Thedkar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Άρα καλά εκανε ο τρελος μυστακιοφορος δεκανεας και απαγορευε στους γυρω του να καπνιζουν (καλο τους εκανε κιολας). Το οτι ηταν παρανοικος δεν σημαινει καθε του ενεργεια ειναι προς αποφυγη. Παλι καλα δηλαδη που δεν του αρεσε η Αστρονομια. Ξεκαθαρος φασισμος ειναι αυτος της στρατιας των ζομπυ με τα πιο γερασμενα δερματα, με τα πιο κιτρινα δοντια, με την πιο βραχνη φωνη (γενικως ξεχωριζαμε εμεις που καπνιζαμε) που δεν σηκωνουν κουβεντα για απαγορευση του τσιγαρου (ακουσιως οπαδοι μιας αθλιας βιομηχανιας δισεκατομμυριων που μονο η διαδικασια παραγωγης του τσιγαρου σου γυριζει τα αντερα με τη χημικη επεξεργασια που λαμβανει χωρα). Συγνωμη για το εκτος θεματος.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Το 90% κάπνιζει ή κάπνιζε και δεν είναι καθόλου ζόμπι ζόμπι είναι κάτι ανόητοι -ες όπως μια γερμανίδα που έκανε φασαρία στο ξενοδοχείο γιατί της έδωσαν δωμάτιο καπνιστών (έλεος με την "ευαισθησία" της) έτσι μου ρθε να την αρχίσω στις καρπαζιές δεν ξέρω ποιος θεός με συγκράτησε. Απορώ με τα δωμάτια "καπνιστών" και μη... Καλά κάνουν όσοι καπνίζουν στις καφετέριες και στα υπόλοιπα κλειστά μέρη ας περάσουν έξω όσοι δεν καπνίζουν ή ας φτιαχτούν μαγαζιά καπνιστών και μη. Ο μη καπνιστής δεν υποφέρει και δεν παθαίνει τίποτα αν πάει σε χώρο καπνιστών όπως πηγαινε τόσα χρόνια. Δεν δέχομαι να βγαίνω στο κρύο σαν σκυλί για να καπνίσω ένα τσιγάρο ούτε να μην καπνίζω σπίτι μου αν έχω οικιακή βοηθό γιατί θεωρείται χώρος εργασίας και απαγορεύεται (βλέπε Σουηδία). Τώρα για τον Φύρερ και τον υγειινισμό του είναι χαρακτηρηστικό του φασισμού που και σήμερα επανέρχεται συγκεκαλυμένος γι αυτό και πιο επικίνδυνος (πρέπει να ζεις υγιεινά, να αθλείσαι να είσαι όμορφος κλπ που ζαλίζουν το μυαλό των ανθρώπων). Αν δεν φας κρέας, δεν πείες ποτέ αλκοόλ, δεν καπνίσεις δεν... μπορεί να ζήσεις και 150 χρόνια αλλά τέτοια ζωή τι να την κάνεις;Κανείς δεν ζει αιώνια... "Η ζωή είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα 100% θανατηφόρο" (Δεν θυμάμαι που το διάβασα).ΥΓ1 Δείτε εδώ παλιούς καταλόγους κατασκευαστών τηλεσκοπίων: http://geogdata.csun.edu/~voltaire/classics/ΥΓ2 Πολύ ωραίες οι διαφημίσεις με τις κυρίες της Celestron αν και δεν με πείθουν τα μοντέλα πως δεν βλέπουν αστρονομικό τηλεσκόπιο για πρώτη φορά στη ζωή τους Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Καλησπέρα σε όλους.Μέχρι να βγει ο νόμος όλοι και όλες έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο.Τώρα βγήκαν να "ρεφάρουν" για όλα αυτά τα χρόνια που "υπέφεραν". Δεν είστε παθητικοί καπνιστές, είστε ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. Στους γονείς σας που άναβαν το ένα μετά το άλλο είπατε ποτέ τίποτα? Στην κοπελιά σας με το σέξυ στυλ που το ανάβει της λέτε τίποτα? Εκεί τον Κινέζο έ???....Ο κάθε μαγαζάτορας ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαλέξει αν θέλει το χώρο του για καπνίζοντες ή μη. Αν δε γουστάρετε μη μπαίνετε μέσα.Επίσης να θυμάστε όλοι πως μια ωρίτσα στην κίνηση της Μεσογείων - Κηφισίας - Εθνικής, είναι χειρότερη ως προς τους ρύπους από το τσιγάρο της απέναντι παρέας....ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Ακούστε και ένα κορυφαίο στη δουλειά που εργάζομαι:Μας έφτιαξαν έναν εξωτερικό χώρο για καπνίζοντες και από την πρώτη μέρα σκάνε άτομα που ΔΕ καπνίζουν "για παρέα"!! Από το διπλανό γραφείο ένας παράξενος έρχεται συνέχεια στο δικό μας και παραπονιέται ότι "κάτι μυρίζει".Στην άλλη πλευρά έχει γραφείο ο προιστάμενός του και το έχει κάνει τεκε. Από εκεί ΔΕ ΤΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΕΛΕΟΣ ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Εντάξει ρε παιδιά, υπάρχουν και "βαρεμένοι" αντικαπνιστές, οικολόγοι-"περιπτώσεις" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Θα πρέπει γι αυτό να αγιοποιήσουμε το τσιγάρο ή να γίνουμε νοσταλγοί εποχών που οι μεγάλοι έκαναν το σπίτι τεκέ και έδιναν τσιγάρα στα παιδιά για να ..."γελάσουν"; Τι είναι πιο ..."φασιστικό" να προτρέπεις - και όχι να καταναγκάζεις όπως γινόταν στη Γερμανία του '30 - νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τη ζωή ή να τους σπρώχνεις με έμμεσους και πλάγιους τρόπους (βλ. διαφήμιση) να πληρώνουν για μια ζωή φόρο θανάτου στη Phillip Morris ή στον Παπαστράτο.... Έλεος, ρε παιδιά... Είπαμε υπερβολική η αντικαπνιστική εκστρατεία, αλλά κάπου ξεφύγαμε λιγάκι... (γενικότερα ξεφύγαμε δηλαδή και κάπου θα βγει ο Ανδρέας να μας συμμαζέψει... )
zantespear Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Και σήμερα ένα Unitron σε άριστη κατάσταση θα το βρεις ίσως και περισσότερα. Τα κλασσικά τηλεσκόπια αξίζουν. Κανένα από τα σημερινά πλατιάς κατανάλωσης δεν θα έχει αξία μια γενιά μετά (αν υποθέσουμε πως δουλεύηουν ακόμα). Η καινούργια τεχνολογία απαξιώνεται ταχύτατα. Ένας ακόμα λόγος να προσανατολίζεται κανείς σε καλό οπτικό σύστημα και όχι σε ηλεκτρονικά γκάτζετ.Ομολογώ πάντως πως τα μακριά κλασσικά διοπτρικά έχουν αλλη γοητεία που δεν την έχει κανένα apo κοντό και καμία "τριπλέτα".Πάντως το 1985 υπήρχε αντιπροσωπεία της Unitron στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος κάπου. Είχα ρωτήσει για το 6" f/15 τιμή από περιέργεια μου είχαν πει γύρω στα 2.500.000 δραχμές του 1985... πόσα είναι αν τα ανάγουμε στο σήμερα; Δείτε την παρακάτω φωτό ο μεγάλος Hubble καπνίζων δίπλα στο τηλεσκόπιο Schmidt του Πάλομαρ!Περίεργο πως την δημοσίευσαν αρετουσάριστη οι υγιεινιστές αμερικάνοι λογοκριτές!2.500.000??? Είσαι σίγουρος για αυή τη τιμή? Με 800.000 το 83 ο πατέρας μου πήρε 6 στρέματα οικόπεδο...Μήπως έχεις κάνει λάθος στα μηδενικά? Τώρα για το κάπνισμα...Είμαι 32 χρονών. Το έχω κόψει εδώ και ένα χρόνο ενώ κάπνιζα ενα πακέτο καμελ από τα 18 μου. Αμέσως βελτιώθηκε η γεύση μου η όσφρηση μου. Ο καφές έχει και αρωμα και γεύση και δεν είναι απλό συνοδευτικότου πρωινού τσιγάρου. Δεν θέλω να μιλάω για σκάλες αντοχές και λάχάνιασμα... Επιπλέον με τα λεφτά που μαζεύεις σε 10 χρόνια (13.000Ε με τιμή πακέτου3,6Ε) παίρνεις:-είτε μια software bisque-μικρο οικόπεδο σε επαρχία με παρατηρητήριο-22'' obsession με τα μεταφορικά και τελωνείο. Αν τώρα επιμένετε να τα δίνετε σε φόρο καπνού είναι δικαίωμα του καθενός. Σπύρος
takis63 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δεν ήθελα να εμπλακώ στη συζήτηση αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πώ κι εγώ πλέον τη γνώμη μου. Θα διαφωνήσω με το Γιώργο σε αυτό που λέει ότι δεν δέχεται να βγεί έξω για να καπνίσει ένα τσιγάρο και στο ότι οι μη καπνιστές δεν υποφέρουν. Υποφέρουν και παραυποφέρουν. Το έχω ζήσει επανειλημμένως να πηγαίνω σε μια καφετέρια να πιώ ένα καφέ ή ένα ποτό και να φεύγω με τα μάτια μου να δακρύζουν και τα ρούχα μου να βρωμάνε άσχημα και να θέλουν καθαριστήριο. Δικαιώματα δεν έχουν μόνο όσοι καπνίζουν αλλά κι αυτοί που δεν καπνίζουν. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δεκτικοί ή ανθεκτικοί στον καπνό και θα πρέπει να το σεβαστείτε αυτό. Μπορεί να είναι σκληρό για τους καπνιστές να πρέπει να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν, αλλά θα πρέπει να σεβαστούν τους νόμους του κράτους. Επίσης θα διαφωνήσω με τον Αργύρη στο ότι δεν λέγαμε τίποτα στους γονείς μας που κάπνιζαν. Εγώ τον συχωρεμένο τον πατέρα μου τον παρακαλούσα να το κόψει γιατί είχε χαλάσει την υγεία του και παρότι αυτός προσπάθησε (δις) δεν κατάφερε τελικά να επιμείνει στο κόψιμο με τα γνωστά μοιραία αποτελέσματα. Αγαπητέ Αργύρη μέχρι να βγεί ο νόμος δεν κάναμε τουμπεκί, αλλά υποφέραμε σιωπηλά μέσα μας αφού δεν είχαμε άλλη επιλογή. Υφιστάμεθα κάτι που δεν επιθυμούσαμε και θα πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε οι καπνιστές αυτό. Πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό, ότι ο κάθε μαγαζάτορας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαλέξει άν ο χώρος του θα είναι για καπνιστές ή μή γιατί ο νόμος είναι σαφής και πρέπει να τον σεβαστούμε όλοι μας, διαφορετικά δεν είμαστε συντεταγμένη κοινωνία. Ακόμη θα παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να θεωρώ τον εαυτό μου παθητικό καπνιστή κι όχι αντιπαθητικό αντικαπνιστή. Εάν θέλετε να καπνίζετε είναι δικαίωμά σας, όχι όμως εκεί που απαγορεύεται γιατί είστε παράνομοι, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις και με το ζόρι κρατιέμαι να μην εκφράσω και τη δική μου, αλλά πρέπει να το μαζέψουμε σιγά-σιγά...www.astrovox.gr/terms.html "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Πολιτική ανόρθωσις δια διπλωματικής μεθόδου.Η συζήτηση για το turrret παραμένει ορθή, οπότε ερωτώ: έχει κανείς εμπειρία; Έχω δει μερικά μοντέλα και την εποχή των Plossl το σκεπτόμουν αλλά μετά το 2'' διαγώνιο το άφησα στην άκρη. Είναι το κάτοπτρο που έχουν καλό; (ή μήπως είναι Quartz; ).Αυτό που συνεχίζει να με έλκει είναι το Denk. Έχει και με αυτό εμπειρία κανείς; Είναι ακριβούτσικο αλλά οι αναφορές είναι ενθουσιώδεις. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
bellatrix Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Το 90% κάπνιζει ή κάπνιζε και δεν είναι καθόλου ζόμπι ζόμπι είναι κάτι ανόητοι -ες όπως μια γερμανίδα που έκανε φασαρία στο ξενοδοχείο γιατί της έδωσαν δωμάτιο καπνιστών (έλεος με την "ευαισθησία" της) έτσι μου ρθε να την αρχίσω στις καρπαζιές δεν ξέρω ποιος θεός με συγκράτησε. Απορώ με τα δωμάτια "καπνιστών" και μη... Καλά κάνουν όσοι καπνίζουν στις καφετέριες και στα υπόλοιπα κλειστά μέρη ας περάσουν έξω όσοι δεν καπνίζουν ή ας φτιαχτούν μαγαζιά καπνιστών και μη. Ο μη καπνιστής δεν υποφέρει και δεν παθαίνει τίποτα αν πάει σε χώρο καπνιστών όπως πηγαινε τόσα χρόνια. Δεν δέχομαι να βγαίνω στο κρύο σαν σκυλί για να καπνίσω ένα τσιγάρο ούτε να μην καπνίζω σπίτι μου αν έχω οικιακή βοηθό γιατί θεωρείται χώρος εργασίας και απαγορεύεται (βλέπε Σουηδία). Τώρα για τον Φύρερ και τον υγειινισμό του είναι χαρακτηρηστικό του φασισμού που και σήμερα επανέρχεται συγκεκαλυμένος γι αυτό και πιο επικίνδυνος (πρέπει να ζεις υγιεινά, να αθλείσαι να είσαι όμορφος κλπ που ζαλίζουν το μυαλό των ανθρώπων). Αν δεν φας κρέας, δεν πείες ποτέ αλκοόλ, δεν καπνίσεις δεν... μπορεί να ζήσεις και 150 χρόνια αλλά τέτοια ζωή τι να την κάνεις;Κανείς δεν ζει αιώνια... "Η ζωή είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα 100% θανατηφόρο" Αν και θα βγω off-topic, και συγνώμη γι' αυτό προκαταβολικά, αλλά δεν περίμενα να ακούσω τέτοια άποψη εδώ. Ο μη καπνιστής όχι απλά ενοχλείται αλλά και υποφέρει. Προσωπικά έχω πρόβλημα με τον καπνό και συγγενής μου μάλιστα έχει αλλεργία και υποφέρω από ξηροστομία, βήχα και πονόλαιμο.Και αν ζητήσω σε κάποιον να το σβήσει εάν βγω κάπου όχι μόνο δεν το κάνει αλλά και σαρκάζεται προς το πρόσωπο μου λες και ζητώ κάτι αδιανόητο. Πραγματικά έχω να βγω κάπου πάρα πολλούς μήνες λόγω αυτού του θέματος. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν ένας καπνιστής δεν καπνίσει για λίγη ώρα. Και καλό στην υγεία του θα κάνει και θα σεβαστεί και τον συνάνθρωπο του.. Αυτή είναι μια μικρή παρένθεση στο όλο θέμα με το τσιγάρο για να ακουστεί και η άλλη πλευρά.
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Ο μη καπνιστής δεν υποφέρει και δεν παθαίνει τίποτα αν πάει σε χώρο καπνιστών όπως πηγαινε τόσα χρόνια. Έχεις πάθει ποτέ φαρυγγίτιδα από παθητικό κάπνισμα σε καφετέρια; Οκ. Όπως καταλαβαίνεις, επέζησα. Ελπίζω να μη τα λες σοβαρά όλα αυτά, όσο και αν κάποτε προσπαθήσεις να με πείσεις για το αντίθετο. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Λοιπόν, ίσα που προλαβαίνω να απαντήσω..γιατί...ΣΝΙΦ ΣΝΙΦ!! Μου μυρίζει Λουκετάκι!! Τι λέμε τώρα ρε παιδιά τόση ώρα; Αφού είναι γνωστό, είμαστε μια χώρα που οι νόμοι σχεδόν ΠΟΤΕ δεν εφαρμόζονται και όλοι οι ατίθασοι Ελληναράδες κοιτάνε μόνο την παρτούλα τους!! Δεν πρόκειται να αλλάξει μυαλά ο Έλληνας και την καλοπέρασή του την βάζει πάνω από όλα! Bellatrix φίλη μου σε νιώθω, εμένα να δεις πόσο με ενοχλεί η καπνομπόχα σε κλειστούς χώρους, αλλά τι να κάνω, πόσες φορές να τσακωθείς για κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ; Φυσικά αναφέρομαι στην νοοτροπία του Έλληνα "Σας έχω γραμμένους στα...." Δηλαδή οι καπνιστές, αντί να σεβαστούν τα θέλω και της άλλης της "άκαπνης" πλευράς που τόσα χρόνια δεινοπαθεί με την μπόχα και το καρκίνο τους, τη θεωρήσανε πανεύκολα "φασισμό" όλη αυτή την απαγόρευση και δηλώσανε "θα κάνουμε το δικό μας και άντε πνιγείτε οι υπόλοιποι"!! Έεε ρε μια Καλιφόρνια με τον δρακόντειο αντικαπνιστικό νόμο σας χρειάζεται...όταν πήγα το 2007 στο Orlando των ΗΠΑ, μπήκα σε νυχτερινό club με περίπου 2000 άτομα μέσα και δεν κάπνιζε κανείς μου πέσανε τα σαγόνια!! Βγήκα με τα ρούχα μου να μυρίζουνε καθαριότητα και απόλαυσα όλη τη βραδιά...για 1η φορά σε νυχτερινή έξοδο ever!!! Εμείς σας ανεχθήκαμε, αναπνεύσαμε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ τον καρκίνο σας κύριοι τόσες δεκαετίες, στωικά, για να μην μας αποκαλέσετε ξενέρωτους, μυγιάγγιχτους, σπαστικούς κλπ κλπ κλπ. Τώρα θα αναπνεύσετε οξυγόνο..καλό θα σας/μας κάνει! Καρά off topic αλλά δεν κρατιόμουνα άλλο!!!Γιώργο φίλε δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά έτσι; Με την νόηση όλη των καπνιστών και την τουλάχιστον παιδική και γελοία επιχειρηματολογία τους τα έχω βάλει! Ανδρέα μου με το συμπάθειο...το λουκέτο το αγαπάω εκεί που πρέπει, αλλά έπρεπε να τα πω. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
HOMO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Πέστα Τάσο ! Εκτός αυτού ο αντικαπνιστικός νόμος ευνοεί και την επικοινωνία και την κοινωνικότητα. Όλοι αυτοί που βγαίνουν έξω απ' τα μαγαζιά για να καπνίσουν συζητούν , επικοινωνούν και είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για γνωριμίες γενικότερα....... Κατανοώ και συμπάσχω με τους καπνιστές ( σαν πρώην καπνιστής κι εγώ) αλλά πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο φίλοι μου. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δεν γνωρίζω κανένα καπνιστή που να λέει : Καπνίζω γιατί γουστάρω να πάθω καρκίνο ή καπνίζω γιατί γουστάρω να πάθουν καρκίνο οι γύρω μου.Δεν γνωρίζω επίσης κανένα καπνιστή που να λέει : Γουστάρω να βρωμοκοπάνε καπνίλα τα ρούχα μου και τα μαλλιά μου.Αντιθέτως γνωρίζω πολλούς καπνιστές που το θεωρούν βλακεία και αδυναμία χαρακτήρα που έχουν μια τόσο ανθυγιεινή συνήθεια, που δεν μπορούν να κόψουν.Ποιος από εσάς θα έκοβε π.χ τον καφέ ή τη ζάχαρη, το ποτό, επειδή ένας νόμος το επιβάλλει; Τώρα, το να ανέχεται κάποιος πράγματα για να μην τον πουν μυγιάγγιχτο, ξενέρωτο και σπασίκλα, αυτό μου μοιάζει εξίσου σημαντικό πρόβλημα με τον εθισμό στον καπνό Το θέμα για μένα είναι να κάνω σωστά πράγματα, για τους σωστούς λόγους. Οι μη καπνιστές έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους αφού αφορά την υγεία τους αλλά κατά τη γνώμη μου το στοιχειοθετείτε με λάθους τρόπους.
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Εγώ δε θα μιλήσω για νόμο γιατί δεν εφαρμόζεται.Θα μιλήσω όμως για το δικαίωμα μου να μην εισπνέω καρκινογόνες ουσίες επειδή κάποιου του ήρθε στα καλά του καθουμένου να καπνίσει δίπλα μου.Αν το πάμε έτσι να φάω 5-6 κρεμμυδάκια ένα πιάτο σκορδαλιά κ μία κατσαρόλα φασολάδα κ να βγούμε για καφέ μαζί.Η ελευθερία σας φίλοι καπνιστές σταματάει εκεί που αρχίζει η δική μας κ δεν μπορείτε να κάνετε ότι γουστάρετε. Εγώ προσωπικά κάπνιζα 2,5 με 3 πακέτα τη μέρα.Μέχρι που πριν 2,5 χρόνια διάβασα αυτό το βιβλίοΑφού αναφεόμαστε στο κάπνισμα, ένα πολύ ενδιαφέρον, δωρεάν και ευκολοδιαβαστο βιβλίο, βρίσκεται εδώ:http://www.skeftomai.gr/kapnisma/download.htmlΚάντε μια χάρη στο εαυτό σας κ διαβάστε το.Που ξέρετε.Μπορεί κ να σας εμπνεύσει κ να γλιτώσετε απ το χτικιό που λέγετε τσιγάρο. Απορώ πως κανείς δεν έχει αναφέρει το κυριότερο.Η απαγόρευση δεν γίνετε μόνο για να μην ενοχλούνται οι μη καπνιστές.Γίνεται κυρίως για να μην ανατραφούν καινούριες γενιές καπνιστών.Για τα παιδιά κ τα εγγόνια σας δηλαδή.Σκέφτεστε αύριο η νέα γενιά να σας κατηγορεί πως δεν κάνατε τίποτε γι αυτήν?Ετσι δε λέμε εμείς τώρα για την κατάντια της χώρας μας? ΥΓΚάποιος εδώ μέσα είχε πει πως οι Ελληνες δεν σεβόμαστε τους νόμους κ κάνουμε ότι γουστάρουμε κ πολλά άλλα να μην επεκταθώ γιατί θα πάρει προσωπική χρειά.Τώρα γιατί αυτός ο κάποιος δεν θέλει να σεβαστεί το νόμο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2010 Για τον ίδιο λόγο που κανένας από εμάς δεν σεβάστηκε την έμμεση παράκληση του Στέφανου να σταματήσει εδώ η παραβίαση των κανόνων... Μήπως πρέπει να γίνει νόμος για να μην παραβιάζουμε τους κανόνες στο φόρουμ;;;
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Αν και είμαι καπνιστής απο το 1993, η άποψη μου είναι πως ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, όχι επειδή τον επιβάλλει το κράτος, αλλά επειδή έτσι πρέπει.. όλοι γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες τις οποίες έχει το κάπνισμα τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω μας.. νομίζω πως είναι περιττό να κοροϊδευόμαστε!!Το είχα κόψει για 2 χρόνια εντελώς κι έτσι κατάλαβα πόσο μεγάλο μαρτύριο είναι το να μην καπνίζεις και να αναγκάζεσαι να ανέχεσαι τον καπνό των άλλων.. είτε το θέλουμε είτε όχι, έτσι είναι τα πράγματα και πιστεύω πως ακόμη και οι πλέονφανατικοί καπνιστές, γνωρίζουν βαθιά μέσα τους την αλήθεια αλλά και πιο είναι το σωστό, απλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Για το turret και το Denk κουβέντα, ε; ΥΓ: Προτείνω το thread να αναβαπτιστεί σε: "Πολιτικά μη ορθός αστρονόμος (Oh ΝΟ!!!!)" Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2010 Αγαπητέ Κώστα,το turret είναι ένα εξάρτημα που έπρεπε να βλέπουμε συχνότερα. Και σήμερα εποχή των plossl είναι και των ελαφρών nagler. Το turret της borg φαίνεται οικονομικό... το σκέφτομαι... Δες την φωτό. Αν ειδικά οι προσοφθάλμιοι είναι parfocal θα πρέπει να είναι απόλαυση η χρήση του...Δες σύντομο review εδώ: http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=119 Για το κάπνισμα επειδή με τρώει να το πω ναι θα συνεχίσω να παραβιάζω συνειδητά το "νόμο". Ήδη έχει αρχίσει να παραβιάζεται μαζικά. Όταν επιτραπεί να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών και μη και έχω επιλογή θα τον σέβομαι. Χαίρομαι για την ανυπακοή του Έλληνα σε κάτι τέτοια και σιχαίνομαι τα ειδικά τηλέφωνα καταγγελίας που θέλουν να μας κάνουν μια κοινωνία "υπάκουων" και χαφιέδων. Ούτε φυσικά θα δώσω ταυτότητα σε κανένα δημοτικό αστυνομικό αν τη ζητήσει για να με γράψει.Όσοι ανησυχούν για την υγεία τους και χαίρονται για τα μέτρα που θα σώσουν "τα παιδιά μας" και "τη νέα γενιά" τους υπενθυμίζω πως υπάρχουν και χώρες που απαγορεύουν και το αλκοόλ εξ ολοκλήρου που είναι χειρότερο από τον καπνό σύμφωνα με "μελέτη" που αναφέρθηκε παραπάνω. Μπάς και θέλουν να εφαρμόσουμε κι εδώ τέτοια μέτρα;Θεριακλήδες όλων των χωρών ενωθείτε! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις