gavos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2011 Μόλις επέστρεψα κι εγώ από τη συνάντηση. Γενικά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να οργανώσουν την όμορφη συνάντηση. Στα αρνητικά τώρα: 1. Ο ουρανός δε μου φάνηκε και τόσο σκοτεινός. Κάνοντας τόσα χλμ. από Αθήνα περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό. Ο Πάρνωνας πέρυσι φαινόταν πολύ περισσότερο σκοτεινός. Απορώ γιατί υποτίθεται η ορεινή περιοχή της δυτικής μακεδονίας φημίζεται για τη χαμηλή φωτορύπανση. Ίσως το χωριό φιλιππαίοι με τα άπειρα φώτα να ευθύνεται εν μέρει γι' αυτό. 2. Δεν υπήρχε η περυσινή αυστηρότητα στο άναμα φώτων. Ειδικά όταν ξεκινούσαν νωρίς το βράδυ τα μαθήματα ουρανογραφίας δίπλα από το αρχηγείο, τα φώτα από το παρακείμενο κτίριο δεν έσβηναν που σε συνδιασμό με τον ψήστη σουβλακίων και την ανάλογη τσίκνα δημιουργούσαν μία αίσθηση θαμπάδας σε τμήμα του ουρανού. Επιπλέον τα laser των παιδιών που κάνανε το μάθημα ουρανογραφίας δεν ήταν ισχυρά και δε βλέπαμε πάντα εκεί που δείχνανε, ενώ κατά τα άλλα η παρουσίασή τους ήταν εξαιρετική. Κατά τα άλλα όλα καλά, είχε κόσμο, και καλό κόσμο. Νίκος
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 1. Ο ουρανός δε μου φάνηκε και τόσο σκοτεινός. Κάνοντας τόσα χλμ. από Αθήνα περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό. Ο Πάρνωνας πέρυσι φαινόταν πολύ περισσότερο σκοτεινός. Απορώ γιατί υποτίθεται η ορεινή περιοχή της δυτικής μακεδονίας φημίζεται για τη χαμηλή φωτορύπανση. Ίσως το χωριό φιλιππαίοι με τα άπειρα φώτα να ευθύνεται εν μέρει γι' αυτό. Νίκος Είναι θέμα νύχτας. Η φωτορύπανση στα Γρεβενά ήταν μηδενική. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις επειδή υπήρχε ισόποση κατανομή του "φωτισμού" κατά μήκος όλου του ορίζοντα. Ήταν θέμα διάχυσης από την υγρασία, και όχι φωτορύπανση, αυτή καθεαυτή. Αν ήταν φωτορύπανση από τους Φιλιππαίους, στην περιοχή εκείνη του ουρανού θα υπήρχε πιο πολύ "φως". Για να συγκρίνουμε ουρανούς δηλαδή πρέπει να διαλέξουμε την καλύτερη νύχτα του Πάρνωνα και την καλύτερη των Γρεβενών κλπ. Πιστεύω ότι γενικά η αστροεξόρμηση ήταν πολύ πετυχημένη και οι περισσότεροι αν όχι όλοι το ευχαριστήθηκαν!! Άντε και του χρόνου!!
Adomingo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Θα αφιερώσω το παρθενικό μου κόμεντ για να ευχαριστήσω και συνάμα να συγχαρώ τους "υπεύθυνους" για την απίστευτη αυτή εμπειρία.Ημουν όλη την ημέρα του σαββάτου στο "βουνό" και τη μισή νύχτα.Είμαι υπερβολικά καινούριος στον κόσμο αυτον,της αστροπαρατήρησης και μπορώ να πω οτι για μένα, και το μιας βδομάδας τηλεσκοπιο μου,η εμπειρία και η γνώση που πήρα σε μια μόνο μέρα(και νύχτα) ήταν ίσως απ'τα καλύτερα ξεκινήματα που θα μπορούσα να έχω. καλή συνέχεια! και του χρόνου!
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Ανοίγω αυτό το topic κατ' αρχάς για να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον ΟΦΑ για την υπέροχη διοργάνωση. Νομίζω πως όσοι παρευρέθηκαν απόλαυσαν έναν πολυ σκοτεινο και καθαρό ουρανό. Τα διάφορα workshops ήταν σίγουρα κατατοπιστικά (βασικά αυτά με θέμα την αστροφωτογράφηση). Όποιος ήταν επίσης στην εξόρμηση, ας γράψει τις εντυπώσεις του... \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
trialamp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Ευχαριστούμε παρά πολύ καταπληκτική οργάνωση το ευχαριστήθηκα παρά πολύ ,Ευχαριστώ τον Στέλιο από την Βέροια και τον Νικό από την Θεσσαλονίκη με το φοβερό τηλεσκόπιο του και της γνώσης του και την υπομονή του είδαμε πράγματα που δεν νομίζω να τα έβλεπα διαφορετικά Και όλα τα παιδιά υπομονή μέχρι την επομένη ελπίζω σύντομα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΩΤΗΡΗΣ1635941037 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Καλημέρα σε όλους, ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην αστρομάζωξη. Και ήταν και μία καλή ευκαιρία να συναντήσουμε και κόσμο που ενδιαφέρεται για την ερασιτεχνική αστρονομία γενικότερα. Επίσης χαιρετίζω τις μορφές της εξόρμησης το Τζίμη που έψηνε σουβλάκια, (τι ότομο ήταν και αυτό) , τα παιδιά της Overland που ήταν πρόσχαροι και φιλόξενοι, τα παιδιά από την Κέρκυρα ( ωραίοι χωρατατζήδες και γνώστες του ουρανού) ΚΑΙ φυσικά να μην ξεχάσω τα παιδιά της Καστοριάς με πρώτο και καλύτερο το Φίλιππο, το λογιστή της παρέας Νίκο και όλο γενικότερα τον κόσμο που συναντήσαμε και μιλήσαμε και ανταλλάξαμε όμορφες και ενδιαφέρουσες θεωρίες. Εις το επανιδείν !! Και ξανα ευχαριστούμε τους διοργανωτές για τη φιλοξενία.
Cepheus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγχαρητήρια στον ΟΦΑ για την διοργάνωση. Όλο το πρόγραμμα ήταν καταπληκτικό. Αναμονή τώρα για την 6η. Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Albert Einstein
michael497 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Επεστρεψα χτες απο την εξορμηση και τα συναισθυματα ηταν αναμεικτα απο την μια ειμουν χαρουμενος που γνωρισα πολλους ανθρωπους που μιλουσαμε μονο απο το αστροβοξ και απο την αλλη λυπομουν που πρεπει να περιμενο αλλο ενα χρονο για την 6η Παννεληννια!!! Πραγματι οι διοργανωτες εδωσαν τον καλυτερο τους εαυτο αφου τα παντα ηταν τελεια! Ευχαριστω πολυ ολους οσους με βοηθησαν σε οτι προβλημα ειχα! Καθρεφτες ρεεεεε!!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγχαρητήρια στον ΟΦΑ για την οργάνωση της 5ηςΠΕΕΑ Περάσαμε πολύ όμορφα!! Όσο για την φωτορύπανση... θα έλεγα ότι ήταν ελάχιστη έως καθόλου αλλά δεν είδαμε τέλειο ουρανό εξαιτίας του κακού seeing και της υγρασίας, πιστεύω ότι αν θα είχαμε τέλειες συνθήκες ο ουρανός θα ήταν εκπληκτικός, δεν πειράζει όμως είχαμε καλή παρέα!! ο μετρητής του Δημήτρη (Μανούσος) όσος δοκιμές και έκανα έδωσε 21.3 με 21.4 (2η βράδια) και αν θυμάμαι καλά το καλύτερο αποτέλεσμα που πήρε ο Δημήτρης ήταν 21.5 <αλλά θα μας τα γράψει καλύτερα ο ίδιος όταν μπορέσει> Απο τα Highlights νομίζω ήταν τα δύο Fireballs όπου πραγματικά έκαναν την νύχτα μέρα!! (Ιάκωβε aka JDStrikis περιμένουμε φωτο) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
eirhnh Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Θέλω να δώσω και εγώ από τη μεριά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές της 5ης ΠΕΕΑ. Πιστεύω ότι περάσαμε όλοι πολύ καλά! Τα εργαστήρια και οι ομιλίες ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές (παρόλη την καθυστέρηση σε μερικές από αυτές )Η νυχτερινή παρατήρηση υπέροχη, βέβαια σε αυτό συνέβαλλε και η αστρονομική αλληλεγγύη Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καιρό για την καλή του διαγωγή που μας πρόσφερε ξαστεριά Και του χρόνου Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
kostasigou Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της 5ης ΠΕΕΑ. Τους ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσαν για ένα εξαίρετο διήμερο σ έναν υπέροχο ουρανό,συναντήσεις με παλιούς και νέους φίλους.Ευχαριστώ τα παιδιά της ΟVERLAND ιδίως τον Τόλη.Ευχαριστώ τους νέους φίλους Νίκο και Μάκη για την καλή τους παρέα. Ολο το πρόγραμμα εξαίρετο.Ραντεβού στην 6η εξόρμηση.
csot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Παιδιά μπράβο για την καταπλικτική οργάνωση. Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα "ψηλά" (no pun intended) σε ότι και να κάνει. Δυστυχώς στα Χανιά μας έχουν τύχει διάφορες αναποδιές που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία του Συνεδρίου και δεν μπορούσα να απουσιάζω την Παρασκευή (συνάντηση με Δήμο και Περιφέρεια Κρήτης) οπότε θα ήταν εξωπρογματικό το ποσό που θα έπρεπε να καλύψω απλά για να παρευρεθώ για μια νύχτα μόνο στα μαγευτικά Γρεβενά. Βλέπω ήδη τις πρώτες φωτογραφίες στο φέισμπουκ και ζηλεύω αλλά εδώ παλεύουμε για με τις ετοιμασίες και δυστυχώς η ασυνεννοησία των φορέων με έχει κάνει να παίρνω δύο χάπια για την πίεση. Εύχομαι καλή αντάμωση στην Κρήτη τον Οκτώβριο. Ανεβάστε φωτογραφίες!!! Χρήστος Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
Makis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2011 Γειά σου Γιάννη!!!!!!!Η εξόρμηση ήταν καταπληκτική!!!!!!!!Η αλήθεια είναι οτι ο ουρανός ήταν καταπληκτικός.Από την άλλη,δεν μου άρεσε ο χώρος παρατήρησης γιατί δεν ήταν ενιαίος όπως στον Πάρνωνα.Ελπίζω η 6η Πανελλήνια να είναι καλύτερη. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
evansg Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Πολύ καλή διοργάνωση και χώρος! Συγχαρητήρια για το κόσμο που συνέβαλε στην άρτια διεξαγωγή του event. Εκπληκτικά τοπία γύρω από το χώρο της κατασκήνωσης.Ο καιρός, αν και μας φόβισε στην αρχή, μας έκανε τη χάρη. Απογοητεύτηκα λίγο από τον ουρανό μιας και είχα θέσει πολύ υψηλότερα standards για τον ουρανό της Πίνδου. Φωτορύπανση είχε αρκετή (για Πίνδος) μέχρι και τις 15 μοίρες (αστέρι δεν έβλεπες τόσο χαμηλά). Μπορεί η βραδιά(ες) και η υγρασία να έκανε αυτό το φαινόμενο. Όπως και να έχει ήταν πολύ ωραία και με εκλεκτούς φίλους. Περιμένουμε 1 χρόνο για την επόμενη! http://celestialpixels.com
ziorange Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Όλα καλά, να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τους διοργανωτές αλλά και τον ταβερνιάρη στην Σαμαρίνα! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
evansg Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Όλα καλά, να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τους διοργανωτές αλλά και τον ταβερνιάρη στην Σαμαρίνα! Χαχαχαχα, Zio ο ταβερνιάρης θέριζε :) Όποιος πήγε ξέρει http://celestialpixels.com
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Πριν 7 ώρες περίπου επιστρέψαμε Κρήτη. Κάναμε τουρ όλη την προηγούμενη εβδομάδα χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, ποδήλατο και τα ποδαράκια μας ξεκινώντας από Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα, γύρος στα Ζαγοροχώρια με φαράγγι του Βίκου και τέλος με τελικό προορισμό τους Φιλιπαίους και ποδηλατοβόλτα στη Βάλια Κάλντα (αναμένονται φωτογραφίες). Σύνολο χιλιομέτρων με το αυτοκίνητο πάνω από 1600χλμ (με τα πόδια και το ποδήλατο δεν ξέρω). Όσο για την συνάντηση, απλά ήταν τέλεια. Ένα θεματάκι με το νερό είχαμε αλλά δεν μασάμε. Ο ουρανός με επαναλαμβανόμενες μετρήσεις που κάναμε 4 βραδιές που μείναμε ήταν στο 21.5, νούμερο που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό. Δύσκολα βρίσκεις τοποθεσία πιο σκοτεινή. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές, καλή αντάμωση στην Κρήτη τον Οκτώβρη... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
zeitgeist7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 πολλα συνγχαρητηρια για την αρτια διοργανωση. δεν υπαρχει χορος για αρνητικα σχολια μιας και η ουσια αυτων των συγκεντρωσεων ειναι η διαδωση της αστρονομιας. αυτο επετευχθη και με το παραπανω. υπομονη τωρα για την 6η. ιδιαιτερως ευχαριστω τον Αλεξη απο την πατρα που επιτελους μου εδειξε πως να δω τον 1ο μου κομητη αλλα και για την ευχαριστη παρεα του.
vtsamis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Πολλά συγχαρητήρια στον Ο.Φ.Α., στους εθελοντές και σε όλους τους φορείς που βοήθησαν να διεξαχθεί η διοργάνωση. Περάσαμε όλοι μας υπέροχα, για εμάς ήταν ένα εξέχαστο 4ήμερο.Ο ουρανός ήταν φανταστικός, όπως και τα τοπία της Πίνδου.Φαίνεται ότι πια στέριωσε για τα καλά ο θεσμός της πανελλήνιας αστροεξόρμησης.Μακάρι να γίνει σύντομα πραγματικότητα και το αστεροσκοπείο στον Ορλιακα.Ραντεβού τον Οκτώβριο στα Χανιά! Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
mark Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Ως μέλος του ΟΦΑ και σαν συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής της 5ης Π.Ε.Ε.Α. θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον ερχομό σας στους Φιλιππαίους και για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης. Σ' αυτή την επιτυχία είχαν συμβολή όλοι...και η οργανωτική επιτροπή και οι εθελοντές, αλλά και όλοι εσείς οι συμμετέχοντες. Τα σχόλια που άκουσα από τους τοπικούς παράγοντες, τους εκπροσπώπους του δήμου Γρεβενών, αλλά και από τους κατοίκους της περιοχής, είναι εξαιρετικά. Στο συγκεκριμένο χώρο γίνονται κάθε χρόνο πολλές εκδηλώσεις...αν τους έμεινε κάτι από τη δική μας εξόρμηση, αυτό περιλαμβάνεται σε μια μόνο φράση που δεν την άκουσα μόνο από ένα άτομο..."εσείς, είχατε επίπεδο...εσείς είστε άλλοι άνθρωποι". Αν υπάρχει, για μένα, κάτι που τελικά μετράει, είναι αυτή ακριβώς η κουβέντα. Και να θυμάστε πως την όποια επιτυχία σε κάθε διοργάνωση, δεν την κάνει μόνο ο διοργανωτής, αλλά και οι συμμετέχοντες. Το γεγονός ότι αυτή τη φορά είμασταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά (515 για την ακρίβεια), έχει να κάνει με όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Ελπίζω, στην 6η Π.Ε.Ε.Α. όπου κι αν γίνει να σπάσουμε κι αυτό το ρεκόρ.Ευχαριστώ και πάλι... Μάρκος Ασπρίδης
vossinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 508 είναι ο τελικό αριθμός Βοσινάκης Ανδρέας
michael497 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Τελικα το τηλεσκοπιο ποιος το κερδισε???? Καθρεφτες ρεεεεε!!
vossinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Μαλλον ήταν ενας από την παρέα του Πιστικούδη Γιώργου Βοσινάκης Ανδρέας
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2011 Η εξορμηση υπεροχη και αξεχαστη. Απο τις καλυτερες στιγμες θεωρω τις απιστευτες εικονες που προσεφερε το 16αρι ΟΟ του Bi2L καθως και οι δυο βολιδες το Σαββατο το βραδυ. Στα μειον μαλλον θα μεινω στο γεγονος οτι η κατανομη του χρονου δεν εγινε σωστα και δεν μπορεσα να δω τον Καραγκιοζη του Τηλεμαχου. Τα λεμε του χρονου Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα