Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των συλλόγων ερασιτεχνών αστρονόμων που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2010 στην Αθήνα, αποφασίστηκε η ανάληψη της διοργάνωσης της 5ης Πανελλήνια Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Το μέρος που επιλέχθηκε από την οργανωτική επιτροπή του ΟΦΑ είναι οι πρώην κατασκηνώσεις στην θέση Κουρούνα στους Φιλιππαίους Γρεβενών. Η τοποθεσία βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μετρών κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με άνετη οδική πρόσβαση και πληθώρα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη γύρω περιοχή.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ορεινής αυτής περιοχής είναι ο πολύ σκοτεινός ουρανός (να σημειωθεί οτι για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί, από αρμόδιους φορείς, τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή, στον Όρλιακα, για τη δημιουργία αστεροσκοπείου).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://astroexormisi2011.ofa.gr/

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
  • Απαντήσεις 321
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Ανδρεα Καλημερα

Σε ευχαριστουμε για ολες τις πληροφοριες απιθανο μερος =D> =D> ο ΟΦΑ διαλεξε οτι καλλιτερο

μπραβο

οψομεθα εις φιλιπαιους

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε

Ανδρέα ευχαριστούμε!!!!!!!!

Άντε να'μαστε καλά ως τότε.

Συγχαρητήρια στο ΟΦΑ!!!!! =D> =D>

Αν μπορέσω θα έρθω!!!

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Μα γτ κάθε χρόνο αποφασίζεται να λάβει μέρος η Πανελλήνια εξόρμηση σε μακρινά μέρη της Ελλάδας??Και δεν το λέω επειδή εγώ μένω Αθήνα.Αλλά θα μπορούσε να γίνει π.χ. στην Κεντρική Ελλάδα ώστε οι αποστάσεις να είναι ίδιες για όλους.Π.Χ. φανταστείτε κάποιον που είναι από την Κρήτη.Πώς θα φτάσει μέχρι τα Γρεβενά??Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να είσαι στο τιμόνι τόσες ώρες. :-k :-k
Δημοσιεύτηκε
Μα γτ κάθε χρόνο αποφασίζεται να λάβει μέρος η Πανελλήνια εξόρμηση σε μακρινά μέρη της Ελλάδας??Και δεν το λέω επειδή εγώ μένω Αθήνα.Αλλά θα μπορούσε να γίνει π.χ. στην Κεντρική Ελλάδα ώστε οι αποστάσεις να είναι ίδιες για όλους.Π.Χ. φανταστείτε κάποιον που είναι από την Κρήτη.Πώς θα φτάσει μέχρι τα Γρεβενά??Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να είσαι στο τιμόνι τόσες ώρες. :-k :-k
Γιατι θα επρεπε καθε χρόνο να το διοργανώνουν οι ίδιοι κι οι ίδιοι. Ασε που με αυτο τον τρόπο παρατηρούμε απο περιοχές που δεν θα παρατηρούσαμε ποτέ.

Μπράβο στον ΟΦΑ!

Ας ελπίσουμε η προσέλευση των ερ. αστρονόμων αλλά και η διοργάνωση να είναι ίδια και καλύτερη απο αυτη στο Πάρνωνα!! :D

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Γιατί θα έπρεπε καθε χρόνο να το διοργανώνουν οι ίδιοι κι οι ίδιοι. Άσε που με αυτό τον τρόπο παρατηρούμε από περιοχές που δεν θα παρατηρούσαμε ποτέ.

Η Πεντέλη είναι ιδανικό μέρος και δίπλα στην Αθήνα....αν έχουν βάλει και καμιά φωτιά οικοπεδοφάγοι-καταπατητές δεν θα είχαμε και πρόβλημα με το κρύο και την υγρασία το βράδυ.Θα είχαν θέμα οι αστροφωτογράφοι αλλά οι ποιο πολλή με φωτορύπανση βγάζουν φώτο ...είναι συνηθισμένοι :cheesy:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Ουάου, είναι όντως αρκετά μακριά για εμάς εδώ χάμω.

Όμως μας δίνει την ευκαιρία κάνουμε παρατήρηση σε μέρη που δεν θα πηγαίναμε αλλιώς.

Το πρόβλημα δεν είναι τα χλμ. αλλά γενικότερα οι υποχρεώσεις που μπορεί να έχουμε που ακόμη και ένας που θα μένει δίπλα να μην μπορεί να παρευρεθεί.

Ελπίζω να μπορέσω να έρθω αυτή τη φορά. Είμαι περίεργος να δω τι θα γράψει το SQM.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη, κάποτε θα έρθει και η σειρά της αγαπημένης Κρήτης. Για κάποια καταπληκτικά μέρη διαβάζω στον ΣΦΑΚ, από το Λασήθι, από το Ηράκλειο και από τα Χανιά.
Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

υπαρχει και ο παρνωνας για ανεπισημη συνατνηση για οσους δεν μπορουν να πανε. παντως κοιταζοντας την διαδρομη ψηνομαι να παω, αρκει να μην εχω υποχρεωσεις το καλοκαιρι.

υ.γ. τζινα ειχε διργανωθει μια συνατηση κοντα στην λαμια το 2009 αν δεν κανω λαθος

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Καλή επιτυχία στους διοργανωτές, το σίγουρο είναι ότι θα φέρω τα πάνω κάτω για να μπορέσω να έρθω, έστω και χωρίς τηλεσκόπιο!

Τζίνα κοίταξε, οι καλύτεροι δυνατοί ουρανοί που έχουμε διαθέσιμοι δεν είναι πάντα τόσο κοντά. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με το τελευταίο ψάξιμο που έκανα, συγκαταλέγεται ίσως στους καλύτερους της χώρας και λόγω υψομέτρου και τοποθεσίας! Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να δούμε κάτι διαφορετικό από τα γνωστά μέρη (Πάρνωνας, Κιθαιρώνας, Κορινθία κλπ.) Στην τελική, δέστο και σαν μια ωραία εκδρομή που θα βρεθούμε όλοι μαζί, όχι απαραίτητα για παρατήρηση. Άλλωστε για αυτό είπα και πιο πριν, ότι ακόμη και χωρίς τηλεσκόπιο θα κάνω τα πάντα να πάω.

Έπειτα, πρέπει να μοιράζεται η διοργάνωση και σε άλλους συλλόγους, όχι μόνο στους Νότιους. Όταν για εμάς ο Πάρνωνας ήταν κοντά πέρσι, άλλοι ήρθαν από τις πινέζες του Ελλαδικού χάρτη! Δεν είναι και δίκαιο κάπως βλέπεις... :-k

Προσωπικά ο λόγος που θα κυνηγήσω να πάω είναι για τον συγκεκριμένο σκοτεινό ουρανό και φυσικά για να συναντήσω και τις απομακρυσμένες αστρονομικές παρέες. Αν καταφέρει να έρθει ο Δημήτρης (Μανούσος) από τα βάθη του Ελλαδικού Νότου (Κρήτη) και δεν καταφέρω εγώ που θα είμαι στα μισά της διαδρομής...δε θα το συγχωρήσω στον εαυτό μου!! Θα είμαι απαράδεκτος! [-( [-( :mrgreen: :mrgreen: :D :D χαχαχα!

Δημήτρη μακάρι να τα πούμε εκεί.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Χαίρομαι που η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων θα γίνει επιτέλους στην Βόρεια Ελλάδα. :D =D>

Σίγουρα για πολλούς η χιλιομετρική απόσταση είναι ένα πρόβλημα όπως και τα διόδια αλλά πέρυσι στον Πάρνωνα είχαν συμμετάσχει πάρα πολλοί από την Βόρεια Ελλάδα χωρίς να σκεφτούν αυτές τις λεπτομέρειες, απλά είχαν στο μυαλό τους την αγάπη τους για τον έναστρο ουρανό. :D

Επειδή έχει τύχει να επισκεφτώ τα Γρεβένα, αξίζει και με το παραπάνω να επισκεφτεί κανείς την περιοχή αυτή..Διαθέτει ένα σπάνιο φυσικό πλούτο :D

Ελπίζω να παρεβρεθώ και εγώ, αν και είναι αρκετά νωρίς για πολλούς να αποφασίσουν.

Πάντως εύχομαι Καλή Επιτυχία στους διοργανωτές. :D

Δημοσιεύτηκε

Είναι σίγουρα μακριά αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Θα φέρω τα πάνω κάτω για να είμαι εκεί και θα προσπαθήσω να το συνδυάσω με 7+ μερες διακοπές τουλάχιστον. :wink:

ΥΓ: Να προσθέσω πως η περιοχή είναι στην γκρίζα ζώνη. Αν συνδυάσεις και το μεγάλο υψόμετρο, σίγουρα ο ουρανός θα είναι φανταστικός!

Δημοσιεύτηκε
Εμείς από Κέρκυρα θα είμαστε όλοι παρόντες. Άλλωστε για μας είναι σχετικά κοντά. Μαζί με το καράβι είναι γύρω στις 4- 5 ώρες! Τελικά αξίζει τον κόπο όσα χιλιόμετρα κι αν είναι ,όχι τόσο για τον ουρανό και την παρατήρηση ,όσο για τους ανθρώπους και τις παρέες !
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Τζίνα κοίταξε, οι καλύτεροι δυνατοί ουρανοί που έχουμε διαθέσιμοι δεν είναι πάντα τόσο κοντά.Έπειτα, πρέπει να μοιράζεται η διοργάνωση και σε άλλους συλλόγους, όχι μόνο στους Νότιους. Όταν για εμάς ο Πάρνωνας ήταν κοντά πέρσι, άλλοι ήρθαν από τις πινέζες του Ελλαδικού χάρτη!

Εντάξει ..δεν μπορείς να πείς όμως ότι ήταν και κοντά ο Πάρνωνας.Τέσπα ελπίζω το μέρος να μας αποζημιώσει!!!!!

Δημοσιεύτηκε

ΦΥΣΙΚΑ και θεωρείται κοντά ο Πάρνωνας! Στα 209 χλμ. από Αθήνα είναι πολύ κοντά, ειδικά σε σχέση με τα 525 χλμ. που απέχουν οι Φιλιππαίοι Γρεβενών! :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen:

Είπαμε όμως ότι δεν πτοούμαστε, το κέρδος από την παρέα και τον φοβερό ουρανό θα είναι πολύ μεγάλο. :mrgreen:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Κατ'αρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τον ΟΦΑ, τόσο για την ανάληψη της διοργάνωσης, όσο και για την επιλογή της περιοχής

των Γρεβενών όπου θα πραγματοποιηθεί η 5η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων και παράλληλα θα ήθελα

να ευχηθώ καλή επιτυχία!

Επειδή είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ σε όλες τις Πανελλήνιες Εξορμήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα,

θα ήθελα να επισημάνω, σε όσους δεν γνωρίζουν, πως είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία την οποία δεν θα έπρεπε

να χάσει κανείς πραγματικός λάτρης της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας... ότι μ'αυτό τον τρόπο καταφέρνω και συναντώ

τους απομακρυσμένους φίλους και έχω τη μοναδική ευκαιρία να μοιραστώ μαζί τους τον ίδιο ουρανό στο ίδιο μέρος

έστω για 2 βράδια, νομίζω πως είναι αρκετό! Η (σοβαρή) παρατήρηση για εμένα προσωπικά έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε μια

τέτοιων διαστάσεων εκδήλωση.. μεγαλύτερη σημασία έχει η αντάμωση με τους φίλους!

Θα κάνω τα αδύνατα, δυνατά, ώστε να καταφέρω να παρευρεθώ! Καλή επιτυχία και πάλι στους διοργανωτές! :cheesy:

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Μετά από δύο εξορμήσεις στην κεντρική Ελλάδα (Εύβοια και Φθιώτιδα), μία στη νότια (Πάρνωνας), καιρός ήταν να γίνει βόρεια. Είναι στην καρδιά του καλοκαιριού, το γνωρίζουμε 6 μήνες νωρίτερα οπότε μπορούμε από τώρα να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, να ζητήσουμε άδεια και να κανονίσουμε τις υποχρεώσεις μας κατά το δυνατό. Πέρα από το ότι η τοποθεσία αναμένεται να είναι υπέροχη, ο διοργανωτής σύλλογος, ο ΟΦΑ, είναι από τους πλέον δραστήριους και ιστορικούς συλλόγους στη χώρα κάτι που δείχνει από τώρα προς μια άψογη διοργάνωση. Επίσης θέλω να σταθώ σε αυτό που είπε πριν ο Βασίλης, είναι ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να επισκεφτούμε μέρη που δε θα είχαμε την ευκαιρία διαφορετικά. Εμείς οι νότιοι πάμε Πάρνωνα κάθε χρόνο, και θα πάμε και φέτος τον Ιούνιο και τον Αύγουστο. Αλλά τον Ιούλιο θα είμαστε στα Γρεβενά!! \:D/
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ναι βρε παιδιά. Οι Ολυμπιακοί και το Μουντιάλ γίνονται κάθε φορά και σε διαφορετική Ήπειρο. Λογικό δεν είναι;

Και κάτι μου λέει πως στα Γρεβενά θα φάτε καλύτερα από οπουδήποτε αλλού (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες τοπικές κουζίνες και τουλάχιστον μέχρι να γίνει συνάντηση στην Κρήτη).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΦΑ

http://www.ofa.gr/?v=arxeio.html

''Μετά από δύο εξορμήσεις στην κεντρική Ελλάδα (Εύβοια και Φθιώτιδα), μία στη νότια (Πάρνωνας), καιρός ήταν να γίνει βόρεια. Είναι στην καρδιά του καλοκαιριού, το γνωρίζουμε 6 μήνες νωρίτερα οπότε μπορούμε από τώρα να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, να ζητήσουμε άδεια και να κανονίσουμε τις υποχρεώσεις μας κατά το δυνατό. Πέρα από το ότι η τοποθεσία αναμένεται να είναι υπέροχη, ο διοργανωτής σύλλογος, ο ΟΦΑ, είναι από τους πλέον δραστήριους και ιστορικούς συλλόγους στη χώρα κάτι που δείχνει από τώρα προς μια άψογη διοργάνωση. Επίσης θέλω να σταθώ σε αυτό που είπε πριν ο Βασίλης, είναι ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να επισκεφτούμε μέρη που δε θα είχαμε την ευκαιρία διαφορετικά.'' =D>

Constantinos

http://asprosobservatory.blogspot.com/

Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού

Δημοσιεύτηκε

θα είμαστε και εμείς στα γρεβενα

πάντως αξίζει η εμπειρία αυτή η περσινή στο παρνωνα ήταν εξαιρετική

ένα ευχαριστώ θα ήθελα να πω στους διοργανωτές εκ των προτέρων

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης