρο βοηθάει στην εξής περίπτωση: πολύ συχνά σε site που αναφέρουν τα διάφορα αξιοθέατα του βραδινού ουρανού αντί για μοίρες αναφέρουν τα δευτερόλεπτα ή τα λεπτά. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις κεντράρει ένα αστέρι και ένα άλλο είναι "πιο πίσω", στην ίδια απόκλιση (Declination) αλλά πιο ανατολικά, κατά 10 δευτερόλεπτα, τότε αν σβήσεις τον αστροστάτη και περιμένεις 10 δευτερόλεπτα και τον ξανα-ανάψεις θα έχει έρθει το "δεύτερο" αστέρι στην θέση που είχε το πρώτο.

Συμπέρασμα, αν έχετε καλό ρολόι και δεν σας ενδιαφέρει η χρήση του χρονομέτρου, τότε ίσως δεν το χρειάζεστε. Αλλά αν θέλετε να έχετε και μετεωρολογικό σταθμό (για να σημειώνετε στο σημειωματάριό σας, που θα έπρεπε να έχετε) και τις θερμοκρασίες κλπ. τότε ίσως να είναι καλό (αρκέι να δουλεύει σωστά...)

Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε

Το πήρα και εγώ (όχι που δεν θα το έπαιρνα. Είναι πολύ συμπαθητικό και δεν κοστίζει τίποτε, αν μάλιστα το συγκρίνεις με ένα Suunto ή ακόμη και Casio Pathfinder. Αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι μεγάλης ακριβείας και δεν χρειάζεται να είναι.

Θεωρώ απίθανο να είχε τελειώσει η μπαταρία. Την αφήρεσα και ανατοποθέτησα και πήρε μπρος αμέσως. Δοκίμασε να την ξαναβάλεις...

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
το βαρόμετρο σας λειτουργεί κανονικά? εμένα δείχνει 984.0 mb το οποίο θα το βλέπαμε στα 850 μέτρα υψόμετρο!

Θέλει καλιμπραρισμα διάβασε τις οδηγίες χρησης ....

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Πήγα και το πήρα κι εγώ, νομίζω είναι αρκετά καλή η τιμή του.

Είμαι δε, πολύ περίεργος να ελέγξω την εγκυρότητα των ενδείξεών του, πράγμα δύσκολο μεν, ενδιαφέρον δε! Αν κάποιος το επιτύχει να μας ενημερώσει.

Όσο για την πίεση χρειάζεται ρύθμιση ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεσαι. Διαβάζουμε και λίγο τις οδηγίες δεν βλάπτει! :P

Δημοσιεύτηκε
Γενικά η ατμοσφαιρική πίεση αλλάζει και μεταβάλλεται ανάλογα με το υψόμετρο για αυτό με την μέτρηση της πίεσης χονδρικά πάντα μπορούμε να ξέρουμε και το υψόμετρο. Έπίσης όταν βλέπουμε το βαρόμετρο να πέφτει σημαίνει πως χαλάει και ο καιρός! Ενώ αντίστοιχα όταν ανεβαίνει φτιάχνει!
Δημοσιεύτηκε
μπες στο freemeto.gr και διαλεξε την περιοχη που μενεις. στην κεντρικη οθονη θα δεις την πιεση σε mB και καλιμπραρεις το μηχανακι σου. οσο για το υψομετρο βαλε ενα γνωστο υψομετρο ή αλλιως αν εισαι κοντα στην θαλασσα βαλε υψομετρο 0 και τελειωσες. εγω παντως τα καλιμπραρισα και ειμαι οκ

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Τώρα κατάλαβα γιατί είχε τελειώσει η μπαταρία όταν το άνοιξα την πρώτη φορά. Έχω αγοράσει ήδη 2 μπαταρίες και η 2η τελειώνει όπου νά 'ναι και χρησιμοποιώ και το sleep mode (σβήνω την οθόνη). Εσάς σας ξοδεύει τόσο γρήγορα τη μπαταρία ή ακόμα έχετε την εργοστασιακή; Κι αν ναι, το χρησιμοποιείτε (μήπως έχει σβήσει και δεν τό 'χετε πάρει χαμπάρι;)
Δημοσιεύτηκε

Εμένα δουλεύει κανονικότατα. LCD είναι, η μπαταρία πρέπει να κρατά χρόνια. Έχω ένα Casio Pathfinder 3-4 χρόνια και δεν έχω ακόμη αλλάξει την εργοστασιακή μπαταρία τύπου κουμπιού. Έχω ξεχάσει και την πυξίδα ανοικτή για έως και μια ημέρα.

Κάτι συμβαίνει με το δικό σου.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
ΟΚ, θα το αφήσω ανοιχτό να δω μήπως φταίει που το έβαζα σε sleep mode (έχει ένα που απενεργοποιείς την οθόνη κι ένα που κλείνει μόνο του την οθόνη μετά από 48 ώρες), κι αν είναι θα πάω να το αλλάξω. Thanx
Δημοσιεύτηκε
Πάντως η πίεση που δείχνει το δικό μου σχεδόν η πραγματική. Για παράδειγμα έγραφε 981 hPa ενώ ο μετεωρολογικός του πανεπιστημίου μέτραγε 983 (εννοείται πως πήγα να τον βρω για να εξαλείψω την απόκλιση από την υψομετρική διάφορα). Σχετική υγρασία κάπως καλά, αλλά όπως και η θερμοκρασία δεν έχει γρήγορη απόκριση. Πάντως είναι πολύ εύχρηστο και ένας λόγος που το πήρα είναι ότι καλιμπράρεται. Έτσι πέρα από τη στάθμη της θάλασσας, αν είσαι σε κάποια κορυφή και βρεις κολονάκι της ΓΥΣ, τότε ξέρεις με μεγάλη ακρίβεια το υψόμετρο σου, αν έχεις χάρτη με τοπογραφικό υπόβαθρο (συμβολίζονται με σχήμα τριγώνου και αναφέρουν το υψόμετρο με δυο δεκαδικά πολλές φορές).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης